Röda läppar

Hur lyckas man få till riktigt läckra läppar?

 

Ja, vill du inte ha de torra, frasiga tantläpparna där färgen rinner ut i mungiporna så är det ett nogsamt och avancerat arbete som krävs. Åtminstone om du vill göra läpparna på en makeup-artists nivå. =)

 

Glöm det där med två snabba svep med läppstiftet! En nybörjande makeup-artist kan få hålla på i 20-30 min för att få till ett par perfekta läppar.

 

Det går att använda sig av många olika produkter för att få till ett par röda läppar. Men jag tycker detta är snygg version:

 

  1. Skrubba dina läppar ordentligt från döda hudceller och smörj dem med läppbalsam så du har en mjuk grund att börja på. (Finns många metoder till att få till en bra grund. T.ex. kan man pudra läpparna också.)
  2. Börja måla konturerna på läpparna med en röd läppenna. (Detta för att vara säker på att läppstiftet inte ska "rinna" ut, utan hålla sig inom ramarna.) (Se till att pennan är av kvalité, inte för torr!)
  3. Fyll sedan i HELA läpparna med samma penna. (Detta för att få läppar som håller färgen hela dagen.)
  4. För en förstorad effekt kan du måla lite vit kajal mitt på över och underläpp. (Som då fungerar som lite ljusreflexion.)
  • Vill du ha matta läppar kan du låta dem bara vara så här!
  • Vill du ha krämiga läppar ska du nu fylla på med läppstift i samma färgnyans som pennan. (Se till att hålla dej inom läpparnas konturer)
  • Vill du ha glossiga läppar duttar du på genomskinligt eller rött läppglans.

(Bild "lånad" från vackra Linda H's blogg)

 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar