Haute Couture - Dior 2007


Riktigt fantastiska collectioner får inte glömmas. Nu återupplivar jag Diors Haute Couture år 2007. Sminket och håret är också mycket fascinerande.


Fantastisk kreation!!!! (den nedan)

Dagens modebild

 

Fattigt på bloggfronten. Snart ska jag resa iväg. Båten går om 2 timmar.

 

Men jag har nya spännande jobb på g. Något enormt roligt!!! Jag ska vara stylist på en större filminspelning, fast om nån månad (vet ej datum). Alltså inte bara makeup-artist utan jag ska fixa kläder o allt sånt också.


YEAH!!!!! KUL KUL. Ojoj.. det kommer bli en utmaning! Jag har ingen erfarenhet av styling på klädfronten mer än på mej själv, hehe. Men jag har fått samma förfrågan av annan fotograf och lovat hjälpa till som stylist på någon riddarfotografering vid ett slott. Jag har försökt visa mina kontakter att jag har talang för klädstyling också. Det är exakt in på den banan jag vill komma............!!!

 

Nu måste jag rusa iväg. Vi ses igen om typ 1,5 dygn då jag är framme och installerad. Då ska det bloggas rikligt! *tumme upp*

 

Dagens modebild

 

Flåt!! Precis när jag hade lockat till mej en bunt nya läsare så överger jag bloggen i några dagar. Ajdå :(

 

Men jag har hastigt kommit på nya planer och bestämt mej för att åka bort en vecka på semester(-arbete). Planerna är att, förutom att njuta av lugnet, göra lite coola fantasy-plåtningar under min semester eftersom jag ska träffa en grafiker som jag tycker är grym!!

 

Dessutom ska jag samla ihop några musikintresserade nötter och ha en provisorisk musikfestival. :P Kul. KUL upphöjt till 10. Jag har saknat musiken den sista tiden.

 

Jag ska inte dissa bloggen. Den ska följa med på semestern. Japp! Vi hörs!!

 

Dagens modebild

 

Wow!! Besökarrekord igår. :D Det går uppåt, uppåt...!!

 

Men nu ska jag iväg och sminka på filminspelning hela dagen. Kommer nog hem sent, så det blir kanske inte så mycket bloggande. Men vi hörs snart igen!!

 

Kram

 

Jag älskar denna bild!!


Dagens modebild

 

Favorit i repris. Jag tröttnar aldrig på supermakeupartisten Linda Öhrströms bilder. De är alltid lika fenomenala!

 

Hon måste ha stänkt på den mesta färgen på ansiktet INNAN sandkastet. Hm... Vilket härligt skulpterat ansikte modellen har! Ser ut som ett angenämt mottagande... Vilande uttryck. Konst i dess rätta bemärkelse. Denna bild får 5 stjärnor av 5 möjliga!

 

Plåtning på Le Rouge

 

Idag (för nån vecka sedan) assisterade jag supertrevliga och enormt duktiga Makeup-artisten Åsa Östergren på en mysig fotografering med fem kända svenska bloggerskor.

 

HUR KUL SOM HELST!!! :D Underbart att få vara mitt ibland så många duktiga och kreativa människor. Och stället vi var på var helt otroligt mysigt, med färger i rött och guld. Helt i min smak. :love: Där skulle man ju vilja jobba jämt...
Jag blir liksom helt lyrisk av att vara omgiven av så mycket skönhet. Kläder, smycken, hår, smink... Wow... Fjärilar i magen.

 

Kolla in smyckebordet till vänster!! (Ja, maten vi bjöds på såg iofs inte heller så illa ut..)


Här hängde alla kläderna.Här står Åsa med penslarna i högsta hugg. Jag var fascinerad över att se hur hon jobbade, förstås. Försökte ta in så mycket tips jag bara kunde. Tyckte jag lärde mej massor!!

 Åsa har skrivit ett inlägg om plåtningen också. Läs det HÄR!

 

Finfin frisyr på Frida Fahrman, bilden hittade jag i Åsas blogg.

 

Mitt namn skulle få hamna i tidningen. Hur mäktigt är inte det!? :P ha ha...

 

Dag 55 på Makeupstudion

 

Idag hade vi ha kortkurs för en modell, sedan var det avslutning.

 

Kortkurs innebär att man skulle lära modellen att sminka sej själv. Jag visade, hon härmade, jag korrigerade. Osv... :P Men det blev fint!!

 

Sedan blev det diplom och avslutning med pompa och ståt!!

 

Våra mysiga, proffsiga lärare. :)

 

Jag fick det betyg jag satsade på!! YES!!!!! Äntligen, efter allt slit......

Jag är färdigutbildad "professionellt diplomerad makeup-artist".

 

 

Tribalfotografering

 

Här kommer några bilder från en fotografering jag gjorde med modell Isabelle Lindquist och fotograf Janne Säljen. Mycket duktiga båda två! :)

 

Jag tänkte jag skulle visa en ny sida av mitt sminkande. Lite mer konstnärligt... Det blev någon sorts tribal. Men sjukt svårt att få allt symmetriskt och exakt. gaahh :O

 

 

MUA: Christa Ajris

Fotograf: Janne Säljen

Modell: Isabelle Lindquist

 

Modevisning

 

 

Jag och klasskompis C hade fått det spännande jobbet att sminka modellerna till Goldwells hårvisning för en vecka sedan. Det var 12 som skulle sminkas och vi var lite oroliga att vi inte skulle fixa det själv. Då hände det som inte får hända. C blev jättesjuk och jag stod plötsligt ensam med det viktiga uppdraget. PANIK PANIK PANIK!!! Hur skulle jag kunna sminka 12 st på bara nån timma?

Jag fick börja ringa runt till andra MUor och lyckades övertala en att komma. Det skulle vara naturlig makeup, så det skulle vi nog kunna fixa på två pers.

 

När vi kom på plats fick vi plötsligt veta att chef-frisören hade avancerat upp sina planer. Han ville ha sotning och perfekta röda läppar på alla modellerna. Alltså de svåraste och mest tidskrävande momenten man kan välja!

 

Och inte kunde vi dra oss ur heller. Det var bara att le och säga: "Självklart fixar vi det!! *svälj* ..på några minuter." Jag kastade mej över telefonen och ringde runt till fler muor och lyckades ringa in nån mer. Situationen räddad! :)

 

 

Vi trodde vi skulle få gå hem vid kl. 5 som det var sagt men plötsligt ville de att vi skulle stanna till 8. Jag hade ett stort teoriprov dagen efter som jag inte hade hunnit börja plugga till. Tragisk situation.

 

Och ändock.... vad kul vi hade!!! :D Hade jag haft tid så hade jag gärna stannat o sett visningen, men jag hann inte. Min första modell va särskilt trevlig och pratglad. Ville veta allt om mej, allt ifrån min barndom till mitt kärleksliv. Haha.

 

Höstmode i mörkret

 

Under de senaste veckorna har jag ju varit ute på en hel del jobb också!! Och jag har gjort en hel del fotograferingar. Vissa får jag visa redan nu, andra måste jag vänta med att skriva om.

 

Detta är två fotografier från plåtningen jag gjorde med fotograf Sofia Myhrman och modell Olivia Gustafson. Båda två väldigt trevliga och lätta att jobba med!! :)

 

Stackars fotografen fick tampas med mörkret och den svårhanterliga blixten, modellen frös och fick balansera på höga, höga klackar och jag var så stressad att hjärtat satt i halsgropen konstant (hade mycket i skolan då). Ändå tycker jag bilderna blev eleganta.

 

Trendmakeup. :love:

 

 

 

Dag 54 på Makeupstudion

 

Glömde kameran hemma denna dag. Tyvärr.

 

Slutprov 7:

 

 • Fantasimakeup

 

Slutprov 8:

 

 • 30-min makeup för TV

 

 

Dag 53 på Makeupstudion

 

Slutprov 5:

 

 • Sotning a la Brigitte Bardon

 

 

Slutprov 6:

 

 • Dagsmakeup

 

Ännu en gång var jag lite vågad i mina val av färger. Men det matchade min modell, så läraren tyckte det blev coolt.

Ögonbrynen är tecknade med en massa små strån. Ett pilligt jobb som ger fantastiska resultat!Dag 52 på Makeupstudion

 

Slutprov 3:

 

 • Makeup inför färgfoto, rött filter, mjukt ljus (Vilket betyder MYCKET FÄRG och SKARPT av allt!!)

 

 

Slutprov 4:

 • Kvällsmakeup.

 

Bild saknas


Dag 51 på Makeupstudion

 

Idag hade vi slutprov:

 

 • 50-tal, Marilyn Monroe

 

 

Andra provet:

 

 • Brudmakeup

 

Jag var lite vågad och körde i guldiga nyanser. Även på läpparna! :P

Synd att jag glömde ta kort på hur jag skuggat hennes lock. Det blev jättefint med skimriga skuggor i rött, guld och gult.

 

 

Dag 48, 49, 50 på Makeupstudion

 

Jag har inga bilder att visa upp från dessa dagar.

 

Dag 48 gick bort för att jag skulle ut på modefotografering. Sedan på eftermiddagen jobbade jag som säljare för Lumene.

 

På dag 49 var jag ute och sminkade för modevisning.

 

På dag 50 hade vi ett stort teoriprov.

 

Dag 47 på Makeupstudion - 60-tal

 

Idag gick vi igenom 60-tal. Twiggy, dubbla globlinjer, målade underfransar och STORT tuperat hår är några nyckelord.

 

Man målar helt enkelt en svart globlinje och så målar man fransar under ögat. Läpparna ska vara bleka och rougen svag.

 

 

Det gick finfint idag, förutom att Donna och C började leka med en tofs näshår, vilket resulterade i skratt och tårar och en makeup som rann all världens väg.

 

Men jag hann hugga tag i läraren i farten och demonstrera makeupen innan hela hade runnit bort. Läraren var nöjd och gav tummar upp.

 

Dag 46 på Makeupstudion - Dragqueen

 

Idag stod Dragqueen på schemat. Det är en avancerad och svår makeup. Speciellt när man ska göra den under enorm tidspress. Samtidigt kändes den så rolig att det nästan blev en lek av hela lektionen.

 

Ögonbrynen ska vaxas in, vilket INTE var det lättaste på min modell som hade alldeles förträffligt manliga ögonbryn. Jag vet inte hur många strån jag slet bort när jag skulle trycka ut luftbubblorna ur vaxet. Stackars kille! Det kan inte ha varit skönt! :D

 

Jag fick knega och knoga med den där vaxen i lång tid och sedan blev det brått att göra resten av makeupen. Resultatet blev ändock enaslående!! ;) hahahahaha..... LOL

 

Underfransarna? Ja, jag gjorde ena sidan och läraren visade på andra. Hon tyckte jag skulle göra längre och färre strån.

 

Detta är ju knappast den makeupen man är stoltast över! :P Stressigt som det var fick man bara slänga på färgerna och dra linjerna lite hur som. Men efter en helstyling verkade modellen trivas utmärkt... *host*

 

 

Överhuvudtaget var det många skratt och tårar denna dag... En av killarna gick hem med sminket. Fick en helt ny sorts beundrarskara efter sig när han stolt och på klackar skred genom T-stationen.

 

Allesammans samlade. Smått förlamade efter vaxpåläggningen.

Ja, de två i mitten är tjejer... numera. ;)

 

Man kan trolla med smink! Bekräftat. *hammarbank i bordet*

 

Den flådda hunden på din sko

 

Jag kämpar för djurens rättigheter. Det hoppas jag ni också gör. Problemet med djur som flås levande för att klä modemedvetna tjejer fortsätter pågå världen över.

 

Många designers börjar ta avstånd och tillverka päls på annat vis, men andra står fortfarande bakom hemsk tortyr och djurplågeri.

 

VARNING VARNING!!! Bojkotta detta märke!


Skriv och protestera HÄR

 

Tillförlitliga designers:

Stella McCartney, Marc Bouwer, Ralph Lauren, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, and Liz Claiborne.

 

Det är viktigt att tänka på vilka märken man uppmuntrar och ger sina pengar åt och att man kan stå bakom deras värderingar och handlingar.

Utbildningen

 

Slutprov, slutprov, slutprov x 5. Önska mej lycka till!!! Imorgon är jag färdig.

 

Bloggpaus fortsätter...

 

Jag är tillbaka på Fredag, då jag avslutat min utbildning! :) Många inlägg som ska tas igen sedan.

 

Vi hörs :love:

Det är ju bara ett fotografi?

 

Jag måste bara få lite tankar ur mej.

 

Det är så enormt roligt när man träffar begåvade människor!!! Människor med förmåga att uttrycka sig, förmedla känslor..

 

Speciellt roligt är det när man lär känna såna fotografer och modeller. För då kan man plötsligt förverkliga sina drömmar/idéer! Det är så viktigt det där med att förstå varandra i ett team och kunna få fram bilden som har DET.

 

Jag tycker tyvärr att många modeller är alldeles för platta och livlösa framför kameran (syftar ej på någon av er jag plåtat :) ). De använder inte eget huvud utan försöker bara härma andra vanliga reklambilder där ett armband eller en klänning är i fokus och modellen bara en tom klädhängare. De vet hur man ska posa (nej, ofta inte ens det!), men glömmer att det också handlar om uttryck och förmedling av känslor. Åtminstone om man är ute efter konstnärliga bilder, bilder som berör och visar mer än en jacka. Det handlar ju om vad det är för typ av foto förstås. Commercial är ofta för osjälsligt tycker jag. Editorial is the shit!!

 

Det är t.ex. två helt olika saker att ha en okoncentrerad blick och att ha blicken i fjärran. Man ser direkt på en modell om hon/han är vaken och medveten om vad han/hon gör. I början måste man vara medveten för att förmedla rätt känslor. Sen är ju målet förstås att bli så tränad att man kan uttrycka sig automatiskt och på beställning. Skönt för fotografen när modellen kommit så långt!

 

 

Brinnande fotografer är lättare att hitta än brinnande modeller. Modellerna är oftast för inrutade och begriper inte alltid vad jobben innebär. Därför tycker jag det är härligt att upptäcka nya oerfarna modeller. Dem kan man coacha i rätt riktning direkt och uppmuntra till att hitta sin egen uttrycksstil. Gamla hundar är ju svåra att lära sitta.

 

Det jag försöker säga är att jag är fascinerad över att ändå har lyckats hitta några passionerade fotografer! :) Det är enormt inspirerande. Men att jag söker fler brinnande modeller... Några finns, fler behövs.

 

Om man ser på ett fotografi som bara ett fotografi - då har man inte förstått. Då har man inte sett.

 

BLOGGPAUS

 

Nu bloggstrejkar jag ett tag. Sömnbristen börjar knäcka mej............. På två veckor 5 kilo lättare och ett humör som en torktumlares. Men man är segare än man tror. Kör på automatik och envishet.

 

Men egentligen begriper jag inte varför jag plötsligt skulle börja tacka ja till 100 jobb på samma gång. Idiot. Idiot idiot idiot. Jag ångrar mej... nästan.....

 

Ha det så trevligt alla goa människor så ses vi snart igen! :love:

 

Inga ringar på ytan förrän hajen dyker upp!

 

Alla jobb man gör är så hemlighetsstämplade! :O Jaha.. nu fick jag veta att jag tydligen gett ut för mycket info på min blogg om nått jobb jag varit ute på...

 

Trist att man inte får skriva och berätta om nått. Jag som älskar att berätta!! :( Men men...  Jag har raderat all info om vem det handlar om, till vad och om vad. Det borde väl räcka??

 

Idag kan jag med glädje berätta att jag fått erbjudande om min första fullt betalda fotografering!! SPÄNNANDE. Har inte tackat ja än... måste fundera om jag hinner förbereda mig tillräckligt. Ska jag ta fullt betalt måste jag kunna genomföra ett professionellt arbete naturligtvis. Men nej kan jag förstås inte säga.....

 

Dagens modebild

 

Hej!! Jag har så mycket nytt att skriva i bloggen. :) :) Men ojojojoj.... jag funderar på att ta bloggpaus, tills den värsta stormen är över.

 

Idag var jag med Åsa på anonym plåtning. Jag ska skriva ett inlägg om det sedan!! WOW vilken upplevelse att få vistas bland så många kreativa, konstnärliga människor!!! :D

 

Som sagt.. inlägg om det kommer....... vet inte när. Det kan bli ikväll eller om en vecka.

 

Dagens modebild

 

Idag hade jag fantasifotografering. Bilder kommer senare!!

Var stressad till TUSEN och stackars fotografen och modellen märkte ju av det......... Men hur känns det när man vet att man ska upp tidigt nästa morgon och helst se någorlunda presentabel ut??

 

Jag ska ju ut på stor modefotografering imorgon!!!! Skitkul!!!! :D

 

Jag ska ut med Åsa Östergren och assistera. Kolla hennes blogg!

 

Där ska jag vara till ca kl 4. Kl 2 ska jag ut på praktik för Lumene. Kan jag tacka nej till något av dem? NEEEEJ. Fråga mej inte hur jag ska lyckas vara på två ställen samtidigt... nej fråga mej inte. :P

 

Dagens modebild

 

Idag är det fantasiplåtning. SPÄNNANDE!!!

 

Jag kände att jag behövde göra en till fotografering innan fredag och på bara 1 timmar lyckades jag hitta en fotograf, studio och två modeller som gärna ställde upp med bara en dags marginal.

 

Det är bra jobbat och snällt hjälpt!!! TACK. Och kul med C som ska sminka tillsammans med mej. Yeee!! :D

 

Jag har insett att jag har ca. 2 timmar varje kväll framöver att hinna göra ett fördjupningsarbete och öva inför teoriprovet på fredag. Eftersom jag utöver skolan har 1 studiebesök och 3 praktiker (Jo, jag har tagit på mig för mycket!). Det blir tiiiiiiiiiight!!!!

 

Men planerna är nu så här: Om jag sover ordentligt inatt, så jag är presentabel på morgondagen modefotografering, så kan jag vara uppe och jobba resten av nätterna. Och så sover jag på.. hm... lördag natt!!

 

Det blir fetbra detta!! =)

 

Här ska ni få se en bild som jag gärna tar inspiration ifrån någon gång när jag ska plåta. Den är fenomenal!!

 

Dag 45 på Makeupstudion


Erkänn att jag ändå är en trogen bloggare!! ;) Även om inläggen segar och kommer i efterhand. Få skulle orka blogga sig igenom denna intensiva utbildning. *klapp på axeln*

 

 

Denna dag är den dag min pappa har väntat på. :P Makeup intresserar honom ej, men utrivna ögon och yxhugg skulle han gärna lära sig att skapa. Så jag har lovat att visa honom när jag kommer hem!

 

Vi skulle alltså leka med blod, vax, latex och annat kul. YES!!!

 

Först ut får två av mina läckert blodiga klasskamrater komma. Ni var ju så fina!!! ;)

 

Cyklat ner för en trappa?? Balanserat på en boll? Åkt skridskor utför asfalterad backe?

 

Delat fängelsecell med Mara Salvatrucha?

 

Besökt Saudiarabien utan burka? (Förlåt. Rått skämt.)

 

Dagens modebild

 

Ikväll ska jag jobba på bloggen. Jag måste fixa en portfolio. Sedan ska jag skriva fördjupningsarbete och planera inför morgondagens plåtning.. Som ska bli en FANTASI! =)

 

Men först ska jag laga mat, diska och tvätta kläder. Även om detta lyckligtvis blev en ledig kväll så är den inte ledig. Och inte har den många timmar heller!! Dags att sätta igång.

 

Modefotografering i mörker

 

I fredags gjorde jag en fotografering med vackra Olivia. Jag ville ha plåtningen i modestuk, så jag kaxade till sminkningen med råsvart, skarp ögonskugga och röda läppar - som egentligen sedan var tänkt att fotas tillsammans med en elegant svart aftonklänning, men vi hann aldrig det.

 

(Backstagebilder endast tagna med min kamera.)

 

Hår är ju inte ännu mitt stora kunskapsområde, men jag fick till något som ändå såg helt ok ut med tanke på att det var trend som stod på tavlan. Outfiten blev höga skor, tjocka strumpbyxor och stor jacka. Inspiration tagen från:

 

 

Tyvärr var klockan så mycket när vi satte igång att vi fick stressa oss igenom allt. Jag gjorde hela stylingen på en timma.

 

 

En glad modell med mina skor i högsta hugg. Innan plåtning.


Det blev mörkt och fotografen fick en stor utmaning med att ta snygga kort i skymning. Svårt. Men vi lyckades få till några pärlor! Jag har inte fått korten än, men ni ska få se dem snart!!Smakprov med suddig effekt. Bilder kommer!


En lovande fotograf och en lovande modell - ni kommer komma långt båda två! Tack för grymt arbete.

 

Dagens modebild

 

Jag ska försöka lägga in något inlägg ikväll. Sedan blir det en hektisk vecka igen. Men GALET ROLIG!!!!!!! :D :D :D

 

Förutom skolan och hårt plugg inför stora teoriprovet på fredag:

 • Ev. fotografering på tisdag
 • Modefotografering med Rebecka Simonsson på onsdag
 • Modevisning för Goldwell på torsdag
 • Utekväll med klassen på fredag
 • Sminka levande skyltdockor på lördag

 

Dag 44 på Makeupstudion

 

Idag hade vi fantasilektion i skolan. KUUUUL!!!!

 

Jag körde på eldtema. Om ni undrar vad de svarta prickarna är för något.. Det skulle sitta fina pärlor där! Men jag hade inga. :P

 

 

Sedan gav jag henne en skönhetsmakeup i silver och blåklintsblått.

 

Dag 43 på Makeupstudion

 

Idag var vi på Bare Minerals kurs och lärde oss om alla mineralprodukter. Fick diplom på att jag genomgått grundkursen för deras produkter.

 

Någon gång när jag har tid kan jag fördjupa mej i detta och förklara en massa intressant om hur de fungerar och vilka produkter som fungerar till vad. Det är bara att fråga om det är något ni undrar över!! :)

 

Dag 42 på Makeupstudion

 

Idag var det 20-tal på schemat.

 

 

Jag hade ingen modell och det var så många moment att vi fick göra på oss själva. Därav uteblivna kort!! ;)

 

Men ögonen ska ni få se iaf!

 

 

Det var porslinsvit hy, stora runda dockögon, ledsna bryn, spisrouge (rosig bara på kindäpplet) och liten mun som gällde. Skugga fick gärna läggas mörkt, men i så fall bara svart på brunetter - blondiner hade blått.

 

Man ville se ut som dockor helt enkelt!

 

Sedan skulle vi utveckla den till fantasi. Hahahaha.. katastrof!! :P För det första vantrivdes jag totalt i 20-talssminkning och för det andra var det sjukt svårt att måla detaljer på sej själv. Man har inte något att stödja handleden mot. Jag blev en bäbis i blå mössa... *skratt*

 

 

Dagens modebild

 

Slutfotograferingen gick toppen!! Den andra fotograferingen har flyttats fram till ett annat datum, så tro det eller ej; Jag är ledig ikväll trots allt!! En VÄLFÖRTJÄNT ledig kväll, efter en hektisk vecka.

 

Nu ska jag kolla idol.. drömma musik och blogga. Japp, inlägg kommer i mängder!! :)

 

Dagens modebild

 

Det blir sparsamt med skolinlägg denna helg. Mycket kommer tas igen på måndag!!

 

Jag är nyss hemkommen från en fotografering. Nu ska delrapporten skrivas i högsta hugg och skickas in innan kl. 12. Sedan ska jag fixa allt inför morgondagens stora slutfotografering. NERVÖST!!!!! Sänd mej en medlidsam tanke, tack!!

 

Sminkjobb för svt

 

Idag sminkade jag ett tjejpopband. *INFO BORTTAGET*

 

7 supertrevliga tjejer!! Och sjunga kan de! :) Som underhållningsmusik när vi sminkade gick deras låtar i bakgrunden.

 

Vi skulle egentligen vara 4 som sminkade, men va bara tre, så vi stressade massor för att hinna. Vi blev färdiga alldeles för tidigt så vi fick sitta och vänta sen istället tills kamerakillen från svt kom. Det jag inte visste om var att han ville filma oss också!! När vi sminkade tjejerna. Gaahh!!! Pinsamt. Tur att jag hann slänga på lite mer smink i pausen.

 

Jag fick en massa kort på tjejerna, men de får inte läggas ut förrän deras nya singel släpps och går på tv/radio. Det är den 10 nov om jag minns rätt. Kort kommer då!


De var så söta o gav oss en massa saker. Jag fick en klocka, 2 presentkort, en ask, ansiktsmask o en massa hårnålar. :P Allt i rosa.


Dagens modebild

 

Äntligen hemma. Efter en lång dag med sminkning för svt, sedan en snabb sväng till skolan o göra ett prov på 1,5 h. Sedan bort till Solna för att öva på trendsminkning.

 

Jag sitter och funderar och klurar.... måste skriva av mina tankar!

 

Ni tycker väl jag tjatar och klagar. :P Men jag vet allvarligt talat inte hur jag ska hinna detta. Jag måste planera noga nu så allt klaffar. Ta vara på varje sekund.

 

Om jag försöker hinna skriva delrapporten ikväll och handlingsplanen så mycket jag kan... och så leta upp kläder och smycken för fotograferingen imorgon.. och fixa nått käk så jag orkar med dagen imorgon. Eller nej, det orkar jag inte fixa. Jag gör som jag har gjort den sista veckan; lever på ett mål om dagen (när jag kommer hem om kvällen).

 

Imorgon efter skolan ska jag skynda mej ut på stan för att hitta några passande smycken till min skönhetssminkning på lördag. Jag måste också köpa lösfransar...

 

Det måste gå FORT, för sedan runt 3 ska jag möta upp kvällens modell på T-centralen. Vi ska skynda oss hem till henne för en helstyling från topp till tå. Jag ska fixa smink, hår och kläder. någon timma senare dyker fotografen upp och då ska vi vara redo. Det kommer garanterat ta största delen av kvällen. När jag kommer hem måste jag hinna skicka in delrapporten och göra färdigt handlingsplanen och skicka in. Sen ska jag sätta mej och planera inför morgondagen, skriva arbetsbeskrivning och göra sminkkort.

 

På lördag måste jag upp 6. Och samtidigt måste jag hinna sova ordentligt på natten, eftersom vi i klassen ska bli fotade också (= JAG FÅR INTE SE SLITEN UT!). Helst ska jag sova mer än vanligt denna natt, för att ta igen hela resten av veckans sömnbrist. Men det kan jag ju se i stjärnorna efter...

 

Kl 8 måste alla vara redo i skolan och börja sminka. Kl. 10 är första fotograferingen och jag tror det ska bli skönhetssminkningen först. Sedan 80 min att göra smink och hår och fota trendsminkningen kl. 12. Sedan ska jag sminka mej sj och bli fotad kl. 2. Efter det är det snabba ryck till en annan fotografering. Som sagt.. tid till att äta kan jag ju glömma. Det ska bli en fantasiplåtning utomhus, så vitt jag vet. Planering är ännu inte gjord. Med andra ord måste jag planera innan lördagen.. hm.. när ska jag hinna det.

 

På söndag ska jag ju sova. Nej juste, jag ska ut o jobba hela dagen. YES!!!!! VAD JAG KÄNNER MEJ TAGGAD.


Sömn- och matbrist bryr jag mej inte så mycket om. Det jag inte gillar är att jag ser så hemsk ut när jag inte får sova ordentligt. *sur*

 

Nu orkar jag inte skriva mer. Men det lättade lite på trycket att få reda ut vad som ska hinnas. :)

 

 

Dagen jag missade


Här kommer "Dag 30 på Makeupstudion" som jag inte kunde lägga in tidigare, eftersom jag inte hade bilderna.


Vi skulle kopiera trendbild. Det var en mycket lyckad dag. :) Lärarna älskade min skuggning. Skönt!! Det är annars ett sånt där evighetsmoment som man inte kan träna nog på. De skuggor vi arbetar med är så högpigmenterade att de lätt blir fläckiga. Jag har fortfarande problem med det.. gaahh

 

 

Babbel babbel...

 

Sitter och sliter med handlingsplanen för min karriär. Den ska lämnas in på fredag. Fattar ingenting av vad man ska skriva!! Hur ska jag kunna veta hur mitt liv ser ut om två år?? Hur ska jag veta vilka jobb och kontakter jag får?


Om jag har mål? JAVISST. Jag ska vara med i någon agentur om 2 år. Mikas, Synk Casting, Linkdetails, Jed Root eller någon liknande. Men vägen dit...? INGEN ANING :P

 

Imorgon ska jag sminka ett popband för svt som sagt. Det fick jag veta för några timmar sedan. Jag har ingen aning om hur de ska sminkas.

 

Charmen med detta yrke är att man ofta inte har någon aning om vilka jobb man kastas in i. Det känns ungefär som att försöka hitta längs en skogsväg med bindel för ögonen. Eller som när jag flyttade till London utan att varken ha jobb eller bostad. Spännande, alltså!! ;)

 

Jag måste stöka undan delrapporten och handlingsplanen nu ikväll för imorgon och på fredag kommer jag vara fullständigt upptagen. Med andra ord, jag måste JOBBA NU. STÖR MEJ INTE!!! ;) Jag ska upp 6.

 

 

Dagens modebild

 

Förlåt. Nu är det bara sådär panikstressigt igen. Jag är hemma några min varje dag typ :P

 

Dagarna har gått åt till att...

 

Igår var jag på Bare Minerals kurs hela dagen. På kvällen åkte jag och övningssminkade.

 

Idag var jag borta och övningssminkade hela förmiddagen. På eftermiddagen hade jag lektion. Nu ska jag sätta mej ner och skriva handlingsplan som ska in på fredag.

 

Imorgon tidigt måste jag rycka in och sminka ett popband (tror jag) för svt. Vet typ ingenting, eftersom jag bara blev tillfrågad nyss helt akut. Efter det ska jag till skolan och göra ett teoriprov som hastigast. Sedan måste jag ut o shoppa prylar till slutfotograferingen och slutligen på kvällen åka och öva på en kompis. När jag kommer hem måste jag planera inför morgondagens plåtning.

 

På fredag är det skola som gäller och efter skolan, hela kvällen, fotografering. Sist när jag kommer hem måste jag skriva delrapport.

 

På lördag är det slutfotografering från 8 på morgonen till 4 på eftermiddagen. Sedan ska jag bort och göra en fantasiplåtning med en annan fotograf, lär ta hela kvällen/natten. Suck... pust

 

På söndag ska jag upp tidigt och praktisera som säljare för Lumene hela dagen.

 

Livet är en gunga

 

Man ska aldrig planera för mycket i denna branschen. Vinden blåser dit den vill och man får snabbt haka på nya svängar! :) Plötsligt blir man inringd. Plötsligt blir man avbokad.

 

Åsa sa att det var för många människor som skulle medverka vid modefotograferingen med Tove på onsdag så vi har flyttat fram mitt besök till nästa onsdag. Då var det någon Rebecka Fridmansson som skulle fotas (pinsamt nog känner jag inte till någon kändis med det namnet, men hon ska tydligen vara en stor artist.. Hur kan jag ha missat henne?).

 

Torsdagens plåtning har flyttats fram till fredag. Min modell till slutfotograferingen kan inte komma en dag tidigare så jag hinner inte öva på henne. Farligt!! NERVÖST!!!

 

Men man får skynda sig att lösa situationen. Någon som vill bli övningssminkad i trendstuk?? (Lr, jag tror redan jag har nån)

 

Dag 41 på Makeupstudion

 

Idag hade vi prov på egen trendsminkning.

 

 

Det gick finfint. :)

 

Dagens modebild

 

Nyss hemkommen. Phuu... Det är så mycket roligt på g så jag blir helt lyrisk!!! :D

 

Stressen... sömnbristen... Vem bryr sej om det när man har roligt??

 

Sminkös och säljare = sant?

 

Idag har jag sminkat vackra Olivia, som ska vara min modell i två fotograferingar framöver. Det var egentligen bara en testsminkning hemma i hennes kök, men plötsligt dök en fotograf upp och ville ta kort. Så vi bestämde oss för att starta samarbete!!

 

På torsdag ska vi tre ut i skogen och göra high fashion fotografering. Det kommer bli så galet läckert, kan jag lova!!! ;)

 

Jag har planerat svarta eleganta kläder för Olivia, mörka ögon och hett röda läppar. Håret får jag nog också fixa (hjälp!). Plötsligt hoppar jag in i helstylistrollen som jag egentligen inte helt behärskar ännu. Men vad vore livet utan utmaningar? JAG ÄLSKAR DET.

 

Fotograf: Sofia Myhrman MUA: Christa Ajris Modell: Olivia Gustafson

 

Sedan blev jag plötsligt indragen i ett affärsmöte om ett hudvårdsproduktmärke och tillfrågad om jag ville bli säljare. Och hur kan en som jag säga nej till något sånt roligt?? Mycket kan hända på en kväll om man träffar rätt personer!!! :O :P

 

Dag 40 på Makeupstudion

 

Jag jobbar igen mej!! ;) Snart har jag hunnit ifatt alla dagar.

 

Denna dag var det manlig trendsminkning som gällde. Resultatet blev coolt!!! :P

 

 

Kritiken denna dag var bra också. Det har gått väldigt bra den sista tiden faktiskt, med typ allt! :) Väldigt kul förstås. *glad*

 

Dag 39 på Makeupstudion

 

Idag skulle vi kopiera en trendbild. Jag valde den extremaste, coolaste, fulaste bild jag kunde hitta. Kände att jag behövde öva på skuggor och "perfekt mun". Håll till godo!! :P

 

 

Som vanligt små symmetrifel, annars helt bra.

 

 

Denna sminkning gjorde en klasskompis. GRYMT cool, lr hur!!! :D

Tillfälligt inlägg


Jag väntar fortfarande på bilder som mina klasskompisar har, på sminkningar jag gjort. Men annars kommer några fler trendbilder snart, när jag kommer hem :)

Dagens modebild

 

Ska sitta och planera inför nästa veckas fotografering nu. Måste till biblioteket och skriva ut sminkkort och arbetsbeskrivningar och shoppa lite nödvändigheter till min sminkväska. Sedan åka och öva på min dödssnygga modell.

 

Jag är trött.. trött.... trött.........

 

Dag 38 på Makeupstudion


Idag var vår första trenddag. YEaaahhhh vad kul!!!!!!! Här är min första trendsminkning (i blått filter):

Vilket pilljobb det är att få eyelinern exakt och symmetrisk. Man kan sitta i evigheter och korrigera, fast nej det kan man inte för färgen sätter sig som berget... :O SVÅRT. Skitsvårt.Jag minns inte exakt vad jag fick för kritik av lärarna denna dag, men jag minns att det var positivt iaf. Några små symmetrifel gick att hitta, men annars var allt bra. Typ att det inte skulle gå in vid tinningarna.

Dag 37 på Makeupstudion

 

Idag har vi haft vår första -och enda- håruppsättningsdag. Hår är annars en separat kurs bredvid/efter makeup-utbildningen. Den ska jag gå lite senare.

 

Jag skäms lite för att lägga ut denna bild, men jag får skylla på att det faktiskt var första gången jag gör en riktig uppsättning!! :P

 

 

En klasskompis gjorde ett coolt flätbo i mitt hår! :D

 

 

Dansplåtning

 

Gaahh vilken bra plåtning det blev!!! Önskar jag kunde få lägga ut bilder. Men tyvärr är det så hemlighetsstämplat, eftersom de ska användas till en fotografisk utställning i slutet av månaden.

 

Jag återkommer med de riktiga bilderna då!! ;)

 

Jag i full gång...

 

Fotografen redo...

 

Tack för grymt samarbete, fotograf och modell. Jag är imponerad över er båda!!

 

Dagens modebild

 

Måste rycka in som MUA till dansplåtning i eftermiddag efter skolan. Sedan måste jag skriva delrapport i rasande fart. Men... jag lovar. Sedan kommer inlägg!! Många. :D

 

 

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto