Dagens modebild

 

Jag och C i klassen ska vara hårmodell åt Goldwell den 22 sep. Det är focus på färgning, så ja kommer få en fräsch ny färg. NICE!!! :D

 

Nu måste jag packa upp i lägenheten. Ett projekt som påbörjades för 2 dagar sedan och inte ännu hunnit slutföras. Sedan måste jag plugga... vi har teoriprov imorgon! :S

 

 

Dag 17 på makeupstudion - Pressvisning

 

Idag skulle vi som sagt ut på sminkuppdrag för Goldwell. Jättekul och spännande!!!

 

Vi sminkade modeller tillsammans. Jag o C jobbade o de blev finfint resultat!!

 

Här sitter vår modell.

 

 

Visst är hon snygg!! Så jag frågade naturligtvis om jag fick använda henne som modell till någon plåtning framöver (när jag kommit till den punkten). Hon gav mej inte ett klart ja, men typ...! Jag fick hennes kontaktuppgifter så skulle jag höra av mej när plåtningen är på g.

 

Sminkningen gick bra!! :) Den var inte så avancerad, eftersom focus skulle vara på hår och vi hjälptes åt med allt.


Dagens modebild

 

Bloggen växer. Det är enormt, enormt roligt... :D

 

Min lärare säger att det är jättebra och att bloggen kan hjälpa mej att få jobb i framtiden. Så därför måste jag köra vidare stenhårt på denna tillväxt!

 

Jag är lite dålig på att svara på kommentarer just nu, eftersom jag prioriterar att skriva inlägg när jag har knappt med tid. Men jag ska snart ta igen det.

 

Nu ska jag på hårvisning. YEEEEEAAAHHH!!!!!!!! Vi hörs :love:

 

 

Sminkkort för damaproduktion

 

I helgen hade vi i läxa att hitta på en karaktär till en film. Vi skulle beskriva karaktären och berätta hur vi ville sminka den och varför.

 

Denna karaktär valde jag och så här skrev jag... (som sagt, allt är bara påhittat)

 


 

 

 

Mila Carpenter

 

Huvudperson i ny thriller/action film. En stark karaktär vars harmoniska liv som småbarnsförälder brytits mitt itu av ett brott som begåtts när hon befunnit sig på fel plats, fel tid på dygnet. Karaktären skapar skräck och spänning i sina tittare genom våghalsade försök att rentvå sitt namn och får oss att le och fascineras när hon på några snabba ögonblick lyckas falla tillbaka till en mjuk och trygg modersroll, allt för att hålla oron borta från sitt barn. Mila lyckas bygga upp ett dubbelliv utan dess like och inser ganska snart att föräldrarlivet blott kommer vara ett minne om inte den riktiga brottslingen snart sätts dit...

 

Milas makeup och styling ska ha en underton av mod och uppriktig beslutsamhet, toppat med charm och oskuldsfullhet. Focus ligger på blåsotade ögon och yviga fransar (lösfransar), för en blick med sug och attityd. Munnen ska hållas blekt neutral i en matt, gråaktig ton. Hon ska också ha lite extra shading och highlighting, för att få fram ett skulpterat ansikte med måttligt vasst uttryck. Hudtonen ska vara ljus och något porslinstonad. Bryn ska vara ifyllda.

 

Dag 16 på Makeupstudion - Repetition

 

Idag har vi repeterat sånt som vi är lite osäkra på. Jag har övat eyeliner på S. Hon har riktigt stora vackra ögon som är bra att öva på!!

 

Jag gjorde eyeliner med vinge, men den syns tyvärr inte riktigt på kortet.

 

 

Så mycket annat hann vi inte idag. Finns inte så mycket att visa eller berätta. Vi är bara laddade för imorgon... :D

 

Var så god, smink för många tusen!!!

 

Ååh.. ni måste få höra vad som hände idag. :S

 

Jag och C skulle ut och shoppa efter skolan. (Bara fönstershopping för min del!)

 

Vi vandrade runt timma efter timma och jag upptäckte plötsligt att min väska med sminkboken och alla skuggpaletter var borta. PAAAAAANIIIIIIIIIIK!!!!!!!!! (Den stora sminkväskan hade jag. Men skuggpaletterna låg i en ny, mindre väska.)

 

Om någon skulle ana värdet på dessa skuggpaletter skulle jag vara hängd. :O :O Eller rättare sagt, väskan skulle vara hängd, över någon annans axel...


Vi sprang!!! Oj, oj jag sprang.... Tillbaka igenom alla affärerna och frågade alla vi mötte. Modet sjönk mer och mer för varje informationsdisk vi besökte. Jag visste att jag inte skulle ha råd att köpa nytt.

 

Slutligen var vi tillbaka till ruta 1. Vår sista/första affär och hopp. Topshop. Hur stor var chansen att en väska full med dyrt smink skulle stå fredad i en sån butik???? Ungefär noll.
Och ändå står den där. Mitt på golvet. Helt orörd.

 

Jag kysste den under tårar och kastade mej tacksamt om halsen på alla förbipasserande... *skojar* ;)

 

Dagens modebild

 

Phu.. jag var inte den enda som inte hade lyckats hitta sminkoffer i helgen. Modet höjdes avsevärt efter den insikten. :P

 

Jag har fått kontakt med en designer! Men hon behövde ingen makeup-artist förrän till vintern. Skulle höra av sig senare. Det är ju alltid nått... *ser ljust på saken*

 

 

Imorgon ska jag ut på mitt första riktiga uppdrag, att sminka modeller på hårvisning!!!


Det ska bli såååå kul!!!! Jag är taggad till 100. Hoppas bara jag inte gör någon tabbe...

 

 

Gaahh

 

Nu är jag ledsen och arg. (Skriver personen med det färgstarka humöret ;) )

 

Arg på att alla människor är så upptagna jämt och ständigt. Arg på mej själv som inte känner folk i denna stora stad. Arg på kraven i skolan som är så skyhöga och jag KAN INTE hitta någon att sminka innan kl. slår 12 ikväll!! Bror min vägrar dessutom att ställa upp *fniss*

 

jaha. Nu är jag bara skållad helt enkelt.. suck. Hittas ingen sminkvillig imorgon så ryker väl betyget. gaaahh man kan bli gråhårig för mindre. :( (sminkvilliga finns det många av, men inte någon som har tid just när jag behöver.)

 

Vad hjälper intresse, ambition, engagemang och talang när man inte har chans att öva???

 

Nu måste jag ta 10 djupa andetag och ringa Daniel och tala om väder och vind så jag glömmer detta.

 

Saker att tänka på i denna bransch

 

Fick en kommentar från en fotograf jag kontaktade.

 

Han: "Du, får jag ge dej ett tips... Säg inte att du är ny i branschen utan säg bara att du är bäst! Annars kommer du ingenstans."

Jag: "eh.. ja juste. Okej, vi säger väl så då. Jag är bäst!!"

Han: "Så brukar jag göra, det är därför jag får så många jobb!"

 

 

Han hade absolut helt rätt!! Men jag säger så här:

 

MIN TALANG ATT SMINKA ÄR STÖRRE ÄN MIN TALANG ATT LJUGA!Men ändå så bestämmer jag mej för att försöka ta till mig hans råd och kaxa upp mig ytterligare ett snäpp. Inte för att jag gillar det, men för att jag älskar mitt jobb!!

 

Jag får INTE på några villkor halka efter eller mista chanser pga. min blyghet. Den som ger sig in i leken får leken tåla! Jag kan armbåga mej fram om det är vad ni vill och ber om! ;) ;) (Nä.. alltså, en självhävdande och hänsynslös människa tänker jag aldrig bli. Men ni förstår kanske vad jag menar...)

 


Dagens modebild


Ett ständigt jagande........

 

Av alla kontakter man ska ha tycker jag det är svårast att få tag på designers. :( De syns ju inte!!? :O Jag menar de som är nya i branschen! (För proffsen kan man knappast hoppas på att få samarbeta med ännu, hehe..) Jag hittar typ ingen att kontakta. Fotografer är ju i så fall mycket lättare...!! Dom finns överallt och dom är duktiga på att synas.

 

Någon som har ett tips på var man kan hitta nyexaminerade designerelever?

 

Manlig catwalk, med släng av dåtid

 

Vad sägs om en sminkning "1800-talet möter 2000-talet"? Jag lyckades övertala en ung bekant att ställa upp på detta.

 

Frisyren (om man ens kan kalla en snedkamning på 2 min en frisyr ;)) liknar den äldre generationens pojkfrisyr, men var egentligen en inspiration från en av Thom Brownes modevisningar.

 

Sminkningen var typ bara allt blandat i ett - för att öva på momenten! Det blev typ.. sotning a la Adam Lambert + "perfekt mun" och statiska ögonbryn. Allt för skojs- och övnings skull!! :D Trendsminkning.

 

 

Gillar denna svartvita bild faktiskt!!! Med en "riktig" modell och en riktig kamera så hade det blivit grymt.

 

(Åååh, vad det är synd att jag inte har en bra kamera!! :( Mutter mutter...)


Mål med utbildningen

 

Vi i klassen kämpar hårt framåt. Tempot går i 300 och man måste ge gärnet för att hänga med...

 

Jag hade coachingsamtal med vår lärare igår och vi har tillsammans satt upp nya delmål. Om två veckor ska jag ha hittat två designers att skapa samarbete med och ha bestämt datum för två fotosessions med två olika fotografer.

 

På tisdag ska vi ut på vårt första sminkningsuppdrag. Pressvisning för Goldwell!! Det är ett riktigt seriöst uppdrag. *nervöst*

 

 

Denna helg har jag tre stora läxor att fixa.

 

 • Skriva ett tidsschema för modevisning.

 

 • Göra sminkkort (där man skriver ner alla olika produkter/färger man använder till olika sorters sminkningar)

 

 • Redovisa en karaktärssminkning. Jag tror jag ska välja en karaktär i Lara Croft - stuk. En sminkning med attityd. Munnen vill jag ha blekt neutral, för att ge focus åt ögon som ska sotas i blått.

 

 

GAaaaahhhh... Detta är bara sååååå kul!!! :D

Dag 15 på Makeupstudion - Fantasi

 

Haha... detta inlägg skulle jag helst undvika att lägga ut. Men eftersom jag är en mycket trogen bloggare så gör jag det ändå! ;)

 

Idag skulle vi ha vår första fantasilektion. Vi fick leka på oss själva idag och testa alla möjliga galna sminkningar. Men jag och C valde att hellre jobba med varandra. Det var ett dåligt val (trots att vi hade kul!!). Vi fick bara halva tiden var och upptäckte ganska snart att det inte alls var tillräckligt... :(

 

Jag hade en tuff och halvgalen ide med min sminkning. Hon skulle se ut som en slags utomjordisk varelse, men med vackra, stora svarta ögon och långa ögonfransar som sliiiiiingrade sig upp i pannan på ett oredigt sätt. Hon skulle också ha en purpurröd mun med svarta blodsdroppar rinnande i centrum.

 

MEN JAG KOM BARA HALVVÄGS!! :P Och den halva vägen blev inte så jättelyckad. Ha ha!! Det är lite sådär lagom osymmetriskt och dant.

 

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser bilden. *skrattattackerna slår mig huvudstupa* Hon ser ut som en olycklig tomtenisse. Från en helt annan planet, ja...

 

 

Det blev ett klockrent fiasko! :D Och det svarta vet jag inte vad det ska föreställa. Ser mest ut som lite felplacerat skägg. hahaha... Men kul hade jag!!

 

Hon hade kunnat bli cool om jag hade övat på iden innan OCH haft tid att sminka klart den! ;) Då skulle jag vilja koppla dit några sladdar i näsan också och snygga till de svarta "sprickorna" som bara ser helt fel ut. Och förstås sminka ögonen, som jag inte hann med nu...

 

Men var bara lugn ni. Snyggare marsmänniskor på upptåg!! ;)

 


 

C sminkade mig till någon slags mysig, rosaflammig kyckling. Tyvärr hade hon minimalt med tid kvar att sminka på så hon fick inte chansen att göra något avancerat. :(

 

Oh.. hjälp. Det är verkligen inte smickrande för ens utseende att vara sminkad i gult och rosa. :O

 

 


 

Detta var lärarens fantasisminkning (som hon demade på en halvtimma):

 

 

*harkel* Vi försöker undvika att jämföra den med min, va? ;)


Dag 14 på Makeupstudion - Brudmakeup


Denna dag hade vi prov på brudmakeup. Vi gick igenom brudmakeupen samma morgon innan provet och trebensfransar var ett helt nytt moment, så det blev minsann ett riktigt spännande prov!!! :O

 

Min modell var i lite mognare ålder denna dag. En otroligt trevlig kvinna!! Hon jobbade som statist och skulle vara i TV samma kväll, så hon sa till mej:
"Nu får du gärna göra mej fin, så jag kan se ut så här på TV."

"Eh.. JAVISST kommer du bli fin!!" Harklade jag försiktigt. Det fanns inte plats för några misstag denna dag. :S

 

Några misstag blev det inte heller!! :D Det var nog den mest lyckade dagen på hela utbildningen hittills (trots att trebensfransarna var lite kluriga att få på plats). Allt gick bara som på räls!! Jag la i princip alla skuggor vi lärt oss hittills - med focus på att ge henne vackra yviga kattögon, fyllde i hennes ögonbryn lite och gav henne en "perfekt mun" i enklare variant (tidsbrist!).

 

Hon ville att jag skulle välja alla färger och jag velade mellan att ge henne en vacker makeup i vinröd ton eller lila. Båda varianterna skulle vara mycket fint till hennes korpsvarta hår! Det blev lila.

 

(Nån mer än jag som tycker hon liknar drottning Silvia??)

 

Hon blev väldigt nöjd!! :D Men hon var ju van att bli sminkad till TV, så hon kunde säkert märka om jag gjorde något fel. Så jag blev jätteglad över berömmet.

"Ooh, om jag kunde sminka mej själv så här..."


Dagens modebild

 

Förlåt, nu blev det ett glapp igen. Jag har varit hemma i Småland och flyttat alla mina grejer upp till sthlm. Ett slitsamt jobb!

 

Nu ska allt bara ordnas på sin plats, så lägenheten är bo-bar. :)

 

 

Anya De Tobon

 

Ännu en helt andlöst duktig makeup-artist... Anya De Tobon

 

Här är några av hennes bilder.

 

 

 

 

Ojojojoj.... så sanslöst vackert........... Anar ni hur svårt det är att få till såna här kort? *svimmar i omgångar*


Fantasy...

 

Imorgon ska vi ha fantasi-lektion. Fatta så gaaaaalet kul!!!!! :D :D

 

Men vi ska bara sminka oss själva, så det kommer ju knappast se bra ut. hehe... Vi törs inte ta dit några modeller första gången... ;)

 

 

Tupering

 

Att tänka på när du tuperar ditt hår...

 

(I måndags gick vi genom tupering i skolan...)

 

 • Dela in håret i partier eller linjer, så du vet vad du ska tupera och inte. Spara det du inte vill tupera (som kanske t.ex. luggen.)
 • Tupering görs genom att man håller en slinga STRÄCKT uppåt och trycker ner håret med en kam. ALDRIG GNIDA FRAM OCH TILLBAKA, upp och ner, MED KAMMEN!! (Det sliter onödigt mycket på håret och gör tuperingen extra svår att kamma ut!) Håret ska pressas mot hårbotten och successivt byggas uppåt tills man är nöjd med resultatet. Arbetsspray (nr. 2 på sprayskalan) är bra att använda!
 • Arbeta igenom hela håret JÄMNT så att inte tupering görs mest på en av sidorna. Var alltså noga med att inte bara tupera alla delar, utan också tupera ihop dem! Det får inte vara kvar tydliga linjer i tuperingen, om det inte är meningen.
 • Renkamma överhåret som ska täcka tuperingen.
 • Spraya hela håret så det sitter. Spraya gärna med glansspray på topparna.

 

Dagens modebild

 

Dagen idag gick grymt bra!! Vi hade prov igen. Denna gång på brudmakeup.

 

Men jag måste skriva delrapport ikväll, skriva tidsschema och göra sminkkort. Sen ska jag också laga mat och göra mej redo för att resa bort imorgon. Så något mer inlägg idag blir det tyvärr inte.

 

 

Dag 13 på Makeupstudion - Skönhetsmakeup


Denna dag skulle vi, liksom dagen innan, kopiera en skönhetssminkning. Jag valde att kopiera denna bild!

 

 

Innan ni synar min bild och rynkar på näsorna ska jag förklara...; ;)

 

Denna bild är väldigt retuscherad, så resultatet IRL kan naturligtvis inte bli detsamma! (Vissa människor är så naiva så de tror att man kan sminka till sig vilket utseende som helst. Det går ej! Vi har alla olika ansikten och förutsättningar.) Jag fick inte heller använda lösfransar, som tjejen på bilden har, så ögonen blev inte alls lika mandelformade och yviga. :(

 

Vi hade tidspress på en timma, så jag prioriterade vissa moment och dissa andra. Jag gjorde t.ex. inte en perfekt mun med hela konturer, som på bilden. Sen gjorde jag en egen variant på ögonskuggan, med en skarp övergång mot ögonbrynen (också pga. brist på tid :P). Jag valde att göra trend-stuk på makeupen istället.

 

Hur som helst. Här är resultatet... (Ja, jag vet att inte ögonskuggan är helt symmetrisk. Suck.)

 

(Höga kontraster på bilden, för att ni ska se färgerna.)


Men helheten var bra och jag fick bra kritik för sminkningen!

 

 

Sen var det andra gången jag la eyeliner och ni minns kanske vad jag gnällde sista gången... ;) Men tro det eller ej, idag gick det PERFEKT. Hur enkelt som helst!! :O Vet inte vad som hänt. De va nog mina nerver som styrde penseln förra gången.

 

Modellen fick verkligen riktiga alvögon! :P Jag älskar eyeliner med vinge. Så det fick hon!

 

(Vinge syns ej här. Denna bild är tagen innan eyelinern lades. Glömde bort att ta ett "blundkort" när allt var färdigt :( Men läckert va det!!)


Dag 12 på Makeupstudion - Skönhetsmakeup

 

Denna dag skulle vi ta med en bild till skolan och försöka kopiera den. Jag hade valt en bild med röda läppar och sotning.

 

Sotning har vi inte lärt oss än, så läraren sa att jag fick gissa mej fram. Det var iofs inte svårt alls, man ser ju ganska lätt vilka skuggor som är lagda! Det som var svårt är detsamma som alltid; att få dessa krut-torra skuggor att INTE se flammiga ut!!! :S Dessutom skulle vi måla perfekt mun.

 

Jag jobbade med C idag. Igen! Och det gillas, för vi har ruskigt kul ihop! :D Men jag ska nog sluta grymta sådär som jag gör ibland när något går fel, för hon får såna skrattanfall att tårarna rinner, = Förstör sminkningen! :P

 

 

Vi hade tidspress på 1 timma och som nybörjare är det LITE tid, när en fin helmakeup ska läggas med sotning och perfekt mun. :S Jag stressade som en huligan för att få till skuggorna! Lärarna tjatar och gnatar om hur viktigt det är att ta liiiite färg på penseln och vara innerligt mjuk på handen. Det tar ju år och dagar att få till en skugga på det viset. Jag har lust att bara slänga på hela paletten!

 

Nåja, jag fick en helhet färdig trots allt, även om jag ratade vissa moment pga. tidsbristen. Den perfekta munnen gjordes aldrig färdigt, med all pudring och alla lager. Skuggan kunde ha varit lite jämnare och brynen borde ha fyllts i! (Men bryn kan ta tid om man vill få dem fina och jag prioriterade den övriga sminkningen...)

 

Det blev långt ifrån perfekt, men absolut godkänt. *ger mej själv en klapp på axeln*

 

 

Det hade blivit bättre om jag fått 2 timmar på mej! ;) (En ursäkt som överhuvudtaget ej får/kan finnas i en stressig makeup-artists värld.)

 

C sminkade mej och gjorde en riktigt läcker undulat-makeup, med limegrön skimmerskugga och blodröda läppar. Kanske inte det mest smickrande för en ikke fotogenisk modell, men häftigt utan tvekan!

 

(Blixten gav mej dassig hudfärg :( )

Dag 11 på Makeupstudion - Skönhetsmakeup

 

Idag hade vi praktiskt prov på skönhetsmakeup. Det var också första gången vi sminkade en modell utifrån (fick inte bild på henne). Lite nervöst? Nä, märkligt nog var jag kolugn!! :O

 

Det gick finfint för mej på provet! :) *nöjd och belåten* Och min modell var ju också så lugn och snäll. Hon förstod att jag inte var expert ännu, men tyckte mycket om sminkningen jag gav henne.

 

Dagens modebild


Flytt m.m. MEN imorgon eftermiddag ska jag uppdatera om veckan (kanske även hinner nått ikväll)... :)

Dagen idag gick iaf bra :) Imorgon är det praktiskt prov igen. BRUDSMINKNING. Då ska vi börja använda lösfransar också.

Tillfälligt inlägg

 

Förresten... Inlägg om de senaste dagarna på Makeupstudion kommer när jag har tid att hinna ikapp!

 

Jag måste diska, städa, packa, skicka iväg ansökningsbrevet, ringa för studiebesök, maila tider till sminkmodeller, tvätta alla penslar, köpa mobilt bredband och en blomma, äta och resa med alla mina saker från denna lägenhet (min systers) till min nya.

 

Detta ska ske NU. Ikväll. Senast kl. 9 borde jag var i säng. Vi får se om det lyckas! *ironisk* (Ända sedan jag började på skolan har jag sovit i snitt 5 timmar per natt.)

 

HEJA HEJA!!!!!!!! Fortsätt kämpa så kanske du överlever. En dag ska jag vara där!

 

Dagens modebild

 

Jag är upprörd och bottenlöst stressad.

 

Ikväll ska ett ansökningsbrev vara färdigt och inskickat till läraren. Till fredag skall nästa delrapport vara färdig och även tidsscheman och sminkkort.

 

Jag håller på att flytta dessutom och det tar all tid på eftermiddagarna. Lägenheten måste fås i ordning.

 

Och mitt i allt detta säger läraren till oss i klassen:

"Vill man gå ut med betyget professionell makeup-artist måste man öva efter skolan MINST 3 timmar."

 

HALLÅ LIKSOM????????? SKOJAR DU????? Var ska man få tag på människor som är lediga och villiga att sitta och bli sminkade varje kväll i 3 timmar? Det är inte så lätt som man tror att få tag på sånt folk. De flesta har plugg och jobb som tar upp tid och alla är trötta på kvällarna. Ingen orkar åka iväg på kvällen när de ska upp tidigt nästa morgon. Om man dessutom är nyinflyttad och inte känner så många här i sthlm är det ju rent omöjligt att hitta människor att öva på.

 

"Hur ska man göra för att hitta folk till varje dag?" Undrade vi. Det låter osannolikt att alla f.d MUA:er skulle öva så mycket.

Läraren: "Ni får väl gå ut och hänga upp lappar eller gå till affärerna och ragga människor som vill bli sminkade."

Öhh.. Och släpa med okända människor hem till ens lägenhet?? Aldrig i livet.

 

Jag är arg och upprörd. Samtidigt som jag förstår logiken i att man blir duktigare ju mer man övar. Självklart. Men det går bara inte...

 

Så vad gör man? Hm.................. Jag vill ju ha det högsta betyget. :( Snyft och snörvel...

 

Tillfälligt inlägg

 

Flytt på g nu... Hattigt med att komma åt internet, finns endast här sporadiskt. Osv..

 

Men jag söker en modell till torsdag! Torsdag kl. 09.15 (har de andra dagarna.) HÖR AV ER OM NÅN KAN!! Det är prov och modellkrav.

 

 

 

Bröllop

 

Det var bröllop i helgen. Två av gästerna ville bli sminkade av mej, så jag passade på att öva mej!

 

Här blev det någon slags sotning, med neutrala läppar. Hon hade så vackra ögon som jag ville framhäva!

 

Som sagt.. synd att blixten äter upp så mycket av färgen och skuggorna. Hon hade en glittrig vinröd skugga på locket, in mot ögonvrån, och en intensitetskugga och varierad globskugga som gick ganska högt upp mot brynet. Vilket inte alls syns :(

 

Och en liten tjej som jag sminkade i söta, somriga, plommonröda färger. "Perfekt mun" fick hon också, med läppstift och hela kittet! :)

 

Dag 10 på Makeupstudion - Clean Beauty

 

Denna dag skulle vi göra en clean beauty makeup. Det innebär i princip inget "synligt" smink. Kan användas som dagmakeup eller brudmakeup (om man vill ha en försiktig sådan).

 

Här har jag sminkat en klasskamrat. Och som sagt.. det skulle i princip se ut som om man var osminkad. Inte så mycket att titta på med andra ord! :P

 

Jag har bara lagt bas, mascara och en portion svaga skuggor som ändå blixten slukat.

 

 

Hon sminkade mej också och det blev ett grymt fint resultat!!! Tyvärr ser jag, trots sminkningen, ut som en sjuk fisk på korten vi tog, så jag lämnar dem åt er fantasi.

 

Perfekt mun

 

Alla passar inte i det, så är det bara. Men de som gör det.. VISST ÄR DET VACKERT DÅ!!? :)

 

 

Så här gör man en "perfekt mun" (en mycket hållbar variant. Den ska kunna bli kyss-säker!)

 

1. Se till att basen (foundation, puder) kommer på munkonturen också, då sitter färgen bättre.

2. Måla knivskarpa konturer med en läppenna. Detta görs i ytterligare fyra steg.

Markera en mittenlinje på överläppen. 

Markera amorbågen som ett Y. 

Dra ett streck på mitten av underläppen för att hitta symmetrin. 

Fyll sedan i hela konturen!

3. Pudra konturerna.

4. Fyll i läpparna med läppstift.

5. Pudra igen!

6. Fyll i med läppstift igen, alternativt blandat med glans.

 


 

Annat alternativ är att fylla i hela läpparna med läppennan, sedan pudra och lägga på läppstift efteråt, som avslutning.

 

Dagens modebild

 

Back on track!! :)

 

Nu kommer många inlägg komma på löpande band... Sedan ska jag flytta och då kan det bli ett gap igen.

 

Dagens modebild

 

Jag hade, igår, tänkt skriva hur man gör riktigt perfekta röda läppar.. men hann inte. Nu ska jag resa bort och kommer vara borta hela helgen. Ingen tillgång till internet.

 

BLOGGEN HAR HELGPAUS!!! Vi ses på måndag.

 

Tjurfäktning

 

Har ni hört vad som hände i Spanien? En tjur hoppade upp på arenan och stångade ett 30-tal människor.

 

BRA!!! Säger jag fräckt. Äntligen börjar tjurarna säga ifrån! ÄNTLIGEN händer något som skakar om det spanska folkets vidriga traditioner!!!!!!!

 

Det där plågeriet har pågått i åratal och de människor som njuter av att se det behöver minsann få sig en läxa. Tråkigt nog. Ska detta verkligen behöva hända för att de ska inse vad de håller på med?? Idioter.

 

 

De skadade människorna har inget att klaga över. Den som ger sig in i leken får leken tåla! Tjuren betalade bara tillbaka.

Jag önskar bara att alla andra tjurar skulle göra detsamma. Och trampa sönder några matadores till på köpet.

 

 

Dag 9 på Makeupstudion

 

Det går minsann fort framåt. Nu börjar det redan planeras in en massa praktiker. :O Och vi som precis startade utbildningen!! Hur ska det gå? hehe..

 

Idag lärde vi oss att göra "perfekt mun". Det är sjukt svårt att få det perfekt, eftersom man inte har något bra stöd när man ritar i någons ansikte! :S

 

Här är min perfekta mun, som jag gjorde på en klasskompis. Kortet gör henne faktiskt inte rättvisa (man ser alltid sämre ut när man tar direkt framifrån). Hon passade helt PERFEKT i röda läppar!!!! Såg ut som snövit.


(Ingen annan sminkning, utom bas, är gjord)

 

Är jag nöjd?

 

Jag lyckades inte få till knivskarpa konturer (man kan se det på nedre kant) och det måste jag öva på, men jo! Jag är ändå nöjd. Det är ju trots allt första gången... :)

 

Jag ska väl akta mej för att ha för höga krav på mej själv, för då åker sminkväskan i väggen. hehe.. ;) Jag har hett humör.

 

Dagens modebild

 

Idag ska vi göra perfekt mun. Ååååå så kul!!! Men åå vad det kan bli svårt. Och nu måste det gå bra!!

 

På måndag har vi praktiskt avstämningsprov på skönhetsmakeup. Jag är nervös som ett asplöv. På måndag börjar vi också ta in modeller utifrån.

 

Jag får helt enkelt springa runt på bröllopet i helgen och erbjuda mej att sminka om alla gäster. Någon sorts övning måste jag ju hinna göra i helgen. :P

 

Bara så ni vet läget...


Jag är så sjuuuuukt stressad..... Nu känns det som om jag ska få magsår.

 

Jag har tusen saker att göra och så ska jag bort i helgen. Innan jag åker på fredag måste jag ha hunnit packa, skrivit färdigt och skickat in delrapport till skolan, gjort ett collage av ögon- samt munbilder, hämtat ut en kamera, lämnat in en bok, skrivit ett ansökningsbrev och CV, pluggat och ringt runt för studiebesök.

 

Dessutom har jag i läxa att göra två helsminkningar + 2 "perfekta munnar" tills på måndag. Det finns ingen chans att jag ska hinna det, eftersom jag åker bort på bröllop och ska vara med och öva musik inför bröllopet fredag kväll, plus att resan dit och hem igen nästan tar en hel dag. Jag kommer vara hemma sent söndag kväll. Jag kommer vara dödstrött.

 

Det blir nog inte så mycket bloggat resten av denna vecka. Kommer åter med full kraft på måndag.

 

 

Dag 8 på Makeupstudion

 

Jaha... så är det.. Precis när man tycker saker och ting börjar gå bra så slås benen undan. *mutter*

 

Dagen idag har gått dåligt. Vi skulle måla svart eyeliner med vinge. Det är ju så vackert att se på!! Men svårt att måla.. :S (Iaf. om man inte har teckning- eller sminkkunskaper i ryggsäcken.)

 

Man måste vara helt fullständigt järnstadig på handen. En blinkning eller fnissning och det är kört!!! GAAhhhh!!

 

 

Jag fick ett hack i min linje och sedan skulle jag ta bort det med tops och då smetades färgen ut och det blev en stor grå fläck på ögonlocket. Färgen sätter sig som berg. Jaha.. kört!!! Basen var förstörd. :(

 

Ni förstår säkert att jag inte var så sugen på att fota mitt udda konstverk. Jag har varit på RIKTIGT uselt humör resten av denna dag.

 

suck.......... Detta blir jag tvungen att öva mycket på.

 


 

Till de godare nyheterna.


Goldwell ska ha en pressvisning den 31 aug som vår klass blivit inbjudna till. Vi ska sminka!! :D

 

Läraren sa att det egentligen är för tidigt att skicka ut oss på detta. Det är nämligen ett mycket seriöst uppdrag och Goldwell är kräsna med sina sminkningar. Men läraren ska följa med oss och se till att vi klarar det.

 

Den 4-5 sep ska vi åka och sminka för Lumene. Jag vet tyvärr inte om jag har möjlighet att vara med på detta, men det skulle vara otroligt roligt!!

 

Dagens modebilder

 

Shiit, vad många som läser min blogg nu varje dag! :O :O Var kommer ni ifrån??

 

Tyvärr har jag inte mycket trevligheter att skriva om idag. :( Jag känner mej ungefär som modellen på bilden förmodligen kände sig när hon gjorde plåtningen.. i kylregnet.

 

På jakt efter modefotografer


Innan utbildningen är slut måste jag ha gjort minst två fotosessioner. TFP alltså. Det har jag suttit och varit lite orolig över. Jag trodde det skulle vara svårt... är ju helt oerfaren.

 

(Det är ju viktigt att man, så här i början när man bara kan göra TFP, hittar så proffsiga som möjligt att jobba med så att man har något vettigt att lägga till i sin portfolio sedan och fort kunna börja ta betalt. Så jag försöker vara noga med att kontakta såna som verkar göra plåtningar på hög nivå.)

 

Men tro det eller ej,  det ser ut att gå bra!! :O Jag har idag kontaktat 6 st fotografer som jag tycker verkar proffsiga och alla blev intresserade. Vissa av dem ville se min portfolio och jag har ju *host* ingen. :S

 

Men en av dem har jag redan börjat planera med nu. Han vill göra en fotosession med mig och han verkar ha ganska stor erfarenhet. Yippi!!!!! :D Det är en bra början iaf.

 

Och just som jag satt och gnagde (läs funderade) över hur jag skulle hitta en modell med bra, fotogeniskt utseende sa han att jag kunde kolla igenom hans kort och välja vem som jag tyckte passade bäst, så skulle han kontakta henne.

 

Och jag har nog redan hittat en favorit (även om jag inte ens har kollat igenom en tiondel av alla hans bilder än.) Hon har ett harmoniskt utseende och är riktigt snygg! Ska be honom om att få låna denna tjej ;)


(Fotograf: Janne Säljen)

 

Dag 7 på Makeupstudion

 

Idag har vi jobbat med skuggor och rouge. Det gick bra. Inte så svårt...

 

Vi skulle sminka varandras ögonlock i våra ögons kontrastfärger (läs detta inlägg). Det blev mycket skarpa färger i orange, blått och grönt.

 

 

Jag har lagt: Bas, fransmarkering, lockskugga, intensitetskugga och rouge. (Ej mascara eller fixade bryn)

 

(hehe.. nej, det kanske inte ser så vackert ut ;) Jag va TVUNGEN att sminka så här med knallgrönt. Färgerna försvinner lite i blixten också. Rougen syns ej.)

(Klasskompis på bild)

Hon tyckte det var så fint så hon gick till jobbet med det! :)

 

Och samma klasskompis gjorde en finfin skuggning på mej. Men tyvärr hann hon inte göra båda ögonen, så jag ser lite skum ut. :P

 

Ser mitt öga mer blått ut i denna sminkning?

(Jag har precis, med skräck, insett att formen på mina ögonbryn inte är perfekt. Därför skalar vi bort dem på detta kort. Mascaran tvingades jag också tvätta bort innan sminkningen *sur* hehe)En annan i klassen blev utsatt för expriment. Skuggorna gjordes olika stora. Jadå, detta är ENORMT coolt och roligt och intressant. ;)

 Hehe nä.. Det är klart jag förstår att ni säkert tycker dessa bilder är skittråkiga. ;) Men det är bra för mej själv att dokumentera varje dags nya moment, som sagt.

 

Vadim Stepanov

 

Det finns fantastiska makeup-artister i sverige också. Detta är en av dem.

 

Kolla in hans portfolio här!

 

Dagens modebild

Bra dag idag igen :)

 

Nu ska jag ringa några samtal. Till stadsteatern, dramaten, svt och tv4. Nervös till tusen. Jag hatar verkligen att ringa okänt folk... *suck* Jag har ju jobbat som telefonintervjuare, så jag borde vara expert på detta ;) haha.. Men man kan klara av något utan att egentligen gilla det, eller hur!

Jag skriver nästa inlägg när detta är överstökat.

 

En tjej i vår klass såg en modell ute på stan och var så modig att hon gick fram och presenterade sig som makeup-artist. Det visade sig att tjejens pappa var fotograf och tjejen modell, som sagt. Nu vill pappan jobba med min klasskamrat, för han sökte precis makeup-artister... Tänk sån tur man kan ha ibland!! :O Vad kul för henne.

 

Alexander McQueen Fall 2010

 

Visst var han underbar... Alexander McQueen...... R.I.P. Final Collection

 

 

I början gillade jag inte riktigt hans stil. Den var udda och konstig.. ganska ful i vissa fall (särskilt smink och hår). Svårsmält. Men nu har jag börjat förstå konsten i det.


Och denna collection är ju......Wow.. andetagande!! *svimmar i omgångar* Jag som älskar historiska kläder dessutom..


(Den ovan: FAVORIT! :love: )

Hehe.. man skulle nog verkligen få respekt om man gick runt i såna här kungliga dräkter...

Grekiska gudinnor...

 

Hur mycket skulle ni vara beredda att betala för dessa?

Jag: Nästan mitt liv! ;)

Sminkmodeller sökes!

 

Jag trodde det skulle bli svårt att hitta modeller.. men det går ganska bra. Det rullar in förfrågningar på rullande band.. än så länge iaf. Jag har redan fullbokat långt framöver. Och ändå kan jag inte sluta leta fler :P haha

 

Och dom yngre tjejerna som skriver och vill bli sminkade är så söta. "När får jag bli din lilla docka?" va det en som frågade. :D Så sött!!!

 

(Alexander McQueen's fantastiskt söta clownmun. Runway fall 2009)

 

(Om någon vill sitta modell, skriv och skicka bild till Kickan@gmail.com)

 

Jag ska snart leta upp något bra mode-/skönhetsämne att skriva om. Men först måste jag rensa upp lite här i lägenheten, laga mat och skriva loggbok.

 

Vi hörs!

Dag 6 på Makeupstudion

 

Idag hade vi noppning och målning av ögonbryn. Något som jag tycker är jätteroligt! :D Jag går ofta och synar människors ögonbryn. Formen är väldigt viktig för att ögonen ska komma till sin rätt. Ögon utan fina ögonbryn är som ett foto med ful ram.

 

Vi började med den svåraste metoden, som går ut på att man ska fylla i ögonbrynen med små, tunna streck som ska se ut som riktigt hår.

Vi skulle alltså först noppa och sedan, med färg, fylla i små strån tills hela formen var perfekt. Men det är ju inte meningen att det ska se ifyllt ut, så om ni inte ser det är det jättebra :D Det ska se ut som naturligt hår.

 

Hur man ska forma dem är ju också lite en smaksak. Jag höll inte helt med min lärare i hur jag tycker bryn ska formas, men gjorde förstås som hon sa :)

 

Läraren gjorde brynet på ena sida och så fick jag försöka härma på andra. Läraren gjorde vänstra och jag det högra (sett från er!).

Synd att tjejen tittar ner. Det såg bättre ut när hon tittade upp...


Jag fick mycket bra kritik på detta. "Nu har du satt ribban högt. Jag kommer ha höga krav på dej nästa gång du gör bryn!" Sa läraren. Modellen tyckte mitt bryn blev snyggare än lärarens :P *fniss* Men så lade jag ju också ner mer tid på det...

 

Hon som gjorde mina bryn lyckades också väldigt bra!! Jätteduktig och trevlig tjej.

 

Här är en av de andra tjejernas bryn, som jag också tyckte blev snygga. (Tog inte kort på resten..)

 

På måndag är första lektionen med modeller utifrån. Då ska vi också ha praktiskt prov på skönhetsmakeup *nervös*...........

Dagens modebild

 

Nu har jag många goda nyheter!! :)

 

Dagen idag har gått bra och mötet med kontakten igår (som också är en nyfunnen, god vän) gick också bra. Vi satt mest och diskuterade film, fotografi och mode hela kvällen. Han tror på mej!! :D Nästan för mycket.. haha.... *blink* Han tycker inte bara att jag ska bli stylist utan också skådespelare, författare, låtskrivare, sångare, fotograf och filmregissör.. m.m. :P (Han är själv en mångsysslare och har testat på många av dessa branscher)

 

hahaha.. hjälp alltså. Sanningen att säga så har jag absolut inte potential för att bli allt det där, även om jag har ett glödande intresse för det mesta.  Men det är jätteskönt att ha någon som tror på en och som driver på en!! :) Tack för att du stöttar och tror på mej så mycket, J! Jag ska inte göra dej besviken...

 

 

I helgen har vår klass blivit inbjuden till en modevisning här i sthlm. Men tyvärr ska jag på bröllop, så jag missar det. (Tyvärr ska jag iofs inte säga, för jag längtar otroligt mycket till bröllopet.) Jag har skrivit ingångsmusiken, så jag är spänd att få höra om "musikerna" kan spela det så som det först lät i mitt huvud.. ;)

 

Jag har också lovat att sminka syster till bröllopet. Vi får se hur det går... Hon har höga krav. *tuggar nervöst på naglarna* Men jag ska ta bilder!

 

KRAM på er alla goa fina människor!!! :love: (Jag är extra kärleksfull när jag är glad ;))

 

Dagens modebild

 

Idag ska jag möta en vän och viktig kontakt. Jag ska få vara med på en filminspelning han regisserar om en månad. Sen får vi se om jag fiska upp nya kontakter där. Det gäller att synas och göra bra intryck. Spännande....!!

 

Professionell Makeupartist

 

Detta är skolans kriterier för att bli (få betyget) professionell Makeup-artist:

 

 • MVG i makeupteknik, hygien och arbetsteknik
 • Minst VG i allt annat.
 • Visa upp ett framarbetat kontaktnät med med fotografer, designers, frisörer etc.
 • Upprättat egna mallar för sminkkort och tidsscheman för olika jobb, t.ex. modevisningar.
 • Ha byggt upp ett kartotek med referensbilder för att underlätta kommunikationen mellan makeupartist och arbetsgivare.
 • CV, utkast till ansökningsbrev inför framtiden. Satt upp tydliga mål, ett flertal delmål samt gjort en handlingsplan för sin framtida karriär.
 • Valt grafisk profil och layout till sin webbsida och registrerat sin domänadress.
 • Utformat visitkort.
 • Gjort minst två, från skolan oberoende, fotograferingar.
 • Gjort egna fördjupningsuppgifter på minst två områden inom branschen.
 • Ordnat minst två studiebesök på relevanta ställen, som kan ge kontakter inför framtiden.

 

Och så missade jag nog att skriva upp någon punkt.. :S Men hur som helst. Det är maaaaaaassor!!!!! :O

 

Men naturligtvis satsar jag ju på att få högsta betyg i allt.

Träning ger färdighet

 

Sminkade två trevliga civilingenjör-tjejer idag. Bra övning för mej!! :D Varje sminkning tog lite mer än 1 timma. *pust* Jag är aaaaalldeles för långsam.

 

Är jag nöjd med dem? Nej, inte alls. hahaa.. (Men det går bättre och bättre...)

För det första glömde jag fransböjaren hemma, och det syns! Sen var det något annat som inte blev 100% heller.. Men jag säger inte vad det var, för då ser ni det kanske inte. ;)

 

Jag har inte fixat några ögonbryn.


Det som gjorts:

Foundation, pudring, "vattning", neutralisering, modellering, fransmarkering, grundskuggning, vanlig globskugga, lockskugga, suddad fransskugga, suddad droppskugga, mascara och läppglans.

 

 

(Mycket av färgerna försvinner tyvärr i blixtskenet.)

Ögonen ser ut att "gå neråt". Det beror på att inte fransböjare har använts.

 

 

Och här fick jag neutralisera ögon som fått för lite sömn...

 

Supermodeller utan smink

 

Tyra Banks

 

Cindy Crawford

 

Helena Christensen

 

Kate Moss

 

Claudia Schiffer

 

Dagens modebild

 

Nu undrar ni var jag håller hus. ;) Jag har haft fullt upp och nu ska jag skynda mej iväg till innerstan för att sminka två personer. KUL!!!
Har massa inlägg på g som kommer senare.. ;)

 

Dag 5 på Makeupstudion

 

hehehe... Tycker ni jag bloggar för mycket? ;) Tänkte nog det. Sorry, men det är mitt sätt att bearbeta och memorera allt jag lär mej. Ni får läsa det som intresserar er och hoppa över tråkig gojja.

 

Idag har vi repeterat och lärt oss nya skuggor. Här står vår snygga lärare och demar på en i klassen. (Så börjar vi alltid morgonen. Först teori och genomgång av nya moment, sedan demonstrering av läraren och sedan börjar vi själva sminka.)

 

 

Än så länge har vi inga modeller att sminka. Vi sminkar bara varandra i klassen.

 

Här har jag sminkat en i klassen på halva ansiktet.

 

Jag har lagt: Bas, neutralisering runt ögonen, fransmarkering med blöt ögonskugga, suddad droppskugga, suddad fransskugga och mascara.

 

Men jag hade så bråttom mot slutet, så ögonskuggorna och mascaran blev nästan ett hafsverk. :P (Vi hade samtal med läraren och jag pratade ganska länge. *host*) Rätt färg på basen lyckades jag iaf blanda till. (Man går EJ efter ansiktsfärgen utan hals och kropp)

 

Hehe.... skulle sett bättre ut med en hel skuggning på ögonlocket. Det ser tomt och märkligt ut när all färg ligger under... hm..


Dagens modebild

 

Jag har så mycket att göra. Så så så så såååå mycket att göra. OCH JAG ÄLSKAR DET!!! :D

 

Jag måste slipa till bloggen. Ta bort koden för hur många dagar det är kvar till skolan, haha. Och så vill jag få bort de märkliga understrecken som uppstår på alla länkar. Vet fortfarande inte varför det blir så. Mystiskt.

 

Visitkort är på väg. Studiebesök måste fortfarande kollas upp.. oh.. ja hjälp. Var ska man ringa? hm....... *funderar intensivt*

 

Två sminkningar ska göras i helgen, på valfria personer, och bedömas av läraren på måndag. Eftersom jag är nyinflyttad i stan har jag valt min syster och hennes vän som offer. Det ska bli spännande att se om jag kan behärska alla veckans moment.

 

Nu ska jag sluta babbla och sätta igång med jobb/plugg. (Jobb = Underhålla/reparera bloggen, läsa om mode, titta på inspirerande sminkbilder och skriva loggbok om veckans moment och kritik. Skulle även kunna kallas hobby ;) )

 

 

Höstens beautytrender

 

Chloé's höstvisning skickade oss tillbaka till 70-talet. Det var en sofistikerad brunbeiga stil, med en släng av 70-tal. Nakna hudtoner, blåa sotade ögon och rostiga läppstift.

 

 


 

Roberto Cavalli körde på en vild flickstil.

 

 

Naturlig, men ultra-lyxig. Han förenade oskuldsfullhet med överdrift. Håret fick ta plats, vara långt och ostyrigt. Makeupen gick i jordnyanser, mörkt och brunt.

 

Vissa modeller fick dessutom äran att gå sin runway med ett ostyrigt flätbo i nacken.

 

 


 

Giorgio Armani lånade den gamla Hollywood-glamourstilen och gjorde den modern. Gyllene, rökiga ögon och en hud med lyster. Elegant hår med glans.

 

 

Hur ska jag få min ögonfärg att synas?

 

 

Kontrastfärger

 

Kontrastfärger, det är vad allt handlar om i detta fall! För att få fram en färg ska man rama in den med motsatt färg.

 

 

Blå ögon - Orange ögonskugga (Fegvariant: Terrakotta, rostbrun)

 

Gröna ögon - Röd ögonskugga (Fegvariant: Rosa, kopparfärg)

 

Brungula ögon - Lila (Fegvariant: Lavendel)

 

Bruna utan dragning ögon - Blå ögonskugga (Fegvariant: Pärlgrå)

 

Rödbruna ögon - Grön ögonskugga (Fegvariant: Mossgrön, brungrön)

 

Svarta/mörkbruna ögon - Vit ögonskugga (Fegvariant: Vilka ljusa färger som helst)

 

Gångstilar

 

Jag älskar att studera gångstilar på andra människor. Jag älskar också att studera hur folk pratar, tittar... ja, allt kroppspråk!! Men roligast är gångstilen. Jag undrar om man kan utbilda sig till gångstilscoach.. *fniss* Det skulle vara skitkul. Det fascinerar mej sååå att iaktta och analysera hur människor rör och beter sig.

 

Hur beter sig en blyg, försynt människa? Hur talar en snobb? Hur rör sig en självsäker person? Hur rör sig en osäker person som låtsas vara självsäker?

 

 

Varje gång jag går till skolan möter jag en brunett som går som en man. Hastigt. Lite hjulbent. Vaggar med överkroppen och håller ut armarna. Hon är sportigt klädd. Hon ser inte ut att ha bråttom, men ändå skyndar hon sig.

 

Idag när jag såg henne var jag så uttråkad att jag listade ut hela hennes personlighet. Antagligen är hon praktisk och inte så teoretisk. Antagligen är hon inte speciellt känslosam, men trofast och pålitlig. Duktig och effektiv, men inte särskilt observant. Handlingskraftig, men inte sympatisk. Inte kreativ, men ansvarsfull..... Skicklig på att laga mat..... Summan av kardemumman: Bra, men säkert ganska tråkig.

 

Vad bygger jag alla dessa galna teorier på? Vet inte :P Hon såg bara ut att vara sån. En känsla jag fick.

 

 

Varför skriver jag ens ner detta?? Nej, nu ska jag leta modefotografer att kontakta...

Kallsnack

 

Jag måste börja fundera över när jag ska göra mina studiebesök. Förhoppningsvis får jag komma till någon teater och helst också hos nån/några modefotografer. Jag ska bara ta mej i kragen och våga ringa och fråga. SPÄNNANDE!!!

 

 

Jag har också fått in en hel del förfrågningar från människor som vill sitta modell. KUL!! :) Och så har jag hittat min manliga catwalkmodell. Snygga Johan, som har ett ansikte jag gillar! ;)

 

Min första modell behövs den 23 Aug, måndag ca. kl. 10.

 

Om någon av er läsare vill komma och sitta modell, hör bara av er till min email: Kickan@gmail.com (Bifoga ansiktsbild!)

 

 


 

Mitt läsarantal har nästan fördubblats sedan jag började skolan!!! YEEEEEEEEHAAAA... Vänta ni bara!!!!! Det kommer snart fler av er.... ;)

 

Känner att jag har många förväntansfulla ögon på mej. Det gör mej nervös. Vad händer om jag totalt misslyckas i denna bransch då?? :P Då gör jag er besvikna.. snyft snyft.. hehehe

 

(Jag 14 år)

 

Idag påminde läraren oss om hur viktigt det var att ha en realistisk plan för sin framtida karriär. Tänka ut var man vill komma och hur man kommer dit.

 

Jag vet ju utan tvekan att det är inom modebranschen jag vill jobba. Men jag vet också att jag inte kommer kunna komma dit direkt efter utbildningen, som jag vill. Jag har höga ambitioner och siktar högt och nöjer mej inte gärna med mindre... Därför blir jag lätt besviken på mej själv om inte allt går som jag vill, så jag måste alltid tänka på att förbereda mej på motgångar och vara realistisk i mina planer.

 

Eftersom jag inte har råd att gå hårstylistutbildningen i samband med, eller direkt efter, makeup-utbildningen kommer jag troligtvis INTE få något riktigt jobb efter denna utbildning. Jag räknar alltså med ungefär ytterligare ett år innan jag kan komma ut i sminkbranschen ORDENTLIGT. På vägen dit ska jag förstås göra så mycket makeup-jobb jag kan, tills jag har hårkunskaperna också! (Det krävs nämligen oftast att man har båda delarna)

 

Men så är det. Steg för steg... Man måste förstå att det inte går att trolla sig till en toppkarriär. Hobby, extraknäck, heltid.. Whatever! Jag tänker ge allt och se var jag hamnar!!!

 

 

Dag 4 på Makeupstudion

 

Dagens moment har varit skuggning. Olika typer av globskuggor och droppskuggor. Vi har lärt oss hur olika typer av ögon ska korrigeras m.m.

 

Tyvärr är detta inget intressant att se, så jag brydde mej inte om att fota så mycket. Vi jobbade bara med skuggor o baser hela dagen. Lite mer färgklickar här och där.. och en millimeter mer skuggning åt höger... osv......

 

Här har jag lagt bas, fransmarkering och vanlig lockskugga på vänster sida. (ej mascara eller fixat ögonbryn)

Höger sida är osminkad.

(Klasskompis på bild.)

 

Fransmarkeringen gick bättre idag :P Allt gick ganska bra faktiskt. Skönt.

 

Dagens modebild


En modebild, passande för dagens nya moment... (som jag tar upp i nästa inlägg)

 

Vad är High Fashion?

 

Nu ska ni få lära er viktig kunskap på HÖG nivå ;)

 

 

Vad är Haute Couture?


Haute Couture (high fashion) är den mest exklusiva designen, tillverkad med avancerad skräddarkonst av de mest exklusiva materialen och är det som visas på catwalken.

 

Det är helt unika kläder som enbart skapas på beställning för den enskilde kunden. Vanligen sys även plaggen för hand. Detta är naturligtvis oerhört kostsam process och idag finns endast runt 300 personer i världen som har råd att betala för denna typ av hantverk.

 

Det finns i dagsläget endast 13 modehus i världen som får kalla sina kläder för Haute Couture och den institution som reglerar detta r franska Chambre Syndicale de la Haute Couture.

 

 

Godkända Haute Couturetillverkare:

 

1. Adeline André

2. Chanel

3. Christian Dior

4. Christian Lacroix

5. Dominiqe Sirop

6. Emanuel Ungaro

7. Franck Sorbier

8. Givenchy

9. Jean Paul Gaultier

10. Jean-Louis Scherrer

11. Elie Saab

12. Giorgio Armani

13. Valentino 

 

Vad är high fashion?

 

De modeller som visar upp Haute Couture på catwalken kallas för High Fashion-modeller. De är helt enkelt lite längre, lite slankare, utstrålar mer klass och är mer sofistikerade till sitt utseende än sina kollegor som landar inom begreppet vanlig "fotomodell".

 

 

Vad är Prêr-à-porter?


Prêr-à-porter kallas också ready-to-wear och är modeskaparnas färdigsydda, massproducerade kläder som säljs i butiker runt om i världen. Vanligen är det just dessa kollektioner som modepressen och alla bloggare rapporterar om.

 

Prêr-à-porter uppstod på 1960-talet i samband med att nya, unga formgivare ville skapa ett helt annat mode oberoende av Haute Couturens utstakade linje. Idag utgår i allt större utsträckning nya trender från Prêr-à-porter.

 

 

(Källa: Min rektor!)

Dag 3 på Makeupstudion

 

Idag har vi haft många nya moment. Basen (foundation + neutralisering + puder) har vi redan gått igenom. Vi har även prövat på torrmodellering.

 

De nya momenten idag var fransmarkering, grundskuggning (mjuk globskugga + mjuk droppskugga) och läppglans.

 

Jag väljer att bara förklara fransmarkeringen, som är en mycket viktig detalj inom makeup och som tyvärr få "privatpersoner" känner till och använder sig av när de vill vara fina. Inte ens alla makeup-artister använder detta, avslöjade vår lärare.

 

Fransmarkering

 

Detta öga är fransmarkerat (tightlining).

 

Man använder sig av en snedskuren pensel och går in på övre fransraden, men underifrån, och fyller i svart färg mellan hårrötterna. Det gör man för att få en intensivare blick.

 

Ett pill som lätt kan misslyckas för nybörjare!! :S (som jag!)

 

 

Man målar antingen med flytande eyeliner eller med torr/blöt ögonskugga. En flytande färg ger ett mer markerat resultat. Torr ögonskugga används till brudmakeup och manlig sminkning.

 

Det är ett ganska svårt moment, tycker åtminstone jag själv. Modellen jag sminkade idag (som i detta fall var min klasskamrat) hade ganska känsliga ögon och började knipa med dem så fort jag var lite ostadig på handen. Gaahhh.. utsmetad eyeliner :(

 

Jag kände att jag var tvungen att öva extra på detta, så jag letade upp en frivillig försökskanin hemma. Resultatet blev bättre, men långt ifrån perfekt... hahahaha :P Jag började fnissa och hon fnissade och penseln skuttade......

 

Här är resultatet. (Obs. Jag har inte lagt någon annan makeup. Inte heller mascara. Därför ser själva fransarna väldigt tunna och fattiga ut.)

 

 

Dagens modebild


Idag har vi jobbat med bl.a. fransmarkering, som är ett sminktrick som blivit populärt på senare år. Det är en teknik där man får sina fransar att se mycket tätare ut.

 

Modellering av ansiktenDet är bevisat att våra ögon uppfattar symmetri som attraktivt. Det är på detta sätt man kunnat räkna ut hur ett "perfekt ansikte" bör se ut.

 

 

För att veta hur man ska modellera ansikten när man sminkar måste man veta vad dessa "perfekta mått" är.

 

Här är de viktigaste måtten för tjejer:Längd från hårfäste till mellan ögonbrynen: ca 6 cm

Längd mellan ögonbryn till nässpets: ca 6 cm

Längd från nässpets till hakspets: ca 6 cm

Från hårfäste till hårfäste: ca 12 cm

Kindben till kindben: ca 13 cm

Käkände till käkände: ca 11-11,5En makeup-artist måste kunna se på olika ansikten vad som håller rätt mått och vad som behövs korrigeras. Detta för att få ett så fotogeniskt resultat som möjligt.

Naturligtvis är det väldigt få människor som har perfekta ansiktsmått. Vi som inte har det är fler än de som har ;)
Några kända exempel på personer med "idealansikten" är...

Tom Cruise

Claudia Lynx

Catherine Zeta-Jones

Adriana Lima

Ashley Greene

Håller på att uppdatera detta inlägg...


Hur modellerar man ett ansikte?

Vill du lära dej att forma ditt ansikte måste du först lära dej att kunna se VAD som behövs ändras. Man strävar efter att få ett ovalt ansikte och jämna proportionerliga ansiktspartier.

Formen skapas genom skuggor och högdagrar i ansiktet!

Högdagrar ger förstorande, utbuktande effekt, skuggor förminskande, insjunkande. Vill du ha smala kinder måste du skugga dem! Vill du ha större haka måste du "highlighta" den. (Tänk logiskt!)
Så här gör du...Highlight

Börja alltid med highlight. Använd en ljus, (gräddvit/hudfärgad men mycket ljusare) färg. (Det finns både krämiga och torra varianter. I skolan använder vi ljusa, torra skuggor.)
Svep detta, t.ex. med en rougeborste, mjukt på de ansiktspartier som du vill förstora/framhäva. Det kan vara pannan, näsryggen, strax ovanför kindbenet, brynbenet, i amorbågen och på hakan.

Dustning

Dustning ska man göra i solbruna nyanser (solpuder eller kopparbruna skuggor). Man sveper färgen på de ansiktspartier man vill förminska och "trycka till". Det kan t.ex. vara längst och under käklinjen (lägg EJ för högt upp, så det ser ut som skäggväxt), vid hårfästet och tinningarna och på näsans sidor.

Shading

Shading innebär att man förtydligar de skuggor som redan finns. Här är skuggan strax nedanför kindbenet det vanligaste. Man använder en gråbrun färg när man gör detta (kan blandas med solbrun nyans).En liten "parentes"...

Rouge

Många människor missförstår rougets funktion i en sminkning. Rouget läggs för att vi ska få tillbaka den friska, röda färgton som vi naturligt har på kinderna men som foundation tar bort. Rouge används ej för att markera skuggan i kinden eller för att förändra formen.

Dag 2 på Makeupstudion

 

Jag trivs som fisken i vattnet. Från början till slut. Från topp till då. :D

 

Idag har vi siktat in oss på torrmodellering, som är något av det roligaste jag vet (samt svåraste). Det handlar alltså om att skulptera ansiktsformer till perfektion (eller katastrof?). Göra en krokig näsa rak och en stor mun liten, osv... (fördjupar detta i nästa inlägg)

 

Nu ska ni försöka låta bli att skratta ihjäl er!!!! *hytter med fingret* Jag har gjort en extremt stark modellering på mej själv MED FLIT. Lärarna ville att vi skulle se tydligt vad som kan hända med ett ansikte. Vi skulle testa att både göra det perfekt och sedan också förfula det. Jag tog kort efter att jag testat båda :P Så det ser ut därefter...

 

Jag har "ljusat upp" (highlight) panna, käkben, brynben, näsrygg, lite över överläppen och lite på hakan. Jag har skuggat/förminskat (dustning) pannbredden, näsan, käklinjen. Och skuggat (shading) under kindbenet och typ lite över ögat tror jag...

 

(Jag är inte ordentligt sminkad i övrigt. Så titta INTE på ögonen o brynen :P Snygg min också.. hehe. Hemskt kort.)

 


 

Tog lite bilder på skolan också.. :)

 

Ryggtavlor av dagens två lärare, inne i sminkrummet.

 

Här har vi våra teorilektioner.

 

Flera av våra lärares makeup-konstverk hänger på väggarna.

 

Dagens modebild

 

Det internet jag lever på just nu är mycket vekt. Jag kastas ut och in som en ballerina (och har därför svårt att underhålla bloggen). Men efter ett antal timmars väntan råkade jag kunna komma in nu igen! Så jag ska skynda mej att skriva ett inlägg om dagen, innan datorn........

 

Dagens kunskap är Modellering. Så jag visar er en bild här, på en naturlig dagsminkning där modellering garanterat har använts för att markera kind- och käkben m.m. Jag syftar alltså på skugg- och ljuspartier i ansiktet.

 

Detta är en fantastisk sminkning!!! Perfektion a la makeup-artisten Linda Öhrström.

 

 

Dagens kunskap

 

Detta inlägg skriver jag framför allt för min egen del. För att sammanfatta det viktigaste jag lärt mej idag och banka in det i skallen. Om någon är intresserad av att lära sig så kan ni ju läsa... ;)

 

Som förväntat börjar allt från noll. Basic! :D Vi sitter plötsligt i lågstadiet och lär oss om färger ;)

 

 

BAS


Vi börjar med att lära oss att använda fetbas. Den är tjock, svår att jobba med, men ger ett porslinsfint resultat och är väldigt hållbar. (Håller även under vatten!)

Detta är våra foundations. 9 Olika färger som ska blandas till den exakt rätta hudtonen för varje enskild individ. Svårt!! :O

 

 

Färgerna heter (i samma ordning som ovan):Oliv serien: Vanilla Oliv Toffee

Neutrala serien (G-serien): Cream Nougat Almond

Rosa serien (F-serien): Caramel Fudge Chocolate


Olivfärgen ska aldrig blandas med den röda serien. (Då blir alla grundfärgerna blandade = grått)

 

 • Olivserien och den rosa serien avgör pigmentet i huden. Den neutrala serien avgör färgstyrkan.

 

Jag blev en blandning av Oliv, Nougat, lite Toffee och Almond. "Du har en otroligt fin hudfärg! En gyllene underton." Sa lärarna till mej. :D (Det tackar vi solen och skönhetsprodukter för, tänkte jag ;) Men jag vet inte.. läraren kan väl se ens hudton trots att man är lite solkysst.)

 

Foundation ska vara ett snäpp mörkare än hudtonen och puder ska vara ett snäpp ljusare. De kompletterar varandra.

 


 

Grundfärgerna

 

Vi använder oss av dessa när vi neutraliserar.

 

 

Blandfärgerna

 

Röd + Blå = Lila

Blå + Gul = Grön

Röd + Gul = Orange

 

För att dölja finnar, mörka ringar under ögonen eller flammiga partier i ansiktet använder vi oss av concealer i alla dessa färger. Vi neutraliserar det vi vill dölja genom att täcka det med "motsattsfärgerna".

 

Ex. Röd finne. Grundfärgerna minus röd = Blå och Gud = Grön. Täck med grönt!

Ex. Blåmärke. Grundfärgerna minus blå = Gul och röd = Orange. Täck med orange!

Ex. Lila under ögonen. Grundfärgerna minus lila (röd + blå) = Gul. Täck med gult!

 

Dag 1 på Makeupstudion

 

Det ligger en lycklig känsla i maggropen! :D:D DETTA ÄR EN DRÖM!!! Utan tvekan. Åtminstone en del av drömmen...

 

(minibild på ett av min lärares jobb/konstverk)

 

Jag kom till Sthlm sent igår kväll. Kastade mej i bädden direkt. Sömnproblem, som vanligt... :( Var rädd att jag skulle se spöklik ut dagen efter och den tanken gjorde mej stressad. Jag somnade efter 3 timmar. Suck. Som vanligt.. gaah

 

Upp igen kl 7 för att kasta sig i duschen och sedan försöka få till en sminkning värdig en soon-to-be makeup-artist. Det gick sisådär.

 

Vi är 8 i gruppen, med mej. Alldeles vanliga tjejer i sina bästa år. Snygga. Åtminstone de andra :P Alla tycktes redan ha en någorlunda hum om hur man sminkar sig. Inga bruna käklinjer eller klumpiga fransar syntes på någon.

 

Jag har två lärare. Isabel och Anya. Isabel har jag bara en gång i veckan eftersom hon är ute mycket och frilansar. (Både känd och grymt duktig.) Anya har jag 4 dagar i veckan. Hon är enormt vänlig och ser ut som en modell. Helt enormt vackra kindben!

 

Utöver dessa två lärare finns också en "lärling". En tjej som själv gått på vår skola för många år sedan och jobbat heltid som makeup-artist i många år. Otroligt duktig. Hon såg helt perfekt sminkad ut. Jag var enormt fascinerad!! :P

 

Vi hade först genomgång av regler. Lärarna hytte med fingret åt rökning, smycken på händerna, illaluktade munnar och andra varningar.

"Det är väldigt viktigt att vara fräsch och hygien i detta jobb. Man måste tänka på hur nära man jobbar med sina modeller. T.ex. inget vitlöksätande innan ni ska ut på jobb!"

 

Vi fick presentera oss.. lr rättare sagt varandra. Jag fick presentera en blond, trevlig Cecilia. En i klassen var redan frisör och en annan var halvt frisör :P Garanterat en fördel för dem. *tumme upp*

 

Läraren betonade hur viktigt det var att hålla en bra stämning i gruppen och hålla all konkurrens borta. Det nickade vi alla instämmande åt. Naturligtvis vill man trivas i sin klass!! Vi ska kämpa framåt tillsammans!

 


 

Sedan blev det julafton och vi fick våra helt underbara, gigantiska makeupväskor. Värda över 20 000 kr!

 

Alla våra väskor står i skolan och väntar förväntansfullt...

 

Väskan är hemma. Står innanför dörren och avslöjar sig. MUMS!!!! ;)

 

INNEHÅLL

(Fler bilder med min värdelösa kamera, som ger alla bilder våldsamma kontraster mellan vitt och svart. Alla färger är inte så blekljusa som de ser ut.)

1. 40x4 Svampar - till foundation

2. Vet ej. Några penselfack av nått slag.

3. Arbetsplatta. Här blandar vi färgerna.

5. Alla penslar och spatlar!

5. Puderpuffar.

6. Pads

 

1. Vattenfärgpalett

2. Eyeliner (kak-) och pennvässare

3. 2 mascaror.

4. 10 Läppennor

5. 9 olika foundations + concealer i tre färger

6. 3 färgpuder + ett transparent

7. 3 ögonpennor

8. Genomskinligt läppglans

9. Tops

10. 6 färger (vet ej till exakt vad)

 

1. 7 Olika produkter av rengöringsgeléer, handkrämer, ansiktsvatten, återfuktande krämer m.m.

2. 4 Glitterskuggor

3. 15 lösögonfransar i olika varianter

4. 3 paket trebenfransar

5. Ögonfranslim

6. 10 skimmerskuggor

 

1. 3 stora ögonskuggepaletter

2. En läppalett

 


 

Sedan hade de genomgång av dagens uppgift, det allra mest grundläggande: Blanda och lägga en bas! (Berättar mer ingående om det i nästa inlägg)

 

Dagens läxa: Märk alla produkter och läs X antal sidor i teoriboken.

 

Jag tog inga bilder på lokalen eller när vi jobbade idag. Ingen annan tog kort idag heller, så jag valde att hålla en lika låg profil :P

Men imorgon kommer det nog bilder på lokalen.

 

Dagens modebild

 

Phuu.... Sådär!!! Nu har jag landat i Sthlm och hunnit ha min FÖRSTA dag på makeupstudion. :D:D:D

 

Skriver om dagen i nästa inlägg. I detta vill jag bara slänga in dagens obligatoriska modebild. De 3 kommande månaderna (under min utbildningstid inom makeup) kommer jag koncentrera dessa modebilder endast till beauty och sminkbilder. Naturligtvis...! ;)

 

Nu ska jag springa och ta lite kort på mitt makeup-kit så jag har något att visa er i nästa inlägg!

 

Dagens modebild

 

Som ni förstår har jag fullt upp och hinner inte lägga ut några andra inlägg än "modebilder". Imorgon reser jag hela dagen. På måndag börjar utbildningen.

 

Alltså lär detta inlägg bli det sista innan..... jag har något nytt att berätta om. Makeup-skolan!!! :)


 

Dagens modebild

 

Jag får mail från småtjejer som vill jobba som modeller.. :P Sorry, men en sådan makt har jag inte! ;) Jag ska bara sminka.. haha

 

Packningen fortsätter, imorgon tidigt flyttar jag.

 

"Let Them Wear Cake!"

 

Karl Lagerfeld hade en mycket smaskig fashionshow våren 2009. Så smaskig att jag måste göra ett inlägg om det! :)

 

Inspirationskälla till kollektionen? Bröllopstårtor.

Karl Lagerfeld Says, "Let Them Wear Cake!"

 

 

Få kan skapa så läckra, enfärgade kollektioner som Karl Lagerfeld. (Modeskapare för Chanel. Känd för att använda sig mycket av Coco Chanels svartvita signum.)

 

Vad tycks om dessa klänningar? :D

 

 

Och hårkreationerna?

 

 

Dagens modebild

 

Plikten kallar. Flytten nalkas. Packningen är ofullbordad.

Jag måste fortsätta jobba! Hejdå så länge...

 

 

Snigelkräk är ditt svar!

 

Visste du att sniglarnas slem är väldigt bra för din hud?


 

Det förebygger och jämnar ut rynkor, reparerar ärr och motverkar acne.

 

Detta har hudläkare upptäckt och tagit tillvara på... Många olika typer av snigelkrämer finns att köpa idag.

Här är ett exempel.

 

Intressant! :) Jag skulle nog vilja testa det där. (Trots att det är äckligt.)

 

Sminkmodeller

 

Idag har jag fått mina första "vill sitta modell"-mail från okänt folk. 7 tjejer och 2 killar har kontaktat. Otroligt kul att fundera över ansiktsformerna och vad som kan göras med dem!! :P

 

Jag kommer behöva sminkmodeller från och med den 23 aug och till slutet av oktober. Varje dag!! Så jag behöver massor av modeller.

 

(Det är alltså i Stockholm, någon gång mitt på dagen, vardagar. Tar ca. 2 timmar. ALLA typer av "modeller" är välkomna. Manliga, kvinnliga, mörkhyade, blekisar...)

 

Bara skriv!!! Kickan@gmail.com (Skriv vilket datum du kan och skicka med nån bild på dej själv.)

 

 

DU ÄR VÄLKOMMEN!!!


Lösögonfransar

 

Lösfranstrenden går fortfarande åt "störst är bäst"-hållet.

 

I princip alla lösfransar är gjorda av samma företag, Royal Korindah, men sedan stämplade av olika skönhetsföretag för vidareförsäljning. Så känn inte att du behöver lägga tusen kronor på ett par "bra kvalitéfransar" när ändå nästan alla fransar är gjorda av samma företag. Viktigast är att ha ett bra lim! (Ardell DUO är ett riktigt bra lim!)

 

Paris Berlin Faux Cils

 

Make Up For Ever Lashbar Lashes

 

Assorted False Eyelashes

 

Luxe False Eyelashes

 

Assorted Fantasy Lashes

 

Ny manikyrtrend?

 

 

Cushnie et Ochs höst/vintervisning var modellernas naglar så här läckert dekorerade.

Metallspån. Ny manikyrtrend?

 

 

Dagens modebild

 

Fullt upp med flytt. Bloggen ligger i lä... Sorry.

Men om 4 dagar händer spännande grejer!! ;) *tjat tjat tjat tjat*

 

Kriminalitet

 

OFF TOPIC!

 

 

Jag engagerar mej mycket i människo-/djur frågor emellanåt. Då framför allt djurmisshandel och sexhandel, som jag anser är de två mest djävulska kriminaliteter som finns. (Funderar ibland på att bli politiker.. Skulle gärna jobba i någon slags hjälporganisation.)

 

Och jag anser att alla människor som blundar för den kriminalitet som existerar i vår värld är medbrottslingar.

 

Därför använder jag ibland min blogg till att LARMA och sprida information... Så att fler gör detsamma.

 

 

Denna film handlar om sexslaveri i Europa. Mycket intressant och sevärt. SANN. :S

 

Jag har sett denna video ett antal 20 gånger och skickat den vidare till många människor. Gör detsamma du!


How to Become A Professional Makeup Artist

(Hittade ett bra inlägg som jag kopierar in här.)

 

How to Become A Professional Makeup Artist
By Suzann Kale

 The creativity and freedom a makeup artist enjoys is alluring. The income can be enough to live on and more. But there are many pitfalls. Know what they are, and get that much closer to success.


Before considering a career as a makeup artist, you must do field research. That's the primary way to avoid pitfalls. Is there room in your geographical area for another makeup artist? What is the competition like? Are you willing to travel for, say, a wedding? How far? Is your car dependable? If you don't want to travel, is your city big enough for you to get the client base you need?
Also get the scoop on pay in your area. It will vary, even in one town, depending on your clientele. Working for a wedding planner, you will make more than working for a mall photography shop. Find out what the highest and lowest income opportunities are.


Freelance or Corporate: Perks and Pitfalls

If your research gives you a green light, the next step is to decide between the freelance life and the employee life.

Working for a company, perhaps being a sales rep for your favorite cosmetics brand, or being the on-call makeup artist for a film production company, you can count on a regular paycheck and perhaps even benefits.

Joining the growing group of freelancers, you'll need to spend at least 50% of your work day on marketing yourself.Licensing

In either case - freelance or corporate - the next step is to become accredited.
Get the information on the legal, health, and educational certification required by your state, county, or town. Take classes from an accredited beauty school (many have generous scholarship programs).


How to Get Work

Now you're ready for the most critical part of becoming a professional makeup artist: marketing yourself.
If you want to work for a company, you can send resumes to spas, beauty salons, and specific cosmetic companies. Once you get a job, you are on your way to a career. You can make contacts, work your way up in the organization, acquire mentors, and get that most magical benefit of all - experience. If you get a job with a specific cosmetic company, they may require you to take additional classes focusing on their products. Usually they will pay for that.

A plum job with great pay would be one with a special effects makeup company that does film and television work. Getting that job will require additional training, lots of pavement pounding, and living in the right city. L.A., Atlanta, Chicago, and New York are important film industry hubs. Other cities, like Austin, Texas, attract film professionals, but these people often bring their own makeup artists with them.

Choosing the freelance route means that self-promotion becomes a way of life. But once you reach a point where you have a little bit of paying work, you'll find that word of mouth will exponentially increase your customer base.

 

 


Freelancing: Special Considerations


As a freelance makeup artist, you can approach wedding planners, photography studios, film production companies, ad agencies, and theatrical groups. Make sure, too, that all talent agencies in your area know about you.

You're creative - that's one reason you're going into the makeup profession. And you can use that creative mind to make a list of marketing ideas. Here are a few to get you going:

* Print up business cards and always have them on you. Leave them with everyone you meet during the day.


* Join a networking group. These groups are extremely effective. You'll meet perhaps once a month either for lunch or happy hour (some troopers have breakfast meetings!), and there will usually be an agenda, followed by a social time of mingling. Some networking groups are free, some charge a fee. If you're just starting your networking experience, definitely join the free groups. You will have to pay for your meal and drinks, though. 


* Walk tall and exude success. It always shows. Read books on your own. Study magazines. Try makeup techniques on your friends. Read makeup sites on the Internet. Try My Makeup Mirror and go from there. Get your confidence up as high as it will go! 


* Make a list of all your contacts. You have more than you realize. Friends, your accountant, your church or social groups, the shopkeepers you see regularly. Don't worry, you're not going to hassle these people. But you can send them a cute postcard announcing the opening of your new makeup business. 


* Which brings us to the next item. Print up some eye-catching postcards (you can do it on your computer), and send them out. Always have extras so you can send them to new people as you meet them.


* Get yourself to any and all beauty-related events in your area. Whether it's a trade show, a trunk show, a store opening, or a book signing, be there with your business cards.


* Put up a website. It's easy, even if you've never done it before. Today, a website is more important than a business card! See Website - Do It Yourself to get started.


* Design and print up a resume-type introduction that you can give to the local spa directors and wedding planners. It must be unique - not bland like a business resume - and colorful. Use your imagination. Make it irresistible.

 Today's Freelance Makeup Artist Needs:


The other requirement of being a freelancer is that you'll have to stock your own makeup kit. This is an investment, and if you make money, chances are you'll be able to deduct the costs of your cosmetics.

Many women are going "green" these days, so be sure your makeup kit is filled with earth-friendly, skin-friendly, and non-animal tested products. If you want to specialize and use only vegan products, you could use that as a compelling marketing tool. For extra information on animal-friendly cosmetics, read Internet articles like Makeup Without Cruelty.

Being "known" for a unique niche is also a great way to catch business. You could specialize in makeovers, anti-aging looks, head shots for actors (although many actors prefer to do their own makeup), or runway and catalog makeup for models.

Whether you apply to work for a company or go freelance, remember: there is no guarantee that you will immediately earn enough money to live on. Go into the process with enough money saved up to keep you in the black for at least six to twelve months. And decide ahead of time how long you're willing to go without clients. Market your services with an organized plan, and be persistent.

Going into the makeup artist business can be an awesome life change - financially and emotionally. Do it with care, do it with intelligence, do it with a plan - and you could be living your dream.

 


Suzann is a technical writer and copy editor, with many pieces published both for the web and in hard copy. A graduate of Northwestern University, she runs the website My Makeup Mirror. http://www.MyMakeupMirror.com

 

Nicole Fox

 

Min favoritmodell: Nicole Fox. Hon har en underbar personlighet.

 

 

 

Dagens modebild

Det är packning som gäller idag... Flytt är på g. Snart bor jag i Sthlm!! :)

 

Naglar

 

Hittar du inte de exakt rätta färgerna? HÄR inne kan man få tag på färger som annars bara finns utomlands. Utbudet av nagellack är enormt.

 

Bli medlem och få förslag i din egen stil varje månad.

 

Sotiga kattögon

Jag är ett stort fan av makeup-artisten Kandee.

 

Här kommer en tutorial på en grym guld-ögonmakeup hon gjort.

 

Locka med plattång

 

Så här gör man när man lockar sitt hår med en plattång.

 

Dagens modebild

 

En fantastisk bild med modellen Ren Vokes (för Odylyne). Ojoj.. så vackert..

 

Köpa skor?

Kreationer i ANTM

 

Kolla in dessa sminkningar och hårkreationer (ANTM cycle 11)!!! Dom skulle jag vilja se tutorials på...

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens modebild

Inatt hade jag en spännande promenad med två vänner. Vi blev förföljda av en bil, fick springa in och gömma oss i skogen flera gånger för att bli av med bilen och skummisarna i den. hehe... läskigt :D


Men ikväll ska jag försöka ta igen lite bloggande som jag slarvade med igår..... (Vadå ta bloggen på allvar?? :P)

 

 

Dagens modebild

 

Har inte riktigt tid att blogga idag..

 

How to do..

 

Jag vill tipsa er om en sajt, som ni säkert redan känner till.. men ändå :P

 

HÄR inne finns det hur många videotutorials som helst, på allt möjligt. Även en stor portion inom skönhet och styling. Man kan se hur man gör olika frisyrer och sminkningar, hur man klär sig och målar naglarna...
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto