Makeupmode 2 i höst


En till av höstens fina makeuptrender... Visad på D&G's visning.

 


Lyster, persikofärgat och brunsotat.
Bas: Även i denna makeup är lystern viktig. Matta inte ner för mycket med puder och highlighta gärna med ljusreflekterande på kinder, näsrygg, ögonbrynsben och vid amorbågen.

 

Ögon: Mjuka, varma, bruna sotningar som suddas långt utåt. Låt gärna övergången mellan den bruna färgen och brynbenets naturliga färg jämnas ut med bronsiga, terrakottanyanserade toner. Förstora gärna ögat genom att lägga en vit/gul kajal på nedre vattenlinje.

Ögonbryn: Ögonbrynen har en viktig roll här - i kombination med sotningens form! Låt ögonbrynen hållas breda och ganska vildvuxna, och låt bli att noppa brynen under dess högsta punkt - för att få en ganska rak och uppåtgående linje på brynens ytterkant!

Kinder och läppar: Persikofärgade, varma och skimriga.

 

Dagens modebild

 

Jag ska snart iväg på en brudsminkning. :) Återkommer ikväll!!

 

 

Känguru misshandlar tant

 

Hehehe... Milda matilda, vilka lustiga upplevelser människor kan få göra ibland!!! :O Det där djuret var nog lite väl paranoid...

 

 

94-åriga Phyllis Johnson blev nedslagen på sin tomt när hon hängde tvätt.
Men förövaren var ingen människa - utan en känguru.
-Jag trodde att den skulle döda mig, säger hon.


Det är långt ifrån första gången Phyllis Johnson träffar på en känguru. Naturligt nog, eftersom hon bor i Charleville i östra Australien.

Men aldrig har en känguru kommit så nära som i söndags när Johnson var utanför huset och hängde tvätt.

Kängurun sparkade henne
Kängurun hoppade fram och slog ned henne, och enligt The Courier-Mail fortsatte kängurun attacken genom att sparka mot 94-åriga Johnson.
Johnson försökte att värja sig genom att slå kängurun med en kvast och lyckades sen kravla sig in i sitt hus:

-Jag slog den på huvudet men den fortsatte att jaga mig. Inte ens hunden hjälpte mig, den var för rädd.

Hennes son som bor på övervåningen lyckades inte heller att få bort kängurun utan tvingades ringa polis. Och när polisen kom tvingades de att använda pepparspray mot kängurun.
Phyllis Johnson fördes sedan till sjukhus:

-Jag ville inte men jag var ganska blåslagen och min son fick mig att åka. Men jag mår okej.

(Källa: svt.se)


Makeup i höst

 

Hur ser modet på makeup-fronten ut i höst? På visningarna är det alltid många olika looker, men jag fastnade mest för denna av Giorgio Armani. Den var lite ny och häftig!

 

 

Naket, med sotig tvådelad eyeliner. Enorm lyster i basen, bleka läppar och naturliga ögonbryn.


Bas: För att få till en bra bas med lyster gäller att grunda med en bra primer. Har man inte oljig hy kan man gärna skippa fixeringen med puder (Vill man använda ögonskugga bör man dock pudra åtminstone där man ska skugga.)

  • Ett HD puder är ett bra tips för den som vill ha ett tunt puder som bara fixerar foundation, men inte mattar ner looken!

 

Lyster: Lyster arbetas fram i första hand med ljusreflekterad highlight.

Highlighten skall appliceras på högsta punkten på kindbenet, högsta punkten strax under ögonbrynet, vid amorbågen ovanför överläppen, eventuellt lite på näsryggen och hakan (undvik om du har stor näsa/haka!!) Det är också mycket fint att lägga lite highlight på läpparna, så får de lite extra volym.

Krämig rouge är också ett tips om man vill ha extra glans på kinderna.

 

Eyeliner: En snygg eyeliner lättast till genom kakeyeliner och snedskuren pensel. På visningarna har en ganska mjuk eyeliner applicerats och dessutom kombinerats med kajal.

Kajalen ska läggas på vattenlinjen, både uppe och nere! Eyelinern går hela vägen uppe, men börjar först efter 1/3 vägen nere. Likaså är eyelinern mjukt suddad vid vingarna.

Vingarna på eyelinern gjorts något nedåtvinklade. En mycket intressant notering!! Oftast jobbar människor envist med att få ögonen att vinklas uppåt. Nej, nu ska det vara snudd på neråt, eller åtminstone lodrätt utåt. Faktiskt riktigt charmigt. Jag gillar det. :)Rolig reklam

 

Ibland ramlar man över lite skojigheter här i livet..... :D :D (Allra roligast tycker jag det är att personen som tvättar i andra filmen är en man. *blink blink*)

 

Dagens modebild

 

Idag har jag - GALET NOG!!! - blivit kontaktad av ett filmbolag som undrar om jag vill ha huvudrollen i filmen "Sista hjärtat".

Det är skitkul!!! Problemet är bara att jag inte är någon fullfjädrad skådespelare. Nä förresten, jag är inte skådespelare alls. För fem öre! :D Men jag skulle gärna vilja!! Problem nr. 2 är att jag är så fett upptagen resten av sommaren att jag inte hinner med en filminspelning. :-(

 

Så jag fick tacka nej. Det kommer fler chanser.. och då kanske jag har tid!

 

 

Fashion Make up

 

Jag måste få visa er några nya portfoliobilder som jag fått, från en gammal fotografering. Riktigt läckra!!!

 

Hår/Makeup: Christa Ajris - JAG!
Fotograf: Fredrik Hedlund
Modell: Afnan Van Der Maaz (Agentur: Target Models)

 

 

 

 

Meningen med livet

 

Vi har ytterst olika visioner om livet, jag och min bror. Han vill tjäna pengar - jag vill ha roligt!! Han klagar på att jag bara tar mig för yrken som jag får utstå ekonomisk sveda och verk för. Det är svårt att bli rik på att sminka och skriva låtar. Men vem bryr sig? (En vacker dag kommer mina låtar vara värda miljoner och då kommer jag få tillbaka för svedan och värken! ;))

Jag tog dock mitt minimalt existerande förnuft tillfånga och undrade om han kunde lära mig köpa och sälja aktier. Det kunde ju vara bra som lite extraknäck. Det var han inte alls så jättepigg på. Antagligen tror han att jag är ett hopplöst fall...

 

Nä..... orka....... Det får väl fortsätta som det alltid gör... han tjänar pengar, jag shoppar upp dem!!! :D :D PUSS BROR.

 

 

Keep up the good work...

 

Otroligt!! Efter att ha legat lågt i flera månader har jag plötsligt kommit igång med bloggandet igen (dvs. jag kom igång i förrgår).. och då dyker läsarna upp som löss på en gathund!!! :O :O

 

Idag slog jag nytt rekord med 257 läsare - hittills (många brukar komma in senare på kvällen också)......... :D Det är fantastiskt roligt, trots att jag försöker övertyga mej själv om att jag inte för fem öre bryr mej om hur många som ramlar in i mina tramsinlägg. Jag undrar vad det var som lockade idag... Anders Behring kanske..?

 

Amy Winehouse

 

 

R.I.P Amy Winehouse (och hennes maffiga eyeliner och tupérade hår) som hittades död i sitt hem idag. Endast 27 år gammal. :(

 

Ännu en till musiker som joinat Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison och Kurt Cobains "Forever 27 Club"...

 

Anders Behring Breivik

 

Det är minsann inga snälla saker som skrivs i Herr Mördarens blogg inatt och idag. Folk spyr ut hat och galla. Men kan vi klandra dem?? En stor mängd människor har dött. Själarna är helt brutalt korsfästa. De mål och ambitioner dessa människor hade kommer aldrig uppnås... Vem vill inte gråta slut på sina tårar för denna insikt??

 

Jag har inget till övers för onda människor. Må Anders Behring Breivik ruttna i fängelset!!
På bara några timmar har det uppstått en hel mängd "Anders Behring Breivik" på facebook. Där finns också en herreman vid namn "Frost Mourne" som lovprisar Anders dåd. DÖDA FROST MOURNE!! Jag ägnar många dyrbara minuter åt att sitta och anmäla alla hans brutala inlägg. Suck. Kan inte polisen bara sätta en propp i hålet så får vi tyst på gubben?? :(

Ganska skojigt tycker jag dock det är att någon har lagt ut bilder på hans framtida halshuggning... (Ja, jag är för dödsstraff!) Det måste vara svårt att vara polis... hur kan de motstå frestelsen att misshandla honom?


En annan tanke som slog mig är... men är han allvarligt korkad?? Han tog inte bara andras liv, han tog ju också sitt eget. Alla vet vad han gjort. Han slipper ALDRIG ifrån det. Varför gjorde han det???????? :O Kan någon begripa det??


Alexander McQueen F/W 2011

 

Jag har redan gjort ett inlägg med Alexander McQueens fantastiska höstkollektion, men nu har jag hittat en "SUPER-backstagevideo"!! Den måste ses.

 

Notera hur frisyrerna görs!! Notera också hur designern sitter och pillar på de sagolika klänningarna. Visst skulle vi kunna döda för att vara i designerns ställe? :S

 

Christa Ajris + smycken = SANT

 

De senaste dagarna (veckorna/månaderna) har jag funderat och funderat... Jag skulle vilja börja designa och sälja smycken!

Så häromdagen slog jag slag i saken och kontaktade min designkunniga, modefanatiska vän Rasch och vi bestämde oss för att förverkliga idén tillsammans. I nuläget har jag dock ingen tid över till detta, så vi tänker starta det så smått som en hobby så får det utvecklas med tiden. :D ROLIGT ELLER HUR!!!!!!???

 

Men man behöver mycket. :S Material.. en smyckesverkstad... tid..... hm... En sak i taget! En sak i taget!

 

Mål nr 1: Ha roligt!!!!!

Mål nr 2: Designa en raffig kollektion för män och sälja idén till Acne. (Även smycken för kvinnor kommer naturligtvis tillverkas, men fokusen ska försöka läggas på männen. Det är de värda. ;) )

 

 

 

Lady Gaga <3 Vogue = SANT

 

Lady Gaga är inte direkt någon skönhet. Men visst går det att göra henne intressant ändå? Joda, det lyckas Vogue med!!

 

 

Men Voguebilderna till trots vill jag nog ändå påstå att hennes sångröst är mer fascinerande...

 

Giseles bästa sminktips

 

Läste intervjun med Gisele... och blev lite skeptisk. Hon sminkar sig själv till alla plåtningar??? Coolt i så fall! Hon äger ingen hårborste??? hm.. låter inte direkt trovärdigt.

 

 


Vad är nyckeln till att se så fantastiskt ut på bilderna?
– Allting handlar om ljuset. Det är genom ljuset som ansiktet får bra vinklar. Om du är utomhus i det heta sommarvädret så får du mörka ringar och solen skapar skuggor. Så inga utomhusbilder mellan 12 och 14.

Är det allt?
– Sen ska du alltid pudra panan och linjerna som går från näsan och ner runt munnen så du inte ser ut som en bulldog. När de områdena blänker är det fruktansvärt. Och så lite gloss på läpparna så de inte verkar uttorkade.

Vilka skönhetsknep har du tagit in under alla år?

– Jag hade en otäck finne på näsan och en make up-artist gav mig Nelsons Acne Gel. Jag bara strök på lite och finnen försvann. Det var fantastiskt.

Nåt mer?
– Om du sotar dina ögon så kan en liten beige- eller guldpenna i de innersta ögonvrån öppna upp området. Men det här ska du bara göra om skuggan är riktigt mörk. En ljus penna kan göra så att dina ögon ser ut att sitta för långt ifrån varandra, som en fisk. Jag brukar sätta svart mascara på mina ögonfransar för jag har själv små hamsterögon. Med mascaran så blir de större.

Efteråt när all make up är på. Hur får du av den?
– Min hud är känslig så jag måste använda sånt som inte irriterar den. Jag byter rengöringskrämer ofta, men jag är trogen sättet jag tar bort mascaran på. "Lancôme's pink foaming cleanser" är en favorit för ansiktet och "Victoria's Secret Total remover" för ögonen. Båda är milda och passar mig bra.

Du reser som attan. Vad finns i din neccesär?

– Deodorant, tandborste, tandkräm, munsköljningsmedel och en tandställning.

En tandställning?
– Jag har tandställning under natten då en av mina tänder rör på sig. En fotograf använde sidoljus och som skapade en skugga över min mun. När jag såg polarodifotot såg det ut som jag inte hade några tänder. Så jag gick till tandläkaren och skaffade en tandställning.

Du äter gärna kakor. Sitter ditt utseende i generna?
Jag älskar utomhussport som vollyboll och försöker spela så ofta som jag kan. Sedan kollar jag bara på tv kanske två gånger varje år. Jag är ingen soffpotatis och sitter aldrig ner i soffgruppen. Om jag är hemma så städar jag, matar mina hundar och såna grejer. Livet är för värdefullt för att slösas bort.

Kvinnor älskar ditt hår. Hur får du det så snyggt?

– Jag gör inte så mycket. Jag tvättar det men äger ingen borste. Om ändarna blir slitna så lägger jag i lite serum och så ser mitt hår ut som det gör.

På plåtningarna fixar du dina ögonfransar och sminkar dig själv. Är du make up-artist också?
– Jag gör alltid mina egna ögonfransar för det blir för svårt om nån annan ska vara nära mina ögon och fixa. Jag har blonda ögonfransar så jag försöker göra dem lite gråbruna med en penna från Pout, Blonde Bombshell.

 

Spanien

 

Jag har fått grovt spott och spä för att ingen uppföljning på Spanien-inlägget kommit... (Mina Spanien-kompanjoner vill så hemskt gärna se bilder på sig själva.)

 

Åkte jag överhuvudtaget dit, undrar man? Joda, det gjorde jag.

Hade jag det bra? Alldeles suveränt vidunderligt bra. Dvs. varmt!!

Fick jag sjunga? Ja!! Mycket. Nästan tillräckligt mycket. Hade gärna fått vara lite mer...

 

Upp till bevis......................!

 

Från Antarktis --------> Till Spanien

 

Nädå, det är inte alls jag som står och gömmer mej bakom handen. (Bättre kort än så här kommer ej!!)

 

Det obligatoriska ego-kortet. Så att ni vet vem ni ska titta efter... ;-P

 

Mitt när jag vandrade runt i Spanien råkade jag få syn på tre svenskar.

 

Vi blev vänner och de lärde mej hur man kör en kanon. Något jag utan tvekan kommer ha stor nytta av!

 

Jag såg en vit fisk. Den fotades.

 

Spanien invigs med pompa och ståt inne i ett litet hotellrum nånstans....... (I brist på ståutrymme fick jag sitta på toalocket hela kvällen/natten. Mindre pampigt.)

 

Någon sade att det var en sådan här solställning man skulle inta om man ville ha den optimala brännan... Det tror vi på!

 

Erik dog och begravdes.

 

Björn dog ovanpå och begravdes också.

 

Verkligheten urartade och blev en massgrav. R.I.P till dessa offer!

 

Eftersom vi inte var nöjda med våra frisyrer...

 

 

 

Hahaha! :D Notera sambandet mellan högra killens ansiktsuttryck och hans dödskallemärkta flaska.

 

03.24 gick larmet!! Inbrott i dörr 3412. Brottsling: Mannen med flaskan!

 

Jag, med lånad hatt.

Man blir så sofistikerad av att umgås med civilingenjörer och läkare!! Speciellt när dessa högintellektuella samtal hålls på hotelltaket mitt i natten och med för mycket i glaset. Aja baja!

 

Jag landade bilen PERFEKT!

 

Så här många var det som kom för att se mej spela apa!! Ingen blev besviken, men 2 omkom när de surfades fram till scen.

 

 

Tack och adjö för mej! Nu orkar jag inte lägga in fler bilder.

 

Makeuplooker i One Tree Hill

 

Så här sminkar du dig som Peyton!!

 

 

 

Brookes look:

 

Och så får du Haleys look...

Fashionista

 

Hoppas ni inte har missat nyheten!! David och Victoria Beckham har fått en liten dotter. :D Hon heter "Harper Seven Beckham".

 

Jubel och gratulationer för det, säger jag som älskar barnfamiljer!

 

 

Tips: Klädsida

 

Här kan man hitta en hel del snygga killkläder!! Kolla in kollektionen och speciellt byxorna! :D GILLAS STARKT.

 

Adrian Hammond

 

 

Carpark North - Berlin

 

Detta är bara en SJUKT bra låt.......... jag svimmar alltså!!!!! Musikaliskt sätt är den genial... absolut genial.

 

Själv har jag lagt ut en piano-cover på låten, på youtube. Men det bör nog inte nämnas.. ;P

Asos

 

Några klänningsfavoriter från www.asos.com!! :) Dessa ska hamna i min garderob. Punkt slut.

 

Garness

 

Jag har hittat nya fascinerande förebilder!! "Garness" heter bandet (duon) som består av: Två norska tvillingar.

EXTREMT musikaliska! :D

 

 

Det som är så coolt med dem är att de - utan resurser och kändisskap, med all hjälp och stöd som det innebär - lyckas prestera mästerverk i allt vad de tar sig för. Enkelt, oretuscherat, sant och magnifikt! Två helt vanliga tjejer som bara har talangen på riktigt!!!

 

 

De behärskar många instrument var, är båda låtskrivare och förträffliga sångare. De började komponera låtar vid 5 års ålder och turnerar numera runt i hela världen för att uppträda. De har äntligen börjat upptäckas av fler än jag!! *Applåd för det* (Men är dock fortfarande relativt okända utanför Norge.)

 

Jag tycker det är viktigt att uppmuntra och jobba fram riktiga talanger i musikvärlden. Det finns redan tillräckligt många talanglösa som är där ute. De bör ersättas.

 

Deras hemsida finns HÄR. Fansens hemsida HÄR.

 

Jag hittade en bakom-kulisserna-film om hur det gjorde sin första demo för några år sedan. Innan de var kända. (Lägg på minnet att de lyckas få det att låta så här bra UTAN att ens ha en riktig studio. Bara sina egna händer och stämband.) Alltså fatta!!! :D :D DET ÄR SKITIMPONERANDE!!! Och de har själva hittat på hela låten. :O

 

Brudsminkning

 

Om en vecka har jag en bröllopssminkning inbokad. Jag ska också sminka några av gästerna och familjemedlemmarna till brudparet. KUL KUL KUL!!!

 

Här kommer lite inspirationsbilder till sminkningar som kan användas som brudsminkning:

 

Dagens modebild

 

Hej och hå därute!!! Jag är så insnöad på musik just nu att jag nästan måste ändra bloggens header... :S Det är svårt att få plats med allt i sitt liv när man har så många intressen.Men jag ska försöka bolla allt det i luften.. sitta på alla stolar på en gång, så att säga! 

Photoshop

 

Är inte detta coolt? Så här photoshopar man fram en Avatar på datorn:

 

 

Hanz Zimmer och James Horner


Två stora personer inom filmkompositionvärlden:

 

Hits by Hanz Zimmer


 

Hits by James Horner

 

I see you

 

Fick ett erbjudande om sminkjobb imorgon. Men jag måste prioritera musiken just nu, så jag tackade nej.

 

Min första låt är färdig ("Never leave this place") och skulle egentligen spelas in nästa helg, men måste flyttas fram några veckor pga förhinder.

 

Jag sitter och lyssnar på låten "I see you", skriven av superkompositören James Horner. För att inte tala om fantastiska sångaren Leona Lewis.

 

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto