Skönhetstips för män

De viktigaste tipsen:


  • Rengör huden, morgon och kväll (viktigast på kvällen). Gör det i 3 steg. Rengör först med en cleanser (finns många olika typer), dutta på ansiktsvatten över hela ansiktet (för ta bort eventuella rester, tillför huden vitaminer och mineraler och reglerar ph-värdet) och avsluta med fuktgivande kräm (helst två olika, en för ansikte och en för ögon).

 

  • Fixa ögonbrynsformen: Noppa/raka/vaxa bort håren mellan ögonbrynen (noppa får ett naturligast resultat). Vill du sedan städa upp ögonbrynen lite och få en piggare blick kan du ansa bort onödiga hårstrån. Viktigt är att inte plocka mycket på samma ställe (Jag menar att du inte ska "äta upp" formen nånstans. Man ser lättare gluggar på långt håll än på nära.) och att INTE göra ögonbrynen smala. Du ska alltså bara ta bort strån som inte tillför formen något!

 

  • Concealer!!! Både killen och tjejens bästa vän. Används både för att dölja mörka ringar under ögonen och täcka finnar m.m. (Viktigt att tänka på är att inte ha en för torr och tjock concealer. Huden runt ögonen är tunn och känslig och kan lätt se rynkig och kakig ut om inte concealern har rätt konsistens. Testa dej fram till en som passar just din hud!)

 

  • Vill du se extra städad ut kan du även använda foundation (som ger hyn en jämn, slät yta). Tänk då på att få rätt färg och inte ha en för tjock och pudrig, då ser ditt ansikte lätt SMINKAT ut. Viktigt är alltså att satsa på en kvalitétsprodukt och våga fråga butiksbiträdet om råd!

 

  • Vågar du ta ännu ett steg kan du börja köra med fransmarkering. Det handlar alltså om att ge lite mer färg och markering åt ögonen som ofta annars "drunknar" under mörka buskiga ögonbryn. Köp en mjuk kajalpenna som matchar din hårfärg och måla svagt på själva huden MELLAN fransarnas strån (inte under och inte över!). Ganska svårt i början (ofta är det lättare om man använder en speciell sorts pensel), men du lär dej! En överkursgrej som makeup-artister fixar på manliga modeller.

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar