Vilken årstid är du?

Detta är ett roligt inlägg!!

 

Ta reda på vilken årstid du tillhör ..och därmed vilka färger du passar i!

Detta är bara en enkel färganalys och stämmer inte nödvändigtvis på alla människor eftersom man egentligen ska ta hänsyn till fler egenskaper än det som står här.

 

(Tänk inte att du måste vara en vinter bara för att du har mörkt hår eller för att det verkar mer logiskt med tanke på hur du upplever just den årstiden utan försök vara neutral i utgångsläget så att du kan göra en korrekt bedömning. Vi ser ofta det vi vill se när det gäller oss själva men då fastnar vi lätt i en vana där vi väljer färger vi tycker om och inte färger som faktiskt passar oss. Visst kan man använda färger från andra årstider också men det är aldrig fel att ha riktlinjer.)

 

Kort introduktion:

Vinter och sommar har kalla färger och passar endast i kalla. Höst och vår har varma färger, men kan också passa i kalla.

 


 

Färganalys sommar


 

Sommaren har skira, lite dämpade färger. De har en sval ton med blå eller rosa underton och låg kontrast mellan hår, ögonfärg och hudton (Obs. Notera att en sommar inte nödvändigtvis behöver vara en blekhyad person.)


Ljusbrunt, askblont eller grått hår.
Blå, gröna eller blågröna ögon.


Kända somrar: Denise Richards, Scarlett Johansson, Paris Hilton.

 

Vilka färger passar man i som sommar?


Mjuka, neutrala färger och pastellfärg, liksom dämpade färger med kalla undertoner. Ljusblått, rosa, lila, lavendel, plommon och blekt gult brukar passa dem bra. Undvik intensiva, livfulla nyanser eftersom de oftast kommer att se för hårda ut (Men det beror naturligtvis också på smak och vilket intryck man vill ge). Jordfärger, svart och orange tar lätt för mycket uppmärksamhet från ansiktet, så undvik det.

 


 

Färganalys vinter

 


Vintern har (i regel) mörkt hår och blek hud eller mycket mörkt hår och mörk hy. De har en kall färgskala och det är det som är dess kännetecken. Vintern har klara, starka och kontrasterande färger. Med det menas att det är stor skillnad mellan deras hårfärg, ögonfärg och hudton.

 

Svart eller mörkbrunt hår (det finns blonda vintrar också, men då måste de ha mörka ögon istället!).
Blå, bruna eller gröna ögon.


Kända vintrar: Kristin Kreuk, Carola, Courteney Cox.

 


Vilka färger passar man i som vinter?


Vintrar passar i färger som är vassa, starka och tydliga. De ser bäst ut i intensiva, rika färger som svart, marinblått, rött och chockrosa. Vill man ha ljusare färger man kan bära ljusa vita eller isiga pasteller, såsom kalla blå färger, rosa och gult. Undvik jordnära toner och dämpade färger som beiget, oranget och guld eftersom de ofta inte kommer att göra hudfärgen rättvisa.

 


 

Färganalys vår

 

 

Våren har en varm färgskala som är pigg och fräsch och passar därför också i sådana färger.
Gyllenblont, gyllenbrunt, eller rött hår.
Blå, blågrå, blågröna eller turkosa ögon.

 

Kända vårar: Lindsay Lohan, Mariah Carey, Jennifer Aniston och JAG ;-)

 

Vilka färger passar man i som vår?


Vårar kan bära mycket bleka, mjuka färger, såsom persika, kamel, gyllengult, gyllenbrunt och ljusblått. De ser också bra ut i elfenbensvitt, ljusgrönt, starkt rött, distinkt blått och korall. Undvik färger som är dämpade eller för mörka. Svart och vitt brukar sällan passa eftersom de är alltför kontrasterande.

 


 

Färganalys höst

 

 

Höstar har en mycket djup och varm hudton. Höstens färger kan vara både naturfärgade och mossiga men samtidigt också starka och intensiva. Nyckelordet är dock alltid varm. 
Kopparrött, gyllenbrunt eller kastanjebrunt hår.
Mörkbruna, hasselnötsfärgade eller gröna ögon.

 

Kända höstar: Jessica Alba, Angelina Jolie, Natalie Portman.


Vilka färger passar man i som höst?


Gyllene färgtoner eller kryddiga och jordnära färger kommer att se bra ut på en höst. Höstar kan bära både dämpade och sådana rika varma färger som kan ses i höstlöven. De passar i kamel, beiget, oliv, oranget, guld och mörkbrunt. De kan också se bra ut i en rik, varm grå ton.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar