Journalist med insikt

 

På veckorevyn har redaktörerna tagit lättklädda bilder för att visa hur "vanliga kvinnor" ser ut, allt i hopp om att bota dagens kroppsnoja bland unga tjejer.

 

Hanna Fridén, journalist och f.d. anorektiker, kritiserar veckorevyns påhitt. "Vilken ungdom önskar att se ut som en vanlig kvinna? Ungdomar vill vara bäst."

 

Läs artikeln HÄR.

 

Jag håller med Hanna i allt hon skriver. Tror de seriöst att anorektiker blir mer sugna på att äta upp sig när de ser bilder på "vanliga" kvinnor med "lagom stora kroppar"? Nej, för anorektiker ser fett som något äckligt och blir äcklade ju mer de ser kroppar. Tyvärr.

 

Tvärt om måste man börja se BORT från all kroppfixering - tjockt som smalt. Fokusera på något annat för en gång skull!!!

 

 

Folk inbillar sig att anorektiker är blinda och inte kan se hur de själva faktiskt ser ut och hur andra ser ut. Så är inte sanningen! (Och det är därför bilder som ovan stör mej så mycket, även om jag vet att den är bildligt menad.) En anorektiker vet MYCKET VÄL att den är "mager" och att omgivningen är "normala". Det är inte vad det handlar om!! Det handlar om att en anorektiker INTE VILL VARA SOM ALLA ANDRA. Den vill vara speciell, bättre, vackrare än vad som är "normalt och lagom". Den vill vinna en tävling där medtävlarna är hela världen eller egentligen bara en själv och målet att vara smalast. Inte normal. Inte vanlig. Inte okej. Inte lagom. Utan smaaaaaaalast av alla... Förstår ni?

 

Åtminstone är detta hur jag skulle beskriva det och jag har sett en hel del inom detta område. Jag har många gånger imponerats över vilken otrolig drivkraft och självdisciplin dessa tjejer har. Men nyckeln är att få all denna drivkraft att inrikta sig på något annat, någon bättre tävling.

 

Hannas BLOGG är förresten läsvärd.

 

 

Fanny Lidhström » 2011-01-17 | 09:16:18
URL: http://lillad.blogg.se/

Du har väldigt väldigt rätt! Bra iaktaget! Kan skriva under på allt du skrev i detta inlägg.

Christa Ajris » 2011-01-18 | 03:57:35

Tack för kommentar! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar