Könet på mina läsare

 

Så här liten är skillnaden! Eller egentligen inte ens så, för jag råkade rösta tjej två gånger (från olika datorer)! :P

 

Läsarna till den här bloggen är egentligen precis EXAKT 50% killar och 50% tjejer. BRAVO!!!!! :)

Vadim Stepanov

Wow!!! HÄR kan ni hitta en blogg av en svensk makeup-artist på mycket hög nivå! Han är otroligt duktig och arbetar med Sveriges elitkändisar.

Och inte ser han illa ut heller!! :O

 

Ett exempel på hans verk:


Så här ska en kille stylas/sminkas. :) HETT. BRANDVARNING!!

(Men har han kjol på sig?? Ja okej..visst! Det gäller att hänga med i modesvängarna ;) Man får inte vara gammalmodig... he he)

 


 

Dock måste jag få klaga lite. Män har i regel lättare att få jobb inom modevärlden (då syftar jag på stylistjobben).

 

Varför? Vet inte exakt.

 

Det är ju iofs ganska vanligt att man inom ett yrke föredrar att anställa de som "sticker ut", dvs i detta fall det könet som är av minoritet. Inom polisen är det ju detsamma, fast omvänt; De vill ha fler kvinnliga poliser pga att de redan har så många manliga. Här vill de ha fler killar, eftersom det redan finns så många "sminktjejer".

 

Kanske ger det också ett mer lovande och seriöst intryck om en man vill bli stylist. Då tror man verkligen att han har något extra att ge!

 

Summan av kardemumman: Det är svårare för tjejer att få jobb som makeup-artister än killar. BU FÖR DET!! :(

 

 

Heidi Klum

Jag är inte tillräckligt orienterad i modevärlden än, så jag måste försöka lära mej allt om allt och alla. En stylist ska ha koll!!!

 

Nu sitter jag alltså och läser om toppmodellen Heidi Klum.

 

Är det inte helt otroligt att hon har fött FYRA barn och fortfarande har en helt perfekt kropp??? Skumt... hm..

 

Hon är liksom underklädesmodell EFTER fyra födslar :O Galet.

Det blir bättre snart!!

Jag förstår att ni läsare kanske tycker det är lite tråkigt att jag bara har en massa fotografier och skönhetstips i min blogg hela tiden.

 

Men jag lovar er att det kommer bli mer personliga inlägg i höst!! Då blir det skoj :D

 

(Gammalt mobilkort. Jag t.v.)

 

En bra blogg ska, enligt experter, uppdateras MINST 3 gånger om dagen, och då helst på spridda tidpunkter. *pust*

 

Jag känner att jag måste dra i en högre växel........ :O Nu när jag har lagt ner så mycket tid och energi på denna blogg (för ja, det har jag faktiskt!!) så vill jag ju att det ska bli något vettigt av den.

 

Sömnproblem

Jag försökte lägga mej tidigt igår eftersom jag visste att jag har mycket på schemat idag. Jag måste, förutom allt jobb, åtminstone skriva färdigt halva musikprojektet. Det krävs en vaken hjärna!!!

 

Igår när jag skulle skriva slutade det med att jag deckade på golvet. Mitt på ljusa dagen alltså. SÅ TRÖTT VAR JAG. Och varför?

För jag sover lika dåligt som en invalid gamling.. med två lik på sitt samvete. Gaahh!!! Det tog fyra timmar innan jag somnade igår. FYRA!! Ju mer klockan gick desto mer stressad blev jag. Jag kunde ju ha suttit och skrivit dessa fyra timmar istället. Så mycket jag hade kunnat få gjort... :S

 

NU SITTER JAG ALLTSÅ HÄR OCH RASAR ÖVER MINA SÖMNPROBLEM. Ska man verkligen behöva krypa till kojs fyra timmar innan man tänker sova?? Om de inte försvinner snart så måste jag ta till hårdare tag.

 

Och det klubbar vi i bordet med en lika rasande modebild!


(Vet ej var bilden kommer från.)

Finare hy!

 

 

Toppmodellen Kate Moss avslöjar sitt udda skönhetsknep:


"Is och gurka i handfatet är det bästa. Fyll handfatet med isbitar, häll i kallt vatten och skiva i en hel gurka. Doppa sedan i hela ditt ansikte, ändå upp till öronen. Håll andan en stund och gå sedan upp och hämta luft. Doppa sedan ned ansiktet i isvattnet igen och håll på så i minst tio minuter. Den här lilla tricket gör underverk för huden och är perfekt när man känner sig trött och svullen", berättar Kate.

 

(källa: Elle UK)

 

Dagens modebild

Idag MÅSTE jag jobba med musiken. Projektet ska helst vara färdigt nu i veckan. Och äntligen har jag hittat den röda tråden till inspiration!! Detta kommer bli bra! :D

 

Ibland kan jag sitta och knega med samma eländiga takter i flera dagar och så plötsligt släpper det och jag kan skriva flera sidor i ett jehuj. När såna stunder inträffar kan jag jobba oavbrutet ett helt dygn utan att sova eller knappt äta. Men nu har jag jobbet som bryter av och stör :(

 

Nåja. Jobba var det ja!! HEJDÅ!

 


 

(Dagens bild från Vogue)

Sökes låtskrivare?

När jag blivit lite hemmastadd i Stockholm ska jag söka upp ett bra band och övertala dem att låta mig skriva deras låtar. :)

 

Detta är en seriös plan.

 

 

Skulle kunna tänka mej att arbeta tillsammans med Andreas Carlsson ;) Skulle inte vara helt fel. *host*

Min framtida man

Ge mej denna man, tack!! ;) Hur snygg får man lov att vara egentligen???

 

Nä, jag skulle nog inte orka med en så het man. För mycket av det goda. :P Dessutom ser han dryg ut. Tror jag föredrar de bättre han-sorterna....


Valentino's Deep Sea Dance

Valentinos höst/vinter 2010/-11 är helt sagolik!!!

Den är full av fladdriga, silkestunna material och volanger. Inspirerad av sjölivets vackraste varelser.

 

 

 

 

Alexander McQueen - Vår 2010

Alexander McQueen är känd för att hämta inspiration från djurriket.

 

Denna vårens kollektion hade fått sin stil från fjärilen.

(Jag tycker klänningarna nr. 3, 8 och 10 är otroligt vackra! De andra är lite svårsmälta.)

Frisyrerna hade inspirerats av dinosaurien.

Skorna inspirerades av fjärilarnas puppor.

Men det kan minsann inte ha varit lätt för modellerna att gå i dem.. hehe... Och riktigt fula är de dessutom.

Sminkningen och frisyrerna är inte heller direkt några skönheter, men om man ser på det ur konstsynvinkel så är de grymma! Som sagt, mode är i många fall mer konst än skönhet.

Inspirationen kommer utifrån - fantasin inifrån

Som stylist, makeup-artist, konstnär, musiker, författare m.m. gäller det att kunna SKAPA. Skapandet är en kombination av fantasi och inspiration. Inspirationen kommer utifrån, fantasin inifrån. (Ej fakta, endast mina ord och tankar. :))

 

Du måste i viss mån ha en förmåga att fånga upp omvärldens uttryck, omforma dem och göra dem till dina med hjälp av fantasi och sedan ha kunskapen att förverkliga din nya skapelse praktiskt.

 

 

Så ja, visst måste man ha fantasi och känsla för färg och form. Vissa har inte denna förmåga utan måste bli helt vägledda och mer eller mindre kopiera någon annans skapelse för att få till något själv. Aja baja! Så ska man inte göra.

 

Men det är ändå lovligt att ta hjälp, hämta inspiration, från annat i världen. Allt som ögat ser! Ja, rättare sagt tror jag att inspiration är en oundviklig ingrediens i konstens värld. Men allt handlar om att kunna hantera det rätt och göra något utav det!

 

Och nu ska jag visa några lysande exempel på hur kända stylister använder sig av just inspiration. Det är riktigt häftigt!!!

 

Patrizio di Renzo - kombination av antikvitet och galenskap

(Ja, det blev extremt mycket fotosnack idag.)

 

Patrizio di Renzo är en annan framstående fotograf med en mycket udda bildstil.

 

Kombination av anatikvitet och galenskap? (Jag ÄLSKAR bilden. Den är helt fantastisk.)

 

Ufo-inspirerad varelse från det adliga 1800-talet? Eller en utomjording i vintage-nattlinne?

Ett möte mellan forntiden och framtiden?

 

Pure poison. Vilka härliga opbesläktade mönster!

 

Hjääääälp.. så mycket fantastiska bilder han har. Jag svimmar snart. Måste sluta kolla på dem nu, för jag har annat att arbeta med idag.

 


 

Vet ni förresten att den optiska mönsterkonsten uppfanns av konstnärerna Bridget Riley och Victor Vasarely på 1960-talet (om jag minns rätt.)

Detta var något nytt för mej. Jag vet inte mycket om konst, tyvärr... Men jag ska lära mej!


Guy Bourdin - provocerade fram sin framgång

Guy Bourdin. En av tidernas största fotografer. Hur blev han känd?

 

Jo, han hade en helt ny stil på sina modebilder. De var levande, rörliga och provocerande. De fick tittaren att haja till och rynka på pannan. Folket var vana vid stilrena, passiva bildobjekt.

 


Har ni tänkt på att det ofta är så det går till när någon människa blir framgångsrik. Den bryter mot regler, får folk att reagera och rygga tillbaka... Och SEDAN när folket har vant sig blir den nya stilen allas fascination.

 

Så är det... Man ska sticka ut om man vill synas.

 

Vill du bli fotograf?

Detta är ett inlägg tillägnat alla er fotonördar! ;)

 

Om du vill lära dej ta professionella bilder så finns det en jättebra sida att besöka. DENNA. Där finns allt!! Du får råd och tips, kunskap och inspiration.

 

Jag har en hel del vänner som är väldigt fotointresserade, men som inte ännu har tillräckligt med kunskap för att jobba med det på professionell nivå. Och eftersom ni kan komma till användning för mej, om ni lär er ordentligt, så vill jag mer än gärna uppmuntra er till att bygga vidare på era kunskaper!! ;) *blink blink*

 

Det är ju alltid väldigt praktiskt att jobba tillsammans med människor man känner väl. Man vet varandras kunskapsområden och vad som förväntas av varandra, är förhoppningsvis ganska likasinnade och vana att arbeta ihop. Garanterat en fördel när man ska åstadkomma riktigt perfekta fotografier.


Så därför tänker jag................ Bli modefotografer nu alla vänner!!! GENAST.

 

 

Hittade också en fotoblogg som verkar grymt bra.

 

Den är full av tips till såväl amatörer som erfarna. Fotografen har fotat kändisar som Blondinbella, Carola och Sandra Dahlberg. (Dock är hon ej en modefotograf, vad jag kan se.)

 

Lösögonfransar

Lösögonfransar - alla partypinglor och makeup-artisters bästa vän?

HÄR kan du hitta dem i många olika modeller och för bra priser.

 

Lösögonfransar är fantastiska att leka med på bild!!! Här är ett svalkande exempel, med vildyviga fransar:

Nää, jag blir helt törstig av den där bilden. Måste hämta ett glas kallt vatten!


Dagens modebild

Dagens modebild kommer från makeup-artisten Linda Öhrströms fantastiska samling.

 

GAaaaahhhhh DEN ÄR SÅ GRYM!!!! Jag ska fixa en sån bild nån gång i framtiden.

Träning

Ja, jag antar att mina bloggläsare har förstått att jag är ganska intresserad av träning och hälsa. Nästan FÖR intresserad... *host*

 

Ajaj.. kroppen värker efter gårdagens träning. Men inte magen. Det är ett dåligt tecken!! Då har jag inte jobbat med den tillräckligt. Får ta igen det nästa träning då.

 

Men idag tog jag för första gången i mitt liv kort på mina "muskler" :P:P Hahaha.... (Alltså, jag tränar inte sååå mycket. Bara "håller igång".)

 

Nu ska det dokumenteras här!

Avslappnade armmuskler V.S spända. (ursäkta att jag har bikini under linnet, hade just solat.)

 

Jag kanske satsa på att bli fitnesstjej? ;) (Big NO no! Coolt, men inte snyggt.)

Lika som bär

Dessa två kändisar kan jag knappt se skillnad på!! Har tänkt på det många gånger när jag ser dem... VEM ÄR VEM??

 

Hur som helst så tycker jag att Melinda Clarke är en av världens vackraste kvinnor. Hennes kattögon är helt fantastiska!

 

Izabella Scorupco V.S Melinda Clarke

 

 

 

 

Ryan Garrison

En fotografblogg värd att nämnas.

 

Om jag minns rätt så är det Ryan som delar lokal med makeupstudion i Borlänge, så många av eleverna känner väl till honom. Han har många grymt snygga bilder.

 

En av hans snygga bilder.

JAG ÄLSKAR OUTFITEN!!! Den är hur het som helst. Så här skulle jag själv vilja gå klädd om sommaren. Brun och smal, med lösa, lätta, skogsgröna kläder som bara sitter helt rätt. Och så det bruna pärlbältet runt höfterna. EXAKT SÅ. :)

 

Nu måste jag sätta mej ner och jobba på mitt musikprojekt innan jag skyndar mej till gymmet.

Istället för skadliga strålar

(Sista artikeln i hy-serien. Detta med att undvika solens skadliga strålar tycker jag är viktigt att ta upp nu när det är sommar...)

 

Inte måste du hänga på stranden för att se ut som en beachbabe.

Snyggaste brännan fixar du i badrummet!

 

1 Börja med en peeling av hela kroppen. Torra, döda hudceller har en tendens att suga åt sig extra mycket färg och ge missfärgningar på huden. Var därför extra noggrann på känsliga områden som fötter, armbågar och knän. Duscha bort alla skrubbrester noga och torka dig helt torr.


2 Förhindra att torra fötter, armbågar och knän drar åt sig för mycket färg genom att smörja in dem med en lätt bodylotion.

3 Applicera brun utan sol kroppsdel för kroppsdel, lugnt och metodiskt. Stryk på krämen med mjuka tag och var noga med att det blir ett jämnt lager över hela hudytan. Smörj även in de känsliga områdena, men var lätt på handen och gnugga inte in färgen.

4 Tvätta händerna noga när du är klar, särskilt mellan fingrarna. Med en skrubbkräm får du bort de sista krämresterna.

5 Vänta en kvart innan du går och lägger dig eller klär på dig. Böj inte på knäna och håll ut armarna från kroppen så undviker du fläckar i armhålor och knäveck.

 

Ojämn, orangefärgad och illaluktande? Inte alls, våra fejkfavoriter funkar i alla lägen.

 • Omedelbar snyggfix för benen. ”Golden beauty summer legs” är en färgad brun utan sol-kräm späckad med glamouröst guldskimmer. Från Helena Rubinstein. Pris, 360 kronor.

 • ”Dior bronze self-tanner shimmering glow”från Dior är en lyxigt silkig kräm laddad med ljusreflekterande skimmer. Pris, 380 kronor.

 • ”Delectable self tanning mousse” är en fluffig vit mousse från Clarins som är lätt att applicera och ger en fin solkysst look samtidigt som huden känns smidig och återfuktad. Pris, 385 kronor.

 • Plättlätt med servett! ”Capital soleil brun-utan-sol-servett” från Vichy ger ansiktet en läcker gyllenbrun färg. Pris, 29 kronor/styck.

 • ”Sublime bronze express pro” sprejar en finfördelad dimma som utan handpåläggning ger en snygg solbränna. Från L’Oréal Paris. Pris, 170 kronor.

 • Oslagbar tidigt på säsongen! ”Summer glow” från Dove är en lätt applicerad, återfuktade bodylotion som gradvis bygger upp en naturlig bränna. Pris, 49 kronor.

 • Bästa skrubben före brun utan sol eller som räddare i nöden för skarvar eller ränder. Dubbelverkande ”Face & body scrub” innehåller mekaniska peelingkorn och glykolsyra. Från Md Formulations. Pris, 440 kronor.

 • Rivig sockerskrubb avlägsnar torrt fnas och gör huden len och rosig. ”Pomegranate sugar body polish” från MOR Cosmetics/Eleven. Pris, 450 kronor.

 


 

Flammig eller felfri

Lär dig tricken som gör fuskbrännan snyggare och naturligare än en månad i paradiset.
Är produkten snabbverkande eller mycket färgstark? Använd ett par gummihandskar så undviker du att färga handflatorna.


För att undvika skarvar på handryggen: smörj först in händerna med handkräm, ta sedan sparsamt med brun utan sol på en bomullspad och applicera försiktigt.

Undvik att busa kvällen före festen! Fuskbrännan är

snyggast andra dagen efter appliceringen, eftersom det mesta av det orange pigmentet försvinner det första dygnet.

Välrakad och på djupet återfuktad hud ger intryck av att vara slätare, jämnare och väldigt mycket snyggare.

Många brun utan sol-produkter innehåller ljusreflekterande skimmer som försvinner efter första duschen. Komplettera busbrännan med en skimrande bodylotion för snyggaste spirorna.

Fula ränder och skarvar? Lugn, kemisk peeling slipar bort och jämnar ut färgen.

 


 

Finaste färgen

Gel, sprej eller milk? Vi hjälper dig hitta rätt i skönhetsdjungeln.Sprej: Lätt att applicera och komma åt även på ryggen och baksidan av benen. Stå på en handduk för att skydda golvet. Spreja på avstånd, känns huden våt är du för nära.

Milk: Perfekt för dig med normal hud. Har du torr hud finns risk att färgen sugs upp ojämnt med missfärgningar som följd. Många milker bygger gradvis upp brännan så att du kan reglera färgstyrkan till en nivå som passar dig perfekt.

Gel: Silkigare och lättare att applicera jämnt över huden. Färgad gel är allra enklast, då ser du precis var färgen hamnar och får lite bränna på en gång. Har något längre torktid, så vänta innan du klär på dig och undvik att böja armar och ben.

Servett: Främst för ansiktet och för den som vill ha en lättare solbränna. Smidig att använda och med perfekt jämnt resultat, även vid hårfäste och ögonbryn. Passar också till pojkvännen med skäggväxt.

 

Håll din hy ung!

(Mer hy-artiklar på ingående...)SKYDDA DIG

Rökning, stress, sena nätter och alkohol påverkar huden negativt – men högst på listan över saker som skadar huden hamnar solen. Hela 90 procent av alla rynkor beräknas bero på just solen, så att satsa på en daglig dos solskyddsfaktor är den bästa och säkraste investeringen för en ung hy på sikt. Satsa på en dagkräm med inbyggd solskyddsfaktor – eller ännu hellre en solskyddskräm särskilt anpassad för ansiktet som du applicerar ovanpå din dagkräm.

”Anthelios XL ultra light SPF 50” från La Roche-Posay är en parfym- och parabenfri kräm särskilt anpassad för känslig hy. Den är lättare i konsistensen än vanliga solkrämer och sjunker smidigt in i huden. Pris, 185 kronorEXFOLIERA MERA

Att få bort ansiktets yttersta, döda hudceller gör inte bara att du ser fräschare ut, det förhindrar även att porerna blockeras och minskar därmed risken för akne. Satsa på att exfoliera ansiktet med en mild peeling en gång i veckan. Är du känslig kan du testa en exfolierande rengöringsmjölk.

— Jag gillar inte nålar, en bra hudkräm och en daglig skrubb räcker för mig, säger Heidi Klum.


”Gentle cream exfoliant” från Dermalogica är ett treuddat komplex av mjölksyra, salicylsyra och fruktenzymer som avlägsnar döda hudceller och stimulerar cellförnyelse vilket ger en spänstigare, slätare hy. Pris, 420 kronor.
TA NATTSKIFTE

Slarvar du med sömnen?

Då är risken stor att du vaknar upp med glåmig hy, mörka ringar och påsar under ögonen. Under natten går hudens cellförnyelse på högvarv och hyn arbetar aktivt med att reparera de skador som uppstått under dagens lopp. Försök att få dina åtta timmar och investera i en bra nattkräm. Under natten absorberar huden nämligen ingredienserna från hudvårdsprodukterna mer effektivt — det är inte för inte som vi talar om skönhetssömn.

”Liftactiv retinol HA night” från Vichy innehåller den aktiva ingrediensen retinol och två typer av hyaluronsyra — ett naturligt ämne som fyller ut rynkorna inifrån. Pris, 359 kronor.

 

VITAMINKICKA

Antioxidanter som du får i dig genom kosten via grönsaker, frukter och bär är inte bara nyttiga, de kan också bekämpa ålderstecken. En undersökning i tidskriften Journal of Clinical Nutrution visar att kvinnor med ett lågt intag av C-vitamin har fler rynkor än andra. Vitamin C har nämligen en mycket viktig roll i nybildandet av kollagen som håller huden ung och elastisk.


ÅTERFUKTADet är inte en slump att modeller och Hollywoodstjärnor ofta syns med en vattenflaska i handen.

I takt med att vi åldras minskar vår förmåga att bibehålla fuktnivån i huden och när hyn torkas ut blir fina linjer och rynkor ännu mer synliga. Återfuktning av huden utifrån är också nödvändigt för att dess cellomsättning ska fungera optimalt.

— Min mamma började med antiagekrämer redan vid 20 års ålder, så jag började när jag var 19. Det syns på min hy i dag, säger Nicky Hilton, 26, till tidningen People.

”Aqua rythm intense hydration youth preserve” från Oriflame är en intensiv fuktkräm med rödalgen furcella lubricallis som hjälper till att reparera huden och kapsla in fukt. Pris, 365 kronor.


Anti-aging treatment” från Prevage/Elizabeth Arden innehåller den starka antioxidanten idebenone som jämnar ut hudens ton och struktur, vilket ger hyn ett yngre utseende. Pris, 1 800 kronor.


SE UPP!


Solar du fortfarande solarium bör du genast sluta. Världshälsoorganisationen WHO publicerade nyligen en studie som visar att risken för malignt melanom, den farligaste formen av hudcancer, ökar med 75 procent för den som börjar sola solarium före 30 års ålder.


Ämnena som hjälper huden

Coffeeberry (kaffebär): Ljusar upp hyn och reducerar fina linjer samtidigt som det tillför fukt.

Idebenone: Syntetiskt framtagen antioxidant som ändrar den kedjereaktion som leder till att huden åldras samt påskyndar hudens cellförnyelse.

C-vitamin: Verkar både lugnande och stimulerande för nya hudceller samt ökar hudens mikrocirkulation.

Acai: Ett bär från Amazonas i Brasilien som har visat sig kunna neutralisera oxidativ stress såsom avgaser och rökning, samt förbättra hudens elasticitet och lyster.

Retinol: Samma sak som Vitamin A. Ämnet stimulerar hudens återuppbyggande funktioner och minskar rynkor och ojämnheter. Gör även huden starkare och mer motståndskraftig.

Slimma silhuetten

(artikel från ab)


Celluliter är envisa och svåra att få bort. Tålamod och envishet förbättrar förutsättningarna för ett slätare, fastare resultat.


1 För att krämernas vårdande ingredienser ska kunna tränga ner på djupet – gör dig av med blockerande, döda hudceller genom peeling ett par gånger i veckan. Som en extra bonus gör skrubben att hudytan ser slätare och jämnare ut.

2 Torrborstning varje dag ökar blodgenomströmningen och dränerar bort slaggämnen. Börja vid fötterna och borsta med cirklande rörelser i riktning mot hjärtat. Nyp och massera extra 

Få en hud mjuk som sammet med regelbunden peeling och återfuktande kräm.
på problemområdena, det vill säga magen, baksidan av låren och rumpan.

3 Massera in en dränerande och utjämnande anticellulitkräm morgon och kväll. Ju mer du kämpar och knådar med djupgående massage, desto bättre.

 

4 Förvänta dig inte att se ett perfekt resultat på ett par dagar. Först efter ett par veckor syns skillnad, för uppenbara förbättringar krävs några månader. Men att huden blir mjukare och spänstigare tack vare torrborstning och återfuktning syns direkt. För ett bestående resultat krävs kontinuerlig torrborstning, massage och anticellulitkräm.

 

5 Visst har även solgudinnor gropar i låren – men de syns mindre. En bra brun utan sol-kräm applicerad var fjärde dag får din kropp att se fastare och slätare ut.

 

 

 

 


Preppa kroppen för din snyggaste sommar hittills med återfuktande och vårdande kroppsprodukter.

Rosa lack, "Shorts story" från OPI, 150 kr.


Svullna, tunga ben får ett omedelbart lyft med svalkande gelen ”Leg laser” från Biotherm, som också jämnar ut hudtonen så att groparna syns mindre. Pris, 395 kronor.


Budgetfavorit! ”Perfectslim pro” är ett effektivt vapen i kampen mot groparna. Ovandelen på flaskan ger dig en härligt nypig massage som perfekt komplement till den friskt gröna gelén. Från L’Oréal Paris. Pris, 205 kronor.


Grön figurfixare. ”Tonific minceur” från Nuxe är en återfuktande och utslätande anticellulitkräm med naturligt koffein, bambu och gelé från röda alger, som snabbt går in i huden utan att lämna en kladdig hinna. Pris, 425 kronor.


En solbrun kropp ser slätare, snyggare och mer tonad ut. ”Self-tanning lotion” från Fake Bake/Accessora är en lättflytande brun utan sol-lotion som ger naturlig fin färg med lång hållbarhet. Pris, 389 kronor.


Päronpeelingen ”Pear tree corner” är en rivig raring som effektivt exfolierar bort döda hudceller, jämnar ut hudytan och förbereder huden för efterföljande produkter. Från Kiehl’s. Pris, 275 kronor.


”Prevage body total transforming anti-aging moisturizer” från Elizabeth Arden är en intensivt återfuktande kroppskräm som stramar upp huden samtidigt som bristningar och åldersfläckar blir mindre framträdande. Pris, 1 650 kronor.


Kaffebäret är ett antioxidantrikt superbär med unika hudvårdande egenskaper. ”Coffeeberry slimming body complex” är en fettförbrännande, dränerande lotion som absorberas snabbt av huden med en pirrig, värmande känsla och gör den påfallande mjukare och fastare. Från Priori. Pris, 895 kronor.


”Lifting and firming bust gel” från Chanel är en skönt svalkande och väldoftande gel som stramar upp och förbättrar elasticiteten i den ömtåliga huden kring byst och dekolletage. Pris, 720 kronor.

Kunglig makeup-artist

Vem är Victorias personliga makeup-artist?

 

 

Svar: Linda Öhrström

 

Men hjääääälp........!!! Den kvinnan har så många vackra bilder att jag får rent magont av fascination. (kan man säga så?) :O

 

Här kommer ett litet, litet, litet fantastiskt axplock av alla hennes tusen bilder. Hur hon och fotografen har lyckats arrangera dessa bilder är och förblir en stor gåta.

Tips på modellblogg

Om det är någon modells blogg som är kul och läsa så är det garanterat denna.

 

Linn Asplund är inte bara extremt vacker och framgångsrik, hon är också extremt tuff och har ordentligt med skinn på näsan. Hon är dessutom grym på att uttrycka sig i ord!!! Språket är rivigt, men skojigt.

 

Följer den egentligen inte själv, men kan tänka mej att nån annan vill följa den.

 

 

Som en nål i en myrstack

LOL Hahahaha..... detta va lite kul.

 

Jag är ju medlem på modellbilder.se för att skapa framtida kontakter med fotografer (när jag ska jobba som MUA alltså!). Men ibland så läser inte fotograferna ordentligt på profilen och tror att man vill stå modell.

 

Idag fick jag detta mailet:

"Du har fantastiskt vackra ögon.... jag behöver fylla på min hemsida med lite porträtt.... kolla www.ateljeveronica.com! Det e jag som e bröllopsfotograf Magnus. Har studio i......." osv

 

Jag gick in på hans galleri för att se vilka typer av fotografier han har gjort tidigare (bara för skojs skull) och VEM tror ni det kommer upp bilder på???? MIN KUSIN. :O

 

Av alla fotografer man kan bli kontaktade av i hela sverige så är det just min kusins bröllopsfotograf som vill ta porträttbilder på mej. Tyckte de va lite kul! :D

 

Hittade ett otroligt vackert kort där och eftersom det redan ligger ute offentligt så antar jag att det är tillåtet att visa det. Men för säkerhets skull jag har den i mini storlek. MYCKET VACKERT.

 Solkysst i sommar?

 

Du behöver inte ligga ute och pressa i solen för att få en snygg bränna, med ett bra solpuder i badrumsskåpet fixar du en härligt solkysst look på sekunden!

 

Fem favoriter:

Bronze Pressed Powder i färg Golden Bronze från Laura Mercier, cirka 295 kronor.

Star Bronzer Poudre Solei i färg Riche Bronze från Lancôme, cirka 345 kronor.

Dream Mousse Bronzer i färg nr 10 Glistering Bronze från Maybelline, cirka 125 kronor.

Terracotta Light Summer Bronzing i färg Brunettes från Guerlain, cirka 435 kronor.

Bronzing Powder i färg nr 94 Matte Tan från Isadora, 175 kronor.

 

(källa: www.modette.se)

Dagens modebild

Musik

Nu ska jag kasta mej över pianot och försöka få något inspelat på film. Kanske hamnar på youtube snart...

 

Tills dess får ni nöja er med en annan goding som jag inte kan lyssna mig mätt på idag. Berlin - Carpark North.

 Tror jag ska köra en cover på den....

 


 

Okej, nu kommer min cover.

 

Perfektionistisk som jag är måste jag hålla ett föredrag om inspelningens baksida innan jag kan tillåta er se den. Ni får inte ha för höga förväntningar! Då blir det pinsamt.

 

För det första så är ljud och bildkvalitén USEL. Och så gör jag några tabbar dessutom!! :P Men ni får väl lägga på minnet att detta är en improvisation och inget jag har suttit och övat in.

 

(Jag slår INTE på pianot! Det är ljudkvalitén som får det att låta så!!)

 

 

Jag tror jag ska spela in den igen imorgon och byta ut denna version mot en bättre... :P

Fall 2010 Manswear

Ett axplock av några lyxmärkes mode:

 

 

Först ut är Alexander McQueen - den udda!

 

Hans collection domineras av ormskinnsmönster, gråa stickningar, svart lackdräkter och matchande huvor.

(Nej, denna stil vinner inga extrapoäng hos mina smaklökar. Däremot är den häftig för konstnärssinnet.)

 


 

Yves Saint Laurent - den stiliga!

 

Kavajer och rockar i svart, grått och brunt. Stilen är en mix av överklassigt och bondigt.

(Koftan/rocken på första bilden är en "hiss"!)

 Calvin Klein - den vardagssnygga!

 

Svart är helt klart dominerande, men även ljusa färger och kritvitt syntes. Stilen är typ jeans och kavaj.

(Calvin Klein - alltid snygga outfits! Extra poäng får de sällsynt snygga high fashion - byxorna.)

 


 

3.1 Phillip Lim - den estetiska snobben!

 

Svart, beige, coola accessoarer och oversize-tröjor är vad som gäller här.

(Hehe.. jag gillar skorna på första bilden.)

 


 

Roberto Cavalli - den rockiga!

 

Svart med metallblå och röda inslag. Rutiga byxor, lackskor och pälskragar ser vi mycket av.

(Mitt favoritmärke när det gäller män. Jag kan knappt se mej mätt på alla outfits. Döläckert!! Hett till 1000!)

Fashion Fall 2010

Man måste alltid vara ute i god tid... Detta är modet som gäller i höst:

 

Det är svart och grått som står i focus, med enstaka accentfärger och mönster. Metallic, skimmer, paljetter, skira material och grovstickat.

 

Hösten borde egentligen vara alla modefanatikers favoritårstid med tanke på höstens många accessoarer och klädesplaggskombinationer. På sommarn är det ju så lättklätt att man inte har så mycket plagg att trixa med.

 

Dagens modebild

Hehe... Allt mode ska inte se normalt ut.

Love hurts...

 

På jakt efter en kamera

Min kamera är sönder. Den har överlevt mycket, men nu drar den sina sista andetag. Jag brukar vara duktig på att återuppliva den, men nu undrar jag om ens jag kan fixa detta...

 

Jag skulle spela in en ny pianolåt, men hade inget kamerastativ så jag ställde kameran på en byrå och lutade den på sniskan för att få in rätt vinkel. Det gick bra i en halvtimma, men sedan bestämde den sig för att att ta självmord, den föll ner på stenplattorna framför den öppna spisen och slocknade. Antagligen trött och less, efter många års trogen tjänst.

 

Men detta var inte en stor katastrof ändå (annars hade jag inte varit så vårdslös med den), för kameran sjöng på sista versen redan innan. Till och med när jag köpte den, tycker jag. Den har aldrig kunnat ta kort på något som är rött och orange t.ex, då blir färgerna lila. Osv... hahaha...... skum kamera.

 

Men jag måste MÅSTE få tag på en bättre kamera till hösten, eller hur!! Hur ska jag annars kunna ta kort på alla viktiga sminkningar?

 

Nu måste jag sätta mej ner på allvar och fundera ut hur detta ska lösa sig. Min ekonomi säger bestämt nej till en så stor investering (eftersom jag i så fall vill köpa en GRYM kamera).

 

Men om jag ändå måste, har ni något förslag på vilken sort jag ska köpa? Jag har noll koll.

 

Röstning...

Röstningen fortsätter... Och kampen är JÄMN. Kom igen nu!!! Vilket kön vinner mån tro? ;)

 

Röstningen (menyn till höger) kommer inte avslutas förrän minst två tredjedelar av mina läsare har svarat.

Dagens modebild + ny översättningsfunktion

Som ni ser i menyn till höger har jag lagt in en funktion som ska kunna översätta min blogg till olika språk.

 

När jag själv testar den fungerar det inte och jag förstår inte varför :S Men jag undrar; Är det likadant för er, att det inte fungerar? Testa och svara tack! För då måste jag kolla upp felet.

 

Uppdatering: Jag har fått svar. Tack H! :) Bra att det funkade.

 


 

Och en "Dagens modebild".......

 

Sharas nya konstverk...

Hon är så duktig, Shara!!! Detta, kära läsare, är utan tvekan konst på hög nivå. *applåd* Och jag undrar hur många timmar det kan ha tagit...

 

Jag frågade så snällt om jag fick lägga ut bilder från kroppsmålningstävlingen hon var med i, och det fick jag :) Dessa bilder hittade jag på facebook och är inte av bästa kvalité, men tillräckligt bra för att man ska kunna se vilket OTROLIGT arbete hon gjort.

 

Sharas hemsida

 

Första-, andra- och tredjeplats.

Dagens modebild

Oj, vilken jämn röstning det är hittills!! Fortsätt rösta!! Hittills är det hälften hälften. Tycker det är kul att det är så många grabbar som läser min stylistblogg ;) Känner att jag måste värna om att hålla er kvar. Så jag måste tänka på att ta in lite manligt mode då och då också.

 

Och så måste jag säga den glädjande nyheten att läsarantalet fortsätter öka! Dock vet man aldrig hur länge man får behålla dessa läsare. Det beror ganska mycket på var de kommer ifrån. Ibland råkar man bli länkad nånstans och då ramlar det in en högfull som sedan snubblar vidare utan att se sig om. Eller så kan det vara någon nyfiken själ som nosat upp just min blogg och som vill stanna. VÄLKOMMEN i så fall!

 


 

En dagens modebild skall in. Idag blir det en häftig och mycket kreativ sådan. Måste ha varit kul att styla upp!!

 

Röstning!!!

Jag vill uppmana ALLA att svara på min lilla undersökning i menyn till höger. Om du som läser är en kille eller tjej!


Detta kan vara bra att veta för att kunna styra blogginnehållet lite bättre.


Så... SVARA NU!!!


Hårkonst (och makeup)

Kolla in dessa konstverk!!! Både hår och makeup är ju stencoola!! :D

 

Ny au pair på ingående!

Aj aj aj.... ajajaj..... Kroppen känner sig som en hårdhänt urkramad disktrasa. Detta på grund av nattens fattiga sömn, dagens små matportioner (aptitlös!) och gårdagens hårda träning. Varje led skriker. Varje kroppsdel gråter.

 

Och nu överdrev jag visst... ;) Aja baja, Ch! *smäll på fingrarna*

 


 

Nej, jag har något trevligt att berätta för er!! En ny au pair nalkas. Och jag sätter henne gärna i arbete så jag kan få smyga hem. Hon kommer i slutet av Juni. Så, om några dagar.

 

Det var inte meningen att tjuvlyssna, men jag satt i köket och åt mat när familjen var i vardagsrummet och hade intervjun med henne. Jag kunde höra hennes stakande engelska och tyckte synd om henne. Minns hur nervös jag var när jag ringde från Sverige första gången. Hela familjen sitter ju och vakar över varje ord. Även barnen är med. Lyssnar, bedömer och ställer knepiga frågor.

"Hur skulle du hantera en situation där en hund trillat ner i en brunn och dina barn är sena för skolan? Hur prioriterar du?" Såna frågor typ. Fast möjligtvis lite mer normala.

Av de familjer jag kontaktade var denna utan tvekan den kräsnaste. Att jag fick platsen var enbart pga min "musikaliska bakgrund". Flickan i familjen övar piano och flöjt och sång 3-4 timmar per dag och de vill att deras au pair ska kunna tillräckligt om musik för att vägleda henne i övningarna. Jag spelar ju både piano och flöjt, och sjunger, så jag hamnade turligt nog mitt i prick.

 

Jag kommer absolut sakna familjen. Förutom att pojken har ett våldsamt humör så är det garanterat den bästa och snällaste man kan hitta på många mils avstånd. Jag fick bättre betalt än alla andra au pairer, privatgym, betald mobil, betalt busskort, betalda studier till och med (och det handlar om stora summor). Och ingen städning behövde jag göra. Jag hade till och med en städerska som städade mitt rum också, haha... Rena latlivet ;)

 

Men inget mynt är utan baksida. Pojkens humör var (ÄR) så svårhanterligt att de faktiskt har bestämt sej för att skaffa an special-psykologutbildad au pair till nästa säsong. Jojo... Jag har nog fått kämpa med den lillen!!! Och likaså har au pairerna innan mej. Men han har blivit värre med åren. Phu ja.... Och jag som dessutom har hett humör själv. Det har blixtrat till ibland kan jag lova.

 

Och andra gånger är vi världens bästa vänner. Sitter på pizzeria och skrattar och gullar ihop. Han är otroligt söt när han vill. En typisk berg-och-dal-människa. Jag ska väl inte neka till att jag känner igen mönstret.. hehe...

"Jag älskar dej Chrissy!!!" Ropar han. "Jag älskar dej!!!!" Och systern envisas med att kalla mej storasyster. Så ska det vara! Det är då man vet att tiden här inte har varit bortkastad. :)

 

Men nu är detta kapitel snart slut och det kan jag inte annat än jubla för. Au pair är INGET drömjobb, hur bra familj man än har. London däremot kommer jag sakna...

Tre lätta sommartrender

1. Nudefärgat

2. Mönstrat

3. Underkläder som får synas (T.ex. korsetter i mönster som syns i en öppen skjorta.)

 


 

Men den nyaste, största och samtidigt kanske den mest svårsmälta trenden i sommar är dessa skor:

Glocs


Skomodellen var populär på 70-talet och har nu kommit igen. Vissa gillar den, andra inte alls.

 

Jag personligen tycker det är skitsnyggt!! Sväljer trenden direkt. Men naturligtvis vill jag ha höga klackar på skorna. Höga klackar lär nog bli min signaturgrej ;) Har svårt för att tycka om skor utan klackar.

Vacker körsång

Nu börjar ni bli duktiga!! ;) Läsarantalet har fördubblat sig de sista dagarna. Men ni tycks inte än ha kommit på hur man gör för att kommentera. ;)

 

Nåja.. nu ska jag till gymmet och finslipa formen. Sedan blir det sångövning. Mitt kulturella liv rullar på :thumbup:

 

Jag som är ganska körskadad blev ju HELT tagen av denna mäktiga bröllopssång...

 

 

Gillade förstås också Agnes och Björns sång! :)

Kronprinsessan Victoria

Hjälp vad hon va smal en gång i tiden.. :S (Jo, jag vet. Hon hade anorexi.) Stackarn... det måste ha varit en jobbig tid.

Jag vet vad en sån sjukdom kan göra med en människa. Tycker det är helt hjärtskärande att se dessa bilder. :( Men otroligt söt är hon.

 

Victoria och Daniels bröllop

LÄNGE LEVE ROJALITETEN!!! Ååå, vad de är vackra tillsammans :love: :love::love:

 

 

Jag älskar vårt kungahus. Inte bara för att de är så fina och trevliga människor utan framför allt för att kungahuset är en viktig del av Sveriges historia. En historia som det är viktigt att hålla vid liv. Vi är en av de få länderna som fortfarande har kung och drottning. Det är unikt och otroligt vackert, något att vara stolt över!


Jag fasar för den dag någon dåre kommer kasta kungahuset på sophögen och ställa en gammal gubbe på presidentpallen istället. :S Hoppas aldrig den dagen kommer.

 

 

Jag sitter här och försöker hitta någon sajt där man kan följa bröllopet. TV4 fungerar inte i UK. Någon som vet någon annan sajt man kan se livesändning från?

Irregular choice

Vill du ha skor som sticker ut?

 

Här kan du hitta riktiga originella och enormt söta skor. (butik finns i Paris)

 

 

Skönhetstävling för barn

Att små flickor har blivit uppstylade och ställda framför juryn i USA vet vi. Men nu (det var ett tag sedan) har även England börjat med skönhetstävlingar för barn.

 

Jag personligen tycker det är galenskap (trots att jag utan tvekan tycker det är vackert att se på. De är som små prinsessor :) Underbara klänningar.). Stackars barn som ska växa upp med pressen att se perfekta ut. Det är illa nog att de kommer hamna i den världen när de är vuxna.

 

Stackars barn.. vad de kommer bli skadade av det där. Antingen kommer de bli besatta av att vara "störst", bäst och vackrast eller så kommer de få så mycket komplex över sig själva att livslusten slocknar. Det beror ju helt på hur de lyckas i branschen, men hur eller hur så kommer de bli psykiskt skadade.

 

Barn är inte "skapta" för att vara perfekta. De är barn!! De ska leka och vara glada och obekymrade om vad omvärlden tänker och tycker. De ska inte passa in i några mallar. De ska vara sina egna unika mallar!! :)


Vad tycker ni om detta?

Läste denna artikel. Där står det så här:

 

"John är 45 år gammal med haka på flykt och allvarlig min. Han är den som ska avgöra om barnen är vackra eller inte.

Det är hans yrke. Barnbedömare.


Vad är det du tittar på? 
– Jag ser hur barnen ser ut och hur de uppträder på scenen. Det är ett stort plus om de tar för sig och har ögonkontakt med oss i juryn.


Vissa av de mindre barnen är blyga och rädda, hur reagerar du på det?

– Jag är ett proffs. Om de exempelvis gråter blir det poängavdrag. Det är föräldrarna som är ansvariga för sina barn, inte jag.

Är du allvarlig? 
– Ja, absolut.

Vad är skönhet? 
– Det finns en yttre och en inre skönhet och jag bedömer båda.

Hur då? 
– Jag tror att den inre skönheten också syns på utsidan. Jag ser om ett barn tycker om det de gör. Då får de högre poäng.

Finns det fula barn? 
– Ja."


Hur korkad får man vara egentligen?? Det var det dummaste jag hört. Skulle ett barn ha "finare insida" bara för att det "gillar vad det gör"? (=älskar att stå på scen och vara vacker.) Skulle ett blygt barn ha en fulare insida??


Oftast handlar detta om att mammorna vill förverkliga sina drömmar genom döttrarna. De bleker deras tänder, piercar deras öron, permanentar deras hår, skaffar kontaktlinser till glasögonbärande barn, skickar dem på sånglektioner och anställer en personliga tränare som ska fixa barnens kropp, hållning och gångstil.

 

När inte barnen vinner gråter deras föräldrar och barnen känner sej hemska som har gjort deras föräldrar så ledsna och besvikna.

 

Stackars barn.... vilken press.

Läckra stylingar

Som stylist måste man alltid hålla sig uppdaterad. Det gör man bäst genom att kontinuerligt besöka Style.com.

Jag sitter nu och kollar igenom det kommande vintermodet 2010.

 

Två favoriter från Diors catwalk:

Wow, wow, wow!!! Det där hade kunnat vara JAG!! (Jag menar att stilen är helt i min smak ;) )

Stilrent, elegant och hett.

 

Vilka mysiga stövlar!! På vintern skulle de vara optimala.

 

Gallianos catwalk:

Och så sminket... ojojoj.... (ögonbrynens snygga hopkoppling)

Detta ÄR konst, människor!!! KONST :D

Semester

Jag känner att en veckas boende på detta hotell i Turkiet är EXAKT vad jag behöver just nu...

 

 

Vilken hudtyp har du?

 • Torr hud har en låg talgproduktion och porerna är pyttesmå, huden känns ofta stramande.
 • Normal hud har en alldeles lagom talgproduktion och små porer som sällan är tilltäppta.
 • Fet hud har en hög talgproduktion och stora synliga porer som ofta blir tilltäppta med pormaskar och finnar som resultat.
 • Blandad hud är den fjärde hudtypen och är den allra vanligaste, då har man inslag av alla hudtyperna på samma gång. Många har ett lite fetare parti över panna, näsa och haka, den så kallade T-zonen, men det behöver inte vara just de områdena som är feta.

 

Gissa åldern på dessa flickor!


De är runt 25. Varför ser modeller alltid ut som 10-årigar? :P

Skönsång i skolan

Idag undrade min lärare om jag kunde tänka mej att uppträda med lite pianospel, för min klass, på vår avslutningsfest i Juli.

 

Jag är ju så innerligt feg med sånt där :S Men blygheten ska helt enkelt bara tränas bort. Dags att låta teaterapan i mej komma fram..!

 

Jag lovade att spela om min klasskompis Carolina sjöng till. Carolina brast ut i ett våldsamt skratt. "Är du galen? Jag kan inte ens sjunga."

Jag vägrade att tro henne, men insåg mycket snart att hon hade rätt. Hon demonstrerade "Oops, I did it again" för oss, i en så knarrig och ton-osäker variant att vi lyssnare inte ens förstod vilken sång det var.  Då är det illa! :/

 

 

"Bra, jag kommer tydligen inte vara den enda som får skämmas..." Sa jag, med glimten i ögat och gav henne en uppmuntrande ryggdunk. "Vi kommer åtminstone få klassen att skratta!" Hon fnissade ivrigt och verkade svälja mitt argument med hull och hår.

 

;) Vår konsert kommer bli skitkul!!! hahaha...

Stoppa torteringen!!!

Vill du göra något godhjärtat idag? Skriv ditt namn på denna LISTA!!

 

Att se ondska utan att reagera är detsamma som att vara delaktig. Om vi inte kan stoppa detta i praktiken (åka dit) så kan vi åtminstone få fler och fler att reagera. Tillsammans har vi makt att göra något.

SPRID SPRID SPRID!!!!

 


 

Tryck på denna länk och läs DETTA. <-------

 

Är du medveten om att i vissa länder flås djur LEVANDE, dödas genom att slås ihjäl, ihjälbräns med gaslåga eller helt enkelt få vissa kroppsdelar avskurna MEDAN DE LEVER...

 

Det är framför allt i pälsbranschen detta händer och i de länder där katt och hundkött äts. Speciellt i kina.

 

 

Sanningen är VÄRRE än du tror. Sanningen är så hemsk att många inte ens vill nämna det. I China är djurfarmarna rena tortyrkamrarna.

 


 

 

TITTA PÅ DETTA..... TITTA TITTA TITTA :S:S:S:S
Du måste se den vidriga sanningen. ;(

Pledge to go fur-free at PETA.org.

Frisyr: Hög hästsvans

 

Det är alltid svårt att få höga knutar och hästsvansar snygga. Men det går om man vet sina knep...


Hemligheten heter flera hårsnoddar!!


Om man först bygger upp knuten/svansen ordentligt så är det inte så svårt.

 • Preparera håret med någon produkt; T.ex. sprayvas, stylingscreme eller Dust-it.
 • Fäst överhåret i en stram hästsvans, högt på huvudet. (Använd gärna ett transparent hårsnodd.)
 • Fäst upp underhåret i en ny hästsvans, precis under den andra. (Om du har tjockt hår kanske du får göra ännu fler svansar. Poängen är att få dem att se ut som en enda stor.)
 • Vill du kan du sedan snurra en ny hårsnodd runt hela (alla) hästsvansen/arna eller vira en hårslinga runt. Alternativt bara låta det vara som det är.
 • Spraya ordentligt med hårspray efteråt!

 

 

Dagens modebild + fler bloggändringar på g...

Och jag avancerar vidare av hjärtats lust.... :D Design, vet ni... ojojoj... det är underbart kul att snickra och pyssla och hålla på.

 

Nu kan man chatta i min blogg också! Nästan all reklam är borttagen för stunden. En hel del andra ändringar är gjorda, men det brukar ta en dag innan de blir synliga. Snart ska smileys kunna användas också, men jag hinner inte fixa mer nu.

 

Nu ska jag vidare med andra projekt (gå till banken och öva flöjt). Men en "Dagens modefotografi" ska jag hinna slänga in!

 

Och dagen till ära får ni en av mina absoluta favoriter!! Balettdansösen.

 

 


 

Nu är smileys inlagda. Jag valde att ha dem helt utan färg för att inte konkurrera med min bloggdesigns färgnyanser eller de modebilder jag lägger in.


Färger och intryck är viktiga. Det är därför jag avskyr att ha reklam i bloggen :( Men det kan man inte komma undan...

 

Hoppas ni alla kan se designen nu så som den SKA vara! Annars, snälla säg till!!

Idag ska jag...

Helt oväntat får man veta att en gammal barndomsvän är filmproducer och kommer behöva stylister i framtiden. Då skyndar man sig genast att klottra ner namnet på "kontakter av värde-listan". ;)

 

Detta ska läggas på minnet tills dagen är inne att söka jobb!

 Idag är det varmt och soligt här i London. Så jag ska ta en springrunda i skogen och sedan försöka bli lite brun. Jag tror aldrig jag varit så blek, en sommar, som denna.

 

TRAGISKT :'(

 

 

Men så är det att bo i en storstad där solen inte gärna smyger in och där man inte kan sola ifred för nyfikna grannar. Hur ska man då kunna bli brun??

 


Idag ska jag också till banken för att ordna lite betalningar. Jag ska hinna med lite musik och fortsätta slipa på bloggens design.

 

Detta ska hinnas på 5 timmar. Dags att sätta igång!!

 

Hoppas ni har en bra dag där i Skandinavien :) Jag tycker Sverige är ett varmare land än England. Så ni kan skatta er lyckliga!

Dagens måltid: Rutten skinka

NÄääääääääääää.......... :S:S

 

Jag har precis gjort något fruktansvärt äckligt!!! Jag har ätit en smörgås med en 1 månad gammal sur skinka. (Tyckte nog den smakade hemskt illa, men jag var så upptagen av att något annat att jag liksom inte reagerade. Vissa skinkor smakar ju beskt, tänkte jag.)

Jag reagerade inte förrän smaken var så sur att det liksom stack i munnen och magen började bli orolig. Då tog jag mej en närmare titt på skinkan. GAAaahhh PANIK!!!!


SÅ ÄCKLIGT. TVI!!!! (Har städat hela munnen noga med tvål och vatten, slukat en stor skål yoghurt och borstat tänderna 2 gånger. Hoppas smaken försvinner snart...)

 

 

Detta var nästan lika äckligt som när jag drack ett vatten från en stor stövel som 20 personer hade sprungit barfota i (de hade sprungit runt i gräs, så vattnet blev tvunget att silas innan vi kunde dricka det). Då fick man gå och spy några gånger efteråt, liksom vissa av tittarna också gjorde. Haha... (Det var en tävling, så jag och två andra skulle dricka så mycket som möjligt.)

Men så är det att vara galen. :/ Man får ta såna smällar. Kroppen överlever ju iaf.

 

(Usch, usch... Idag hade jag ALDRIG gjort om det. Speciellt inte med tanke på att jag ändå inte vann tävlingen.)

 

 

Bloggdesign nr 2

Pust... nu har jag försökt värma upp färgnyanserna en smula, bytt ut korten till något lite mjukare och lyst upp mer fler vita stjärnor. Har också ändrat "titeln" och satsat på att få ordet STYLIST att utmärka sig mest. Osv. osv..... små viktiga ändringar.

 

Har förändringen blivit lite mer uppmuntrande? :) Eller kanske är det för plottrigt nu?

(tryck på bild för att se!)

 

Bloggdesign

Idag har jag ganska mycket fritid. Så jag ska fixa lite på bloggen... Önskar jag hade bättre koll på hur man fixar snygga bloggdesigner :/

 

Dags att lära sig. Vi får se hur detta går...............

 

 

OBS. Nej, bloggen ser INTE riktigt rätt ut just nu... Jag har testat runt lite olika bloggdesigner. Men har nu gjort min egen design som snaaaaaart kommer synas!! :)

 


 

Nu ska bloggen visst vara uppdaterad! :) Hoppas ni kan se dagens nya design som jag pillat med i 6 effektiva timmar.

 

VAD TYCKER NI OM DEN??? (uppskattar konstruktiv kritik)

 

Syster har redan sagt sin åsikt om den nya designen:

- Snygg, men alldeles för hård och dyster.

 

Jag håller med henne om det faktiskt och funderar på att ändra. Jag valde denna design för att jag tycker färgnyanserna är så vackra. Men en blogg ska ju LOCKA till sig läsare och inte skrämma iväg dem. :)

 

Men det är ett stort jobb att göra om en design, så jag vill gärna höra om ni håller med henne. Om ni gör det så gör jag en ny design.

 

Skrämmer designen iväg er? :) Får den er på dåligt humör? osv..........  ?????????????????

Elev ute på farligt uppdrag?

Snubblade över detta fotografi på "Kissie", där hon blir sminkad inför sin skivomslagsplåtning.

 

Och vad ser jag?? Kolla in hennes sminkkappa! "Makeupstudion". Det innebär att det är någon från 'min' skola som sminkar henne!! Är det en nuvarande elev mån tro, eller en f.d.?

 


Hjälp om det är en elev! Jag skulle aldrig i livet våga sminka Kissie.. :O Blir nervös bara vid tanken. Hon verkar elak och farlig. hehehe....

"Sminka mej PERFEKT, idiot!! Jag är Sveriges mest kända tjej!!!!"

 

Ojoj, nu ska jag väl akta mej för att skriva onda ord om henne. Vem vet om min sminklärare kommer bussa mej på henne nån gång? :O *skakis*

Men lyckligtvis ska jag ju inte utbilda mej i Göteborg. Och hon bor väl där.. Eller nej, bor hon i sthlm? Whatever.......... Har ingen aning. Vill ej veta. ;)

 

(Jag har inte skrivit bildtexten. Det har hon så intelligent gjort själv!)
Har fått svar på min undran.

Det var INTE en elev! *fniss och lättnad* Det var självaste läraren på makeupstudion som sminkade. Izabel (lärare i sthlm). Hon är en av sveriges bästa makeup-artister.

Mundiarée (usch vilket ord!)

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man blir arg och ska ryta till. Jag har en förmåga att spotta ut ord i alla möjliga färger och former (dock endast när jag blir arg). Danska, engelska, svenska och troligtvis en smula franska, tyska och spanska också.

 

Det är fruktansvärt irriterande när man i upprört tillstånd ska förklara något invecklad och upptäcker att man inte kan hålla tungan rätt i mun. Det tar liksom bort allvaret i det man säger och får bara åhörarna att skratta.

 

Detta hände mej idag.

 

Jag skulle förklara för min "son" varför han inte fick kväva sin syster i en säck och sedan hoppa på henne. Utskällningen kom ut i form av en sorts danska, eller något liknande. Åtminstone var den tillräckligt främmande för att få barnen att tro att jag ville distrahera deras bråk genom att leka trollkarl. *mutter*

 

Men så kan man ju iofs också göra om man vill... En av mina au pair-vänner pratar konstant på Italienska, vare sig den hon pratar med förstår eller inte. Hon gör som norrmännen, när de ska skruva i en glödlampa - hon försöker snurra runt huset istället för glödlampan!

 

Nog med onödigt babbel för idag.

 

 

Ett kapitel avslutat, nu börjar nästa...

Tentan är överstökad och jag är innerligt glad. Det var lättare än jag trott.

 

Nu ska jag ägna all koncentration åt musik. Piano, flöjt och sångträning måste tas igen. Jag har latat mej på den fronten den senaste månaden - till fördel åt mina studier förstås.

 

Men framför allt är det mitt stora musikverk som måste påbörjas nu. Det ska vara färdigt sista juli.

 

 

Spectacular Studios

Makeupstudion har många värdefulla kontakter som ger "oss" elever många möjligheter. Bl.a. denna:

 

 

"Från och med våren 09 finns nu även Spectacular Studios i Makeupstudions lokaler i Stockholm.
Spectacular Studios är en agentur i världsklass som representerar artister i form av fotografer, makeupartister, creative directors och stylister över hela världen, såsom USA, England, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Japan med mera.

Agenturen har sitt huvudsäte i Stockholm men har även ett kontor i New York. New Yorkkontoret drivs av Soraya Hamdi, makeupansvarig för kända TVserien Gossip Girl.

Agenturen ägs och drivs av Eric North Blyth och Maria Oldenstedt, bla vinnare av Årets frisör/Avant Garde -08.

Detta nära samarbete med Spectacular Studios gör att Makeupstudions elever nu erbjuds en enastående och fullkomligt unik chans till praktik inom mode- och mediabranschen via Spectacular Studios - både i Sverige och utomlands!"

 


En av "Spectacular Studios" otroligt konstnärliga modebilder...

 

Ser du dej själv som modell?

Om det är något du vill satsa på så är DETTA en sida som ger dej bra tips. Tipsen kommer från självaste Bob Pardue (a professional model and fashion photographer).


 

Dagens modebild

Jag har ju tenta imorgon, så jag är inte så aktiv inne på bloggen. Men en dagens bild ska ni få! America's Next Top Model - vinnare Nichole (Season 12 tror jag)

 

Dagens modebild

Vackert!! Mm... extremt vackert.

 

Hård bransch...

Läste en intressant artikel om en makeup-artist... En tjej som minsann inte gav upp........ :P Alltid uppmuntrande att läsa om de få som lyckas komma nånstans.

 

Artikeln finns att läsa här.

 

Dagens modebild

Kan man, som musikfanatiker, annat än älska denna bild? :D Inte nog med att det är ett piano på bilden, färgerna är fantastiska och blomsterarrangemanget kittlande sött.

 

Jag filade ner några bilar...

Jag kör runt i London varje dag. Livsfarligt? Ja!

 

Man känner sig som en grävling mitt på vägen. En sån som alla gärna kör över. Men otroligt nog är det väldigt ofta jag kommer helskinnat hem :)

 

Jag kommer från en liten ort i Sverige. Jag är van vid att det endast är 2-3 bilar som är ute på vägbanan och knuffas. Men här är det annorlunda. Här är det hundraelva och fler! Jag är också van vid en, eller ingen, fil. Här kör jag dagligen igenom en rondell med 4 filer och 3 trafikljus (inne i rondellen!). Det är alltid en upplevelse.

Men det finns bara en enda regel som gäller när man kör bil i London. TUTA OCH KÖR! BE ATT DU INTE DÖR! (Se där, jag rimmade dessutom.. *applåd*)

 

Om jag tycker trafiken blir alldeles för aggressiv brukar jag blunda och ta 10 djupa andetag innan jag kör vidare (nä, ibland kör jag medan). Det får oftast motsatt effekt och jag får köra rally för att komma ifrån rasande billister. Men jag lär mej aldrig att sluta med det där ändå :/

Första gången jag skulle köra i London ensam hade jag bara fått två snabba "körlektioner" med pappan här i huset. En tidigt på morgonen och en sent på kvällen. Aldrig när trafiken var som värst. Så ni kan ju räkna ut själv hur jag reagerade när jag plötsligt knuffades ur boet och skickades ut ensam på vägen med en karta och dåliga nerver.

 

Pappan i huset hade kört mej utanför London någonstans på okänd ort. Sådär, sa han hjärtligt, nu får du själv försöka hitta tillbaka! Det är en bra träning.

 

Jag tuggade upp underläppen och vågade inte säga ifrån. Han försvann i folkhavet och jag satt ensam kvar med min karta och min bil.

 

Det var inte att läsa kartan om annars var problemet utan att läsa den samtidigt som 145378 stressade affärsmän jagade mej igenom storstadstrafiken. Det var minsann inte bara att hoppa av motorvägen, ta kafferast och läsa igenom kartan i lugn och ro. Nejdå.. den fick man kasta några snabba ögon på mellan varven, när trafikljusen blinkade rött.

Men kan man tänka sig att jag trots allt kom hem!! :D Och inte har jag krockat många gånger detta år heller.

Bara kapat ett öra på en parkerad bil, nött rumpan på min egen när jag försiktigt backade in i en osynlig mur (sent på natten) och så ja.. den där gången när min bil tafsade lite på en annans, för att mina ögon fascinerades mer av slottet som susade förbi än av de mötande bilarna.

 

Sånt som händer...! :-) Tur att engelska familjen betalar.

Dagens modebild

Idag är jag på strålande lyckligt humör. Mer än vanligt alltså! ;P Därför ska ni få en riktigt ljus och härlig bild idag.

 

 

Och så vill jag ge en särskilt stor kram till Daniel idag som är en helt otroligt underbar vän!! Du är så mycket värd ska du veta. Vet knappt vad jag skulle göra utan dej! :D

 

Du finns alltid, alltid, alltid där för mej. I vått och torrt. Vi kan ringa till varandra mitt i natten om det skulle behövas. Vi kan dela sorg och glädje, ALLT. Det är grymt att ha såna vänner!!! =)

Jag = badmodell? NEJ

Hm.. blev kontaktad av en fotograf som är specialist på att ta undervattensbilder.

 

Jag ska bli makeupartist, hallå!! Inte modell. :P Och jag är INTE på långa vägar något modellmaterial. haha...

 

Annars låter det ju som ett ganska kul projekt! :D Är det ingen annan här som vill ta denna chansen istället för mej?

 

"Söker fysiskt och mentalt kapabla människor för en undervattensfotografering.. Allt börjar med en träning/test för att se hur länge vederbörande kan hålla andan efter lite träning och utbildning i andningsteknik.. Sedan följer ett antal betalda träningar i dels andhållning och posering.. Svårt att få till det bra med balans etc.. Slutligen görs en fotografering (om vi kommer så långt).."

 

Skit. hm...

(Har ej vett nog att ursäkta mitt språk idag... som annars hålls exemplariskt rent ;))

 

Hade "Speaking testet" i skolan igår. Tyckte allt gick perfekt... ända tills........... VILKEN FET MISS! Hoppas, hooooppas jag får ett högt betyg ändå. *suckar djupt*

 

Jag och Carolina skulle göra testet tillsammans. Vi var hemma hos Carolina innan, käkade pasta och övade under skratt och tårar. Insåg att vi utan tvekan skulle misslyckas.

 

Och där satt vi sedan, framför de två rakryggade, skräckinjagande "examinatorer". Carolina skakade som ett asplöv och jag blev nervösfnittrig. Lyckades dock hålla mej i schack.

 

Jag fick avancerade frågor om dagens politik och den globala växthuseffekten. Och jag svarade seriöst, pratade på av hjärtans lust. Tyckte jag var duktig som lyckades klämma in många avancerade ord (som jag däremot inte vet om jag använde på rätt sätt) i mitt barnaspråk.

 

Men så plötsligt, mot slutet av provet, kom en fråga som jag inte alls fick grepp om. Den var typ så här:
"Tror ni att besluten man tar förändras när man blir vuxen?"

Öh... VA??? Vad, hur, när, varför??

Jag satt som ett stort eländigt frågetecken, så där gapande ugglelikt som bara jag kan se ut. Jag försökte prata bort frågan med lite annan goja. Carolina däremot förstod frågan, men begrep inte vad jag dillade om. Hon tittade på mej och upprepade frågan.

Alltså är jag korkad eller var inte frågan väldigt märklig???

Vadå beslut? Vilka beslut?? HALLÅ????? Tack för att betyget kommer dras ner nu då!!! Hade annars hoppats på högsta. *arg, uppretad, sur, irriterad, frustrerad osv...*

 

"Du tabbade dej." Fnissade Carolina när vi gick utanför dörren.

"Tack för upplysningen! Nu fick du mej genast på bättre humör." Surade jag.

 

Jo, tack! Nu ligger det ännu mer press på mej inför tisdagens tenta.

 

(Måste ju följa traditionen att lägga ut en bild på mej i alla inläggen under kategorin "personliga inlägg". Här kommer mitt dokumenterat bästa, elegantaste hopp! *IRONISK till 1000*)

Jakten på modeller måste starta i tid!

Har ansträngt mej för att skriva opersonliga blogginlägg i månader nu. Det är inte en förmåga jag föddes med. Min natur är ganska expositionell. Och nu kliar det i fingrarna, tankarna kryper på och vill göra sina röster hörda. (tolka det inte schizofreniskt! ;-)

 

Men jag ska bara skriva lite om hösten..... ja.......... hösten!! :S:S

 

Hur i hela friden ska jag kunna ragga modeller till alla lektioner? Springa på gatan och fråga eller??? Jag har inte bott i sthlm förr och känner inte en kotte. Mja.. en syster och en bror har jag förstås. Nån kusin och ytterligare någon o-smink-intresserad vän ;-)

En asiat känner jag inte heller till, vad jag vet. Var finns dom?? (Det ska man visst ha till en lektion.)

 

FINNS DET NÅGON DÄR UTE SOM VILL LÅNA MIG SITT ANSIKTE I HÖST????

 

*ber och bönar på mina bara knän*

 

Jag ska inte göra något farligt. Bara kladda med färg och form. :D Så här:


(Och så får ni ju dessutom ett utomordentligt trevligt samtal med framtidens CHRISTA AJRIS! *blink blink*)

hehe.. ja nu känner jag verkligen att jag RAGGAR modeller. Pinsamt.

Handlöst och svindlande...

Milda makaroner!! Nu är det dags att punga ut 45 000:- för höstens seriösa lekskola. Idag kom räkningen.

 

Sitter här och skrämmer upp mej själv med att detta kan bli mitt livs största "kasta pengar i sjön"-bus någonsin........... *tuggar nervöst på fingrarna*

 

Men vad kan bli värre än att jag blir en usel makeup-artist och måste jobba som städerska i 3 år för att ta igen pengaförlusten? Så mycket värre kan det ju inte bli.... hehe... (och detta skulle likna någon slags tröst. suck)

 

Nej, hörni gott folk! Jag har inte råd att misslyckas. Så nu betalar jag häxpriset och kastar mej handlöst utför klippan.


Ingen tid att förlora! Vi har bara ett liv - så följ dina drömmar...! (För alla med förstånd större än en 1-årings kan förstå att detta ÄR min dröm!) DAGS ATT LÄRA SIG FLYGA!!

 

(Fotografi av Eugenio Recuenco)

Smink - för eller emot?

Smink gör en inte alltid vackrare. Det finns skrämmande exemplar på det. Här är ett:

 

Detta är 80-talets punkdrottning - Nina Hagen

 

Här är samma - otroligt vackra! - tjej innan hon blivit sminkad:


Mode i skogen, fungerar också!

Nä, nu börjar det bli segt.... jag har ju inget att skriva i bloggen!!! Vill att skolan ska börja snart så jag får något vettigt att skriva om.

 

Längtar efter att få åka hem till Sverige igen. Längtar efter min familj och mina vänner. Längtar efter sol, värme, land och skog (jag är EJ uppvuxen i en stad). Hur mycket jag än älskar stadslivets alla möjligheter så är jag ändå i hjärta och sinne en tvättäkta bondjänta :D En modemedveten skogsmulle.. ;)

 

Otroliga priser denna vecka!

Killar och tjejer, denna vecka har dessa sajter OTROLIGT låga priser på sina kläder:

 

http://www.styleshop.nu/shop/

 

http://www.efashion.se (Hjälp vad sminkad denna modell är. För mycket!)

 

http://www.aldoshoes.com/

 

 

Mitt framtida... bröllop!

Nja.. det är nog inte helt omöjligt att fixa....... om man bara skaffar lite mer pengar..... *tuggar på håret*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mode genom tiderna

Ramlade över en sajt som erbjuder djupdykning i modets värld. INTRESSEKLUBBEN ANTECKNAR och tipsar vidare! ;)

 

Ida Persson

Hittade en blogg som jag gillar. Svenska stylisten Ida's blogg!

 

Hon verkar vara otroligt duktig. Här är en av hennes konstverk (som jag så försiktigt lånar..)

 

Detta är EXAKT en bild som jag skulle älska att skapa. Jag är barnsligt förtjust i att kombinera gammalt mode och nytt. Forntidens detaljrikedom och dagens stilrena, sötsura arrogans.

Vibrationsmaskinen

Nyss hemkommen från ett träningspass. Idag tränade jag inte riktigt lika hårt som jag brukar. Däremot testade jag något nytt kul!!

 

Vibrationsmaskinen.

 

Jag vet knappt vad den är bra för, men jag tänkte att NÅTT måste det väl vara bra för.. :P Så jag använde den.

 

Men vilken mes!! Den gav bara lite löjligt darr i benen. Först stod hastigheten på 36.00 nått.. Jag drog upp den till 80.00. Men, haha.. det var minsann en upplevelse! Huvudet skakade så ögonen höll på att hoppa ut. Magen knöt sig så det inte bara gjorde ont utan jag fick svårt att andas.

 

Hoppas att 15 min uthärdning av denna tortyr ger belöning! Ja hoppas på en starkare rygg och starkare ben. GE MEJ!!!

LOL..... ASG.. men hjälp

Det är kul när man kan skratta åt varandra..... HAHAHAHA

 

Mode och konst förenat

Detta är en otroligt mysig barn-bildserie av fotografen Eugenio Recuenco.

 

Törnrosa

 

Askungen

 

Snövit

 

Skönheten och OdjuretPrinsessan på ärtenRödluvan och vargenMästerkatten i stövlar


Dagens modebild

Listig ;)

Jag älskar listor!!! Hittade denna på i en väns blogg, så jag snor den.


Brukar du komma i tid: Mjä... oftast lite sen.
Vad hade du i din mun senast: Ett kex.
Har du bra kondition: Är ganska tränad, men konditionen är ändå dålig.
Hur känner du dig just nu: Glad och entusiastisk inför allt. Lite frustrerad och sur på mej själv mellan varven.
Kan du laga mat: Absolut! 
Vad har du på dig just nu: Tighta svarta boxershorts och ett guld/rosa linne.
Vilket är ditt senaste inköp: En underbar mjölkvit spetsklänning!!! Ska ha den i sommar nån gång. 
Vilken tid gick du upp idag: 10 och ändå hade jag sovmorgon. *applåd*
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Min engelska familj.
Har du sovit i din egen säng inatt: Naturligtvis.
Vad hade du sönder senast: hm.. tar inte ofta sönder något. Men för någon månad sedan bröt jag en cello mitt itu (den ramlade och halsen gick av)
Senaste alkoholintag: Bara vin till finmiddagarna om helgerna.
Har du haft mörkt hår: Jag har haft alla färger man kan ha!! Dvs. alla någorlunda naturliga färgnyanser.
Är du morgonpigg: Om jag lagt mej tidigt kvällen innan, så ja!
Vem snackade du med senast: Mamma i 2-3 timmar idag. Det måste ha varit ett dyrt samtal.
Stjärntecken: Vädur (bästa!)
Varm favoritdricka: Varm choklad.
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten!
Alkoholhaltig favoritdricka: Cider.
När kysste du någon senast: 148 dagar sedan :P
Saknar du någon just nu: Många.
Hur ofta loggar du in på LunarStorm: oj hjälp... haha.. lunarstorm. Kanske en gång om året. Har faktiskt kontot kvar även om jag aldrig använder det! 
Vilka språk kan du prata: Svenska, danska, engelska.
Vad ska man göra för att få dig arg: Missbedöma mej (t.ex. tro att jag är ytlig eller oseriös). Inte ta mej på allvar. Beställa stora musikverk och inte orka lära sig dem. Stjäla mitt hjärta och inte vara rädd om det.
Senast sedda filmen: Chanel...
Favoritgata: Bond Street.
Motionerar: Cyklar och går korta promenader varje dag. Men inte mer seriöst än så.
Favoritprodukt på Apoteket: Vilken konstig fråga. Jag vet knappt ens vad som finns på ett apotek. Har aldrig köpt något därifrån. Eller jo, nu kom jag på!! Koffeinpillerna som jag käkade på gymnasiet :P
Älsklingsljud: Musik
Varit i Polen? Japp!
Hur gammal var din mamma när hon födde dig? 26 lr nått kanske.
Tittade du på tecknat när du var liten? Sällan.
Vad var den senaste musik du lyssnade på? Toto
Vad är det bästa med dig? Passionerad, hängiven. Mycket ambitiös (kan vara helt extrem) om jag tycker om något! (Det har hänt många gånger att jag jobbat både dag och natt och knappt hunnit äta eller sova, för att inspirationen har legat på.) Kreativ och enormt fantasifull. Sen brukar jag få höra att jag är charmig, snäll och omtänksam ;) Tack för de orden vänner  <3 *blink*
Vad är det sämsta med dig? 1. Ett fruktansvärt hett temperament. Kan vara mycket vass i munnen när jag är arg. :( Inte alls trevligt. 2. Om något inte intresserar mej kan (om jag inte är tillräckligt motiverad) jag var ganska slarvig och likgiltig. Och det kan gälla vad som helst; Studier, jobb, människor. Jag måste tycka om det jag gör för att kunna lägga min själ i det! Men om jag tycker om det så gör går jag också in för det desto mer!!! 150% 3. Gör inte gärna något av plikt - är inte så förtjust i att någon försöker bestämma över mej. Jag vill gärna vara min egen chef :)
Hur var du som barn? Under 7 år; Tyst, lugn, självständig, försiktig och snäll. Över 7 år; Uppmärksamhetskrävande, vild, bråkig, jobbig. :P
Har du bra kontakt med din familj? Mycket bra!
När hånglade du med en man första gången? Milda makaroner! Första kyssen va väl i 17-års åldern.
Hur stora fötter har du? 38.
Hur ofta filar du dem? När det behövs.
När ångrade du senast något du gjorde på fyllan? Är aldrig på fyllan.
När dansade du senast? Nån månad sedan.
Följer du någon Tv-serie? Top model, Gossip girl, lost, one tree hill. Saknar Prison Break <3
Vad gjorde du nyårsafton 1999? Gissar att jag va på läger i Vännäs. 
Vilken roll hade du i skolan? Duktig och tyst på högstadiet. Fnittrig, pratglad och lite slarvig på gymnasiet.
Boxers, briefs eller tanga? Hotpants.
Hur långa ögonfransar har du? För korta!
Brukar du bada på sommaren? Nån gång ibland.
Älskar du alla former av sport? Om jag går in för att spela något så gillar jag det mesta.
Är du med i någon fackförening? Nej.
Gillar du parmesan? Vad är det?
Har du gjort något kriminellt? Kört för fort. Cyklat och hållit fast i motorcykel (vet inte om det är kriminellt :P Men farligt va det..)
Vad heter din bästis? hehe.. Bästis hade jag mest i tonåren :P Men närmaste vänner just nu (som jag har mest kontakt med): Daniel, Johannes och Patric.
Vad är det första du gör på morgonen? Slår ihjäl väckarklockan.
Vad är det sista du gör innan du somnar? Ber att alla mina drömmar ska slå in ;D
Vad äter du oftast till lunch? Nyttigt och sunt.
Sopsorterar du flitigt? Slösar inte tid på sånt.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag? Inget. Dricker endast kaffe när det sociala sällskapet kräver det.
Har du några allergier/handikapp? Allmänt vild och galen? ;)
När besökte du ett gym senast? För några dagar sedan. Skulle ha gjort det idag, men fick inte tid..
Är det nåt du absolut inte äter: Kålpudding. Fiskbullar. Korv.
Musik just nu: Har svarat på denna fråga i föregående inlägg.
Vad sa du senast: Jag sjöng för mej själv.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Slutet av 1800-talet i Vilda Västern.
Hur många kuddar sover du med: Varierar. Vissa perioder ingen alls. Just nu med 2.
Favoritväder: Sommar och sol, men inte för varmt!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Min (framtida) man, ett piano och Böckernas Bok.
Spelar du nåt instrument: Beror på vad "spela" definieras som.. Men jag kan behärska flöjt, fiol, piano och gitarr.
Morgon- eller nattmänniska: Jag kan vara både och. Jag är vad jag vill vara! Detta år är jag en morgonmänniska. Förra året en nattmänniska.
Sparare eller slösare: Samma svar: Jag är vad jag vill vara. Eller rättare sagt, vad ekonomin tillåter mej att vara. Förra året var jag en slösa, detta året en spara.
Vem är viktigast för dig: Stål.
Tror på liv på andra planeter: Nej, men det är ett spännande ämne.
Har du några homosexuella vänner: Nej, inte vad jag vet.
Tror du på mirakel: Jadå.
Är du kittlig: Nej, bara när jag är kär.
Snarkar du? Aldrig.
Rädd för insekter? Rädd nej, men jag gillar dom inte.
Det här är jag bra på: Prata för mycket och pratar innan jag tänker. Använda fantasin och vara kreativ.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Inte vara rädd eller nervös för någonting.
Morötter eller godis? Olika
Pizza eller hamburgare? Pizza.
Skriver du dagbok? När det behövs.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Har alltid velat pierca mig i naveln, men vågar aldrig. :S
Stökigt eller välstädat? Vill ha det välstädat. Men har det inte alltid.
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig med min kofot!!
Vilken hand håller du gaffeln i? Fel hand.
Hur är din drömkille? Charmig, känslosam, omtänksam, snygg, bra klädstil och stil överhuvudtaget (=vara medveten om sig själv), färgstark personlighet (humör är tillåtet), UNIK - han ska sticka ut ur mängden, på ett bra vis! Vara passionerad, händig, naturkär, sportig och vältränad är ett pluss, gärna reslig och manlig, spännande, duktig på att föra sig socialt, rolig, romantisk, kramgo, förståndig och mogen (men ha barnasinnet i behåll), målmedveten, stark, familjekär, musikalisk.... bland annat..........
Hur många syskon har du? Fem och en hund.
Är du rädd för blod? Nejdå! Blod är vackert och fascinerande att se på.
Saltar du på maten? Mycket!!
Gillar du att sjunga? JAAAAAAAAAAAAAAAAA
Anser du att du är stark? Mentalt? Nej. Men seg och uthållig ändå. Fysiskt? Ja, för min kroppsstorlek :P
Brukar du sola? Älskar att vara brun! Men tycker inte om att sola naturligt tyvärr :S Svettigt och alldeles för långtråkigt.
Vad gör du om du får hicka? Sväljer den
Kaffe, te eller inget? Kaffe.


Gaaahhh VILL HA!!

Titta här vilken galet snygg jacka!! Ser ut som en pilotjacka :D

 

Stundens favoriter

Dessa låtar går i mina högtalare just nu... Jag ger er några smakprov. (Jag har mycket bred och originell musikstil. Kan lyssna på i princip vad som helst. Var beredd på det! :P)Odödliga klassiker

Ojojojoj... Jag vet att Toto - Africa är en gammal låt. Men vissa låtar är helt enkelt odödliga... Bl.a. den! Idag råkade jag snubbla över en Toto-mapp på datorn och lyssnade igenom den.

 Igen insåg jag: Jag älskar "Africa"!!!! Kan lyssna på den hundra gånger utan att tröttna. Introt är SÅ GRYMT. Och gitarrsolot i "Hold the line" är helt sanslöst... Ryser i hela kroppen, börjar gråta och får andningsproblem av det ;P

 

Alltså.. Speciellt på höjdpunkten, och så kommer de andra två gitarrerna in!! Den ena en ters under "melodin" och den andra en kvint (vissa toner en sext) under. Och det är precis min favoritharmoni. GAAAAAHHHHH så underbart. Dessa låtskrivare har musikaliteten i huvudet. Jag skulle vilja göra en covert på denna låt. Ska nog göra det :D

 

Jag är inte en person som håller mej till vissa artister. Jag har nästa inga favoritartister. Jag fastnar för några låtar hos varje band.... Plockar ut det bästa ;)

 

En av mina stora favoriter bland de gamla klassikerna är också "When the children cry". Det var Manne som fick mej att förälska mej i den låten. Tack! :) Den får alltid mitt hjärta att smälta. Förut kunde jag spela den på gitarr.. men nu har jag nog glömt allt. :( Äger ingen gitarr längre.

 

 

 

Men hjälp vilka frisyrer dåtidens rockstjärnor hade :O Helt klart minus.. hahaha

 


 

Jag måste börja utveckla musiken i mitt liv på allvar snart. Jag börjar bli otålmodig!! Ska jag bara sitta hemma vid pianot och skriva låtar efter låtar i hela mitt liv utan att göra något av dem?

 

Tror jag har samlat på mej runt 400-500 låtar nu. Vissa bara nedklottrade på notpapper och andra inspelade på minidiskar.

 

 

 

Men problemet är att jag inte behärskar pianot tillräckligt bra än för att spela upp dem för någon.. :S Surt.


Nu ska jag sluta prata musik.. det är nog ingen som tycker det är intressant att babblar på om detta jämt.. :P JAG KAN INTE HJÄLPA ATT JAG ÄR MUSIKFANATIKER!!!

Dagens modebild

Mode-Clown - En otroligt härlig styling!!!! :) (Modellens min är dock ej den bästa.) Men stylingen.. ojoj grym! *tumme upp*

 

FrisyrtrenderBob och Vågor - 1920-talet

En look som var väldigt populär bland damerna under 20-talet. Frisyren kallas också för "The Flapper", som alltså innebär att håret delas i en kraftig sidbena och görs vågigt med hjälp av klämmor och mycket gele eller mousse.

Kändisar som var speciellt förtjusta i frisyren var bl. a Zelda Fitzgerald och Colleen Moore.
Pompadour - 1950-talet


Av de två mest kända frisyrerna för 50-talet, Pompadour och Ducktail, var Pompadour den mest respektabla.

Frisyren görs genom att kamma håret tight bakåt längs sidorna, och bakåt uppåt på hjässan för att skapa volym i luggen.

Frisyren kännetecknas ofta som Elvis Presley's och Johnny Cash's mest använda.Ducktail - 1950-talet

Ducktail är en lite "vildare" variant av Pompadour. Här ska håret sparas i nacken så att man, efter att ha masserat in någon fet kräm, kan kamma håret slätt bakåt, och bilda ett slags "dike".

Håret på sidorna ska vara slätt, och resten får gärna vara lite rufsigt. Annars formades en tubliknande lugg som också kallas för "The elephant's nose".

Du minns väl John Travolta i "Grease"?

 

 

 

 

 The Pixie - 1950-talet

Audrey Hepburn hade en gång den här frisyren, och efter det har den blivit omåttligt populär. Men den som sammankopplas mest med frisyren är nog Mia Farrow, när hon spelade huvudrollen i filmen "Rosemary's Baby". 

Även nutida stilikoner har anammat frisyren, ex. Victoria Beckham, vilket skapade stora rubriker.


Beehive - 1950/60-talet

Inget hår är större än en "beehive". Kvinnor fixar den här frisyren med massor av hårspray, kanske också en smula löshår, oftast i en hög och avlång form som liknar en bikupa.

I södra USA är den även känd som "The B-52", och det inspirerade ett band i Georgia att döpa sig efter det och skapa konstig musik.

Som bekant är Amy Winehouse ett stort fan av "beehive"-konceptet.The Shag - 1960-talet

Beatles välkända frisyrer, när män fortfarande skulle ha kort hår.
Det är egentligen vilken klippning som helst, den har inte blivit klippt på länge helt enkelt.

Men ärligt talat, var du en av de största popidolerna på 60-talet så älskade fansen dig oavsett vilken frisyr du hade.Bouffant - 1960-talet

Detta är egentligen en styling. Oavsett vilket frisyr du har kan du göra en Bouffant. Med hjälp av massor av toupering mitt på hjässan, och hårspray förstås. Den tidigare nämnda "beehive" är en typ av Bouffant.

Pryds snyggt med ett sidenband som på bilden, och jag lovar, det sitter kvar!


Afro - 1960/70-talet

En frisyr som används mest av afro-amerikaner, men även andra etniska grupper och människor med väldigt lockigt hår.

Stilen fixas genom att det lockiga håret inte klipps under en tid, och bara borstas tills det blir fluffigt och luftigt.

Jimi Hendrix hade ofta håret så här.


Cornrows - 1960/70-talet

Cornrows är ett alternativ till afro.

Håret flätas hårt mot hårbotten, oftast i rader från pannan och bakåt, och fästs med gummiband.

Kan göras i många olika mönster, för att göra frisyren så personlig och unik som möjligt.

De flesta frisörer behärskar tyvärr inte tekniken. Det är säkrast att gå till en salong som specificerat sig på afrohår.


Dreadlocks - 1970-talet

Här gäller det att ha långt hår, eller åtminstone halvlångt. Ofta används syntetiskt hår tillsammans med det naturliga för att fylla ut.

Man delar håret och tvinnar dem i långa tofsar.

Dreadlocks-stilen började på 50-talet i Jamaica och nådde Amerika ungefär samtidigt som reggaen blev populär.

Den mest kände dreadlocksbäraren: Bob Marley.


Feathered Flip - 1970-talet

Blev modern genom Farah Fawcett, en av tjejerna i Charlie's Angels, och kallas därför "Farah Fawcett-frisyren".

Tusentals kvinnor kopierade den här frisyren på 70-talet.

Håret är delat i en bena och bakåtstylat, men samtidigt mjukt och luftigt.

Tips för att göra frisyren själv hemma:
Plattånga topparna utåt, det blir kanonsnyggt!


Jehri Curl - 1970-talet

En stil buren av afro-amerikanska män som innebär ganska mycket jobb med kemiska behandlingar och stylingprodukter.

Det afrokrusiga håret kammas ut i vått tillstånd för att sedan permanentas för att få en något mindre krusig effekt. Ju oljigare look, desto bättre.

Devilock - 1970/80-talet

The Misfits gjorde stora märken i frisyrhistorien med denna frisyr.

Allt hår kammas framåt och tvinnas sedan samman till en spets.


Hockeyfrilla - 1970/90-talet

Den ultimata "bonnläppsfrisyren". Det är väldigt enkelt. Långt bak, och kort fram.

Av någon anledning är den här frisyren något av ett kännetecken för lågklassen.

Det finns många varianter av hockeyfrillan ex, Hockeyfrilla-mohawk, Tropisk hockeyfrilla (med dreads i nacken), Skullet (rakat huvud med långt hår i nacken) och Cullet (långt hår i nacken, men som läggs framåt i pannan för att dölja viss flintskallighet).


Liberty Spikes - 1980-talet

Precis som sin vapendragare Mohawk, så är det här en utmanande frisyr, både att bära och för samhället.
Den är verkligen associerad till punken på 80-talet.

Den väcker frågor som; "Hur får han dem att stå så där?" och "Hur många ögon har han stuckit ut med de där?"


Det positiva med Liberty Spikes är att så länge du har ett par decimeter långt hår, ett hat för etablissemanget och Karlssons klister, så kan du också göra den här frisyren.Mohawk - 1980-talet

Detta är THE HAIRSTYLE för punken och dess historia.

Så här gör du frisyren: Raka bort allt hår förutom en sträng i mitten, från pannan till nacken.

Detta hår bör vara långt och fås upp att spreta på något vis, det finns mycket medel att tillgå: spray, ägg, klister, pomada och gele.

De andra varianterna av mohawk är: Reverse Mohawk - Håret kvar på sidorna, rakat i mitten, BI/TRI Mohawk, Chelseahawk (med lugg), Duo-hawk (delad i två delar), och Deathhawk (med sparade polisonger och bredare och rufsigare kam).Rat Tail - 1980-talet

En hårstil som innebär att man sparar en lång hårlock i nackslutet.

Håret kan lämnas i sitt naturliga skick, flätas, permanentas eller dreadlockas.

Ännu en frisyr som är sammankopplat med den lägre stående bonnläppsklassen.


Permanent - 1980-talet

Förmodligen frisyren du tänker på när jag säger 80-tal.
Permanenten lanserades som den stora grejen på 80-talet, och det var också då dess storhetstid var.

Både kvinnor och män permanentade håret, fast mest kvinnor.
Och använde så mycket hårspray de kunde för att hålla det på plats!

En sak som är viktig att nämna; alla kan inte se ut som en rockstjärna dvs permanenta sig...det beror på vilken hårkvalitet du har.


Pottfrisyr - 1980/90-talet

Om du inte har råd att gå till frisören, då kan du fråga en vän om han/hon att sätta en potta på ditt huvud, och raka bort allt som hamnar utanför dess kant.

Det är precis vad många killar gjorde, eller, det är i alla fall vad de ser ut som att de gjorde.

Några kändisar som rockade frisyren: James van der Beek, Nick Carter, Robyn.


Hi-Top Fade - 1980/90-talet

En frisyr som gjorde sitt bästa för att se ut som suddet på en penna.

Speciellt populär hos afro-amerikanska ungdomar.

Håret är rakat i nacken, fönat rakt uppåt, och sedan klippt rakt av på ovansidan för att få en helt platt yta.

Will Smith är till synes inte helt obekant med frisyren.The Rachel - 1990-talet

En mycket populär frisyr som namngavs efter den karaktär som bar den; Rachel Green, från Vänner. Hon hade den här frisyren de första säsongerna av serien.

Den var hos kvinnor den mest efterfrågade klippningen på 90-talet.

Det är en uppklippt frisyr med både ljusa och mörka slingor.Fauxhawk - 2000-talet

För de som vill ha lite punk i sitt liv, men inte vill raka huvudet, är Fauxhawk perfekt för dem.

En kortare frisyr är stylad med gele för att skapa en slags "mohawk" i mitten.

En varitaion av den här är The Hoxton flip, där sidorna är tighta och hjässhåret står rakt upp.
Ponyhawk är ännu en variant där håret bildar små tofsar i mitten av huvudet.

David Beckham är en av dem som kan stå ansvarig för att många kineser klippte sig så här.


Emo - 2000-talet

En komplicerad hårstil för de komplicerade känslor som går hand i hand med Emo-stilen.

Ofta färgar Emo-killen/tjejer håret svart, gör en extrem sidbena och har en med kniv skuren lugg.

Det sägs att en Emo symboliserar en livsstil där du ser på samhället genom att gömma dig bakom ditt hår.Buz Cut - 2000-talet

Hårtrenden för den som inte gillar hår.
The Buz Cut innebär att du klipper eller rakar av allt ditt hår, till den längd du själv önskar.

Frisyren associerar oftast till det militära, särskilt nyrekryterade.The Combover - 2000-talet

Som man kommer du till en punkt i livet när du inte längre har hår.
En del rakar av det som är kvar och lever med det. Andra kämpar med anti-flint-medel såsom Rogaine eller The Hair Club for Men för att lösa problemet med sin skallighet.

Sedan finns det de som inte låtsas om att det finns något som heter skallighet. De låter sitt hår växa ut och kammar det över de flinta fläckarna för att dölja det.

Kända personer som sysslar med överkamning är bl.a. Donald Trump och Homer Simpson.

Jag kan tvätta!

Tänkte att det kanske skulle vara kul att jag skrev lite mer personliga inlägg ibland. Så jag ska börja med dagens pinsamhet! (något överdrivet ;))

 

Tvättmaskinen i huset har dött. Irriterande förresten hur gammalt och omodernt allting är i England. Det är helt otroligt!! Husen är gamla, vattensystemen är gamla, gas och elverken är gamla. M.m.

 

Ibland fungerar inte varmvattnet, ibland fungerar inte elementen, ibland fungerar inte diskmaskinen.

 

Hur som helst... Så jag var tvungen att stoppa all tvätt i bilen och börja rejsa runt på londons vägar för att hitta ett Tvätteri. Det tog tid och som vanligt är inte trafiken den enklaste. Man är lycklig om man kommer helskinnad fram.

 

Så började pinsamheterna. Jag har ALDRIG tvättat på ett sådant ställe förut.

Det fanns tvättmaskiner överallt. Torktumlare och andra märkligheter. Allt snurrade och allt såg likadant ut. Jag hade ingen aning om vad som var vad.
"Hallå!" Sa ägaren och gav mej en nick, fortsatte sedan med sitt.

 

Jag skyndade mej fram till en tvättmaskin och låtsades som om jag visste vad jag höll på med. Fumlade lite med tvättmedlet och tappade ut lite kläder på golvet.

"Jag vill inte vara oförskämd eller så, men behöver du hjälp?" Undrade en snäll rullstolsbunden 98-åring. Hon hade stenkoll.

"Ja tack, jag har ingen aning om vad jag gör." Svarade jag med ett skevt leende. Insåg också att jag inte kunde använda mitt tvättmedel eftersom jag glömt den lilla runda mätkoppen hemma. Så jag var tvungen att fråga ägaren om en sådan:

"Alltså.. jag vet inte hur jag ska stoppa i tvättmedlet för att jag har glömt... hm.. jag har glömt.." Jag kunde inte komma på vad saken hette. (Vet fortfarande inte.) Försökte förklara.
"Den runda saken.. den där som man häller i.."

Tack och lov förstod han efter ett tag och gav mej en sådan. Men då visste jag inte vilket av alla möjliga tre hål som jag skulle hälla i. Ägaren flinade:

"Är det första gången du tvättar?"
"Nja, alltså.... Nej. Men...." Han såg road ut.

 

Sådär. Nu har jag blivit officiellt känd som blondin!

Röda läppar

Hur lyckas man få till riktigt läckra läppar?

 

Ja, vill du inte ha de torra, frasiga tantläpparna där färgen rinner ut i mungiporna så är det ett nogsamt och avancerat arbete som krävs. Åtminstone om du vill göra läpparna på en makeup-artists nivå. =)

 

Glöm det där med två snabba svep med läppstiftet! En nybörjande makeup-artist kan få hålla på i 20-30 min för att få till ett par perfekta läppar.

 

Det går att använda sig av många olika produkter för att få till ett par röda läppar. Men jag tycker detta är snygg version:

 

 1. Skrubba dina läppar ordentligt från döda hudceller och smörj dem med läppbalsam så du har en mjuk grund att börja på. (Finns många metoder till att få till en bra grund. T.ex. kan man pudra läpparna också.)
 2. Börja måla konturerna på läpparna med en röd läppenna. (Detta för att vara säker på att läppstiftet inte ska "rinna" ut, utan hålla sig inom ramarna.) (Se till att pennan är av kvalité, inte för torr!)
 3. Fyll sedan i HELA läpparna med samma penna. (Detta för att få läppar som håller färgen hela dagen.)
 4. För en förstorad effekt kan du måla lite vit kajal mitt på över och underläpp. (Som då fungerar som lite ljusreflexion.)
 • Vill du ha matta läppar kan du låta dem bara vara så här!
 • Vill du ha krämiga läppar ska du nu fylla på med läppstift i samma färgnyans som pennan. (Se till att hålla dej inom läpparnas konturer)
 • Vill du ha glossiga läppar duttar du på genomskinligt eller rött läppglans.

(Bild "lånad" från vackra Linda H's blogg)

 

 

Blodröda munnar i höst

I höst är det röda läppar som gäller. Rött i alla färger!!!

 

 

Jag vet att många inte vågar använda rött läppstift. Vi associerar den gamla generationens urvuxna passion och tänker på alla dessa frasiga, kladdiga orangeröda läppar som våra farmödrar (dock ej min ;P) går runt med.

 

HELT FEL TANKE!!! Glöm de gamla tant-munnarna. Rött har fötts på nytt! Rött är hela modevärldens passion. Rött är hett.

 

Men det gäller att använda det på rätt sätt! Få människor vet hur man ska fixa en läcker röd mun. Därför har vi alla dåliga erfarenheter av det. De flesta killar tror dessutom att det är fult :O

 

Nej nej nej.......... Det är vackert! Såååå vackert!

 

Periodare

Jag är en periodare. Visserligen alltid intresserad av mode och skönhet, men fördjupningen sker på olika områden i olika tider. Vanligtvis brukar jag sikta in mej på mycket klädsnack. Nu är det smink som gäller.

 

Många av er läsare verkar vara såna som inte lägger så mycket tid och energi på skönhet själva. Så jag måste tänka på att hålla bloggen enkel, basic och intressant lärorik på samma gång. Lärorik blir den väl iofs inte förrän jag själv är helt lärd :P Men som sagt.. det kommer....

 

Men det är kul att ni läser bloggen, trots att det kanske inte är ert huvudämne ;) Imponerande!!

 

 

Lägger upp klassikern. Jag är tjejen som spelar basket i högklackat. Och vinner! ;)

 

Dagens modebild

FÖRLÅT. Jag har jobbat mycket de sista dagarna och inte hunnit med bloggen. Funderar lite på vad för sorts inlägg ni gillar att läsa om. Jag måste ju försöka värna om min lilla snälla läsargrupp :D

 

Om det är något ni vill att jag ska skriva mer om så får ni hojta till! T.ex. Fler skönhetstips eller fler personliga inlägg osv......

 

Lägger in en dagens bild. Detta är en av de absolut vackraste bilderna jag sett... I mitt favorit-tema dessutom ;) (indianer)

 

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto