Läker din sjuka hud

Någon där ute som har hudbristningar, celluliter eller acne som den vill bli av med?


Denna produkt har kommit ut på marknaden och gjort stor uppståndelse:
DERMAROLLER (I Sverige säljs den under namnet Beautyroller)



Vad är det?

Det är en liten manick som består av ett långt skaft och en roterande cylinder. På denna cylinder sitter upp till 200 nålar. (Man kan beställa olika längder på nålarna beroende på vad man är ute efter att behandla, från ca 0.02 mm till 2,5 mm.)

 

Hur används den?

Principen är densamma som en fraxelbehandling. Nålarna gör mikroskopiska hål i huden som tvingar huden att skapa nya fräscha hudceller. Precis som med en fraxelbehandling kommer man att börja blöda litegrann och fjälla efter ett par dagar, men när huden vänjer sig börjar den gro och friskna till!!

 

Listar på vad en Dermaroller gör:

* Reducerar hudbristningar. Sägs vara lika effektivt som fraxel SR1500
* Reducerar acne-ärr
* Kan ta bort missfärgningar på huden (t.ex. pigmentsfläckar)
* Tar bort celluliter
* Minskar rynkor

 

Googla och läs om produkten!!

Magen fullbordad!

Träningsbabbel...

 

Hemkommen från ännu ett hårt träningspass. WOOOOOW nu börjar magmusklerna ta form!! *lycklig* Jag såg nått i spegeln idag som jag inte sett förut... en helt platt, muskulös mage. JIPPI!! Mission completed. (Nu ska den bara hålla sig så här också..)

 

Detta måste firas!! Med en extra träning :D

 

Kämpar fortfarande på med Thorax (skuldebladsmusklerna till bröstkorgen) och Humerus (skulderbladsmusklerna till överarmen)... Rygg, rumpa och nacke behöver också stärkas.

 

Brigitte Reiss-Andersen

Den otroligt duktiga makeup-artisten Brigitte har nu kommit tillbaka från USA för att fortsätta sin stjärnkarriär i lilla lugna Sverige (MIKAs agentur).

 

Under sin karriär har Brigitte gjort kampanjer för Valentino, Chanel, Ralph Lauren och magasin som Vogue, Harpers Bazaar, Numero, Citizen K, Flair.

Brigittes vackra, mångsidiga, kreativa, tidlösa uttryck har renderat en lång lista av lojala kunder, bland dem Gisele Bundchen, Catherine Deneuve, Michelle Pfeiffer, Julianne Moore, Hilary Duff och Chloe Sevigny.

 

 

Ni kan hitta hennes portfolio och blogg HÄR.

 

 

Brigitte sminkar Hilary Duff..


(Kul information om Brigittes sminkstil: Hon använder en sked som ögonfransböjare och ibland ögonskugga på läpparna!)

Dagens modebild

Ja... nu snackar vi kreativitet :D OJOJOjoj... Det måste vara en grym plåtning att få göra.

 

Fria händer på sminkduken!

Har suttit och tecknat idag. Fick plötsligt såååå mycket inspiration till olika makeup'er. Mest fantasy stil då!! Utan tvekan roligast när man får fria händer.

 

Det är därför jag vill bli stylist. För jag vill själv vara den som bestämmer hur en modell ska se ut, inte bara följa andras önskemål. För det måste väl en makeup-artist ganska ofta? Jag vill vara den som bestämmer tema och allting.. men det gör kanske fotografen? Hm... jag har inte koll :S

 

VILL ATT SKOLAN SKA BÖRJA NU. 2 månader kvar.......... *räknar sekunder*

 


Jag vill göra sånt här: (Denna bild är FANTASTISK!!)

 

Vilken skola är "bäst"?

Sitter och funderar lite över olika makeup-skolor. Känner mej orolig för att min utbildning inte ska vara bred nog.

 

 

"Makeupstudion" har ju en väldigt noggrann utbildning där man verkligen lär sig allt in i minsta detalj, men den är inte speciellt bred. Man lär sej inte så många olika delar. Och inte är den speciellt lång heller. Bara 11 veckor.

 

"Art of Makeup School" har ju en otroligt bred utbildning på 6 månader. Och skoldagarna är från 9-15 (medan andra skolor normalt har från 9-13).

 

"Makeup Institute" har sin utbildning på 20 veckor.

 

 

Alla utbildningarna ger produkter för 20 000:-, men Makeupstudion är den dyraste utbildningen om man tänker på hur kort den är. Bara 11 veckor jämfört med de andra skolornas 20-30 veckor.

 

Med andra ord får man minst för pengarna i Makeupstudion (om man inte räknar med god undervisning). Hur kan det då komma sig att den skolan ändå typ verkar ha det bästa ryktet?? Många säger att man blir så bra utbildad där och skolan har fått ut många bra "lyckade" elever. När jag frågade runt innan jag skulle bestämma skola blev jag mest tipsad om Makeupstudion. VARFÖR? Vad är det som gör den så bra när alla andra ändå verkar ge mer av allt?????

 

Jag blir helt nervös nu att min utbildning inte kommer bli tillräcklig.. Att jag inte kommer lära mej nog :S Men det är ju ganska försent att ångra sitt val nu..... gaahhh hjälp PANIK

 

Nån som har någon erfarenhet av dessa skolor och har någon åsikt om ämnet???

Volym i ditt hår!

Några grymma produkter som ger mer volym i ditt hår:

(Björn Axéns hårprodukter)

 

 

Volumizing Schampo 250 ml

Schampo för dig som vill ha volym. Innehåller proteiner och vårdande mineraler från havet som stärker håret, ökar spänsten samt ger volym.Massera in schampo i fuktigt hår. Skölj noga och avsluta med Volumizing Conditioner.




Volumizing Balsam 250 ml

Volymgivande lättviktsbalsam för dig med tunt och känsligt hår.
Innehåller proteiner och vårdande mineraler från havet som stärker håret, ökar spänsten samt ger volym. Massera in balsam i fuktigt hår och skölj noga

 


Root Lifting Spray 125 ml

Root Lifting spray ger håret långvarig volym och fyllighet. Innehåller UV-filter. Spraya mot hårbotten i fuktigt hår och föna håret helt torrt till önskad frisyr.

 


Volume Mousse 200 ml / 80 ml

Volym mousse för volym och stadga. Innehåller värme- och UV-skydd. Vänd flaskan upp och ned och tryck önskad mängd innehåll i handflatan. Arbeta in i handdukstorrt eller torrt hår. Föna eller låt lufttorka.

 


Styling Powder 200ml / 80ml

Styling Powder ger hållbar stadga och volym samt mattar ner fet hårbotten. Perfekt för dig som vill fräscha upp håret mellan schamponeringar! Styling Powder förpackas som en spray vilket innebär att du lätt kan applicera direkt på de delar av håret som du vill arbeta med. Dessutom är den mycket torr i sin konsistens vilket gör att den verkar fort utan att bli klibbig. Styling Powder passar givetvis både kort och långt hår som önskar en extra matt effekt. Styling Powder finns i 200ml och travel size 80ml, perfekt att ha med i handväskan!

Tips på användning: Skaka flaskan före applicering. Spraya i hårbotten från ca 10 cm avstånd i torrt hår och låt torka. Skaka av eventuellt överflöd och forma önskad frisyr med fingrarna. Skydda kläder från ev. pulverfall. Våga gärna spraya även i underhåret för att maxa volymen. Styling Powder fungerar även mycket bra med Björn Axén Volumaster; då applicerar du Styling Powder efter att du volymbehandlat med Björn Axén

 

 

David Bicho - Modefotograf

Sitter och försöker lära mej lite om fotografi. Jag skulle inte ha något emot att testa att jobba som fotograf ett tag. Oj vad kul!!

 

 

Sitter och läser modefotografen David Bicho's blogg. Han delar lokal med Makeupstudion i Sthlm och arbetar alltså tillsammans med makeupartisterna som går utbildningen där. Med andra ord kommer JAG få göra plåtningar med honom! :D:D

 

Det var lite kul att läsa om hans korta basic-makeupkurs som han varit på idag, inne på bloggen. Så här skriver han:

 

"Jag har alltid hyst en stor respekt till duktiga makeup-artister, och efter denna kurs inser jag hur mycket kunskap och erfarenhet det ligger bakom. Hatten av."

 

Ta åt er, alla duktiga makeup-artister där ute! Ni gör ett otroligt grymt arbete. Jag tror det är få människor som förstår hur mycket arbete som faktiskt ligger bakom...

 

(En av David Bichos bilder. Vet fortfarande inte om det är tillåtet att lägga ut andras bilder i sin blogg.. :S Men om man skriver ut vem som tagit dem måste det väl vara lovligt???)


Mitt dunder lockar åhörare..

Mitt pianospelande väcker uppmärksamhet. (Inte nödvändigtvis på ett gott sätt :P Det vet jag inte. Antingen spelar jag för starkt eller så gillar dom det.)

 

Det är ganska lyhört i huset här i London och jag är ju inte rädd för att dundra på under dagarna. Så det är många som hör....

 

Vissa stannar och lyssnar, applåderar och ger mej tummar upp. Andra står bara och stirrar (undrar väl vad jag sysslar med) tills jag ser dem och de blir generade och går vidare.

 

Idag kom två grannar och knackade på och ville veta vem "pianisten" var. Jag fick stora ord :D LOL. Men om de skulle kolla närmare på mitt spelande och se vilken hemsk fingersättning jag har så skulle de ta dra tillbaka lovorden.. hahaha.... Jag har en fullständigt originell spelmetod :P:P

 

 

Bröllopsklänningar

Elie Saabs underbara kollektion för Pronovias

Så fasansfullt vackert... :P


Hur poserar en modell?

Skillnaden på hur modeller posar:

 

Typ den generella signaturskillnaden:

Highfashion modeller - Dra fram axlarna istället för bak! Krök ryggen istället för att svanka den. Le med ögonen, inte med munnen. Se lång och slank ut, focusera på lång nacke (huvud högt, ner med axlar). Knäna ihop och fötterna ut, men inåtvinklade, är också en typisk pose.

 

Glamourmodeller - Typ tvärt om då! Flirta med kameran, framhäv formerna. Osv..

 

Det är ganska häftigt att sitta och kolla på hur modeller posar och se vilken skillnad det är! Man kan fort se om en fashionmodel är "skolad" eller ej. En glamourmodell kan vara mycket mer påklädd än en fashionmodell och ändå se dubbelt så utmanande ut.

 

Jag ska visa två exempel på poserande modeller som tillhör olika typer.

Utvik vs. Mode, och ni kommer se skillnaden SÅ TYDLIGT!! (Och då väljer jag ändå en bild där utvikningsmodellen är mer påklädd.)

 

 

(Sen är det ju inte alltid som skillnaderna är så tydliga som på dessa bilder. Beror ju förstås mycket på smak och tema.)

 

 

Vad tycker jag om detta?

Mode? JAAAAAA

Utvik? NEEEEEEJ

 

Min dröm är att få jobba med highfashion-modeller :-)

Konst med långa halsar

Lori Earley - En konstnär som bara målar kvinnor med långa halsar.

 

Kolla in hennes hemsida här.

 

Elva

Vill förresten tipsa om en blogg som är riktigt spännande att följa. Elva är duktig på att låta läsarna följa med i hennes arbetsliv som professionell makeup-artist!

 

Ojojoj, jag tycker RIKTIGT mycket om hennes portfolio. Hon är otroligt kreativ med smink och styling. Det går att hitta hur många andningstagande bilder som helst!!!

 

Kolla in denna film på en av hennes fotoserier (Eller kolla bara bilderna här)

 

Elvas blogg

 

Hoppas ingen dödar mej om jag lägger upp en av hennes underbara bilder här...

Dagens modebild

Nu jobbar jag hela dagarna, från 7 a.m. till 8 p.m, och har knappt någon fritid till min blogg. Men i helgen ska det komma fler inlägg... lovar.

 

Ägnar den mesta av min lilla fritid åt att titta på Top Model :) Ojoj, vad jag älskar det programmet!!

 

Vacker fulhet

På tal om det jag skrev i slutet på förra inlägget... Här ska ni få se ett exempel på en otroligt vacker fulhet:

 

 

Är det inte en UNDERBAR bild??? Jag äääääälskar den. Hjälp vad fint!!

 

Det är bildens finkänsliga anda och den välvägda harmonin i färgerna, som är så otroligt perfekt gestaltade, som smickrar mitt öga.

 


 

Här är en mer klassiskt ful kreation, med färger och former som bara skriker kontrast.

 

Själv uppfattar jag denna bild som mycket mer utmanande för sinnet att charmas av, men skulle gissa att de flesta har svårare för bilden ovan.

 

Dagens fotografi

Dagens bild är naturligtvis en Cleopatra-konstellation.


Guldglammig look, graciösa moves, en gudaktig fjärrblick och ett starkt målmedvetet uttryck. Så fotar man en egyptisk drottning! :)

 

 

Bildanalys-snack


Hela bilden är så underbart guldig. Jag älskar guld och är tråkigt svag för matchande färger och syskon-nyanser. Behöver kanske lära mej att se charmen i fula kontraster också som t.ex. rött och orange. Vissa kända konstnärer (jag kallar stylister och makeup-artister för konstnärer) älskar ju att göra fula konstellationer! (T.ex. ta bort ögonbryn, måla ögonfransarna vita, kleta lera i håret, måla små blå fisk-pussmunnar och blanda alla möjliga färger på galna vis.) Och visst finns det också något vackert i en stilful fulhet?


Nej, det jag skulle skriva var att jag tycker ögonen är bra gjorda på denna bild, men ögonbrynen är lite oharmoniskt mejslade. Om man ska vara kinkig då...



Nu ska jag försöka sluta analysera :D

Cleopatra

Min allra största sminkdröm är att få göra en riktigt gudomligt vacker Cleopatra-Makeup.

 

 

Inte bara för att det är en så kul och kreativt utmanande sminkning, utan för att det dessutom är så knäsvagande snyggt!!! Jag bara älskar de korpsvarta penseldragen.

 

 

Det forntida egyptiska modet borde återuppväckas!

 

 

 

Hittade en Cleopatra-sminkning på youtube.


(Jag gillar iofs inte ögonskuggans blåa färg som hon valt. Vill ha en mer djupt blå färg. Oceansblå, smått metallisk färg skulle vara perfekt! Sedan tycker jag den geometriska formen, till höger, på eyelinern är vackrast.)

 

 

 

 

 

 

Förresten är filmen "Cleopatra" (1999) en av världens bästa filmer. Har du inte sett den så MÅSTE du se den!!

 

Dagens fotografi

Det var ett tag sedan jag uppdaterade. Sorry. Har väldigt fullt upp just nu...

 

Bloggtorka

Förlåt. Idag blir det inte mycket att läsa i bloggen. Har inte tid att blogga och är på dåligt humör ;P

 

Ha en bra dag!

Många järn i elden

Hade en helt sjuk dröm inatt. Min goda vän D var döende sjuk och samtidigt anklagad för mord. Polisen kom och bar ut honom. Han var så sjuk, så sjuk. Kunde inte se, prata eller röra sig. Jag skrek i panik att han var oskyldig, men ingen lyssnade.. :( Stackars.....

 

Lyckades göra en hel del jobb på Boken igår kväll. Fick även en portion konstruktiv kritik av min vän och privata redaktör - J.S. ;) TACK!!

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mej redo inför dagens konsert. Det ska bli skitkul!!! Vi ska ha kostymer; Bli klädda i brudklänningar, cowboy/girl- kläder och annat kul. Och jag ska sjunga duett med en annan tjej.

 

Vi får se hur kvällen går. Återkommer med rapport.

 

 

 

Kost/tränings-freak

Nyss hemkommen från en stund i solen och ett stenhårt träningspass. Sitter och äter glass. Det har jag förtjänat ;P

 

Armarna börjar se lagom muskulösa ut nu, men magen har fortfarande inte rutor. :/ Antagligen för mycket fettlager ovanpå, hm...

 

Så fort sommaren kommer blir jag alltid mer ordentlig när det gäller kost och träning. Nu är t.ex. godis inte längre så välkommet i mitt liv. Choklad är annars något jag anser människor behöver för att överleva. <3

 

Är rädd att mitt kropps-snack stör nån av mina läsare. I så fall, säg till! Jag är ett ganska överdrivet kost/tränings-freak ibland. Periodvis.

 

Jag tycker inte det spelar någon roll hur andra människor ser ut, om de är stora eller små, tränade eller otränade. Det viktigaste är bara att alla trivs med sig själva så som de är. Men själv gillar jag att utmana mej själv till olika saker. Däribland att försöka skapa den "perfekta" kroppen. Det är liksom någon slags tävlan med mej själv, som får mej på friskt humör :)

 

 

Åsikten om den perfekta kroppen ser lite olika ut varje år :P Det beror lite på humör och omständighet. När jag har pojkvän så satsar jag alltid på att ha lite mer kurvig kropp. När jag är singel föredrar jag en smalare, rakare kropp. Varför en så konstiga regler? Jo, för att.. om jag har nån så vill jag vara mjuk och go att krama ;) Annars tycker jag att kläder sitter bäst på mej när jag har en tunnare kropp.

 

Förra sommaren ville jag vara lite rundare. Denna sommar vill jag vara mer åt det smalare hållet. Kul med omväxling ;)

 

Satt förresten o pillade lite med mitt nyårsfoto (ovan) i photoshop. Bakgrunden passade ju inte riktigt, hehe..


Vill du ha fler läsare i din blogg?

Så här många nya besökare fick jag när jag gick med i bloggtrafik:

 

Ni borde testa ni också!!

 

Mitt arbete om några år?

Vad innebär det att vara makeup-artist eller stylist:

 

Kolla denna film

 

Så här vill jag jobba:

 

 


I studio:


Utomhus:


Catwalks:


Mer kul i Paris:

Kissie vs. Blondinbella

Ja.. pinsam rubrik!


 

Satt en snabbis och kollade igenom nyheter på internet. Tänk att inte folket kan sluta surra om dessa två!! Vad är det som är så intressant???

 

Jaha, nu håller Kissie på att försöka provocera Blondinbella. Vilken NYHET!!! Ungefär i nivå med tsunamin år 2004!?

 

Kissie verkar bara vara en helt vanlig/ovanligt barnslig, uppmärksamhetstörstande tonåring. Blondinbella är väl en urväxt likadan typ!

 

Obs. Jag känner dem INTE så jag ska inte döma, men det är uppfattningen jag har fått av de få gångerna jag har haft oturen att läsa om dem. Följer inte deras bloggar - undviker dem som pesten. Det är en principsak. Tycker det är pinsamt att hela Sverige klänger på dem.

 

Är de inte bara en levande variant av Tom och Jerry? (Blondinbella är Tom och Kissie Jerry) ;-P

Nya Leroy Anderson går igång...

(hehe.. nä inte riktigt..)


Ååå, så kul!! Jag har precis blivit kontaktad och blivit tillfrågad om jag vill skriva musik som ska spelas på ett stort evenemang.

 


Min musikdator finns i sverige, så detta kommer innebära extra krångel = skriva alla noter förhand (tills jag kommer hem). Visserligen har jag Sibelius på datorn, men jag fattar inte hur det funkar och ogillar ljudet. Dessutom är låten vanligtvis spelad på lite andra instrument och med en annan stil än vad som nu önskas, så det kommer kräva en stor portion fantasi för att kunna forma detta så som beställaren vill. Just såna här utmaningar älskar jag! :D

 

Så.. jag har en del jobb på lager nu. Två låtar som jag själv ska spela in på piano och sen detta stora musikstycke som ska arrangeras.

 

Dagens modebild

Förlåt. Jag vet att jag inte har klistrat in spännande smink/styling/mode-inlägg på ett tag. Jag hade tänkt lägga upp en hel hög spännande filmklipp idag, men det sket sig.

 

Jag har alltid problem med internet. Londons nätverk är USELT. Men idag har det varit värre än vanligt. Internet tar pisspaus ungefär en gång i kvarten, vilket gör att jag aldrig hinner ladda upp en film tillräckligt för att få koden att klistra in i bloggen osv osv osv osv..... Massa problem.

 

Ska göra ett nytt försök imorgon bitti. Mornarna är bättre. Men en dagens Modefotografi ska ni iaf få!!

 

Visst är han söt? ;-)


 

 

Mitt liv... ska inte fortsätta så här

Äntligen ledig, efter en lång tung dag.

 

 

Halv 7 på morgonen ska man finnas på plats. Då skall frukost ätas. Morgonhumöret måste hållas i schack, man ska le och diskutera dagens väder med hela familjen.

Sedan skall båda barnen ha 1 timmas musikövning. Jag är lärare. Den enda stunden på dagen då jag verkligen älskar att vara au pair ;-) Flickan är lydig och övar skalor i timmar. Pojken skriker och bråkar i en halvtimma innan han lyckas tämjas och börja spela på sin cello. Med jämna mellanrum muttrar han mindre vackra ord och böjer stråken fram och tillbaka... sådär så man bara väntar på knäcken...

Sedan är det julafton. Då har föräldrarna försvunnit till sina jobb och barnen tillåts leka. (De får sällan leka när föräldrarna är hemma.) Då ska jag, trött som en åsna, underhålla dem; Vi springer runt och jagar nallar eller roar oss med att göra grimaser. Varje morgon inser jag samma sak: Vad jag har blivit gammal!

Jaha! Nu ska man gå till skolan. En stund som hade varit riktigt skön om det inte varit för att pojken tvingar mej att räkna bilar varje gång vi går nånstanns. Helst ska vi tävla, jag måste räkna lila och han vita. Vi kommer alltid fram till samma sak; Han vinner.

SEN ÄR JAG LEDIG. Nä, juste!! Det var jag inte. *suck* Då ska jag cykla in till Kingston och ha två timmars lektion. Ämne anonymt. *host*

När jag äntligen kommer hem skall lunch lagas. Efter det har jag 3 timmar på mej att underhålla min blogg, läsa och svara på mail, skriva på min bok och helst öva piano/flöjt/sång MINST en timma. Det lyckas oftast ganska bra - om jag skippar lunchen!

Tur jag inte behöver städa mitt eget rum. Vi har städerska som gör allt grovjobbet.

TRALLALA!!! Nu är klockan halv 4 och jag ska köra bil i London. Alltid en upplevelse, trots att jag gör det varje dag. Bilar och människor överallt. Tusen korsningar, tusen olika filer, tusen rondeller. Jag är lika förvånad varje gång jag kommer hem levande. Krockat sönder min bil har jag inte heller gjort! *imponerad* Bara kvaddat några andras bilar. (Några "öron" som jag hyvlat av när jag haft bråttom igenom en trång och välparkerad gata och en bilrumpa som jag mosade kanten på när jag bedårade ett engelskt slott medan jag körde. Kan inte minnas något mer.)

Jag gör i snitt 1 timmas bilkörning varje dag. Idag blev det två. Trafiken var hopplös. (Tur man har med en bunt tidningar och lite kaffe i bilen.)

När jag kom hem hade Flickan pillat på min dator. Jag kom morrande och frågade vad hon hade gjort och som vanligt nekade hon. (Hon är expert på att ljuga och gör det konstant mot alla.) Jag trotsade mitt heta temperament och förlät henne på fläcken, trots den feta lögnen. Dagens hjältedåd.

Sen skulle maten fixas och kläder tvättas. Jaga på Flickan som alltid är sen - och skjutsa henne till en orkester. Komma hem och hjälpa pojken med läxorna (ett riktigt slitgöra. Han är omöjlig) och förbereda alla kläder och väskor inför nästa dag. Och om de inte har aktiviteterna efter skolan så är det minst en timmas musikövning som gäller. Flickan övar i snitt 3 timmar per dag.

Phuuuu.....

Hur som helst... nu känner jag att jag inte orkar engagera mej i att berätta mer. Men efter allt detta är jag iaf ledig. Då är det dags att sova.

 

Hur jag egentligen hinner sitta och skriva och rota runt bland folks bloggar vet jag egentligen inte. Jag har inte tid till sånt :O

Mycket jobb...

Nej, det är inte enkelt detta med att tjäna pengar på sin blogg. :S

 

Hälften av all reklam jag pysslade och krånglade med, och slutligen lyckades klistra upp fint i bloggen, har redan avslutat sina kampanjer. Nu ska dom bort och jag måste på jakt efter ny reklam! SUCK.

 

Hur mycket har jag tjänat då? Hm.. typ 15 kr. (Så många timmars jobb för ingenting.. hehe) Ni måste köpa mer hörrni!!! ;P;P

 

Men så lätt ger jag inte upp!! Nu sitter jag och läser denna blogg. Försöker lära mej hur man går tillväga för att få fler läsare osv... Min läsarnivå ligger ungefär på 50 om dagen nu. Men kommer säkert sjunka igen när bloggen inte längre finns att hitta bland "nya bloggar".

 

Förlåt. Tråkigt bloggsnack.... Snart kommer något roligare: STYLING.

 

Musikalkonsert i helgen

Nyss hemkommen från en 3-timmars lång sångövning. Konsert i helgen. Jag ska uppträda och sjunga musikaler!! KUL!!!

 

Hade jag förresten glömt att berätta det? :O De ska bli sjukt spännande... (fast det är inte en jättestor grej)

 

12 årigt underbarn

Underbar röst!!! Jag älskar röstens styrka och vibratot!!!! ÅÅååå....

Undra hur mycket han har övat sång i sitt liv.. hur får man en sån röst??

 

 


Nya moderniseringar i bloggen

Sådär! Nu tjänar jag pengar på min blogg. Klicka på all reklam och köp!!! ;D

Club4Beauty.se

 

Har jag suttit i många timmar och valt och vrakat bland intressanta reklamer. De bästa är nu utvalda och är uppradade i prydlig färgordning på höger sida:

 

  • BloggaSnyggt.se

Webbplatsen där man kan få en bloggdesign utöver det vanliga, de har både designer som är gratis och som de tar ut en mindre avgift för.

 

  • Miltons Produkter.se

Försäljning av alla slags skönhetsprodukter, märkesparfymer mm. Till låga priser och bra service.

 

  • Club4Beauty

Doft & Skönhetsbutiken som marknadsför och säljer kvalitetsprodukter inom hårvård och hudvård samt doft och kosmetika.

 

  • Saray.se

Ett inspirerande utbud av smycken och accessoarer för trendmedvetna kvinnor och män på den europeiska marknaden.

 

  • Dunken.se

Mode, Kläder & Accessoarer - i råare stil. Du kan även designa egna kläder här!

 

  • Fashionize.se

Läckert mode för både killar och tjejer. Sveriges mest generösa shoppingsida, vi ger poäng på all din modeshopping via oss som du sen byter in mot presentkort!

 

  • Manaxo.se

Slipsar och manliga accessoarer

 

  • Monsieur.se

Säljer modeaccessoarer för män från designmärken såsom JFold, Ulterior Motive och Amanda Christensen.

 

  • Mystica.se

En av Sveriges få helt fantasy inriktade webshoppar.

 

  • Nelly.com

Mode, Kläder & Accessoarer.

 

  • Lash.se (Sveriges första nätbutik för män)

Säljer rakprodukter, hudvårdsprodukter för män, hårvårdsprodukter och har Sveriges största utbud av smycken för män.

 

  • Ellos.se

Mode, Kläder & Accessoarer.

 

  • ForHair.se

"Vi vill erbjuda personer över hela sverige att kunna köpa hårprodukter oberoende på vart i landet man befinner sig, Vi ska kontinuerligt öka vårat sortiment med fler produkter och märken samt erbjuda ännu förmånligare priser och köpvillkor."


  • Dietpartner.se

Behöver du gå ner i vikt? Dietpartner ger tränings och kostråd och erbjuder hemleverans av allt du behöver för din diet.


  • Frossle.com

Datorer & Internet. Här kan du även tjäna pengar på din blogg!! (Jag använder den)


  • Visitkort

Något speciellt vi frilansande behöver.

 

  • Tand-Blekning.com

Erbjuder tandblekningsset för hemmabruk.

 


 

Tycker det fanns mycket användbar reklam!! Ska bli kul att kolla in sajterna själv :)

RAKNINGS-GUIDE för män!

Jag har fått efterfrågan om mer information till männens skägghyvling. Det kommer nu!





Rakning


I kampen mot den ständiga utväxten har mannen utvecklat två vapen: våt- och torrakning. Torrakning, det vill säga rakning med rakapparat, är den snabbaste metoden och ger för många ett fullt tillräckligt resultat. Idag finns det även rakapparater som gör gränsen mellan våt- och torrakning suddigare då dessa rakapparater kan användas i duschen. Ni som alltid vill ha det bästa skall definitivt välja en skarp rakhyvel och ett bra rakmedel istället för en rakapparat. Rakhyveln kommer närmare huden och ger en slät och jämn rakning. Våtrakning tar längre tid och kräver mer träning men resultatet blir desto bättre.

 


Rakhyveln


Först och främst behöver du en bra rakhyvel. Du skall välja en rakhyvel med minst två rakblad (gärna tre) och absolut inga engångshyvlar. Engångsrakhyvlar har endast ett blad och du måste därför dra rakhyveln fler gånger för att uppnå samma resultat som en riktig rakhyvel. Engångsrakhyvlarna är också helt oledade vilket gör att risken för skärsår ökar betydligt eftersom hyveln inte kan följa dina ansiktsformer lika bra som en ledad. Gillettes Mach3 är ett exempel på en utmärkt rakhyvel med tre rakblad, och i den senaste versionen, Mach3 Turbo, utrustad med mjukgörande Aloe Vera-remsa.



Rakkniven


Fortfarande finns det (skickliga) män som bemästrar konsten att raka sig med en rakkniv. Rakkniven är mycket vass och ett mycket riskabelt sätt att bli av med skäggstubben. Men vill du ha den närmsta och bästa rakningen som finns att tillgå så lär dig för all del denna ädla konst. Vi rekommenderar dig att konsultera en erfaren barberare för vidare vägledning.

 


Rakskum, rakgel och rakolja


För att underlätta rakningen och undvika skärsår skall man alltid använda ett bra rakmedel. Det finns tre former av rakmedel: rakskum, rakgel och rakolja. Vilket medel du skall använda är individuellt och därför får du här några tips för att du skall kunna hitta rätt.

 


Rakskum


Om du inte har så kraftig skäggväxt och dina skäggstrån är ganska mjuka är rakskum ett bra alternativ för dig. Skaka alltid flaskan/burken innan du trycker ut löddret, applicera rikligt och låt det sitta kvar några minuter innan du börjar raka dig så mjukas skäggstråna upp ytterligare.

 


Rakgel


Rakgel lämpar sig bäst till normal eller tjock skäggväxt. Dess konsistens är tjockare och mer oljig än raklöddret. Fördela rakgelen över båda händerna och applicera därefter ett litet lager och låt det sitta kvar i ett par minuter. Zirh Shave Gel är en perfekt rakgel då den innehåller Aloe Vera och Ginseng som lindrar och dämpar irritationer.

 


Rakolja


Rätt använd ger rakoljan den bästa och mest hudnära rakningen. Oljan är mycket dryg och det behövs endast ett par droppar för att mjuka upp skägget. Applicera oljan på redan vått skägg och börja därefter att raka direkt. När huden svalnar kan rakhyveln gå trögare, gör då så att du skvätter lite varmt vatten i ansiktet så verkar oljan igen. Se även till att du sköljer rakhyveln efter varje drag eftersom oljan har en tendens att snabbt täppa igen hyveln. Zirh Prepare är en effektiv rakolja som även innehåller E-vitamin som hjälper din hud att förbli ung och fräsch.

 


Rakningen


Först och främst, ta det lugnt när du rakar dig, det är knivblad som du håller mot din strupe och den största anledningen till skärsår att man har för bråttom.

 


Fem enkla steg:



1. Raka dig alltid direkt efter eller i samband med att du duschar. Det varma vattnet mjukar upp och vidgar skäggstråna och gör rakningen smidigare och mer behaglig. Börja med att lära känna din skäggväxt genom att dra fingertopparna över skäggväxten. Detta är viktigt eftersom du måste veta åt vilket håll skäggstråna växer och var din skäggväxt är tjockast. Blöt ansiktet med varmt vatten men inte för hett då det kan skada din hud. När skäggstråna hettas upp sväller de och blir mjukare.

2. Applicera det rakmedel du valt, använder du rakgel eller raklödder så låt det sitta kvar en liten stund innan du börjar själva rakningen.

3. Börja raka där din skäggväxt är tunnast, oftast innebär det att man börjar på ansiktets sidor, fortsätter till halsen och avslutar med partiet runt munnen, hakan och under halsen. Raka medhårs och sträck huden med hjälp av din fria hand. Dra små och lugna drag så minskar du risken för skärsår.

4. När du rakat dig enligt konstens alla regler, skölj då ansiktet i ljummet vatten och torka dig med en handduk. Klappa hellre försiktigt ansiktet med handduken än att gnugga. Gnuggning minskar hyns elasticitet och påskyndar synliga ålderstecken.

5. Avsluta med en rakbalsam exempelvis Zirh Soothe men undvik rakvatten och preparat som innehåller mycket alkohol då det kan irritera och torka ut din hud.

Sådär! Nu har du genomfört en perfekt rakning och resultatet ser du, med stort nöje, i spegeln.

 


Skärsår


Ibland händer det, man har för bråttom, trycker för hårt och resultatet är ett skärsår som inte tycks vilja sluta blöda. Vissa försöker stoppa blödningen med papper, andra sätter plåster över halva ansiktet. Smarta män ligger alltid ett steg före. Alunstift är en fantastisk uppfinning som innehåller kaliumaluminiumsulfat som direkt stoppar blödningen och stramar åt huden. Dra stiftet över skärsåret och vips slutar det blöda! Det svider en aning men precis som skärsåret är det snart ett minne blott.

 


Tips från coachen


Du har redan fått många bra tips för att lyckas med rakningen. Det viktigaste för en bra rakning är rätt verktyg och att skäggstråna blir mjuka. Ett enkelt sätt att försäkra sig om att skäggstråna alltid är mjuka är att först tvätta ansiktet i varmt vatten med Zirh Clean. Clean innehåller citronolja som sitter kvar en stund även efter det att du tvättat bort löddret. Citronoljan hjälper till att mjuka upp din skäggväxt och underlättar därmed rakningen.

(Info tagen från www.gents.se)

Sikta mot stjärnorna

Hjäääääääälp!!!! HUR GICK DETTA TILL???


 

Normalt har jag, som nybakad och fullständigt okänd bloggare (en droppe i havet), bara runt 20 läsare per dag. Dessa läsare består antagligen till största delen av gamla vänner, som mer läser bloggen av artighet än av intresse, eller manliga stalkers som inte kan få nog av den galna smålandstjejen. ;-P Nä inte vet jag...



Men hur som helst.. idag PLÖTSLIGT skjuter läsarantalet i höjden!! Från 20 till 70 :O

 

Det är så svindlande roligt att jag blir yr och gråtmild!! Nä skojar. Men jag undrar var dessa läsare kom från helt plötsligt.. :O Det måste ju vara bloggtrafikens hemsida som jag registrerade mej på idag. Den fungerar verkligen!! Man får MASSOR med läsare! Testa ni också!! HÄR

 

Kul är det iaf!! Gäller bara att få dessa läsare att stanna också... Lättare sagt än gjort :/

 

Nu ska jag sova.. Godnatt........


Makeup-artist

Förlåt att jag bara sitter här och spyr ut inlägg idag. Jag ska snart åka iväg! Men jag hittade en till intressant artikel.

 

En tjej som blivit utbildad makeup-artist på Makeupstudion (min skola alltså). Hon berättar lite om yrket. Känner att sista frågan passade bra åt mej.

 

"Vad tycker du folk ska tänka på som vill bli makeup-artister?


- Det är jätteroligt men det tar tid att lära sig och det är mycket svårare och tuffare än vad många tror! Man måste ge 110% och brinna för att sminka, annars är det inte värt den tid och de pengarna på utbildningen. Det är svårt att jobba som makeupartist på heltid och leva på det, men skapar man ett bra kontaktnät så kan man komma riktigt långt!"

Nya steg med bloggen

Eftersom jag är fattigråtta (och kommer bli ännu mer fattig i höst då jag ska punga ut 80 000 på utbildning) så ska jag testa något nytt...

 

Tjäna pengar på bloggen!! Jag vet att jag inte än har många läsare, men enligt Alex räcker det att man har mellan 10-100 läsare per dag så kan man få en liten godisslant.

 

Kul att testa :) Men ett stort URSÄKTA om någon stör sig på att det kan börja dyka upp reklam i min blogg då :/

 

Om du vill testa också kan du läsa detta.

De vågar inte kritisera...

Läste en otroligt intressant artikel inne på Nöjesguiden.

 

Den handlar om hur lite neg. kritik modejournalisterna i Sverige vågar ge Svenska företag och deras produkter. De får betalt från företagen för att göra reklam för produkterna och därför vill/vågar de inte säga något annat än positivt.

 

Är inte detta tragiskt? Och så sitter många läsare där och litar så blint (vilket iofs också är korkat!) på dessa modetipsare och köper efter... Produkter som kanske egentligen inte alls är värda att köpas.

 

Tumme ner för fega modebloggare!!! Så skulle jag aldrig göra.

 

Bättre hållning!

Fick ett supertips av en av mina läsare. Jag ska dela med mig av det så ni också kan få veta hur man får en snygg rygg/axel-hållning.

 

"Vill du få bättre hållning finns en oslagbar övning: Håll i en vikt (bra med cirkelformat vikt och rekommenderar c:a 7 kilo) med båda händerna vertikalt framför kroppen och höj vikten med nästan helt raka armar uppåt och tills du har den över huvudet och inte kommer längre. Och sakta tillbaka med nästan helt raka armar. Kör 10-15 upprepningar x 3 serier. Kommer att ge snabba resultat. Och strecha efteråt!

Mvh****"

 

TACK!! Detta ska genast provas. Men kan man inte göra så här också? Tar det samma muskler?

 

Hög bloggtrafik

Vill du ha tusentals fler besökare till din blogg?? Tryck HÄR, läs och bli medlem.

 

Det fungerar på något vis så att för varje gång du kickar in på "bloggtrafiken" så ser du en ny random blogg. För varje gång du klickar på en ny blogg så klickar någon in på din blogg.

 

Det innebär att i slutändan så kan man fånga nya trogna läsare - dvs. om de ser bloggen och tycker den verkar intressant. Smart =)

Träning - en viktig del i livet

Hemkommen efter ett gympass och en promenad. Nu är det dags för plugg och sedan finmiddag med engelska familjen.

 

 

Idag blev det ett stenhårt pass. Varje gång jag kör magpassen kan jag knappt andas efteråt. Underbar känsla!! Då vet man att man tränat ordentligt.

 

Jag försöker fokusera på att träna skulderbladens muskler nu. Jag kom nämligen på att då dras axlarna bak --> SNYGGARE HÅLLNING. Eller? Så borde det ju fungera.

 

Jag är ingen träningsexpert. Men jag gillar det!! Det är otroligt uppfriskande att träna. Jag blir alltid på så gott humör, känner mej stark och fräsch (nå, inte direkt EFTERÅT men.. hehe). Hade jag funnits i manlig version så hade jag säkerligen varit bodybuilder :P

 

Men de flesta tycker väl jag ser så tanig ut så de inte kan förstå att jag har några muskler alls. Visserligen tränar jag inte så ofta numer. Men ändå... grrr.. frustrerande.

 

(2 år gammalt kort. Kom vid denna tid på att jag nog borde lägga lite mer krut på benmusklerna.. hehee....)

 

Ni borde nästan få se vilken skillnad det blev när jag bestämde mej för att träna upp benen.

Är det bara jag som ser vilken galen skillnad det är?? (Iofs var jag också VÄLDIGT smal på första fotot. Ser helt sjuk ut. Men det var jag väl också..)

 

 

Men som sagt. Nu är det dags att fixa till ryggen!! KUL :D

 

Glömmer inte den där gången för ett tag sedan då två kvinnor skulle använda magträningsmaskinen efter mej. Kunde inte rubba den. (Iofs va de i medelåldern. Så det säger ju inte så mycke, hehehe). Så sa den ena till den andra: "Det är tjejen där som har använt den innan." Den andra tittade bort mot mej och utbrister: "Den lilla!???". Sen kom hon fram och bad så mycket om ursäkt för sitt sista uttalande. *fniss*

 

Nej, jag vet att de många killar inte tycker det är speciellt attraktiv med muskulösa tjejer! Men det spelar ingen roll. Jag tänker längre än så när det gäller min kropp. Den ska hålla ända tills jag är 50. Därför tränar jag :) Man mår bra av det.

 

Jag skulle faktiskt vilja jobba med kost och hälsa också... *funderar* Det skulle vara kul! Tipsa andra hur de ska träna upp sina kroppar. Det brukar jag iofs göra ändå ;-)

Krista White - Americas top model

Detta kort är sååååå vackert. Absolutely STUNNING!!!!

 

Jag älskar den kritvita klänningen på en så mörk hy. Älskar de mörkröda läpparna på hennes varma leende och den långa korpsvarta hårmanen. OJOjojoj om man fick sminka/styla till ett sånt här fotografi...



Americas next Top Model

Nu ska jag sitta och titta på "Americas Next top model"!

(Sedan ska jag fortsätta korrekturläsa min nyskrivna bok och efter det ta ett ordentligt pass i gymmet. Magen ska finjusteras till sommaren, hehe.)

 

Jag är inte nått vidare förtjust i någon av tjejerna som är kvar. Min hopp försvann med Naduah. Förstår fortfarande inte varför de skickade ut henne! Framför allt inte så tidigt. Det fanns många som borde ha åkt ut tidigare.

 



Men om jag måste välja någon som jag tycker ska vinna så är det kanske Krista. Hennes personlighet är nervretande divig, liksom alla andra, men hennes säregna utseende är verkligen ett modellmaterial och det måste erkännas! Och hennes kropp och catwalkgångstil är bara wow!!! Angelea däremot har den absolut bästa klädstilen (med undantag för discoklänningen). Ja, rent modellmässigt är hon och Angelea utan tvekan mest passande, så jag förstår varför de är kvar. Jag tycker bara de verkar vara så tragiskt otrevliga och bråkiga tjejer. Alexandra har ansiktet men inte riktigt kroppen. Å andra sidan är hennes utstrålning imponerande...

 

Naduah var min favorit. Inte bara för att hon hade det vackraste ansikte utan framför allt för hennes ödmjuka och starka personlighet. Det rakade håret däremot hurrade jag inte för. Jag är en av de tråkigt klassiska människorna som anser att håret är en kvinnas stolthet, hehe. Däremot kan jag absolut tycka det är häftigt att testa något nytt och i en modelltävling är mer eller mindre kort hår ofta en självklarhet.

 

Men här kommer några ljuvliga bilder på Nadah i.. hår.

 



Tycker förresten att den där sjuka religiösa sekten hon pratar om låter enormt spännande. (Inte på det viset att jag skulle vilja gå med den, hehe. Nej huvva!! Det låter helt sjukt. Skumt och intressant. Som en sån där filmverklighet.) Har försökt hitta info om den, men kan inte hitta.

Stridiga ämnen

(Jag för nått år sen. Glad, men otroligt trött.)

 

Ojoj.. Det kommer bli svårt att enbart hålla sig till skönhetsämnen i denna blogg. Det dyker ju upp så många miljoner intressanta tankar i mitt huvud jämt! :D

 

Får jag skriva om nått annat IBLAND? *blink*

 

Nej. När jag läste "De 25 bästa tipsen till en bloggare" stod det att det är enormt viktigt att hålla sig till sitt ämne, annars förlorar man läsare.


Vad tycker ni om saken??
Ska det bara vara "rätt" ämne eller får man skriva om annat också?


-----------


Uppdatering.

Åsikt från manlig vän: "MER militärsnack i skönhetsbloggen!!!!"

Real Soldiers

Från mode till militären...!

 

Jag har precis fått veta att en av mina vänner ska bli specialsoldat. Jag har inte intill idag haft en aning om vad det var eller knappt ens att det existerar, hehe.. Men nu blev jag ju nyfiken och började rota reda på intressant info.

 

Detta är tydligen standarden för att bli intagen till navyseal i Usa:

* 500-yard swim using breast or combat side stroke in less than 10:00
* 100 push-ups in 2 minutes
* 100 sit-ups in 2 minutes
* 20 pull-ups (no time limit)
* Run 1.5 miles in boots and long pants in under 9:30

 

Och SAS är väl nästan på samma nivå? HJÄLP, säger jag bara!!! (Inser att det inte är ett yrke passande för lilla ynkliga jag.)

 

Sedan läste jag detta. Och chockas igen samtidigt som nyfikenheten växer. VAD är det för psykiska tester som görs i uttagningarna som är så fruktansvärt hårt??? JAG VILL VETA :)

 

Och sedan hittade jag ett annan otroligt spännande inlägg. En tjej som undrar vilken sorts hemlig militär hennes pappa är. Läs!! Det är sååååå spännande. :D

 

 

Mm.. En militär skulle man nog gifta sig med... ;)

Makeupstudions f.d. elever

En liten minilista på några av de duktigaste f.d. Makeupstudion-elever som jag hittat.

(Det finns säkert många fler där ute som är superduktiga, men som jag inte fått nys om.)

 

Kika in i deras portfolier!!!

Åsa Östergren

Angelica Sparrvik

Josefin Scherdin

Regina Törnwall

Marika Sernfält

Maria Gfrörer

Ida Larsson

Jenny Katura

Tallee Savage

Sussi Utterström

 

 

Visst är det enormt kul att sitta och titta igenom alla dessa fina bilder?

Tips: Modeblogg för killar

Ett bloggtips till er killar: http://nyheter24.se/modette/dennism/

 

Själv har jag inte alls hunnit kolla in bloggen än, så jag vet inte kvalitén. Jag har alltid varit en väldigt dålig bloggläsare. Men den är känd, så.. det säger förhoppningsvis något..?

 

(inte är han ju direkt ful heller... host)

Tanken slår mej också... Varför har ofta just homokillar så bra smaker och medvetna, snygga stilar? De vårdar minsann sina utseenden - till skillnad mot stinkande oljiga morotskillar och andra trashankar (Ja, det är skönt att vara fördomsfull). Dags att börja titta sig i speglar, män!!


Oj vad jag känner en stor energi för att få män att engagera sig i sina utseenden. Skulle vilja omvända hela svenska folkets manlighet. Är jag radikal och konstig? Farlig för mänskligheten? ;P

 

Okej. För att tona ner: Nej, jag tycker inte män ska se ut som kvinnor. Jag tycker bara att det är attraktivt med ett medvetet utseende. Men det ska inte gå till överdrift, som mamma säger. (Det kan sällan gå till överdrift, svarar jag.)

 

Men misströsta inte, jag gillar er trashankar också! *glimt i ögat*

 

Tips: Långa, svepande fransar..

Kändisarnas favoritprodukt lanseras nu i Sverige. Fixa maxade fransar med ögonfransbalsamet "Enormous Lash".



Enormous Lash ögonfransbalsam, 989 kronor hos Accessora.

 

Ögonfransbalsamet Enormous Lash är skönhetssuccén från USA som blivit en storfavorit bland kändisar som Kim Kardashian, Courney Cox, Kendra Wilkinson och Jenny McCartney. Enormous Lash är fritt från paraben, prostaglandin och formulan är ej djurtestad.


Användning:

Enormous Lash penslas på ögonfransraden morgon och kväll. Resultat i form av längre, fylligare fransar utlovas efter cirka 50-60 dagar.

Kan vara värt att prova! Och så kostar det ju inte så mycket heller ;-) *host*

Dagens fotografi

För skojs skull slängde jag, i all hast, ihop en hemsida som jag kan leka med:

http://www.christa.n.nu/

I samma veva slänger jag också in dagens modebild. Fascinerande och skrattretande på samma gång. (Ja, det är en kille)

 

 

Bloggjobb

Idag har jag lite att fixa med bloggen.

 

1. Finslipa designen - lägga till ram runt bilderna.


2. REKLAM REKLAM!!! Det är roligast att blogga om man känner att man har läsare ;-) Ju större bloggen blir, desto bättre blir den. Så nu ska jag rota runt på internet för att hitta så många sätt som möjligt att marknadsföra min blogg på...



Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

10 smarta sminktips

Så länge jag inte har gått makeup-artist utbildningen vill jag inte ge er råd och tips som jag inte är helt säker på och kan stå bakom. Därför gör jag det än så länge enkelt för mej och lånar mest tips och idéer från andra skönhetsexperter.

 

Här kommer en enkel och bra "10 smarta sminktips" från sajten www.glamour.se

 

 

 

1. Fuktmask.

Lägg en fuktmask innan du lägger på makeupen, det ger huden fukt och det blir ett bra underlag för makeupen.

2. Bas

Lägg alltid en så lätt bas som möjligt, det ger ett naturligt och fint resultat.



3. Löspuder

Använd löspuder för att fixera makeupen. Fast puder använder du bara till att matta ner.



4. Torra läppar

Om du har torra läppar, fukta en frottéhandduk med ljummet vatten och massera läpparna lätt. Perfekt innan du applicerar läppstift.



5. Torra ögonlock

Se till att ögonlocken är helt torra innan du applicerar ögonskugga. Detta för att få ett så jämt resultat som möjligt. Du kan till exempel förpreparera ögonlocken med puder eller en hudfärgad, matt ögonskugga.



6. Applicera ögonskugga med pensel

Applicera ögonskugga med en pensel, och jobba bort linjerna med en större, ren pensel.



7. Böj ögonfransarna

Böj alltid ögonfransarna INNAN du applicerar mascara, för bästa resultat.



8. Ögonbrynen

Om du använder ögonbrynspenna, applicera den utifrån och in, då fastnar färgen på alla småhår istället för på huden.



9. Läppstift som håller

Vill du ha ett läppstift som håller hela dagen? Fyll i HELA läpparna, inte bara kanterna, med läppenna, och applicera därefter läppstiftet.



10. Festsnygg

För att snabbt förvandla din vardagsmakeup till en festmakeup, applicera kolpenna på ögonkanten, innanför ögonfransen. Supersnyggt!

Dagens fotografi

Dagens modebild är smältbar men kittlande vacker.

 

Slaviskt mode eller Sann konst?

Nu har jag blivit medlem på http://www.stylesearch.se! Det ska bli kul att få börja orientera sig i den sajtens modegalna värld.

 

 

Insåg i samma veva att det INTE alls smakar gott att plötsligt vara en person som följer med strömmen. Det har jag aldrig förut upplevt mig vara!!! Men nu....... Vad är det jag gör? :O Jo, Jag har börjat göra precis som "alla" andra kvinnor i vår utseendefixerade värld: Blogga om skönhet och mode. Ännu en blogg med samma "tjat och gnat" (som vi ju älskar ;-). En i mängden. Hm.. tanken gör mej lite frustrerad.

 

 

Till mitt försvar vill jag därför vinkla uppfattningen om min blogg rätt. Detta är INGEN modeblogg!! Detta är en blogg om KONST. Detta är stil, smak och känsla som inte följer bestämda regler. Min stil. Alla har vi ju olika - och det är det som gör skönhetsvärlden så enormt stor, spännande och outgrundlig!! Det är det som gör allt så intressant. Genom att kika in i varandras bloggar kan vi få tips, råd och inspiration men det är fortfarande vår egen stil som gör vad vi presenterar.

 

Jag tycker det är jätteviktigt att man ska kunna se VEM som skapat VAD. En konstnärs känsla och karisma ska lysa igenom skapelsen. Skvallra. Det är ju hela poängen med att det existerar olika konstnärer och inte bara en enda. Eller hur? Hehe ;P

 

 

Mode är utan tvekan en sorts konst. Inte alls nödvändigtvis något som är skönt för ögat utan många gånger bara något som muntrar upp och ger adrenalinkickar eller kanske skapar fundersamma, veckade pannor och uppfattas som en nötknäckare.

 

Det är när man måste lägger huvudet på sned och grubbla över kreationen ett bra tag som man vet att den är värd att utforskas. Köps den direkt är den tydligen redan uppäten och utsketen. Det ska vara ny smak, inte gammal. Tid för smältning är en självklarhet.

 

Det handlar om att locka fram sin känsla, bearbeta sin fantasi, stödja med sin kunskap och krydda med inspiration; Sedan har man en skapelse att beundra. (Om inte smaken är riktigt dålig förstås.. hehe.... Det gäller ju att ha DET.)


Och det är ju så det går till när mode skapas också. Ett mode är aldrig det andra lik. Mode kommer och går. Vi hittar ständigt nya utseenden att fästa oss vid! Så går det till för att våra estetiska sinnen inte ska tröttna.

 

 

Jag har alltså inget alls emot mode (det som faller mej i smaken följer jag ju även själv), men jag är ingen modeslav och  jag fascineras mer av människor som har sin egen medvetna stil än en hop kopior a la Hollywood. Det är den personliga touchen som sätter sina spår och plöjer nya banor!


Och jag läääääääängtar efter att se mer egna stilar i Sverige!!! Inte nödvändigtvis i vardagen, jag syftar mer på de som arbetar med skönhet av olika slag. Stylister, makeup-artister, fotografer och kläddesigner. Titta på svenska skapelser och jämför dem med amerikanska så förstår ni vad jag menar! Vi är lite fega i sverige. Konsten är ofta lite för ljummen och tråkig. Jag blir helt lycklig varje gång jag ser någon ny ung, revolutionerande konstnär dra sina svepande penseldrag över det gamla!

 

 

Sen finns det naturligtvis situationer där man helt enkelt behöver anpassa sin stil. Det handlar ju inte alls om att vara så udda och extrem som möjligt. Man måste ha huvudet på skaft och ta in vad som går hem och inte och lära sig förstå varför. Osv osv....

 

Nej, nu ska jag sluta babbla på. Jag är ju ingen expert. Jag har bara många åsikter och en pratglad mun ;-) Älskar att diskutera detta och skulle kunna hålla på i all evighet....


Eleganta "benvärmare"

Ojoj.. Det var besökarrekord igår!! BRA JOBBAT!!!! :D Fortsätt så ;-)

 

Men idag hade jag inte tid att underhålla er med trevliga modeinlägg. Jag jobbade hela dagen, från morgon till kväll.

Men något trevligt ska ni ändå få se innan jag tar natt. Och jag väljer att göra reklam för mina originella, lyxiga "benvärmare" (Vet ej vad de kallas. Skall has utanpå byxorna och över skorna) som jag hittade i en liten okänd butik här i London.


Underbart snygga, om jag får säga det själv!! :) Jag köpte flera par i olika färger. Ni får se det snyggaste paret:

 

 

Dagens modebild

Hjälp vilken underbar kreation!!!! :O Ord överflödiga. Alexander Mcqueen igen. Ja, sannerligen en stor konstnärssjäl... <3

 

Alexander Mcqueens clownmun

Hahahahaa... Det är så sjukt kul att titta på olika catwalksoutfits och sminkningar.

Kolla in munnen på denna!! Modedesigner: Alexander Mcqueen.

 

Kommentar? ;-P

Stockholm here I come!!

Min bostadspanik är förmodligen stillad. Jag har blivit tillfrågad om en billig etta på St Eriksplan i höst. Vilket innebär gångavstånd till makeup-skolan och nära till.. allt! PERFEKT!!!

 

Visst kommer ekonomin krypa baklänges alldeles vansinnigt i höst, men jag ska nog kunna arbeta tillbaka min förlust! Ej orolig. *smile* Jag får bara räkna med att leva kyrkoråtta i ett halvår. (Eftersom jag inte hade några pengar sparade till utbildningen utan måste ta lån.)

 

 

 

Ska bli grymt att äntligen få flytta till Stockholm. Har ju två av mina kära syskon där och jag är ju SÅ beroende av dem.. ;-)

 

Classic Weddin/Prom Makeup

Hittade en grymt bra tutorial-video inne på youtube.

 

 

Dagens fotografi

Dagens modebild får bli den sjukaste, fulaste, häftigaste, roligaste, underbaraste

jag har i min samling:


Jag skrattar stort varje gång jag ser den.

 

Kruxet med att göra långa hår fina

Lite kul att det är så många som läser min "stylist-blogg" trots att jag inte ens börjat någon utbildning ;-D Min lillebror skrattar och tycker bloggnamnet är konstigt.

 

"Vad skriver du om?? Du har ju inte ens börjat makeup-utbildningen!"

 

Ja det kan man fråga sig :P Men jag ser det så här: Det är aldrig för tidigt att lära sig eller förbereda sig för nått nytt. Detta är en förberedelse! Eller uppvärmning, kan man säga ;-)

 

Frisyrtankar:

Satt och funderade på hårstylistutbildningen som jag ska gå sedan. Det ska bli roligt!! Trots att jag har så långt hår gör jag sällan något fint med det :( Lite för lat kanske, och så har jag för lite kunskap för att få till det fint. Så jag ser fram emot att få lära mej!!

 

Insåg att den finaste, och nästan den enda fina, frisyren jag förut lyckats skapa med mitt eget hår (som jag själv upplever är omöjligt att jobba med eftersom det är så blankt och glatt) är denna. Och det var inte ens svårt att göra :D

 

Så går livet vidare...

Nu är jag tillbaka från en rad trevliga dagar med kusin i london! Tillbaka till min lilla blogg...

 

Tiden går långsamt och jag sitter och oroar mej för hur jag ska hitta lägenhet i sthlm. Men det ordnar sig nog, som alla annat. Jag är en hejdlös optimist. :-)

 

Lite musiksnack:


Men idag ger jag mej själv en klapp på axeln. Jag har nyss suttit och spelat piano i 2 timmar. Det var bara meningen att jag skulle spela en låt som jag hört från ett fönster på vägen hem från barnens skola, men jag fastnade vid piano och tiden bara rann iväg... Glömmer tid och rum när jag spelar. Men det är bra, för övning ger färdighet och jag märker att jag har lärt mej så grymt mycket den sista tiden när jag spelat så mycket.

 

Idag kom jag på en ny låt. Spelade in den lite snabbt så jag har den sparat på datorn. Sedan när jag har tid ska jag finslipa den och skriva text.

 

 

OJOJOJ. Sitter nu och lyssnar mina låtar som ligger ute på youtube. Några år gamla. Men oj vilken skillnad! :D Och det är jag glad för!!! ;-) Man hör att jag är ganska vilsen på pianot och jag gör en hel del tabbar hahaha... Var inte så van spelare på den tiden.

 

Men om nån vill höra dem så finns de här:

(The Riddle - min egen version. Bästa filminspelningen.)

(Sleeping sun - också min egen variant. Väldigt gammal inspelning.)

(Friday I'm in love. Också improvisation förstås. Har flest favoriter och 20 884 visningar, men är sämst inspelad. KOMISKT :P)

(Tea for two - Ej improviserad. Spelad efter noter. Mest avancerad, men lite hafsig inspelning.)

 

Många människor frågar efter noter på mina versioner. Men nej, jag har inga noter tyvärr! :S

Detta är bara fullständigt spontana improvisationer i samma sekund som kameran inspelar (Måste förtydliga det eftersom många, konstigt nog, inte verkar förstå vad improvisera betyder).


(Jag skulle kunna skriva ut dem förstås, men det tar tid och jag har så många andra låtar som är viktigare att få ner på noter. Däremot har jag lovat ut en del tutorials på lite olika kända låtar och de är på g!!)

 

(Jag står och njuter av livet. Kass bild i övrigt.)

 

Kom på att jag vill säga detta: (Inte för att jag fått någon sådan kommentar, utan bara ifall..)

Jag vet att många av de som följer min blogg INTE har så mycket koll på skönhetsvärlden. Därför skriver jag ofta väldigt enkelt och förklarande. Jag tycker det är viktigt att även de som inte förr har intresserat sig för kläder, hår och smink kan hänga med och få upp ögonen för det ;-)

Förlåt om det känns dumförklarande för er andra som har koll!!

Undvik hårets stora fiender

(Eftersom jag inte hinner författa ett eget inlägg lånar jag denna artikel från improveme.se)

 

Använd värmeskydd vid styling

Locktänger, plattänger och hårfön sliter alla på håret. Se till att applicera en värmeskyddande produkt innan du använder stylar eller torkar håret. Det är fortfarande slitsamt för stråna, men det skyddar lite grann.

Att sova med utsläppt hår

När du sover gnuggas håret mot huvudkudden, något som kan göra håret väldigt slitet. För att skydda håret kan du fläta det eller rulla upp det i en knut, som du släpper ut när du stigit upp. Att sova med flätor brukar även ge håret extra volym.

När håret fastnar i kläderna

En av de största hårbovarna är friktionen mellan ditt hår och dina kläder, särskilt om du har långt hår. Stråna gnids mot tröjan, jackan och halsduken och fastnar gärna under handväskans axelband. Detta är i princip omöjligt att undvika, men försök att vara försiktig genom att till exempel hålla upp håret när du virar halsduken runt nacken eller lyfter upp väskan på axeln.

Att tvätta för ofta

Starka schampon sliter en hel del så försök att använda milda produkter och tvätta håret så sällan som möjligt. Två till tre gånger i veckan brukar vara lagom. Använd torrschampo mellan tvättarna.

Var snäll mot vått hår

Håret är som skörast när det är vått, så var försiktig och kamma gärna igenom det med en glestandad kam istället för att borsta det.

Att bleka håret hemma

Blonderingar kan förstöra håret ordentligt, så gör det helst hos frisören – inte hemma. Var även försiktig när du vistas i stark sol och använd hårvårdsprodukter med UV-skydd.
improvem

Dagens modebild

Idag står shopping i London på schemat. Ett par snygga solglasögon måste införskaffas.

 

Sedan möter jag upp kusinen från Danmark på stationen Waterloo, så ska vi leka runt i staden i några dagar. Kanske hinner jag inte blogga därför, men det gör ju inget när jag inte har så mycket att blogga om ändå :P

 

Men en grym modebild måste ni få se idag. Njut och analysera den:

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar





auto