Håll din hy ung!

(Mer hy-artiklar på ingående...)



SKYDDA DIG

Rökning, stress, sena nätter och alkohol påverkar huden negativt – men högst på listan över saker som skadar huden hamnar solen. Hela 90 procent av alla rynkor beräknas bero på just solen, så att satsa på en daglig dos solskyddsfaktor är den bästa och säkraste investeringen för en ung hy på sikt. Satsa på en dagkräm med inbyggd solskyddsfaktor – eller ännu hellre en solskyddskräm särskilt anpassad för ansiktet som du applicerar ovanpå din dagkräm.

”Anthelios XL ultra light SPF 50” från La Roche-Posay är en parfym- och parabenfri kräm särskilt anpassad för känslig hy. Den är lättare i konsistensen än vanliga solkrämer och sjunker smidigt in i huden. Pris, 185 kronor







EXFOLIERA MERA

Att få bort ansiktets yttersta, döda hudceller gör inte bara att du ser fräschare ut, det förhindrar även att porerna blockeras och minskar därmed risken för akne. Satsa på att exfoliera ansiktet med en mild peeling en gång i veckan. Är du känslig kan du testa en exfolierande rengöringsmjölk.

— Jag gillar inte nålar, en bra hudkräm och en daglig skrubb räcker för mig, säger Heidi Klum.


”Gentle cream exfoliant” från Dermalogica är ett treuddat komplex av mjölksyra, salicylsyra och fruktenzymer som avlägsnar döda hudceller och stimulerar cellförnyelse vilket ger en spänstigare, slätare hy. Pris, 420 kronor.




TA NATTSKIFTE

Slarvar du med sömnen?

Då är risken stor att du vaknar upp med glåmig hy, mörka ringar och påsar under ögonen. Under natten går hudens cellförnyelse på högvarv och hyn arbetar aktivt med att reparera de skador som uppstått under dagens lopp. Försök att få dina åtta timmar och investera i en bra nattkräm. Under natten absorberar huden nämligen ingredienserna från hudvårdsprodukterna mer effektivt — det är inte för inte som vi talar om skönhetssömn.

”Liftactiv retinol HA night” från Vichy innehåller den aktiva ingrediensen retinol och två typer av hyaluronsyra — ett naturligt ämne som fyller ut rynkorna inifrån. Pris, 359 kronor.





 

VITAMINKICKA

Antioxidanter som du får i dig genom kosten via grönsaker, frukter och bär är inte bara nyttiga, de kan också bekämpa ålderstecken. En undersökning i tidskriften Journal of Clinical Nutrution visar att kvinnor med ett lågt intag av C-vitamin har fler rynkor än andra. Vitamin C har nämligen en mycket viktig roll i nybildandet av kollagen som håller huden ung och elastisk.


ÅTERFUKTA



Det är inte en slump att modeller och Hollywoodstjärnor ofta syns med en vattenflaska i handen.

I takt med att vi åldras minskar vår förmåga att bibehålla fuktnivån i huden och när hyn torkas ut blir fina linjer och rynkor ännu mer synliga. Återfuktning av huden utifrån är också nödvändigt för att dess cellomsättning ska fungera optimalt.

— Min mamma började med antiagekrämer redan vid 20 års ålder, så jag började när jag var 19. Det syns på min hy i dag, säger Nicky Hilton, 26, till tidningen People.

”Aqua rythm intense hydration youth preserve” från Oriflame är en intensiv fuktkräm med rödalgen furcella lubricallis som hjälper till att reparera huden och kapsla in fukt. Pris, 365 kronor.


Anti-aging treatment” från Prevage/Elizabeth Arden innehåller den starka antioxidanten idebenone som jämnar ut hudens ton och struktur, vilket ger hyn ett yngre utseende. Pris, 1 800 kronor.


SE UPP!


Solar du fortfarande solarium bör du genast sluta. Världshälsoorganisationen WHO publicerade nyligen en studie som visar att risken för malignt melanom, den farligaste formen av hudcancer, ökar med 75 procent för den som börjar sola solarium före 30 års ålder.


Ämnena som hjälper huden

Coffeeberry (kaffebär): Ljusar upp hyn och reducerar fina linjer samtidigt som det tillför fukt.

Idebenone: Syntetiskt framtagen antioxidant som ändrar den kedjereaktion som leder till att huden åldras samt påskyndar hudens cellförnyelse.

C-vitamin: Verkar både lugnande och stimulerande för nya hudceller samt ökar hudens mikrocirkulation.

Acai: Ett bär från Amazonas i Brasilien som har visat sig kunna neutralisera oxidativ stress såsom avgaser och rökning, samt förbättra hudens elasticitet och lyster.

Retinol: Samma sak som Vitamin A. Ämnet stimulerar hudens återuppbyggande funktioner och minskar rynkor och ojämnheter. Gör även huden starkare och mer motståndskraftig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar