Dagens modebild

 

Hemma efter många timmars sångövning. Nya fotograferingar är inbokade, ny musik i utvecklingsstadie...

 

Trots att jag har så många järn i elden som jag med nöd och näppe kan hantera känner jag mej rastlös. RASTLÖS. Otålig. Ivrig på att komma vidare.

 

Och var vill jag nå? Jag vet inte vad som driver mej och vad mina mål är. Jag vet bara att jag inte är nöjd förrän jag har nått längre än förväntat.

 

Jag jobbar till sent på nätterna och kan ändå inte sova ut på morgonen. Jag vaknar alltid någon timma innan väckarklockan och är genast uppe på benen. Jag orkar helt enkelt inte sova färdigt! Jag är för ivrig med att ta tag i dagens uppgifter.

 

Har jag drabbats av någon sorts arbetsmani???

 

 

Filminspelning nr 2

 

Jag hann inte visa upp sminkningen jag gjorde häromdagen på en filminspelning. Det var en dam som skulle sminkas gammal. :)

 

Hon var ca. 65 år på riktigt, men regissören ville att jag skulle sminka henne 30 år äldre. KUL utmaning!! Och svår...!!

 

Här kommer före och efterbilder...

 

 

HUR har jag gjort?

 

Ganska svårt att förklara, men jag ska försöka...

 

 • Latex

Jag har först lagt latex på större ansiktspartier för att skrynkla ihop huden lite extra. Då måste man ha en speciell teknik; Sträcka ut huden så mycket man kan, lägga ett tunt lager latex och låta det torka innan man släpper taget. Testa det ska ni få se att huden blir skrynkligare!!

 • Foundation

Sedan lade jag naturligtvis en vanlig bas som jag alltid gör. Men denna gång fick den bli lite extra blek.

 • Skuggor

Lägg gärna en lite dovare/mörkare brun färg runt/under ögonen för att göra dem ihåliga. Man kan också skugga lite vid kinden, men då är det viktigt att man gör det på ett sätt som flyttar ner kindbenet och inte förhöjer (förhöjer = förskönar/föryngrar)! Tryck istället till kindbenet genom att skugga mitt på högsta punkten.

 • Rynkor

Sedan gäller det att börja fylla i rynkorna och måla dit fler! Är personen väldigt ung och rynkfri har man naturligtvis en större utmaning att få det att se realistiskt ut. Be då personen höja på ögonbrynen, le och göra allt som drar ihop huden så du kan se var de naturliga rynkorna sitter.

 • Leverfläckar

Jag har sminkat dit lite leverfläckar på ena kinden.

 • Grått hår

Använd en vit mascara för att ljusa upp ögonbryn, ögonfransar och ev. hår.

 • Överhäng vid ögon

För att få ögonen att se riktigt gamla ut ska man som sagt skugga runt ögonen, men sedan också highlighta på ögonlocket! Highlighta också lite på påsarna under ögonen. Highlighta mellan rynkorna och överallt där partier ska bukta ut eller lyftas fram.

 • Gammal och sjuk

Jag har lagt en rosaröd kajalpenna vid ögats slemhinna.

 • Läppar

Jag lade samma bleka foundation som jag använt till hela ansiktet även på läpparna. Sedan målade jag en svagt brun/rosa naturlig läppfärg bara väldigt smalt på läpparna för att få dem att se tunna ut.

 


Det ska bli kul att få se filmen på bio sedan... =)


Alexander McQueen fall 2011

 

Ett stickprov ur McQueens höst...

 

 

Dagens modebild

 

Jag har fått ett jobberbjudande om att sminka på en dansvideo (i maj) med någon spansk sångare som jag ej känner till. Låter ju kul trots allt!! Vi får se hur det blir med det... :)

 

 

Filminspelning

 

En kille skulle misshandlas. Det ordnade jag med smink... :) Fetsmink, konstgjort blod, latex, knäckebröd m.m. Fantasin fick flöda!!

 

 

Jag tror killen tyckte det var lite äckligt att få stinkande latex i ansiktet först, men han vande sig fort och blev mäkta imponerad/skräckslagen över att se resultatet i spegeln. :P

 

Jag gav honom en blåtira, en käftsmäll, dukade huvudet i marken och skrapade upp hans kind mot gruset. Just så gick det till!! Men eftersom filmen utspelade sig på sjukhuset efteråt hade hans sår hunnit stelna och skorpa sig.

 

 

Jag lindade in honom i bandage och skickade honom till sjuksyster... :P

 

 

 

En lyckad dag!! :D Detta var roligt, ha ha...

 

Classic lolita

 

Jag sitter och dreglar över några lolitaklänningar som jag fundera på att beställa från Japan. De kostar ju en del, så jag får bara välja två av dessa... Vilka?? :)

 

 

Dagens modebild

 

Galet!! Det räcker med att hamna efter med att svara på mail i bara några dagar så har man flera sidor att rensa upp sedan. Pust... pust......

 

Jag sitter här med min gode vän, författaren Rasch, och lyssnar på en sinnessjuk musik. Kvällens mål består av morötter och vatten. Jag känner mej enormt trött... snudd på konstig. :P Men jag ska inte ge upp än. Nu ska jag blogga!! :D

 

(Btw. så slog jag mitt eget besökar rekord i förrgår!! Helt otroligt att det kommer fler besökare fastän jag är så tråkigt frånvarande. :O)

 

Dagens modebild

 

Ledsen att jag är så tråkig här i bloggen nu, men jag ska snart upp igen om några timmar så jag blir tvungen att prioritera bort bloggandet även denna kväll. Överlevandet kommer först. ;)

 

Imorgon ska jag alltså till Danderyds sjukhus och sminka misshandlade killar. :P Bilder lär komma!! Sedan blir det annat jobb på eftermiddagen.

 

Denna vecka har varit en hårt pers. Men nu är äntligen ALLA bollar i rullning!! Hemsidan, företaget, musiken, stylingen. På söndag kan jag vila ut............. (efter att jag varit på filminspelningen igen då förstås. :P)

 

 

Bara vara jag

 

Idag fick jag biljetter till premiären för ungdomsfilmen "Bara vara jag". Jag har nämligen hjälpt till att sminka huvudkaraktärerna i filmen, när jag gick min makeuputbildning. Kan ju vara kul att se hur ungdomarna har lyckats knåpa ihop filmen. :)

 

Filmen har premiär den 18 maj, filmhuset på Gärdet.

 

 

Dagens modebild

 

Jag har övat på att sminka misshandel och ålderdom hela natten. :P Skitsvårt och enormt kul. Ska visa er sen hur man gör sånt!

 

Igårkväll hände mycket roligt. Bl.a. fick jag sjunga med Caroline af Ugglas. Toppenhäftigt att jobba med henne!! Hon har ju verkligen sin egen originella stil (rosablommig top, blå volangkjol och gula leggings), men sjunga kan hon! He he..

 

Sedan träffade jag någon som jag smider planer med. Mycket stora spännande planer!!! Jag avslöjar om allt går vägen, ca. om ett halvår. ;)

 

 

Dagens modebild

 

Obs. Det är många som ser min blogg med fel stil/färgnyanser. Hela bakgrunden ska vara SVART. Bläcksvart. Men alla som har mac har vit bakgrund och vissa får grå. FEL FEL. Jag vet inte hur man rättar till det, men jag ska ändra på det så fort jag får en paus i vardagen!! Likaså teckensnittet är fel. :(


Idag ska jag ut och leta konsertkläder. Förhoppningsvis hinner jag spela lite piano också, tills ikväll då jag ska sjunga. Jag är LEDIG idag alltså!!! :D

 

Imorgon har jag konsert, på fredag filminspelning, på lördag konsert igen och på söndag filminspelning. Egentligen skulle jag vara på filminspelningen fyra dagar, men jag kan ju inte vara där hela tiden pga. att jag har mitt butiksjobb varje dag också, så jag får åka och jobba på filminspelningen morgonen och sedan över till nästa jobb på eftermiddagen.

 

Det är en komedi som ska spelas in. Mer kan jag inte berätta än, men jag kommer ta backstagebilder. Lovar. =) Jag ska bl.a. sminka en kille som blir misshandlad och en dam som ska se mycket gammal ut. Något jag inte så ofta gör!! Så det ska bli en spännande utmaning. :D

 

Dessutom har jag fått fler brudsminkningar inbokade inför sommaren och även en håruppsättning. Kul, kul, kul!!

 

På återkommande!!

 

 

 

 

 

Dagens modebild

 

Suck. Bloggen känns lite som ett nödvändigt ont just nu. :P Men jag vägrar ge upp på saker jag startar.

 

Har en filminspelning på g nästa vecka, men vet inte om jag kan få schemat att passa ihop så jag kan vara med helt på den. Vi får se vad som händer...

 

Dags att sova efter en hård arbetsdag.

 

 

Brudfotografering

 

I förrgår hade jag en brudplåtning. Där skulle jag fixa all styling - make, hår, kläder m.m.

 

Vackra modellen Achillea passade utmärkt som brud. I makeupen jobbade jag med krispigt kyliga färger, som passade utmärkt på den snövitliknande bruden. Hon fick mörkt markerade ögon och långa bambifransar, snärtigt skimmerrosa läppar och mycket lyster på kindbenen.

 

 

(Bild tagen med egen amatörkamera.)

 

Bruduppsättningen blev en spännande utmaning, eftersom jag inte är utbildad inom hårstyling (ännu). Men jag ville ha en ganska utsläppt frisyr. Hon har ju så långt vackert hår!!

 

Så här gjorde jag:

 • Först skruvlockade jag hela håret. För att få lockarna att hålla formen lång tid (och lätt kunna arbeta upp en tupering) sprayade jag varje 3-centimeters slinga med "work me" av Björn Axén.
 • Sedan tupérade jag mitt uppe på huvudet för att lyfta upp formen på frisyren. Oftast tycker jag det blir finare ju mer man tuperar, så man ska inte vara försiktig med det!
 • Sen drog jag alla lockar från ena sidan till andra, och fäste dem högt uppe på huvudet på ett sätt så att de föll jämnt fördelat och skapade ett härligt hårsvall.
 • Jag satte i en vackert smyckad hårkam på den sidan där lockarna hade dragits ifrån. (Syns tyvärr ej på bilden. Fick ingen bild på den andra sidan.. :()
 • Luggen lade jag i lite vackra böjningar och fäste med hårnålar under lockarna, och så prydde jag luggen med några små rosor.
 • Sedan sprayade jag hela håret med Björn Axéns "sparkle explosion" som gjorde håret skimrigt.

 

I slutet bytte jag frisyren lite. Släppte ut håret på andra sidan och satte upp en slöja och tiara istället. Får se vad som blev finast på bild sen...

 

Vi stod utomhus och det var helt vansinnigt kallt. Modellen imponerade många gånger om genom att överleva detta! Och fotografen var mycket duktig och kunnig när det gällde allt med färg och ljus. Jag ser fram emot att få bilderna!!! De kommer vara fantastiska. :D

 

Lite backstage i det rysliga vädret...

 

 

Så skulle slöja och tiara på...

 

Stackars förfrusna modellen fick gömma sig i sin kappa vid varje paus.

Frisyrer

 

Ramlade över en bra länk på "gör-det-själv-frisyrer". Värt att kolla upp, om man gillar hår!! HÄR.

 

 

Dagens modebild

 

Förlåt. Nu är det rusningsperiod igen. Hinner ej blogga. Egentligen...

 

Imorgon ska jag styla på en brudfotografering. YEAAH!! Jag ska fixa brudfrisyren också och det är jag lite nervös för, eftersom jag inte är utbildad inom hår. *biter naglar* Men med lite fantasi och övermod blir det nog alldeles fantastiskt! ;)

 

Idag har jag kommit över en snygg kavaj också! Men den får ni se en annan dag. Och så har jag shoppat nödvändiga hårprodukter och vackra pärlsmycken och tiaror till brudfotograferingen.

 


 

Har ni förresten lagt märke till min nya header (ja det kan ni väl knappast undgå) där jag har kastat rosa sand ut från pergamentrullen! :P Japp, ett viktigt fenomen!


Ibland vill jag bli grafisk designer. Men jag orkar inte...

 

Dagens modebild

 

Bloggen ligger under kniven (= renovering pågår). Håll ut!!! :D

 

Dagens modebild

 

Fotograferingen är inställd, modellen blev sjuk. Så idag ska jag ägna tid åt bloggen och hemsidan + 100 andra sysslor.

 

Dagens modebild

 

Fotografering imorgon och jag vet nästan ingenting om vad vi ska plåta. :P Blir spännande. Måste dyka i säng. Godnatt!!

 

Fiskpedikyr

 

Har ni inte hört det nyaste? :D Nu får man fötterna fina med fiskpedikyr. Fiskarna äter fötterna fina helt enkelt!!

 

 

Fiskpeeling för fötterna har slagit igenom både bland kändisar och personer med till exempel psoriasis.

Metoden går ut på att du sätter fötterna i ett akvarium fullt med så kallade Garra Rufa-fiskar.

- De suger bort de döda hudceller man har på fötterna, säger kroppsvårdaren Maria Karlström. De har inga tänder så de kan inte skada frisk hud utan de suger bara bort de döda hudcellerna.

 

(Källa: Nyhetskanalen)

Frisyrer

 

Två fina festfrisyrer

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

Borsta igenom håret och spraya med hårspray. Kamma därefter igenom för att få bort eventuellt friss och få det slätt. Sätt upp håret på ena sidan vid örat med genomskinlig gummisnodd (finns tex på Glitter), sätt upp ytterligare med hårnålar så lika din egen hårfärg som möjligt om du har tungt hår. Snurra ihop tofsen och vira in topparna och forma dem snyggt till en knut fäst med hårnålar, t.ex. dessa från Åsitas för ca 119 kr/st. Spraya med glansspray och pynta med ex färska blommor, strasstenar, pärlor eller något annat fint.

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

Borsta igenom håret. Spraya med värmeskyddande spray och dela upp håret i sektioner som sätts upp med hårnålar. Släpp ner dem allt eftersom och locka igenom dom med antingen traditionell locktång eller plattång med rundade kanter. Sätt upp allt hår på ena sidan inte för stramt med genomskinlig gummisnodd (finns på ex Glitter). Tupera tofsen om du vill ha mer volym i botten. Pynta med färska blommor, strasstenar eller något annat. Här har vi använt en tiara som vi böjt längs med tofsen, från Åsitas ca pris 598 kr. Avsluta med glansspray.

 

Dagens modebild

 

Övat sång med KTK i 3 timmar idag. Alltid lika underbart roligt! :) *tjat tjat tjat*

 

Men nu ska jag skynda mig att sova så jag är pigg till en ny arbetsdag. Godnatt!

 

Grooming

 

Favorit i repris.

 

Så här sminkar/stylar man en kille! (Mycket information. Läs och ta in det du vill och orkar.)

 

 

- VARDAG -

 

Ögonbrynen - Ska ansas och klippas vid behov! Plocka bort "onödiga" hårstrån med pincett, under och mellan brynen. Har du långa strån, klipp dem lite!! Kamma stråna tillrätta. Man kan också använda lite bryngelé för att hålla stråna på plats.

 

Mörka ringar under ögonen - Nästan alla människor idag ser lite trötta och mörka ut under ögonen. Detta råds bara bot på genom mer sömn och en bra concealer! Concealern som används till ögonen ska INTE vara samma som används till finnar. Denna ska vara flytande, tunn och lite ljusare än din hudton.

 

Finnar - Dessa döljer du bäst med ett concealerstift, alltså med en tjock och fast concealer! Färgen ska vara ungefär i din hudton och gärna med en touch av grönt i (som slår ut den röda färgen).

 

Läppar - Läppar ska alltid hållas mjuka och fina! Detta görs med läppbalsam och med peeling ca. 1 gång i veckan.

 

 

- EXTRA FIN - överkurs

(Så här sminkar man i tv, film, fotografering, inför bröllop m.m.)

 

 

Bas - Förutom concealer behövs också en bra foundation. Ett naturligt tips till männen är då mineralpuder, som är lätt att svepa på och som inte lägger sig som ett sminkat lager på huden utan sjunker in i hudens naturliga fetter.

 

(Fransmarkering - för den avancerade!! "Gnugga" in torr eller blöt skugga (i passande färg) mellan övre fransradens rötter med en snedskuren pensel. Detta för att ge tätare fransar!)


(Naturlig skuggning - För att trolla tillbaka den naturliga skuggningen som foundation tonar ner kan man i naturligt rostfärgade toner skugga i globlinjen)


Ögonbryn - Kan försiktigt fyllas i med skugga i anpassad färg. Även skägg kan fyllas i en aning.


Ögonfransar - Vågar du så kan du använda lite brun/svart mascara, anpassad efter din egen hårfärg. Vill du få ett mer "manligt" resultat rekommenderar jag istället att svärta fransarna. Svärta betyder att man bara målar på lite fuktig brun/svart skugga på fransarna, med en tunn pensel.

 

Naturlig rodnad - Foundation trollar inte bara bort fläckar och ojämnheter utan också våra naturliga rodnader. För att fortfarande se frisk och fräsch ut är det viktigt att sminka tillbaka detta. Dra ett lätt svep rouge över kinderna. Mycket lätt!! Det får inte se ut som på en tjej.

 

Naturlig solbränna - Vågar du inte använda dig av rouge kan du istället locka fram friskheten med lite solpuder. Svep lätt med en stor borste över kind och näsrygg, mitt på pannan och hakan.

 

Läppar - Lägg gärna på ett svagt lager läppglans i naturlig färg - utan skimmer!

 

(Modellering - Ja, så kan man ju också använda sig av smink för att korrigera och skulptera om ansikten, men det tar jag upp en annan gång.)

 

Hoppas jag kom ihåg alla viktiga punkter...


Dagens modebild

 

De senaste dagarna har jag bott överallt och ingenstans. = Lite sömn, mycket stress. Idag har jag jobbat och sjungit med Laudes och fantastiska musikern, låtskrivaren, arrangören och producenten Joakim Holgersson (Jobbar med artister som Martin Stenmarck, Amy Diamond, Hanna Hedlund, Joe Labero, Daniel Lindström, Gladys Del Pilar, Linus Wahlgren m.fl.). Grymt, grymt, grymt!!! Han är otroligt musikalisk och vi fick slita som djur. Det var så roligt att jag konstant sjöng med gråten i halsen... :P

 

Hitta fler artister som Joakim (Joke) Holgersson Myspace Music

 

 

Nu smider jag nya planer! Dels har jag fått kontakt med ett nytt band med potential, där jag kanske ska bli sångare, och sedan har jag hittat en begåvad poet som ska skriva texter till min nya låtsamling. Tyvärr hinner jag nog inte sätta igång med detta projekt förrän i sommar. Jag badar ju som vanligt i för många aktiviteter på en gång. På tal om bada så måste jag börja träna PÅ RIKTIGT snart. Dags att skapa sommarkroppen!! ;)

 

Sedan har jag idag fått en inbokning som hårmodell igen. Nice!! Och så fler konsertinbokningar... phu.. phu... mitt schema är så sjukt fullt. Jag jobbar verkligen i snitt 6-7 dagar i veckan!!

 

Men en vacker dag lönar det sig nog att man kämpat och slitit... Vad spelar det för roll med mat, sömn och boende när man har världens roligaste liv?? Jag har hört att Madonna levde på popcorn i flera år innan hon slog igenom. :D

 

 

Dagens modebild

 

Jag har varit hemma på minisemester. Skönt! Men om någon timma åker jag åter till Stockholm för att ta nya tag!

 

 

Mjuka fina läppar

 

Här kommer några små tips på hur man håller sina läppar lena och fräscha!

 

 

 • Använd Idominsalva. Salvan mjukar upp. Innehåller zink, vitamin E samt de mjukgörande oljorna jordnötsolja och vaselin. Kan användas dagligen eller bara nån gång ibland.
 • Peela läpparna efter behov. Allt ifrån en gång varannan vecka till två gånger varje vecka.
 • Har du mycket torra läppar när du ska sminkas, låt lite läppglans få sjunka in i läpparna innan du sminkar dem med läppstift.

 

Lockar eller vågor?

 

Vilka verktyg använder man för att få till vågor eller lockar i sitt hår?

 


Värmeborste:

Värmeborste passar bäst på kort hår, eftersom det är lätt att trassla in håret i piggarna. Resultatet påminner om läggningslockar och det blir mycket volym i botten.

 

 

Trippeltång:

Trippeltång skapar vågor i håret.

Plattång:

Plattång kan inte bara användas till att platta hår utan också skapa stora lockar eller böljande vågor. Då gäller det att ha en speciell teknik där man snurrar tången.

 

 

Locktång:

Locktång används för att skapa skruvlockar. Ju längre hår du har, desto smalare tång ska du använda.

 

 

Sover man med flätor får man vågor, inte lockar. Om man däremot snurrar upp håret till små bollar blir håret lockigt.

 

Dagens modebild

 

Som om jag inte har nog järn i elden sitter jag nu och annonserar ut om att starta en ny professionell a capella sånggrupp. Suck. När ska jag sluta starta nya projekt och hur mycket ska jag orka hinna med?? :O

 

Den 26 ska jag medverka i en konsert (en av alla mina körer :P) i Hammarby kyrka kl. 16.00. Kom om ni vill!! (Det blir lugnt, harmoniskt blandat med galen spansk körmusik. Det gäller att hålla intelligensen på topp vet ni! ;) Musik gör det.)

 

I helgen blir det ingen fotografering. Jag ska hem. Men nästa vecka, då händer det grejer!!! Dessutom är mitt nya företaget under konstruktion. Snart, snart, snart.... 4 veckor tar det visst innan man får besked.

 

 

Design

 

He he... Kolla in dessa!

 

Dagens modebild

 

Nu har jag alla företagspapper framför mig. Hjälp, vilket jobb........... *svim* Men roligt också!! Vad ska mitt företag heta? Förslag?

 

Idag ska jag också jobba på hemsidan och sen ikväll åka för sångövning.

 

Hur sminkar man läppar?

 

 

 

Hur får jag färgen att hålla sig på sin plats?

 

Det är viktigt att ALLTID först måla konturerna med en läpp penna. Detta är inte bara för att det ska vara lättare att se var man ska fylla i färgen utan framför allt för att hålla färgen eller glosset på plats!!

 

 

Hur får jag färgen att sitta länge?

 

Läppglans äts alltid upp, det är bara att acceptera och applicera på igen och igen! Men läppstift kan man få att sitta länge - med rätt knep.

 

Efter att ha applicerat färgen och bitit av överflöd ska man PUDRA (transparent!). Man kan göra så i flera omgångar, lager på lager. Ju fler lager färg och puder man lägger - desto bättre håller det sig. Därför är det också bra att lägga en färggrund under läppglans, även om glanset innehåller färg, för läppstiftet håller sig!

 

 

Hur fejkar jag större/fylligare läppar?

 

Det finns många knep:

 

1. Vi har alla två sorts konturer på våra läppar. En som jag kallar "färgkanten", som helt enkelt är slutet på den naturligt rödrosa färgen, och en yttre linje som är lite ljusare/vit - ni ser det om ni tänker på det!

Vill man få läpparna att se större ut ska man måla efter den vita konturen istället för precis på färgkanten!

 

2. Man kan också variera sig när det gäller formen på läpparna. Vill man ge ett fylligt intryck kan man gärna göra formen på överläppen mer konkav - lite rundare helt enkelt. Gör inte detta på underläppen, det ser bara kladdigt ut om man kommer utanför linjen.

 

Lägg märke till hur mjuka former jag har sminkat på denna bild! Detta för att ge ett par mindre läppar mer fyllnad. Dessutom tycker jag det är så snyggt! :)

 

 

3. Tredje tipset är att highlighta amorbågen, precis ovanför läppen, med lite ljus eller skimrig skugga. Och tvärt om dusta, "mörka ner", med ett svagt streck under underläppens linje. Det ger läpparna ett litet extra plut!

 

Hur ska jag sminka för att undvika att se sur ut?

 

Vissa människor har en s.k. surmun som kröker tydligt neråt. Då kan det vara snyggare att låta bli att gå helt in mot mungipan på överläppen, för att undvika att markera läppens naturliga neråtkrökning. Däremot kan man på underläppen gå helt upp mot mungipan.

 

Hur ser läpphistorien ut?

 

Läppstiftet dök ju upp först på 1920-talet. Så där börjar historien...

 

1920

Man sminkade läpparna små, runda och mörka med en tät amorbåge.

 

1930

På 30-talet blev läpparna tunna och långsmala. Amorbågen breddades. Fortfarande ganska mörkrött.

 

1940

På denna tiden var det krigsfattigdom och man sparade på färgen genom att inte riktigt låta färgen gå ut ordentligt i mungiporna. En s.k. "båtmun". Nu blev färgen mer orangeröd.

 

1950

På 40-talets slut och igenom 50-talet var det fylliga läppar med väldigt konkav form som gällde! Nu gick färgen helt och hållet ut i mungiporna - och det med råge! Klarrött gällde nu.

 

1960

Nu försvann läppfärgen! Blekt och naturligt gällde.

 

1970

Skimriga och pastelliga färger blev populära och läppglanset användes flitigt.

 

1980

Färgen kom delvis tillbaka, i fräckare färger som t.ex. rosa och orange.

 

1990

Bleka läppar med mörk läppkontur a la Pamela Anderson

 

2000 -

 

Det har allt sedan 60-talet varit svårt att få tillbaka de riktigt röda läpparna. Man har kört på svaga naturliga färger och låtit läppglanset härja fritt. Inte förrän nu, vid 2010-talet börjar det röda komma tillbaka ordentligt på marknaden. Nu vill man återigen vara klassiskt elegant.

 

Själv älskar jag rött!!! Så jag säger bara: KÖR PÅ MED FÄRGEN! :D

 

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto