Hur sminkar man läppar?

 

 

 

Hur får jag färgen att hålla sig på sin plats?

 

Det är viktigt att ALLTID först måla konturerna med en läpp penna. Detta är inte bara för att det ska vara lättare att se var man ska fylla i färgen utan framför allt för att hålla färgen eller glosset på plats!!

 

 

Hur får jag färgen att sitta länge?

 

Läppglans äts alltid upp, det är bara att acceptera och applicera på igen och igen! Men läppstift kan man få att sitta länge - med rätt knep.

 

Efter att ha applicerat färgen och bitit av överflöd ska man PUDRA (transparent!). Man kan göra så i flera omgångar, lager på lager. Ju fler lager färg och puder man lägger - desto bättre håller det sig. Därför är det också bra att lägga en färggrund under läppglans, även om glanset innehåller färg, för läppstiftet håller sig!

 

 

Hur fejkar jag större/fylligare läppar?

 

Det finns många knep:

 

1. Vi har alla två sorts konturer på våra läppar. En som jag kallar "färgkanten", som helt enkelt är slutet på den naturligt rödrosa färgen, och en yttre linje som är lite ljusare/vit - ni ser det om ni tänker på det!

Vill man få läpparna att se större ut ska man måla efter den vita konturen istället för precis på färgkanten!

 

2. Man kan också variera sig när det gäller formen på läpparna. Vill man ge ett fylligt intryck kan man gärna göra formen på överläppen mer konkav - lite rundare helt enkelt. Gör inte detta på underläppen, det ser bara kladdigt ut om man kommer utanför linjen.

 

Lägg märke till hur mjuka former jag har sminkat på denna bild! Detta för att ge ett par mindre läppar mer fyllnad. Dessutom tycker jag det är så snyggt! :)

 

 

3. Tredje tipset är att highlighta amorbågen, precis ovanför läppen, med lite ljus eller skimrig skugga. Och tvärt om dusta, "mörka ner", med ett svagt streck under underläppens linje. Det ger läpparna ett litet extra plut!

 

Hur ska jag sminka för att undvika att se sur ut?

 

Vissa människor har en s.k. surmun som kröker tydligt neråt. Då kan det vara snyggare att låta bli att gå helt in mot mungipan på överläppen, för att undvika att markera läppens naturliga neråtkrökning. Däremot kan man på underläppen gå helt upp mot mungipan.

 

Hur ser läpphistorien ut?

 

Läppstiftet dök ju upp först på 1920-talet. Så där börjar historien...

 

1920

Man sminkade läpparna små, runda och mörka med en tät amorbåge.

 

1930

På 30-talet blev läpparna tunna och långsmala. Amorbågen breddades. Fortfarande ganska mörkrött.

 

1940

På denna tiden var det krigsfattigdom och man sparade på färgen genom att inte riktigt låta färgen gå ut ordentligt i mungiporna. En s.k. "båtmun". Nu blev färgen mer orangeröd.

 

1950

På 40-talets slut och igenom 50-talet var det fylliga läppar med väldigt konkav form som gällde! Nu gick färgen helt och hållet ut i mungiporna - och det med råge! Klarrött gällde nu.

 

1960

Nu försvann läppfärgen! Blekt och naturligt gällde.

 

1970

Skimriga och pastelliga färger blev populära och läppglanset användes flitigt.

 

1980

Färgen kom delvis tillbaka, i fräckare färger som t.ex. rosa och orange.

 

1990

Bleka läppar med mörk läppkontur a la Pamela Anderson

 

2000 -

 

Det har allt sedan 60-talet varit svårt att få tillbaka de riktigt röda läpparna. Man har kört på svaga naturliga färger och låtit läppglanset härja fritt. Inte förrän nu, vid 2010-talet börjar det röda komma tillbaka ordentligt på marknaden. Nu vill man återigen vara klassiskt elegant.

 

Själv älskar jag rött!!! Så jag säger bara: KÖR PÅ MED FÄRGEN! :D

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar