Inspirationen kommer utifrån - fantasin inifrån

Som stylist, makeup-artist, konstnär, musiker, författare m.m. gäller det att kunna SKAPA. Skapandet är en kombination av fantasi och inspiration. Inspirationen kommer utifrån, fantasin inifrån. (Ej fakta, endast mina ord och tankar. :))

 

Du måste i viss mån ha en förmåga att fånga upp omvärldens uttryck, omforma dem och göra dem till dina med hjälp av fantasi och sedan ha kunskapen att förverkliga din nya skapelse praktiskt.

 

 

Så ja, visst måste man ha fantasi och känsla för färg och form. Vissa har inte denna förmåga utan måste bli helt vägledda och mer eller mindre kopiera någon annans skapelse för att få till något själv. Aja baja! Så ska man inte göra.

 

Men det är ändå lovligt att ta hjälp, hämta inspiration, från annat i världen. Allt som ögat ser! Ja, rättare sagt tror jag att inspiration är en oundviklig ingrediens i konstens värld. Men allt handlar om att kunna hantera det rätt och göra något utav det!

 

Och nu ska jag visa några lysande exempel på hur kända stylister använder sig av just inspiration. Det är riktigt häftigt!!!

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar