Makeup i höst

 

Hur ser modet på makeup-fronten ut i höst? På visningarna är det alltid många olika looker, men jag fastnade mest för denna av Giorgio Armani. Den var lite ny och häftig!

 

 

Naket, med sotig tvådelad eyeliner. Enorm lyster i basen, bleka läppar och naturliga ögonbryn.


Bas: För att få till en bra bas med lyster gäller att grunda med en bra primer. Har man inte oljig hy kan man gärna skippa fixeringen med puder (Vill man använda ögonskugga bör man dock pudra åtminstone där man ska skugga.)

  • Ett HD puder är ett bra tips för den som vill ha ett tunt puder som bara fixerar foundation, men inte mattar ner looken!

 

Lyster: Lyster arbetas fram i första hand med ljusreflekterad highlight.

Highlighten skall appliceras på högsta punkten på kindbenet, högsta punkten strax under ögonbrynet, vid amorbågen ovanför överläppen, eventuellt lite på näsryggen och hakan (undvik om du har stor näsa/haka!!) Det är också mycket fint att lägga lite highlight på läpparna, så får de lite extra volym.

Krämig rouge är också ett tips om man vill ha extra glans på kinderna.

 

Eyeliner: En snygg eyeliner lättast till genom kakeyeliner och snedskuren pensel. På visningarna har en ganska mjuk eyeliner applicerats och dessutom kombinerats med kajal.

Kajalen ska läggas på vattenlinjen, både uppe och nere! Eyelinern går hela vägen uppe, men börjar först efter 1/3 vägen nere. Likaså är eyelinern mjukt suddad vid vingarna.

Vingarna på eyelinern gjorts något nedåtvinklade. En mycket intressant notering!! Oftast jobbar människor envist med att få ögonen att vinklas uppåt. Nej, nu ska det vara snudd på neråt, eller åtminstone lodrätt utåt. Faktiskt riktigt charmigt. Jag gillar det. :)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar