Filmregissör skapar mitt alias

Då kan jag med glädje konstatera att jag har skaffat mej min första värdefulla kontakt; En god vän och ingen mindre än författaren och filmregissören J. Rasch. Han i sin tur har fler kontakter, inom många olika branscher, som kan komma till användning :)

 

Jag har dessutom höga förväntningar på hans kommande bokserie. Den kommer ta hela Sverige med storm!!!

 

 

Har han även gett mej ett förslag på ett framtida artistnamn:

 

Christa Ajris

(Modifiering av mitt för- och mellannamn. Mellannamnet i engelsk uttalsversion.)

 

Och jag köper det ögonblickligen!! Det låter otroligt unikt och genuint.. :D Jag kommer trivas bakom det alias. (Hoppas bara jag får nytta av det också, hehe..)

Sminkbord

ÅÅååhhh.. Är inte detta underbart????

Jag blir helt pirrig i magen av att titta på denna bild :D:D:D:D


En äkta makeup-artists (IN ACTION!) sminkbord  :P

 

 

Insåg förresten att jag måste skaffa ett riktigt sminkbord till min lägenhet i höst (lägenheten som fortfarande jagas efter). Typ ett sånt här skulle jag vilja ha:

(Design från: danska Lisbeth Dahl)

Christina Nilsson aka .....???

Alltså mitt namn är hemskt tråkigt. Om man googlar på mitt namn kommer det bara upp den "forntida" kändissångaren, udda organisationer och en hög gamla drottningar.

 

Jag vill ha något unikt namn så att man lättare kan hitta MEJ och inte hundra populära skelett, som inte ens lever längre. Det är ju viktigt att jag kan bli hittad om jag ska komma någonvart som Mua (Makeup-artist).

 

Kan man bara få börja använda ett alias sådär utan vidare officiellt, som vissa artister gör? Har nämligen sett en hel del makeup-artister som väljer att gå under alias.

L****a är ju mitt vanliga då, men det känns lite för privat för att användas i makeup-branschen. Det går ju snoka upp hur mycket pinsamt som helst under det namnet.. hm....

 

Så nu är jag på jakt efter ett pseudonym-namn!! FÖRSLAG?

 

(Frågan till ära kommer en gammal solkig bild på mej)

Eyeliner - min stora skräck..

..och förtjusning!


HUR GÖR en makeup-artist FÖR ATT FÅ TILL EYELINERN SÅ BRA?

Hur lyckas de få vipparna symetriska på båda ögonen?
Hur lyckas de undvika att smeta svart över ögonlocket om modellens ögon börjar rycka och blinka?


Jag har suttit och funderat över detta en lång stund. Själv har jag till och med problem att få dem snygga på mina egna ögon. Hur ska jag då lyckas på nån annan? *flinar dystert åt min egen dumhet*

 

 

Överambitiös?

Hehe... Nu har jag tittat igenom EXAKT alla elevernas portfolier inne på makeupstudions hemsida, från år 2004 tills idag. Hur många elever det är sammanlagt är vet jag inte, men runt 300 portfolier får jag det till när jag räknar i all hast. Jag har även kollat in alla länkade sajter och bloggar från eleverna.

 

Varför?? :P


För att jag är överambitiös och har väckt ett extremt intresse för smink :D

 

Så fort jag lyckas nosa upp en ny bra makeup-blogg så är jag tvungen att läsa igenom den från början till slut. Nu har jag, tack vare en kommentar från självaste duktiga makeup-artisten Maria Gfrörer, snubblat in på ännu en intressant blogg:

 

http://muym.blogg.se/ (dvs. hennes blogg alltså!) +  Hennes hemsida http://www.mariagfrorer.se/

 

Det doftar erfarenhet, skönhet, talang och inspiration från bloggen. Den måste genast malas igenom - från topp till tå!!! *ivrig till 1000*

 

Maria kom på 3:e platsen i en stor internationell makeup-tävling i år. Wow och applåd för det!!

 

(Vet ej var bilden kommer ifrån. Hittade den på google)


Inspirationsgivande sajter

Nu ska jag härma efter stora svenska makeup-artisten Åsa Östergren och fånga inspiration och tips från Jed Root (tryck på namnet! ..och leta er in till makeup-artisterna).

 

Grymt!!! Sagolikt!!!!! Och underbarast är det när kreativiteten är på max och färgerna riktigt sprudlar :D

 

Om man kollar in bilderna ordentligt, lägger huvudet på sned och låter intrycken ta plats i hjärnan... så kan man nästan känna hur fingrarna börjar leka med penslar.... snurrar dem mellan fingrarna och man biter sig i läppen för att koncentrera sig i färgernas värld..... Känner hur inspirationen tar plats och sprider ut sig i kroppen. Pirr i magen och ögon som lyser av iver!!

 

 

Vilken årstid är du?

Detta är ett roligt inlägg!!

 

Ta reda på vilken årstid du tillhör ..och därmed vilka färger du passar i!

Detta är bara en enkel färganalys och stämmer inte nödvändigtvis på alla människor eftersom man egentligen ska ta hänsyn till fler egenskaper än det som står här.

 

(Tänk inte att du måste vara en vinter bara för att du har mörkt hår eller för att det verkar mer logiskt med tanke på hur du upplever just den årstiden utan försök vara neutral i utgångsläget så att du kan göra en korrekt bedömning. Vi ser ofta det vi vill se när det gäller oss själva men då fastnar vi lätt i en vana där vi väljer färger vi tycker om och inte färger som faktiskt passar oss. Visst kan man använda färger från andra årstider också men det är aldrig fel att ha riktlinjer.)

 

Kort introduktion:

Vinter och sommar har kalla färger och passar endast i kalla. Höst och vår har varma färger, men kan också passa i kalla.

 


 

Färganalys sommar


 

Sommaren har skira, lite dämpade färger. De har en sval ton med blå eller rosa underton och låg kontrast mellan hår, ögonfärg och hudton (Obs. Notera att en sommar inte nödvändigtvis behöver vara en blekhyad person.)


Ljusbrunt, askblont eller grått hår.
Blå, gröna eller blågröna ögon.


Kända somrar: Denise Richards, Scarlett Johansson, Paris Hilton.

 

Vilka färger passar man i som sommar?


Mjuka, neutrala färger och pastellfärg, liksom dämpade färger med kalla undertoner. Ljusblått, rosa, lila, lavendel, plommon och blekt gult brukar passa dem bra. Undvik intensiva, livfulla nyanser eftersom de oftast kommer att se för hårda ut (Men det beror naturligtvis också på smak och vilket intryck man vill ge). Jordfärger, svart och orange tar lätt för mycket uppmärksamhet från ansiktet, så undvik det.

 


 

Färganalys vinter

 


Vintern har (i regel) mörkt hår och blek hud eller mycket mörkt hår och mörk hy. De har en kall färgskala och det är det som är dess kännetecken. Vintern har klara, starka och kontrasterande färger. Med det menas att det är stor skillnad mellan deras hårfärg, ögonfärg och hudton.

 

Svart eller mörkbrunt hår (det finns blonda vintrar också, men då måste de ha mörka ögon istället!).
Blå, bruna eller gröna ögon.


Kända vintrar: Kristin Kreuk, Carola, Courteney Cox.

 


Vilka färger passar man i som vinter?


Vintrar passar i färger som är vassa, starka och tydliga. De ser bäst ut i intensiva, rika färger som svart, marinblått, rött och chockrosa. Vill man ha ljusare färger man kan bära ljusa vita eller isiga pasteller, såsom kalla blå färger, rosa och gult. Undvik jordnära toner och dämpade färger som beiget, oranget och guld eftersom de ofta inte kommer att göra hudfärgen rättvisa.

 


 

Färganalys vår

 

 

Våren har en varm färgskala som är pigg och fräsch och passar därför också i sådana färger.
Gyllenblont, gyllenbrunt, eller rött hår.
Blå, blågrå, blågröna eller turkosa ögon.

 

Kända vårar: Lindsay Lohan, Mariah Carey, Jennifer Aniston och JAG ;-)

 

Vilka färger passar man i som vår?


Vårar kan bära mycket bleka, mjuka färger, såsom persika, kamel, gyllengult, gyllenbrunt och ljusblått. De ser också bra ut i elfenbensvitt, ljusgrönt, starkt rött, distinkt blått och korall. Undvik färger som är dämpade eller för mörka. Svart och vitt brukar sällan passa eftersom de är alltför kontrasterande.

 


 

Färganalys höst

 

 

Höstar har en mycket djup och varm hudton. Höstens färger kan vara både naturfärgade och mossiga men samtidigt också starka och intensiva. Nyckelordet är dock alltid varm. 
Kopparrött, gyllenbrunt eller kastanjebrunt hår.
Mörkbruna, hasselnötsfärgade eller gröna ögon.

 

Kända höstar: Jessica Alba, Angelina Jolie, Natalie Portman.


Vilka färger passar man i som höst?


Gyllene färgtoner eller kryddiga och jordnära färger kommer att se bra ut på en höst. Höstar kan bära både dämpade och sådana rika varma färger som kan ses i höstlöven. De passar i kamel, beiget, oliv, oranget, guld och mörkbrunt. De kan också se bra ut i en rik, varm grå ton.

Tips: Laga brutna naglar

Så här lagar du en flisig nagel utan att behöva klippa av den. Silkesfiber + nagellim funkar!

Utveckling

Livet går sååå långsamt!! Och samtidigt finns det inte tid för allt.

 

Satt just och funderade på min "måste-lära-mej lista". Vilka punkter har jag uppfyllt detta år?

 

 • Piano. Kan spela mycket bättre piano än förr. Det är helt underbart när man märker att man nästan kan få fram vilka harmonier man vill! Förr hade jag dem bara i huvudet och skrev ner dem på noter, jag kunde inte spela dem själv. Men nu kan jag sätta mej ner vid pianot och i princip spela vilken sång som helst! Det är otroligt roligt när man kommit till den punkten. Som om dörrar har öppnats till en helt ny värld... och man kan nästan inte få sej själv att gå ifrån pianot när man väl hamnat där...
 • Flöjt. Visst kan jag också spela flöjt bättre, men det är fortfarande inte mycket att hurra för. Bör helst spelas i kammaren. ;-)
 • Engelska. Oj oj så mycket jag har lärt mej på ett år här i london. Har på mindre än ett år klättrat upp fyra olika nivåer (varav en klassnivå helt hoppades över) och är nu på den högsta. Dock tycker jag ändå inte att jag kan kalla mej för en duktig engelsktalare. Nej, det har aldrig varit min starka sida! Men jag har ändå tagit större kliv än jag trodde jag kunde, och om jag hade valt att stanna ännu ett år så hade nog engelskan varit helt flytande.  :-)
 • Sett mer av världen. Ja, nog har man upplevt mycket i London. Både gott och ont. Och sett mycket! Otroligt kul att ha alla dessa minnen.
 • Utvecklats personligen. JAPP, det har jag gjort!! Att skickas ensam och helt utan vänner till ett främmande land, bo i en främmande perfektionistisk familj och tvingas leva och anpassa sig till deras liv, prata ett annat språk dagligen, lära sig att ta kontakt med främlingar och hitta i den stora staden, är något helt nytt för blyga, lilla mej som kommer från typ världens minsta ort. Stort steg! En applåd för mej! :D

 

Förra året lärde jag mig detta:

 

 • Jobba. Testa på arbetslivet på allvar. Testa på en hel del olika jobb dessutom! Restaurang, dagis, äldrevård, städning, hotell, telefoning-intervjuare.
 • Flöjt. Detta året tog jag stora kliv i flöjtspelandet!
 • Boende. Första gången i mitt liv jag bodde själv i en lägenhet.
 • Språk. Även detta år en stor språklig utmaning. (Bodde ju i Danmark då)
 • Dans. För första gången i mitt liv kunde jag uppfylla en ny dröm och testa på dansen! Hiphop, streetdance, showdance och funky dance. Visserligen bara i några månader, men ändå en ny erfarenhet!

 

Anledningen till att smink finns:


Why be pretty when you can be gorgeous!
 

Raktips till männen

Mer för männen!! Vill du slippa rakfinnar? Tänk då på detta:

 

 

 • Steg 1 – En rakolja som förbereder huden på rakningen så att hårstråt reser sig.
 • Steg 2 – Rakkräm som BEHÅLLER fukten efter rakningen, ger en mycket tätare rakning än skum och mousse! och du slipper plitor och skärsår!
 • Steg 3 – Löddra upp krämen och raka, medhårs och mothårs, helt enkelt vad som känns bäst!
 • Steg 4 – Använd en mjukgörande ansiktskräm och smörj in noga!

Coco - en mäktig kvinna

Sitter nu och tittar på filmen "Coco before Chanel". Helt underbar film <3

 

Jag antar de flesta känner till det eleganta och lyxiga märket Chanel. Finns på väskor, kläder, skor, parfymer m.m.

 

Men framför allt är det bakgrunden till märket -Chanels grundare- som är intressan! Grundaren är nämligen den första kvinna som lyckades skapa sig ett stort namn inom modevärlden på "den gamla tiden". Hennes mod, styrka, egentänkande och skapande är otroligt imponerande och inspirerande!!

 

Coco Chanel föddes 1883 i Frankrike och blev en av världens största modeskapare. Det var Coco's parfym "Chanel No 5" (den klassiska damparfymen) som gjorde henne till miljonär, när den lanserades 1921.

 

Chanels egen beskrivning av parfymen:

 

"Den här parfymen är inte bara vacker och doftande.
Den innehåller mitt blod och svett och en miljon krossade drömmar."

 


Klockrena mode-citat från Coco:


"Det finns inga fula kvinnor, bara lata."

 

“Fashion fades, only style remains the same.”


“In order to be irreplaceable one must always be different.”


“The most courageous act is still to think for yourself. Aloud.”


“Success is often achieved by those who don't know that failure is inevitable.”


“Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door.”


"The best color in the whole world, is the one that looks good, on you!”


“Fashion is made to become unfashionable.”


“Fashion is architecture: it is a matter of proportions.”


“I love luxury. And luxury lies not in richness and ornateness but in the absence of vulgarity. Vulgarity is the ugliest word in our language. I stay in the game to fight it.”

Tips: Stylingsbloggar

Mer för män... Det finns inte så många modebloggar för män, men några få riktigt bra går det ändå hitta. Här är en av dem:

 

En modeblogg av en göteborgskille:


http://blogg.veckorevyn.com/andreasstil/

Personligen tycker jag hans stil är lite matt och tråkig, han är lite feg i färger och detaljer, men mode är det ju utan tvekan ändå. Det är klass på hans kläder!!

 

Det är kort och uppkavlat som gäller just nu för killarna. Kolla in hans byxor! Modernt, men inte alls i min smak :) Men allt mode är ju inte snyggt, det vet vi ju. Mode är bara mode... förnyelse. Ibland till det bättre och ibland till det sämre. Smaken är som baken - delad!

 

 

 

Och för er tjejer... Kolla in denna stylingsblogg:

http://emmadanielsson.mode.tv4.se

En av sveriges bästa stylister. Man får många goda tips genom att hänga med i hennes blogg.

 

 

Skönhetstips för män

De viktigaste tipsen:


 • Rengör huden, morgon och kväll (viktigast på kvällen). Gör det i 3 steg. Rengör först med en cleanser (finns många olika typer), dutta på ansiktsvatten över hela ansiktet (för ta bort eventuella rester, tillför huden vitaminer och mineraler och reglerar ph-värdet) och avsluta med fuktgivande kräm (helst två olika, en för ansikte och en för ögon).

 

 • Fixa ögonbrynsformen: Noppa/raka/vaxa bort håren mellan ögonbrynen (noppa får ett naturligast resultat). Vill du sedan städa upp ögonbrynen lite och få en piggare blick kan du ansa bort onödiga hårstrån. Viktigt är att inte plocka mycket på samma ställe (Jag menar att du inte ska "äta upp" formen nånstans. Man ser lättare gluggar på långt håll än på nära.) och att INTE göra ögonbrynen smala. Du ska alltså bara ta bort strån som inte tillför formen något!

 

 • Concealer!!! Både killen och tjejens bästa vän. Används både för att dölja mörka ringar under ögonen och täcka finnar m.m. (Viktigt att tänka på är att inte ha en för torr och tjock concealer. Huden runt ögonen är tunn och känslig och kan lätt se rynkig och kakig ut om inte concealern har rätt konsistens. Testa dej fram till en som passar just din hud!)

 

 • Vill du se extra städad ut kan du även använda foundation (som ger hyn en jämn, slät yta). Tänk då på att få rätt färg och inte ha en för tjock och pudrig, då ser ditt ansikte lätt SMINKAT ut. Viktigt är alltså att satsa på en kvalitétsprodukt och våga fråga butiksbiträdet om råd!

 

 • Vågar du ta ännu ett steg kan du börja köra med fransmarkering. Det handlar alltså om att ge lite mer färg och markering åt ögonen som ofta annars "drunknar" under mörka buskiga ögonbryn. Köp en mjuk kajalpenna som matchar din hårfärg och måla svagt på själva huden MELLAN fransarnas strån (inte under och inte över!). Ganska svårt i början (ofta är det lättare om man använder en speciell sorts pensel), men du lär dej! En överkursgrej som makeup-artister fixar på manliga modeller.

 

Tips: Hårborttagare

Nytt på marknaden är denna MYCKET lovade produkt:

 

 

Glöm det där med rakning var och varannan dag! Glöm det där med smärtsamma vaxningar! Glöm besväret med hår som växer inåt, som känns stubbigt och fördubblar sig och glöm också väntan på att håret ska växa ut så att du kan vaxa.

Lösningen heter LASER. Och glöm då också det där med att betala 20 000:- för en behandling på salong!!

 

Nu kan du köpa en helt egen laserbehandlare att stoppa i handväskan! En som du kan använda hemma, när som helst, hur ofta som helst och var som helst (hela kroppen UTOM ansiktet). Den är väldigt enkel att använda, gör inte ont och ger ett långvarigt resultat (runt 8 veckor). Många upplever också att håret känns mjukare och att det på vissa ställen försvinner helt och hållet efter ett tags användning.

 

Dyr! Men garanterat prisvärd. Ca 5000 kr.

Går att köpa bl.a. på amazon.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001P81SS4/ref=s9_simh_gw_p364_i1?pf_rd_m=A1F83G8C2ARO7P&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=13P1G91M4N9KBH19VWC6&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128533&pf_rd_i=468294

 

 

Nackdelar?

Fungerar EJ på människor med väldigt ljust kroppshår. Fungerar EJ på människor med väldigt mörk hy.

 


 

Vill du få information ifrån människor som själva testat den? Läs här:

http://thebeautyassistant.blogspot.com/2010/04/philips-lumea-session-1.html

(En skönhetsbloggerska som testat produkten.)

 JAG VILL HA!!!!!! Men 5000 har jag helt enkelt inte råd att lägga ut just nu när jag försöker spara varenda krona till min utbildning. :-(

Men nästa år så ska denna bli min.

Portfolio och document

Kolla in denna portfolio: http://www.mylady.nu/portfolio.aspx

 

Älskar bilden med en välsmyckad dam i vitt lockigt hår. Otroligt vacker!! (önskar jag kunde få stjäla det kortet ;-) Vet inte hur policyn för andras fotografier är, men jag vågar inte lägga ut bilden här ifall det är olovligt.)

 

 

Jag har förresten startat ett nytt projekt. Jag letar upp alla tips jag kan hitta i olika skönhetsbloggar på internet och i modetidningar, och skriver/kopierar in allt i olika dokument på min dator så har jag allt sparat och kan kolla upp om det är något jag undrar över. Det tar en väldig massa tid, men det är otroligt mycket värt!!!

 

Jag sorterar upp allt i hår, smink, kläder, kropp osv... Finns hur mycket tips som helst att hitta. Bara att låta sig läras, inspireras och utvecklas!

 

Hett i vår - färg och form

Fyra viktiga vårmoden.

 • Pastellfärger
 • Sminkning där munnen är i fokus (Ögon i mjuka färger och munnen i starkare.)
 • FLÄTOR och vågigt "sovit-i-flätor hår"!
 • Vågar du vara trendig? Borsta upp dina ögonbryn

Tips: Pigga ögon!

Dagens sminktips. (Tipsen hittar jag inte alltid på själv, utan ofta "lånar" jag ideer från lite varstans, som jag ser eller hittar på internet)

 

Måla ett skimrigt "V" runt den inre ögonvrån för att få ett mer klart och fräscht uttryck. Det är enkelt att fixa! Pensla bara dit det med guld/silver ögonskugga (lös eller fast form) eller med highlighter i krämform.

 

Tips:

MACs Cream Color Base i färgen Pearl, eller (budgetvariant) Viva La Divas Long Lasting Eye Cand.

 

Våga sikta högt!

Det finns något som jag tycker är så skönt med serien "One tree Hill" och det är att alla karaktärerna kämpar så mycket för att uppnå sina drömmar. Det tycker jag är så grymt skönt!! Deras kämparglöd smittar av sig...

 

Jag sitter och tänker ibland, "Jaja. Det är SÅ typiskt film! Där lyckas alla." Och visst ÄR det typiskt! Men visst är det också en möjlig verklighet!? Visst KAN man lyckas! Jag tror folk glömmer bort det. Och jag tror att det största hotet mot framgång är just att glömma bort att man kan lyckas. Stirra dig inte blind på risker och misslyckanden! Tag lärdom av dem och försök igen!

 

Jag inser nämligen mitt i samma stund (som jag klagade på att alla lyckas i film) att alla de skådespelarna som spelar i denna "perfekta" serie är några av de människor på vår jord som faktiskt har lyckats uppnå sina drömmar (förmodas då att deras drömmar var att bli duktiga skådespelare). Alltså finns möjligheten. Och det skulle lika gärna kunna vara du eller jag som fick våra drömmar uppfyllda!

 

Poängen är inte nu att uppmuntra mina läsare att gå och hoppas på att bli filmstjärnor. Poängen är att uppmuntra er till att göra det ni tycker om och tro på det! Kämpa för det! Vare sig det handlar om att lyckas odla fram världens vackraste rosenträdgård (en punkt på min egen drömlista), hitta sin drömfru/man eller bli Sveriges stjärnkock. ALLT ÄR MÖJLIGT - så länge du tror det!

 


Själv vill jag ju, som bloggen så tydligt skvallrar om, bli stylist. De flesta människor i den branschen tjänar inte ens tillräckligt för att kunna ha det som yrke. Det är åtminstone vad alla säger. Däremot kostar det skjortan att betala utbildningen!

 

"- Du är allt bra våghalsig du! Det är nästan så att jag tycker du är dum. Varför satsar du inte på en trygg karriär istället? Läkare, arkitekt eller kanske lärare?"

Det undrade en av mina vänner. Men svaret var enkelt.

"- Detta är vad jag vill, vad jag brinner för, vad jag drömmer om..!"

 

Vad är värst; att leva ett helt liv utan att ge sej själv chansen att följa sin dröm eller att följa sin dröm och riskera att misslyckas?

 

Jag är inte rädd för att misslyckas. Jag är bara rädd för att inte ta chansen att lyckas.

 

Det är dagens visdomsord. Hoppas ni människor där ute vågar kasta er ut och pröva era vingar också!


Grubbeltrubbel.

Alltså.. varför är sidovisnings-antalet dubbelt så stort som unika besökare-antalet??? Räknas jag när jag klickar fram och tillbaka på mina nya inlägg? hm......


DETTA VAR EN SERIÖS FRÅGA! KAN NÅGON SVARA PÅ DETTA please :)

 

Måste genast skutta i säng. Måste vara frisk och kry till imorgon då Daniel kommer till London och vi ska riva hela staden på 6 dagar. YIPPI!!!!

Tips: Face Primer

För att få en makeup att sitta bra behöver du först smörja in ansiktet med en Face Primer (ta bara lite).

 

En känd bra sådan är MUS Skin Serum, men vill du ha en billig och nästan lika bra finns denna ute på marknaden:

Mineral Face Primer från E.l.f. Kostar 73:-

Ful som stryk?

Ibland är vissa inlägg inte bara skönhetstips till er läsare utan kanske egentligen mer en uppläxning åt mej själv. Detta inlägg är ett bra exempel på detta. *känner skammens rodnad*

 

 

 

Vad händer när du inte sköter ditt liv som du ska? Detta:

 

Stress: finnar, utslag, glanslöst hår, håravfall och sköra naglar.

Sömnproblem: mörka ringar och påsar kring ögonen, håravfall och torr hy.

Dåliga matvanor: finnar, hudpigmenteringar, celluliter, håravfall, sköra naglar och glanslöst hår.

Vätskebrist: håravfall, glanslöst hår, sköra naglar, obalanserad hy och finnar.

 

 

Stresspunkten kan jag plocka bort från min egen uppläxningslista. Men resten kan vara rent katastrof i mitt liv ibland!!! Jag kan glömma bort både att sova, äta och dricka. Haha..

 

Men det är garanterat slut med det nu!! Jag har druckit som en mjölkko hela dagen och sängen skriker redan på mej.. *jagar efter tandborsten*

Lite ursäkter och ett stort TACK

Kul att det plötsligt "regnar" in kommentarer =) TACK <3 Alltid peppande att få kommentarer. Och så hittar man ju nya bloggar att undersöka då också :D

 

Som tack för det får ni en tragiskt löjlig bild på mej (till höger)

 

 

Än så länge är min blogg ganska tråkig, jag vet. Förlåt! Men det kommer bli bättre så småningom när jag kommit igång ordentligt.

 

Innan min utbildning börjar (4 månader) kommer jag bara fokusera på allt möjligt inom skönhetsvärlden. Ge tips och så där. I Juli lär jag ha så mycket igång med flytt och semester att jag kommer låta bloggen ligga lite på is.

 

Sen i augusti kommer det bli djupdykning in i sminkvärlden PÅ ALLVAR. Det ska bli enormt spännande!! Efter  det blir blogginnehållet förhoppningsvis mer och mer varierande och kommer innefatta allt från smink, hår, kläder, hälsa och hudvård. Ju mer jag lär mej, desto mer kan jag ju dela med mej.

 

Och jag tänker lära mej mycket ;-)

 

Nu ska jag springa iväg på en körlektion. I helgen kommer en vän till london och då kommer jag umgås med honom konstant i en vecka, hehe, så då lär jag inte vara så aktiv här i bloggen.

 

Nåja.. så ni vet var jag tar vägen då :D

 

 

 

 

Svar på kommentar

Vet inte var jag ska svara, så jag svarar här helt enkelt. :-)

 

"Postat av: Shara

Underbara du. Vad glad jag blir av ditt inlägg, jag blir rörd och jag blir röd i hela ansiket...är det om mig hon pratar och skriver...oj...! Jag ska följa din väg till makeup artist, månne inte våra vägar korsas nån gång! Kram på dig! // Shara"

 

:D Ja, jag hoppas verkligen att våra vägar korsas någon gång!!! Skulle vara grymt kul!!!! *KRAM*

 

Och visst känns det kul att jag finns länkad på Sharas blogg!! :D:D

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14532128

Då kanske några av hennes läsare smittas över till min blogg också? KOM KOM, ni är välkomna!!! =)

 

------------------------------

 

Sen, kära människor, vill jag göra lite reklam för en till blogg som också är en favorit på min lista.

Egentligen behövs inte den reklamen, för hon är redan så uppmärksammad (eftersom hon av en tidnin, blivit nominerad till bästa bloggerska av en tidning, och har runt 100 000 läsare varje dag), men NI kanske inte har haft turen att hitta dit. Linda är otroligt duktig på att förvandla ansikten till charmigt ögongodis. Man blir helt sockersöt av hennes penslar. Och själv är hon hur vacker som helst!!

http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/

 

Ta er en titt inne i hennes blogg om ni vill hitta inspiration till sminkningar!!

Design som inte går hem

Nu är det så tragiskt att jag har fått klagomål på min bloggs inläggstitel-stil :P ..Som går tvärs över hela datorn och ser konstig ut, för vissa olyckligt lottade. hehe

 

Det beror på att ni i så fall inte kan se min blogg med den originaltext-stil som jag hade valt utan får en random-stil som inte alls passar i format. Jag hade valt en lite udda stil. Sorry!!

 

Jag ska försöka skynda mej att göra något åt detta!!! Så här SKA det se ut:

 

Ni som INTE kan se titlarna i rätt stil, snälla skriv det!!!! Jag måste veta hur många som har det problemet.

Spöke med krut

Jag känner mej som en krutgumma. Undra var det krutet leder mej... Jag har så mycket energi som jag inte vet var jag ska göra av nu. Sitter och stirrar på min design och funderar om den är tillräcklig.

 

Min bok är färdig nu. Dvs. första boken. Det lär bli en hel serie. Nu krävs bara korrekturläsning och finslipning. Men jag borde ha gjort färdigt det för länge sedan.. men kommer liksom inte till skott. Just nu ligger boken lite på is eftersom jag har så mycket annat att hålla koll på.

 

Skål för livet som är så underbart överraskande!!!

 

Svartvit gammal spökbild på mej. Men glad ser jag ju ut iaf.

 

Det kliar i mina fingrar. Får jag sminka någon?

Dagens idéer

Nya idéer dök upp denna morgon! Jag ska fixa två saker innan jag börjar skolan.

 

1. Göra och trycka upp en bok med ansiktsmallar där man kan skissa sina designer inför kommande jobb.

2. Köpa ett skulptur-ansikte där jag hemma kan öva lite smink-konstverk. (Alltså, en sån som man kan tvätta bort och använda igen.)

 

Smart va? :D

 

Sitter och letar på internet om sånt ens går att få tag på. Annars får jag göra en skulptur själv, haha. Ingen aning om hur man gör, men det ordnar sej med lite vilja och optimism.

 

Oj, sen måste jag köpa ett frisörhuvud också, med hår, så jag kan öva på håret... Men det lär kosta :/

 

2,205:- för detta huvud:

Shara: Stjärnskott med råge!

Hon är HELT otrolig Shara!!! Har hela yrket (läs konsten) i blodet. Jag har nu äntligen lyckats mala mig igenom HELA hennes blogg, från första till sista inlägg. Jag har kollat igenom alla hennes bilder för att se vad som är så speciellt och jag måste erkänna att hon är värd den uppmärksamhet hon fått. Hon sticker ut direkt när man jämför hennes blogg och andra makeup-artisters. Och jag har ändå letat reta på en hel del nu!

 

Så nu, Shara, ska jag göra reklam för dej så gott jag kan! ;P

 

BESÖK: www.shara.hemsida24.se

ALLA NI SOM AV NÅGON ANLEDNING BEHÖVER FÅ TAG PÅ EN makeup- och hårstylist, KONTAKTA Shara!! Ni lär inte bli besvikna. Det tror jag starkt på. =)

*reklam* *reklam* *reklam*

 

 

Och på tal om utbildningen... Gaaahhh

 

Blir helt nervig av att vänta på något, när jag hittat ett nytt (direkt nytt är det väl inte) stort intresse. Blir helt kolossalt ambitiös plötsligt, nästan utan gränser. Hela dagen har det bara regnat ner idéer i mitt huvud om vad jag vill göra med mitt liv. Det blixtrar fram makeup-konstverk som jag vill göra. Jag MÅSTE MÅSTE MÅSTE bli duktig så att jag kan förverkliga dessa idéer!!

 

För att jag inte ska glömma dem har jag därför rotat fram ett blogg och i rasande fart skissat ner alla designer. JAG VILL BÖRJA UTBILDNINGEN NU. NU. NU.


Godnatt kära läsare <3

 

Smink för hela slanten

Är på väg ut för lite födelsedagspresent-shopping, men kan inte riktigt slita mej än. Lyssnar på The Corrs - Haven Knows. Jag bara ÄLSKAR den låten!! (Är ju överhuvudtaget svag för irländsk musik av olika slag).

 

Gillar också Imogen Heap's musik skarpt. Hennes låtar rullar flitigt på i högtalarna just nu. "Goodnight and go" och "Speeding Cars" är två favoriter.

 

Förresten.. Här är min skola!

http://www.makeupstudion.com/

 

Och denna sminkväska kommer jag få när jag börjar utbildningen:

 

Hur grymt underbart är det inte?? :D Smink på ett värde av 20 000:-

Tumme upp för alla bloggstalkers!

Satt och funderade på hur jag ska göra för att hålla koll på alla bloggar jag vill följa. Kom då ihåg "bloglovin" och loggade in. 1509 olästa inlägg!! Jag sjönk långsamt ner i stolen och suckade.. bestämde mej för att genast skynda mej ut därifrån. Så mycket orkar jag inte ta igen!

 

Skulle vilja länka till några av era bloggar här, men tycker det blir så rörigt med en hel massa länkar. Hur göra? *funderar*

 

Idag hade jag 30 läsare. Det går åt rätt håll!! :D Ni får jätte gärna länka till min blogg var ni vill. Nu är det ju MARKNADSFÖRING som gäller ;-)

 

 

 

Förresten gillar jag din blogg jättemycket, Magda!! Den är så otroligt mysig. Så nu gör jag reklam för den:

http://emalj.blogspot.com/     LÄS LÄS LÄS!!

 

Inredning är ju också ett stort kärleksämne i mitt liv. Jag har bara inget hem att jobba på än.. :D

Dagens tankar och planer

Ojojojoj..... Jag har jobbat med designen hela dagen. Flyttat två millimeter åt höger, tillbaka 3 åt vänster, ett steg upp, ta bort lite färg, förstärka något annat, trycka in en liten detalj, inse att det inte fungerar och ta bort den igen........

 

 

Men nu är det färdigt! Eller ja... jag är medveten om att den inte är så värst avancerad. :-) Men det är bara en tillfällig header. Så snart jag får mina egna modellbilder ska den bytas ut.

 

Ojoj..... Det är 4 månader innan jag börjar utbildningen, så jag håller egentligen på att springa händelserna alldeles i förväg. Haha!! Men jag längtar ju så mycket!!! GAAHhhh Jag undrar om tålamodet håller i 4 månader.

 

Men man kan ju alltid förbereda sig. Jag läser och försöker lära mej allt om smink redan nu. Jag har också kontaktat gamla elever och frågat en massa möjliga och omöjliga frågor. Speciellt intressant är det ju att följa bloggarna som de succéfulla stylisterna skriver... Försöka lista ut hur de gjort för att lyckas.

 

Men vad som än händer ska man aldrig ge upp! Vissa har tur och får de rätta kontakterna fort medan andra får kämpa som skållade råttor för att komma upp till ytan. Men som en känd svensk makeup-artist (Malin Nestor) skrev till mej (ungefär så :
"Eftersom det finns ett sånt överflöd av makeup-artister, där majoriteten inte ens har talang, måste man ha tålamod, kämpa på och hålla ut... ända tills vetet har sållats ut från alla tistlar. Du måste visa att DU är något extra!"

 

 

Jag har frågat runt en hel del bland makeup-artister. Detta svar fick jag från Malin när jag frågade hur hon gjorde för att lyckas som makeup-artist:

"För det första så tror jag att du kommer komma väldigt långt bara på din jädrar annamma och vilja. För en sån MÅSTE man ha i denna bransch. Man måste också ha viljan och förståelsen för att man måste börja på den absoluta botten och jobba sig uppåt! Det krävs massor av jobb och tålamod. Och du måste skaffa dig ett stort kontaktnät för att komma någonvart.

När man är ny är bästa sättet att registrera sig på hemsidan Modellbilder.se. Där finns massor av fotografer, modeller och stylister, allt från amatörer till proffs. Alla kan hjälpa och utnyttja varandra. Så skaffa lite kontakter där och jobba ihop för att skaffa lite bilder till en portfolio. Tänk på att visa upp hur varierad du är. Visa vardagssminkningar, festsminkningar, mer extrema saker, sår och kroppsmålningar om du kan det, hår om du kan det osv…

När du fått en portfolio som är BRA och som funkar (var jävligt självkritisk här, 90 % av alla som är ute i den här svängen är INTE bra). Ta din portfolio, självklart en printad sådan i bokform, och gå runt till salonger, fotografer, ja allt du kan tänka dig och försök få sammarbetspartners. Du kanske kan hyra stol på en salong och erbjuda sminkningar, kanske hålla kurser och tjejkvällar, kanske får du sminka på studion hos fotografen, ja möjligheterna är många. Jobba med dom och skaffa dig kontakter, meriter och mer portfoliomaterial.

När du sedan jobbat ett tag så är det dags att skaffa sig visitkort, hemsida, företag, regga sig på bröllopsforum för att få bröllopsjobb, ja listan kan även här göras lång. Tänk även på att man kommer stöta på många nej innan man får några ja. Precis som man kommer stöta på jobbiga och missnöjda kunder med jämna mellanrum.

Det är bara att jobba på, allt eftersom man växer så kommer alla de här stegen av sig själva. Man får lite koll på vart man står i konkurrensen, vilken väg man ska välja osv… Det är bara att följa sitt hjärta och tro på sina val, och man ska passa på att njuta och roa sig på resan. Först när man jobbat några år, har en stark och varierad portfolio som man tagit fram tillsammans med andra starka namn, fått meriter och lovord kan man börja höra av sig till de stora företagen för jobb på tv, tidningar och film.

Vill man så kan man!"

 

Frågan är: Har jag en tung väg framför mej eller?? :P


Men som jag sa i intervjun med Makeupstudions rektor när hon berättade om alla svårigheter och all konkurrens;

Rektorn: Skrämmer det dej när jag säger detta?

Jag: Det peppar mej!!

Rektorn: *skratt* BRA.

Hon berättade att hon brukar försöka "skrämma iväg" tjejer som vill komma till skolan, bara för att se vem som pallar trycket.

 

Men det är iofs lätt att säga. Jag vet ju att jag kan bli sjukt blyg och feg ibland, så jag ska inte sticka under stol med att jag är ganska skraj ändå! Men jag tänker inte låta det styra mej :-)

 

Full av pepp-känslor skuttar jag nu i säng. Godnatt kära läsare <3

 

 

Designen fixad!

Nu sitter jag här och försöker fixa designen på bloggen. Tycker det är sjukt svårt!! Inte bara att göra själva designen, men att få in den på bloggen sen - i rätt mått!! En millimeter fel och det blir gluggar eller ojämna övergångar - och man måste fixa om hela bilden i photoshop o ladda upp på nytt + ändra koderna igen. SUCK

 

Sen fixar jag designen i photoshop och jag har aldrig riktigt lärt mej det programmet känner jag. Nån som vet var man kan hitta typ en manual?

 

Jag lånade denna bild från googles makeup-sökningsresultat till min header. Hoppas ingen halshugger mej för det. Så fort jag har tagit mitt eget första professionella fotografi ska jag byta ut det!

 

Vet inte heller vad jag ska ha för titel. Vill egentligen heta "Livet som stylist", men jag är ju inte stylist ännu...! Det blir ju fuskstart då.. :/

-----------------

Tack för fina kommentarer!!

Hoppa på karusellen och häng med!

 

Jag har hittat några bra makeup-artist-bloggar som jag kommer följa för att få kunskap, tips och inspiration.

 

Det är ju en av de stora nycklarna till framgång - att vara mångsidigt kunnig och alltid hänga med i vad som händer i modevärlden. Man måste alltid vara uppdaterad och hålla ögonen öppna!

 

 

Några favoriter:

 

 • http://www.daisybeauty.com/web/asa-ostergren

Åsa Östergren. En av Sveriges absolut bästa makeupartister. Jobbar mycket utomlands. Kan allt, vet allt. Utbildad på "min" skola.

 

 • http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/

Linda Hallberg. Sockersöt modell och makeup-artist med en helt extraordinär känsla för färg och form. Allt hon gör blir skönt att se på. Utbildad på Makeup Institutet.

 

 • http://www.metrobloggen.se/shara

Shara. GRYMT BRA makeup-artist med underbart fantasifull konstådra. Har bara varit utbildad makeup-artist i ett år men har redan fått stora jobb hos framstående fotografer (kanske är hennes mångåriga konstutbildning i ryggsäcken en bidragande orsak till en sådan "stjärnstart"). Utbildad på Art of Makeup School.

 

 • http://malinnestor.se/

Malin Nestor. En duktig makeup-artist med enorm kämparglöd! Jobbar sig ihärdigt upp, upp, upp... och kommer säkerligen komma väldigt långt. Utbildad på Makeup Institutet.

 

 • http://bellita.blogg.se/

Isabelle Engquist. Talangfull makeup-artist och hobbymodell. Utbildades på "min" skola för ca. 2 år sedan och verkar ha fått en ganska bra rusch uppåt. Jag hejar på henne!!

Vem är jag?

 

Detta inlägg ska bli en presentation för nyfikna främlingar.

 

 

Vem är jag och var finns jag?


Jag heter Christina och kommer från lilla Lönneberga. Just nu bor jag i London för att ta hand om två engelska barn. Jag trivs förträffligt här och London-livet är helt underbart!! Speciellt underbart är det att shoppa. Men Sverige kan aldrig ersättas i mitt hjärta och nu känner jag att jag längtar efter att komma hem igen... I höst kommer jag dyka upp i Stockholm för att slå rot - åtminstone några år framåt.

 

 

Mitt liv och mina intressen


Jag läste en naturvetenskaplig linje i skolan och planerade först att bli landskapsarkitekt. Denna dröm är inte helt och hållet slopad trots att jag styrt mina steg åt ett helt annat håll. Intresset för design är stort och brinnande och likaså intresset för skönhet i olika form, det kan vara trädgårdar eller vackra kläder. Kopplingen är tydlig :-)

 

Jag är estetisk in i märg och ben. Jag har så många intressen att jag knappt hinner underhålla dem. Allt går därför mer eller mindre i perioder, men musiken har i alla lägen stått högst på listan hittills (framför allt för att jag inte har haft chans att hålla på med de andra intressena på samma sätt). Säkert kommer modeintresset konkurrera ut musiken på topplatsen så snart jag har tagit mina första kliv in i den branschen. Men det återstår att se hur det blir med den saken...

 

Natur, djur, litteratur, poesi, konst, dans, kläder.... Nästan allting ligger mig varmt om hjärta, med ett litet obetydligt undantag; Sport intresserar mej inte direkt. Jag är noga med att hålla mej i form och går gärna till gymmet eller tar en springrunda i skogen, men någon fotbollstjej är jag inte och kommer aldrig bli. Jag är inte heller en av dem som sitter klistrade framför TV:n under OS. Jag har nog med intressen, så jag försöker medvetet undvika att tända en sådan glöd.

 

Jag roar mig gärna med att klinka piano och blåsa i flöjter av skilda slag. Jag roar mig ännu mer när jag skriver musik. Får jag någon gång chansen skulle jag gärna vilja utveckla musikaliteten mer och jag skulle också gärna vilja börja dansa på allvar.

 

På fritiden håller jag också på att skriva en bok. Men den är privat, så den ska ni inte försöka sätta tassarna på! *varning* ;-) Den är spännande, chockerande, gripande, leende, upprörande, rivande.. Den KLÖSER sig igenom ditt hjärta och tar sin boning där. Du skulle aldrig kunna glömma den. Men som sagt. Nej, den är privat! hehe

 

Det finns inget som jag tycker är så hemskt som att känna att man står stilla i utvecklingen. Jag vill vidare, vidare, vidare......... konstant.

 

 

 

Jag som person...


Jag är inte som någon annan. Det kan jag garantera. På gott och ont. ;-P


Jag har ärvt min mammas envishet, fantasi, pratglädje och heta temperament.
Jag har ärvt pappas sjuka humor, spontanitet, blyghet och äventyrslust.

Konstnärliga och musikintresserade är de båda, så vem som gett mig de estetiska generna kan jag inte svara på.


Vill ni veta något mer om mej är det bara att fråga! ;-)Mitt liv som stylist.. är snart på g...

 

Nu startar jag en ny blogg. Och i denna blogg kommer jag enbart fokusera på min karriär (det låter ju så elegant att säga så, hehe..) som stylist.

 

Eftersom bloggen kommer vara helt öppen för allmänheten kommer jag försöka undvika allt för personliga inlägg. Detta kommer bli en YTLIG blogg, men förhoppningsvis en intressant sådan! :D

 

 

Jag ska låta er följa med mej på min spännande resa in i den svåra skönhetsbranschen. Antagligen blir det ett magplask, som för många andra. Men man ska väl aldrig säga aldrig... :-)

 

Så vad är mina planer?

 

Jo, jag tänker ta ett steg i taget och se hur det går. Jobba mej framåt, kämpa hårt och sikta högt, utan att för den skull ha höga förväntningar.

 

Min dröm är att bli stylist och jobba inom mode eller möjligtvis på en cool teater. (Glamour är alltså inte den genre jag vill hålla på med huvudsakligen.) Jag vill få använda kreativiteten och fantasin till dess yttersta gräns. Jag vill ha det kul, leka med färg/form och vara extrem - låta kläder, hår och smink sticka ut och ta stor plats! Alltså är t.ex. catwalken en stor dröm!

 

 

Men någonstans måste man ju börja! Det finns inte riktigt någon klockren stylistskola i sverige utan de flesta stylister börjar sina karriärer genom att jobba som gratis assistenter åt redan etablerade stylister - vilket oftast bara resulterar i tomma plånböcker och år av spilld tid utan resultat. Den vägen vill inte jag gå. "Riktiga" skolor finns bara att hitta i stora städer, t.ex. Paris.

 

Alltså bestämde jag mej för att arbeta mej in i branschen på ett annat sätt. (Om man bara får in en fot någonstans så kan man klättra lite hur man vill mellan jobben sedan.) Först ska jag bli makeup-artist (det finns bra skolor inom den branschen), sedan hårstylist (kan läsas samtidigt som makeup-utbildningen eller efteråt, på samma skola) och till sist arbeta mej upp till en stylist position - antingen genom erfarenheter eller genom att gå en kort stylistutbildning någonstans (möjligtvis Helene Falks nya utbildning i sthlm. http://www.helenefalksstylistutbildning.se/). Detta är min stora plan! Jag vill behärska alla delarna, makeup, hår och kläder, så jag har så stor chans som möjligt att få jobb.


Men eftersom det inte direkt regnar pengar i mitt liv kräver det ju att jag trots allt lyckas någorlunda bra även i början, annars har man inte råd att gå vidare. Så det är bara att hoppas och kämpa på!

 

Hur det än går i slutändan så kommer det ju vara en enormt spännande och rolig upplevelse!!

 

 

Vilken skola ska jag gå och varför valde jag just den?

 

Jag valde mellan dessa två - som jag utan tvekan tycker verkar vara bäst:

 

 • Makeup Institutet
 • Makeupstudion

 

De har båda bra rykten och många riktigt duktiga makeup-artister har utbildats där.

 

Makeup Institutet har den fördelen att utbildningen är otroligt bred och innefattar i princip allt i makeup/hår-väg! Nackdelen kan då vara att det är svårt att hinna ta till sig allt, så man riskerar att få en ganska hafsig upplärning där allt bara hinner slipas på ytan. Skolan har, liksom de flesta andra makeup-skolorna, ganska stora klasser på 16 elever.

http://www.makeupinstitute.com/

 

Makeupstudion däremot stoltserar med motsatsen - att de har valt bort vissa "onödvändiga delar" (som man utan problem kan läsa in efteråt. Och för att vara exakt är det bara maskeringsdelen inom teater som är slopad.) för att fördjupa sig och arbeta sig från grund till perfektion inom alla de viktiga istället. Skolan är känd för sin noggrannhet och seriositet. För att hålla hög status har de höga krav på sina elever och tar bara in de 8 som de tycker passar bäst för yrket och som de tror har störst chans att lyckas (Makeupstudion är, vad jag vet, den enda som tar in elever efter intervju, i alla andra skolor är det typ "först till kvarn" som gäller).

http://www.makeupstudion.com/


På deras hemsida kan detta läsas:

"Skolan har haft elever från hela världen och har blivit mycket populär tack vare sina små grupper om endast 8 elever, sina erkänt duktiga, certifierade lärare och fram för allt tack vare sina elevers utmärkta studieresultat och framgångar som makeupartister efter utbildningen. Detta har gett Makeupstudion det bästa ryktet i branschen samt lett till att skolan är först i Sverige med att bli godkänd som skola av SEYF*."

 

 

Ni kanske redan nu har räknat ut vilken skola jag valde..!? Makeupstudion naturligtvis!

 

 

Jag sökte in på skolan, fick komma på intervju (eller rättare sagt hade jag intervjun på tel. eftersom jag bor i London och inte hade möjlighet att ta den live) och... JAG BLEV INTAGEN!!! *jubel*


Så där står jag nu... :D Väntar på att få kasta mej ut och pröva mina vingar............


Välkommen till min nya blogg!

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto