Lolita


Vad är Lolita i modevärlden?


En japansk modestil.
Utmärks av klassiskt elegant och flickaktig stil.
Influerad av barock, rokoko och den viktorianska eran.



Olika lolitstilar:



Gothic Lolita - Färgschemat går ofta i svartvitt och sammet är populärt. Stilen har influenser från det västerländska goth-modet med kors och mörka färger. Gothic Lolita är emellertid en mer rar och oskuldsfull stil än den rena goth-stilen. Till skillnad från den västerländska gothstilen undviks normalt vitpudrade ansikten och svart läppstift.





Sweet Lolita - är den mest färgglada lolita-stilen. Som namnet antyder, är stilen mer oskuldsfull och söt än de andra lolitastilarna. Kläderna är ofta pastellfärgade, och har ibland mönster eller tryck med saker som bakelser, leksaker, karuseller, sagofigurer, blommor, osv. Stilen innehåller mycket spets, band, rosetter och volanger. Accessoarer som teddybjörnar och parasoll är vanliga. Sminket går ofta i ljusa eller transparenta färger, för att ge ett naturlig och dockliknande utseende.

 



Country LolitaPåminner om Sweet Lolita, men klänningarna brukar vara rutiga eller ha "lantliga" mönster som äpplen, körsbär, etc. Till stilen hör också ofta rottingkorgar och bahytter.


 


 

Classic Lolita är en mer sofistikerad stil inom lolita. Kläderna har inte så mycket spetsar och utsmyckningar som t.ex. Sweet Lolita. Färgerna brukar inte vara pasteller, utan snarare gammelrosa, vinrött och blommiga mönster. Till kläderna bärs gärna vackra halsband av pärlor, kaméer eller varierande motiv som fågelburar. Hårprydnader i form av rosor och bahytter är vanliga. Sminket går i något mörkare nyanser än det som bärs av Sweet Lolita-flickor.

 

 

Ojojoj.. jag kan inte sluta lägga ut bilder på alla dessa söta klänningar. :D


Bland den klassiska stilen finns det en hel del andtagande klänningar som jag GÄRNA skulle klä mig i.


HÄR kan ni hitta Lolitakläder att köpa.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar