Grooming

 

Favorit i repris.

 

Så här sminkar/stylar man en kille! (Mycket information. Läs och ta in det du vill och orkar.)

 

 

- VARDAG -

 

Ögonbrynen - Ska ansas och klippas vid behov! Plocka bort "onödiga" hårstrån med pincett, under och mellan brynen. Har du långa strån, klipp dem lite!! Kamma stråna tillrätta. Man kan också använda lite bryngelé för att hålla stråna på plats.

 

Mörka ringar under ögonen - Nästan alla människor idag ser lite trötta och mörka ut under ögonen. Detta råds bara bot på genom mer sömn och en bra concealer! Concealern som används till ögonen ska INTE vara samma som används till finnar. Denna ska vara flytande, tunn och lite ljusare än din hudton.

 

Finnar - Dessa döljer du bäst med ett concealerstift, alltså med en tjock och fast concealer! Färgen ska vara ungefär i din hudton och gärna med en touch av grönt i (som slår ut den röda färgen).

 

Läppar - Läppar ska alltid hållas mjuka och fina! Detta görs med läppbalsam och med peeling ca. 1 gång i veckan.

 

 

- EXTRA FIN - överkurs

(Så här sminkar man i tv, film, fotografering, inför bröllop m.m.)

 

 

Bas - Förutom concealer behövs också en bra foundation. Ett naturligt tips till männen är då mineralpuder, som är lätt att svepa på och som inte lägger sig som ett sminkat lager på huden utan sjunker in i hudens naturliga fetter.

 

(Fransmarkering - för den avancerade!! "Gnugga" in torr eller blöt skugga (i passande färg) mellan övre fransradens rötter med en snedskuren pensel. Detta för att ge tätare fransar!)


(Naturlig skuggning - För att trolla tillbaka den naturliga skuggningen som foundation tonar ner kan man i naturligt rostfärgade toner skugga i globlinjen)


Ögonbryn - Kan försiktigt fyllas i med skugga i anpassad färg. Även skägg kan fyllas i en aning.


Ögonfransar - Vågar du så kan du använda lite brun/svart mascara, anpassad efter din egen hårfärg. Vill du få ett mer "manligt" resultat rekommenderar jag istället att svärta fransarna. Svärta betyder att man bara målar på lite fuktig brun/svart skugga på fransarna, med en tunn pensel.

 

Naturlig rodnad - Foundation trollar inte bara bort fläckar och ojämnheter utan också våra naturliga rodnader. För att fortfarande se frisk och fräsch ut är det viktigt att sminka tillbaka detta. Dra ett lätt svep rouge över kinderna. Mycket lätt!! Det får inte se ut som på en tjej.

 

Naturlig solbränna - Vågar du inte använda dig av rouge kan du istället locka fram friskheten med lite solpuder. Svep lätt med en stor borste över kind och näsrygg, mitt på pannan och hakan.

 

Läppar - Lägg gärna på ett svagt lager läppglans i naturlig färg - utan skimmer!

 

(Modellering - Ja, så kan man ju också använda sig av smink för att korrigera och skulptera om ansikten, men det tar jag upp en annan gång.)

 

Hoppas jag kom ihåg alla viktiga punkter...



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar