Uppdatering

 

Hej igen!! :-) Jag har några minuter lediga som jag kan göra ett inlägg på...

 

 

Nu för tiden är det full rulle. Jag är tillgänglig på internet ca. 5-10 min per dag HÖGST, och då är det bara för att läsa mail. Aldrig förut har jag varit ifrån datorn så här mycket.


Men jag tar mina studier på största allvar och vill inte lägga tid på något annat än att plugga, öva, jobba... Det sägs att det krävs 90% övning och 10% talang för att bli en musiker.

 

Jag saknar sminket. SAKNAR. Men jag älskar att studera musik på heltid. Det är underbart. Jag har så många roliga projekt på gång där... Vi ska spela in musikvideos och skriva 50-tals musik och hålla konserter m.m.

 

Ja, till nästa vecka ska jag ha skrivit en TROVÄRDIG 50-tals låt. Så det gäller att göra ordentligt med research för att förstå och ta in dåtidens populärmusik. Sedan ska man göra eget och få det att låta som en inspelning från 50-talet (möjligtvis med undantag av dåtidens fruktansvärda ljudkvalité).

Jag tycker det är sjukt roligt. Sitter och lyssnar på och analyserar Hank Williams, Elvis Presley, Bill Haley och Marilyn Monroe... Naturligtvis faller jag för "Diamonds are a girls best friend". ;)


Remix:


True Talent

 

Paulina Palmgren. Grym röst!!!

 

 

 

Att hon dessutom gick på "min" skola (samma linje som jag!) förra året gör ju inte saken sämre. Naturligtvis måste jag heja på henne!! :D

 

 

Jag har lyssnat in hennes låtar på myspace långt innan true talent och tänkt många gånger, SHIT vilken unik röst!!! Så detta var ju bara väntat... :)

 

t.A.T.u

 

Dagens analys.


Jag har alltid älskat Tatu's musik. Den är........ den bara är så väldigt effektfull och känslosam. Melodisk och stark.

 

Jag tycker om deras späda, rena röster till den ofta så kontrastfullt råa musiken. Tydliga teman och hooks är jag också ett fan av!!! Jag tänker ofta att deras musik är en musik jag själv skulle kunna ha skrivit. Nåja, åtminstone en inspiration! :)

 

Jag tror jag föredrar den ryska versionen av denna låt, även om den engelska är lite mer välarbetad...

 

Och för sakens skull; Den engelska versionen.

 

 

Men är det inte festligt så genomtänkt detta bandet (liksom många andra) är? Deras manager har varit äckligt smart i sina val. Den ena tjejen har skönheten, den andra rösten. (Om man ska vara lite hård och dra det till sina spetsar. Naturligtvis har de båda bägge delarna.) Relationen mellan dem var förstås påhittad för att skapa rubriker. Klassiska fultricks alltså.

 

 

Om man studerar musikvideorna noga kan man också lägga märke till hur genomtänkta de är med avseende på detta; Vem som har vad och vad som lockar ögat/örat. De filmar den vackraste tjejen mest i närbild... när de båda är på bild hänger ofta håret i ansiktet på den andra. Dessutom är det noga utstuderat i vilken vinkel kameran ska hållas för att de båda ska göra sig så bra som möjligt på bild (Vinkeln på bilden ovan är ju däremot inte den bästa.. ehh). Detta är förstås något som görs i alla musikvideor och inte bara i detta fall. Men jag tycker både det är lite skrämmande och fascinerande. Människan vet minsann hur den ska uttrycka sig för att göra bra resultat!

 

Jag undrar hur det skulle vara att vara i deras kläder... Att uppleva hur människor runtomkring arbetar med dem för att hela tiden dölja eventuella skavanker. Jobbigt för självförtroendet kan jag tänka.


Bla bla.... Nu e 're gonatt.... Zzzzzz.....

The bluest eyes in texas

 

Jag är helt totalt golvad av denna låt....... Den är helt outstanding.

 

Både originalversionen och den modernare versionen är bra, på olika vis. Originalversionen har fångat harmonin bättre, men den moderna har fångat känslan bättre (och så slipper man den förhatliga dansbandsrytmen!!!). Men båda är värda att lyssna på.

 

 

 

Kanske kan man inte riktigt förstå låten förrän man ser historien bakom den. Den betyder iaf massor för mej...

 

Dagens modebild

 

SORRY!!! Det är mycket musik på tapeten just nu. Jag ska ändra headern...... :SJag går numera en låtskrivarlinje. Skolan ligger på 2 h pendlingsavstånd, så jag cyklar (2 mil per dag). Bra kondition ger bättre sångröst, vet ni väl!!! ;) Sen jobbar jag nästan varje dag efter skolan vilket gör att jag har extremt lite fritid.


Idag har jag haft en spännande lektion med låtskrivaren/artisten Peter Hallström. Vi har blivit indelade i två grupper med 3 pers i varje och har fått i uppgift att skriva 2 låtar som ska framföras av skolans band om 2 veckor. SPÄNNANDE!!!!!

 

Jag fick ha ett personligt samtal med honom och berätta om mina erfarenheter inom musik och mina planer för framtiden. Jag sa att jag ville jobba heltid som filmkompositör och låtskrivare. :D Kändes så bra att säga. Ganska overklig tanke, men grymt skön!!!

 

Vi satt länge och funderade innan vi kom på ett bra hook. Det ska bli spännande att se om vi kan få ihop det till någon hit!

Sedan fick vi två låtar som vi ska framföra själva på olika instrument. Eftersom vi var för många sångare i min grupp hamnade jag bakom keyboarden, trots mina klagorop. Jag behärskar inte piano så bra!! Närå.. de va bara att hänga på, improvisera.... Sen ska vi framföra det om 1 vecka o då SKA DET LÅTA BRA. Jag blir kallsvettig av bara tanken. Måste öva...........

 

Men nu sova........ ska upp igen om 5 timmar. GODNATT!!

 

 

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto