Dagens modebild

 

Mer inlägg kommer imorgon. Jag är inte kontaktbar just nu. Allt går i en rasande fart............

 

Godnatt!! :)

 

Ut på modejobb...

 

 

På onsdag ska jag ut på jobb tillsammans med makeup-artisten Åsa Östergren. Vi (hon, jag = assistent) ska sminka Idol-Tove. Gaaahh Så kul!!!! :D SPÄNNANDE.

 

 

 

Dagens modebild

 

Hej kära läsare... Ojojoj jag är sååå mycket efter. Jag har flera coola trendsminkningar som jag ska documentera också!! :D Vi kör ju på trend i skolan nu. Sjukt kul!!

 

Har dessutom precis kommit hem från Stadsteatern. Också det väldigt roligt!! Men inte lika roligt som Dramaten :P Förstås pga. att jag inte hade möjlighet att vara med under föreställningen och förberedelserna till det... Men maskörerna gav mej många goda tips. Och även tips på jobb. De tycker jag ska söka jobb som kostymtekniker!

 

Men dagens största är....... Se nästa inlägg! :)

 

Dramaten

 

 

Nyss hemkommen från Dramaten. "Dårhuset" som skådisarna själv kallar det. Vilken kick alltså!!!! Man blir på extremt gott humör av att vara där. Det skulle vara underbart att arbeta där. Som sminkös? Ja jo... men som skådespelare!!! :P Eller ja.. både och! Jag kan ju inte helt släppa de skådespelardrömmar jag hade i tidigare ålder...

 

De var så trevliga, alla skådisar! Jag träffade:

Marie Richardson, Hanna Alström, Ellen Jelinek, Hans Klinga, Magnus Roosmann, Andreas Rothlin Svensson, Carl Magnus Dellow, Ana Laguna, Mattias Silvell, Karin Huldt, Jan Malmsjö, Erik Ehn, Daniel Andersson, Inga Landgré, Stalle Ahrreman, Andreas Almén.

 

Visst är det skillnad att sminka modeller jämfört med att sminka skådespelare. Det är så mycket mer liv i dem!!! :D Underbart liv alltså!! Jag skrattade åt dem och de flinade tillbaka med glimten i ögat.

 

Jag satt där och försökte placera var jag sett alla skådisarna. Flera av dem har varit med i Beck-filmer m.m.

 

Förlåt, jag kan inte låta bli att sitta och kommentera allt jag upplever, ser och hör ;P Sån är jag bara.

 

Mattias Silvell t.ex. Jag gillade honom!!! :D Han va hur trevlig som helst. Förutom att jag fick en stöt av honom när han hälsade ;P (pga. att han hade hållit på med morgongymnastik mitt i sminksalen). Jan Malmsjö, vilken snäll och galen man!! :P Han hälsade på sina kvinnliga motspelerskor med en kyss på halsen. Marie Richardson, så vacker! Stalle Ahrreman - stilig och fåordig!

 

Sen fick jag vara med under föreställningen, bakom scenen. Kul att se allt från ett annat håll!!! Där bakom scenen var det mer liv än man kunde tro. Folk skrattade, tjoade och skrek om vartannat. Där skuttade också en skojfrisk asiat runt på golvet och stretchade sina ben. Plötsligt kommer han fram och undrar om han kan få mina skor. "Var har du köpt dem? De är stencoola!!! Kan jag få dem?" Och så börjar han klä av sig... Nä jag skojar, alltså.. han skulle bara byta om. ;) Men jag hängde inte riktigt med i svängarna och tänkte.. vad gör han nu?? Jag trodde han var scenarbetare, men det visade sig att han var en av skådisarna. Heh.. :P Pinsamt värre.

"Man kanske skulle ta o bli skådespelare trots allt.." Funderade jag högt.

"Nä, bli aldrig skådespelare. Vi är galna." Svarade han och låtsades gråta.

 

 

Jag hann inte stanna kvar under hela föreställningen, så maskören lovade mej en gratisbiljett till nästa gång. Snällt!! :) "Körsbärsträdgården" var det som spelades.

Dag 36 på Makeupstudion

 

Jo, jag ligger fortfarande efter med skoldagarna... :/ Detta var i fredags. Då vi målade barnmålningar! Ibland måste man bara få ha lite kul!! :P

 

Jag som tiger!!! :P Målad av min duktiga klasskompis. (Obs. Den är gjort på 10 min!!)

 

 

Fler söta barnmålningar... (endast halvor :P Vi skulle hinna med så många)

Dagens modebild

 

Ååå.. Fick en så fin bloggkommentar av en av mina (okända) läsare!! Måste kopiera in det här! :D

 

"Har följt din blogg ett tag, och är så otroligt imponerad av dig!! Du kommer gå långt, det märks att ditt brinnande intresse ger dig ett enormt driv! Du är ambitiös, tar tag i saker, tar alla uppgifter på allvar och tycker det är KUL! Jag håller alla tummar jag har för att du ska få en fantastisk karriär inom exakt det fält där du vill jobba!
Tack för alla härliga blogginlägg där du verkligen bjudit på dig själv och vad du lärt dig. Otroligt inspirerande och härligt att läsa.
Ser fram emot många fler inlägg, när du har tid och möjlighet!
Var rädd om dig nu och spara lite krafter till dig själv! Dina vänner kommer förstå att slutspurten i din krävande utbildning måste få ta tid, och att du blir "kontaktbar" sedan igen!

Stor kram"

 

TACK!!! :love: Så fint skrivet!

 


 

Igår brände jag nästan ihjäl mej under "solen". Hela min klass var skärrad och läraren har inte bara "skällt ut" mej utan också beordrat mej att stå i skamverån med turkisk yoghurt i ansiktet. Det sägs vara bra för hyn! NICE.. eller inte :( Vi får ju noga lära oss i skolan att sol är en av hudens största fiender... så.... hehehe...... Jag = FÖRBRYTARE!!!!

 

Nu ska jag strax spurta iväg till Dramaten där jag ska intervjua maskörerna och se hur de jobbar inför kvällens teaterföreställning. SPÄNNANDE!!!

 

Dagens modebild


Nu börjar det roliga!!!!! YES!!!!!!!!!

 

Nu är den vanliga skönhetsfasen klar. Nu kommer mode/trend (mitt framtida arbetsområde!!!!) och sedan nästa vecka fantasi!! Jag längtar ihjäl mej efter att få börja leka ordentligt med penslarna. :D

 

Sökes, sminkmodeller!!

 

Nu behövs MÅNGA modeller igen!!!

 

Nästa vecka är full av spännande fantasi-sminkningar. Det är modellkrav på varje dag, så jag måste hitta en hel radda lediga förmiddagsmänniskor.

 

VEM antar utmaningen? :P Det kommer bli kul!!!! (Vågar du inte gå ut ur skolan med sådan sminkning sminkar jag naturligtvis om dej innan ;) Bara lugn!)

 

Modeller

 

Måste berätta en kul grej!!! Jag trodde inte man kunde det... men tänkte ändå ge det en chans......

 

Jag har kontaktat modellagenturen Stockholmsgruppen och frågat om jag får låna några av deras modeller till min slutfotografering (uttryckte mej dock inte riktigt så! ;) ). Tydligen lade jag orden bra, för jag fick ett JA!!! :O :O Trots att man normalt får betala för dessa modeller. Hur som helst. Jag skulle bara kolla på deras hemsida och säga vilka modeller jag ville ha, så skulle hon kontakta dem och se om de ville.

 

Ni vet.. det var ju i Stockholmsgruppen supermodellen Carolina Winberg började sin karriär.

 

 

GAaaaaahhh SPÄNNANDE JU!!! De har massor sjukt snygga modeller. Och jag vet PRECIS vem jag vill ha!! De har en modell i deras agentur som har ett ansikte med en benstruktur att DÖ för. Sjukt snygg! Hon kommer komma långt. Om jag kunde övertala henne så skulle fotograferingen bli guld, oavsett hur jag sminkar! :P hahahaha

 

Nä... sola skulle jag ju göra nu...... hejdå på er alla goa människor!! KEEP GOING!!

 

Dagens modebild

 

Det kommer bli fyra STENTUFFA sista veckor nu. Stentufft har det redan varit, men nu blir det värre!

 

Hela klassen är i upplösningstillstånd. Vi har hundra saker kvar att göra och bara några få veckor. Stressen är TOTAL. *stirr* HUUUUUUUR ska vi fixa det??? Och ändå så måste vi ju bara fixa det!! Vi ska ju gå ut som den bästa klassen någonsin, eller hur tjejer! ;)

 

Det som står inplanerat i min kalender de närmaste 3 veckorna:

Minst 2 fotograferingar, 3 studiobesök, 3 praktikjobb, 4 praktiska slutprov, 1 teoriprov, 1 slutfotografering, 1 eget fördjupningsarbete, arbetskort till 5 fantasimakeuper, referensboken ska vara färdig, sammanställning och skriftlig redovisning av 3 studiobesök, redovisning av kontaktnät, hemsida färdig, övningssminkningar med våra modeller måste planeras in och slutligen... LÄRA SIG ALLA MOMENT så de sitter perfekt för slutlig bedömning.

 

Ibland känns det som om våra lärare pressar oss extra hårt, nästan skrämmer upp oss med flit. Eller JA, jag vet att de gör det!!! De vill att vi ska ge allt.. till den sista droppen. Kanske mer än vad som är nödvändigt. De vill väl förbereda oss på ett hårt jobb med stor konkurrens. De vill ju förstås att vi ska lyckas... logiskt och taktiskt smart. 3 månaders press klarar man!! *pepp pepp*

 

Nej, tyvärr kära vänner. Jag är inte så kontaktbar just nu! Jag svarar inte på mail och inte på chatt och inte på telefon. Jag är tillbaka när detta är över! ;) KRAM

 

Och mitt i all stress... nu ska jag gå och sola!! :P Det fixar sej.. allt kommer gå vägen! *obotlig optimist*Dag 35 på Makeupstudion

 

Idag har vi gjort en riktigt kul grej i skolan. Vi fick välja varsin artist som vi skulle beskriva för varandra och så skulle den andra klasskompisen försöka sminka efter beskrivningen. Vi skulle alltså gissa vem som var vem!

 

Jag skulle sminka dagens modell till Lady Gaga.

 

 

Tyvärr gjorde jag missen att vara lite för "snäll" i min makeup. För svaga färger helt enkelt och så glömde jag lägga på svart droppskugga (svart under ögat). Annars blev modellen snygg!! :P Hade jag vetat att artisten va Lady Gaga hade jag förstås dragit på några ton mer smink ;)

 

Detta är förresten en tjej som har lite modellerfarenheter!


Hahaha.. vi hade så sjukt kul när jag skulle sätta på lösfransarna. Stackars modellen!! Oj vad vi skrattade. Fransarna va för stora och ögonen började rinna och jag hade såååå bråttom. :S Skulle hinna mäta och klippa till fransarna och sedan limma på dem igen PÅ TRETTIO SEKUNDER. Lärarna flåsade mig i nacken, klockan plingade och jag hade PRECIS tryckt på dem...! *pust*

 

Gissa vilken artist denna tjej blev:

 

Hahahahaha.... så grymt bra sminkat alltså!!! Total förvrängning!! :P VERKLIGEN LIKT. *applåd*

 

SVAR: Marilyn Manson

 


 

Som avslutning på dagen gjorde jag en vanlig skönhetssminkning på min modell, i rosa och gröna söta toner. Och med en matchande liten blomma på kinden!! :P

 

 

Dagens modebild

 

Nu har jag hittat en av mina sökta modeller. Riktigt snygg tjej!! Har dessutom tidigare modellerfarenheter.

 

Jag tror jag ska planera en trendsminkning på henne. Bilderna kommer bli grymma....... ni ska få se!!! ;)

 

 

Slutfotografering

 

Nu är det dags... om två veckor ska jag ha min slutfotografering. Och till det måste jag hitta två riktigt snygga modeller. Nu är det allvar!! :)

 

Om det av någon händelse skulle ramla in en fotomodell i min blogg...

 

JAG SÖKER MODELLER till beauty-fotografering den 9/10. Med i teamet är också en hårstylist och naturligtvis en professionell fotograf. Du ska vara fotogenisk och gärna ha erfarenhet av att stå framför kameran. Skicka bilder till kickan@gmail.com så svarar jag med mer info.


 

Dag 34 på Makeupstudion

 

Idag skulle vi sminka melodifestival. Då är alla färger extra starka och skimmerskuggor populärt! (Skimmer blänker extra fint på scenen i allt ljus).

 

Det gäller att vara snabb med att kunna fixa det som är viktigast. Senaste melodifestivalen hade makeup-artisterna bara en så extremt minimal tid som TRETTIO minuter på sig att fixa till varje artist!! :O Det är galet lite med tanke på vilka många moment som ändå ska hinnas med.

 

Vad som också är viktigt att komma ihåg, framför allt till fotografering men också scenframträdanden, är att sminka kroppen också! Allt som syns! Gissa hur mycket smink som går åt när man jobbar med sånt här........ :S

 


 

Nä, bilden är inte så mycket att se på. Jag glömde ta kort på den fina musikfestival-makeupen, utan detta är bara en vanlig dagsmakeup som jag gjorde efteråt. Färgerna har som vanligt drunknat i kameran. *suck*


Dag 33 på Makeupstudion

 

Idag hade vi prov på äldre modell. Provet gick super! Mest beröm fick jag för munnen.

 

 

Kvällssminkning!

 

Enkel version av vad jag har lagt:

Bas, neutralisering runt ögon, svagt ifyllda bryn, skuggor i bruna skimriga toner, svart frans- och droppskugga, mascara, "perfekt mun" och rouge.

 

Ja, brynen behövde plockas!! Men jag hade ont om tid under provet, så det gjordes EFTER att kortet togs.

 

Dagens modebild

 

Okej, nu ska det komma in några försenade blogginlägg!!

 

Först ska jag berätta att jag kanske ändå kommer åka ut på filminspelning i helgen. SPÄNNANDE!!! Vet bara inte så mycket information om det än. Vet inte ens vad det är för film. Men kändisar kommer jag träffa iaf.. ;) Det nerviga är bara att maskören som skulle vara med är sjuk, så jag och min klasskompis måste själva agera maskörer - sätta på peruker och sånt ni vet! Vi är inte utbildade för det. Så, ja... det blir spännande detta! *host*

 

Den roliga nyheten nr 2 är att mina lärare har fått grönt ljus från Åsa Ö att ge mej hennes mobilnr. Så nu ska jag ringa och fråga om jag får följa med henne ut på modejobb. Gissa om det känns nervöst............. :O Hoppas, hoppas, hoppas hon säger ja!

 

Greta Garbo

 

Nu får ni ett ursmak ur vad jag sitter och jobbar på ikväll. Ett arbete om 30-talets sminkikoner.

 

Greta Garbo
Från fattigt flicka till filmstjärna! Greta Garbo är Sveriges genom tiderna största filmstjärna. Hon drog enorma mängder människor till biograferna på 20-, 30- och 40-talet. Nyfikenheten och mystiken kring henne har alltid varit mycket stor eftersom hon levde ett tillbakadraget liv och aldrig yttrade sig till pressen. Mer eller mindre alla citeringar och allt man kan läsa att hon ska ha sagt är uppdiktade.

 

 

Greta Garbo föddes den 18 september 1905 i Stockholm som Greta Gustafsson. Hennes far var gatsopare och hennes mor skötte hemmet. Hon hade två äldre syskon, en bror och en syster. Efter folkskolan började hon arbeta på PUB som expedit på hattavdelningen. Där fick hon också agera hattmodell på reklamerna. Regissören Erik A. Petschel såg henne på en reklam och åkte och träffade henne för att erbjuda henne en roll i filmen Luffar-Petter. Han rådde henne också att söka in till Dramatens elevskola och det gjorde hon. Det var också under denna tid hon bytte ut sitt efternamn till Garbo. Varifrån namnet Garbo kommer vet ingen.

 

 

Garbo upptäcktes av Mauritz Stiller när han letade efter någon som kunde spela rollen som grevinna i ”Gösta Berlings saga”. Hon fick rollen under förutsättning att hon bantade. Stiller ville göra henne till en stor stjärna. Vidare fick Garbo en roll av G. W. Pabst i filmen ”Den glädjelösa gatan”. Louis B. Mayer fångades av hennes skönhet och återhållna spelstil och skrev ett kontrakt med henne och Stiller för MgM (Metro Goldwyn Mayer). Det bar av till Hollywood!

 

 

Väl i Hollywood tog det lång tid innan Garbo fick chans att visa sin talang. Men hon tog Hollywood med storm, till skillnad från Stiller som inte riktigt kunda anpassa sig till språket och den amerikanska filmkulturen. Han åkte hem till Sverige ganska snart och dog strax därefter. Garbo och Stiller hade haft en nära relation och hon sörjde honom mycket.

 

 

Hon gjorde succé i filmerna ”Åtrå” och ”En gudomlig kvinna”. Publiken och kritikerna älskade den svala, nordiska skönheten och hon började kallas för ”Den gudomliga”. Men Garbo var in lycklig trots framgångarna. Hon längtade efter lugn och ro och ville tillbaka till Sverige. Men det efterlängtade hembesöket 3 år senare gjorde henne besviken. Hon fick inte längre vara ifred någonstans, allra minst i sitt eget hemland. Alla ville hylla den svenska skådespelaren. Tillbaka i Hollywood förhandlade hon till sig en högre lön. Antagligen var hennes planer att samla ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna dra sig tillbaka från den filmvärld hon egentligen inte trivdes i.

 

 

Många skådespelare hade svårt att klara övergången från stumfilm till röstfilm, men för Garbo gick det galant. Hennes hesa, sensuella röst bara ökade hennes beundrarskaror och filmen lanserades med parollen ”Garbo talar”. I filmen Ninotchka” fick Garbo pröva sina vingar som komiker och även de höll med råge. Filmen lanserades med parollen ”Garbo skrattar”.
Men efter andra världskrigets utbrott kunde inte längre Garbos filmer distribueras i Europa, så MGM försökte forma om Garbo och göra henne mer amerikansk, så hon skulle passa biopubliken i USA. Resultatet blev ”Tvillingarna”, som släpptes 1941. Filmen blev Garbos första och enda stora fiasko. Den blev också Garbos sista film. Efter det vägrade hon att stå på duken igen utan drog sig tyst tillbaka.

 

Greta Garbo på film:

 

HÄR - En filmning när hon kommer hem till Sverige igen, 3 år efter att hon blivit Hollywoodkändis.

 

Dagens modebild

 

Det är snabba puckar som gäller.

 

Idag fick jag ett spännande erbjudande från skolan om att gå ut på praktik - en filminspelning under lördag och söndag. Eftersom jag redan hade bokat in en fotografering på lördag och en övningssminkning på söndag inför ytterligare en fotografering blev jag tvungen att tacka nej. SYND!!! Gaahh

 

Precis när jag kommer hem ringer fotografen för lördagen och säger att modellen fått förhinder och avbokat. Sedan berättar modellen för fotografering nr 2 att den blivit framflyttad eftersom vi inte kunde låna teaterlokalen på måndag.

 

Jaha... Nu sitter man här med en plötsligt HELT ledig helg och känner sej sisådär nöjd med praktikavbokningen... :(

 

(Jag är medveten om att jag ligger efter i skoldagsuppdateringen. Ikväll måste morgondagens redovisningsarbete prioriteras, i övrigt lovar jag att snart uppdatera det ni missat.)

 

Hårmodell hos Goldwell

 

Idag har jag och Cecilia suttit hårmodell åt en av Sveriges bästa färgtekniker. Ja, hon var fantastiskt duktig!!! Ojojoj.. Och supertrevlig dessutom :) Jag och C fick varsitt gratis schampo och balsam (förutom gratis klippning och färgning).

 

Och när hon skulle klippa oss och hade lite båttom bara booooolmade det dammoln av hår runt oss. (Ja, det är sant. Jag hade hår både i ögonen och munnen efteråt.) Men jag var mäkta imponerad! :P

 

Übersnygga Cecilia!!

(Hon ser ganska upprörd ut, så jag gissar att de diskuterade kluvna hårtoppar eller andra stora världsproblem.)

 

Och jag som sitter och gör vad jag alltid gör när jag inte har något annat att göra... ;)

 

Vad vi inte riktigt var förberedda på var att vi sedan skulle visas upp för ett stort antal frisörer. Så jag fick be Cecilia om en sminkning och så var det bara att ställa sig i centrum, le och gilla läget.

 

(Nej, jag är inte så vit i ansiktet egentligen!)

 

Mitt hår blev hett som elden. Mörkt kopparrött, i olika nyanser. Om man lyfter på översta lagret kommer olika ljusare nyanser fram under. Underbart vackert!!

 

Bilderna gör inte håret rättvisa. Man ser inte den verkliga koppartonen och alla nyansskiftningar som var gjorda i olika lager.

 

Verklighet var att både jag, frisören själv och alla andra som såg håret blev mäkta fascinerade och tyckte färgen var heeeelt fantastisk!!! Det var den också!! :O Jag har aldrig haft så vackert hår förut. Älskar denna färg.

 

Dag 32 på Makeupstudion

 

Idag gick vi igenom makeup och hårstyling till TV.

 

 

Här är jag färdigsminkad och stylad på 15 min. Väldigt lite smink alltså... Typ inget alls.

 

Det som gjorts:

Mineralpuder

Fransmarkering

Rouge

Snabba bryn

Mascara

Platta håret

 

Dagens modebild

 

Nu är jag äntligen hemkommen efter en lååååååååååååååång och fruktansvärt tung dag. Ögonen tittar i kors och huvudet dunkar. Steg upp kl 6 och kom hem 9. Nu ska jag sätta mej med skolans grupparbete som måste bli färdigt ikväll och jag har precis börjat.

 

Och så vill en dansare göra en plåtning med mej nästa vecka när jag redan har så mycket. *svimmar* Klart jag vill plåta!!! Det kommer bli en helt fantastisk fotografering!! Men jag är ju så sjukt stressad. Hur ska man överleve dessa 5 sista veckor? :( *klag och tårar*

 

 

Jakten på kontakter

 

Det är stenhårda krav i skolan minsann. Man ska ha ett stort kontaktnät för att få högt betyg. Så jakten på kontakter fortsätter, pågår och rullar i hög takt... ;)

 

Jag har typ några från alla kategorier, men behöver ju ändå fler!! Speciellt stylister och frisörer... :S

 

Så jag upprepar:

 

Om DU känner någon, som känner någon, som känner någon, som känner en stylist eller en frisör. Hör av dej!!! (kickan@gmail.com) TACK! :love:

 

Dag 31 på Makeupstudion

 

Idag skulle vi göra en skönhetssminkning för valfritt reklamfoto. Jag valde att göra reklam för biologiska hudvårdsprodukter.

 

Makeupen skulle alltså var ganska naturlig och gå i jordnära toner. Grönt och rostbrunt... Egentligen skulle hon väl ha en grön djungelfrisyr på huvudet också.. ;)

 

 

Kritiken var bra. Inte perfekt, men bra! :) Minns bara inte vad läraren sa... Jo, just det! Allt var bra utom: läppfärgen skulle ha varit lite guldigare för att matcha rouget och skuggan. Som vanligt blev jag också påmind om de mjuka övergångarna på skuggorna.

 

Färgerna drunknar som vanligt i blixten, så jag har förstärkt dem lite på datorn (haha, ja vet - det var finare innan). Egentligen var vitsen att vi skulle se hur mycket som försvinner på kameran och lägga på extremt mycket smink. Men hur mycket jag än lade på så tyckte jag inte den gröna färgen syntes... :O

 

Dag 30 på Makeupstudion

 

Idag skulle vi sminka en kopia av en bild. Jag kopierade en bild med sotning i bruna toner, med en speciell skuggning upp mot brynbenet.

 

Trodde faktiskt jag skulle misslyckas totalt, men sminkningen blev GRYM!! :D Så mycket beröm har jag inte fått någon gång innan.

 

Bilder kommer!!!! En klasskompis har dem....

 

Dagens modebild

 

Nu har jag fått känna av den första smällen i denna bransch... gaahh

 

Men nu har jag slutat se rött och modet är åter på topp. :) Att vara lugn och snäll öppnar inga dörrar. Tyvärr. Här handlar det bara om att bita ihop och ta för sig... Gör man inte det får man snällt stå där och vänta. Ingenting ges gratis. That's life!

 

 

Dagens modebild

 

Sorry.. jag vet, jag har mycket att ta igen!! Har inte varit hemma på hela dagen för att jag har jobbat med grupparbete. Och igår var jag borta och sminkade och sedan på valvaka.. så jag hann inte då heller.

 

Imorgon ska jag uppdatera. Väntar på många bilder från klasskompis m.fl...

 

Ungdomsfilm

 

SPÄNNANDE!!! :)

 

Fick kontakt med två tjejer som utbildar sig till filmproducenter och har fått stipendium till att göra en professionell ungdomsfilm. De verkar duktiga och ambitiösa och jag ser en god chans till kontaktknytningar här... ;)

 

De söker makeup-artister och hårstylister, så jag har naturligtvis erbjudit min hjälp. Ska fråga runt lite om det är fler som är intresserad. De behöver många.

 

 

Dagens Modebild

 

Jag ska strax iväg och sminka en kompis. Läxa till skolan...

 

I övrigt jagar jag stylister och frisörer/hårstylister! :P för ev. samarbete... HÖR AV ER OM NI KÄNNER NÅGON!

 

Maraton-sminkning på Globen

 

Hemkommen från dagens praktik på Globen.

 

 

Det blev minsann ett rejält maratonlopp!! Först när vi kom dit (kl 6) visade det sig att festfolkets möte var väldigt försenat. Vi stod i 1,5 timma och väntade. :S Sedan plötsligt öppnas dörrarna och hundratals människor väller ut och springer (Ja, de SPRANG!! :O) fram till sminkplatserna. De formligen kastar sig på våra stolar! ;)

 

Jag sminkade typ 15 på 40 min. Det är sjukt... roligt!

 

Dagens modebild

 

Ojoj.. nu ringde Stadsteatern. Jag ska få komma dit också!! GÖTT alltså!!!

 

Men nu är det så mycket så jag inte har nån koll.. :S Måste reda ut.

 

Idag: Praktik. Sminka på Globen.

Imorgon: Göra läxa, två sminkningar på kompis. Konstutställning på kvällen?

Måndag: Göra grupparbete efter skolan.

Tisdag: "LEDIG" efter skola. Planera fotografering 1.

Onsdag: Sitta hårmodell efter skolan.

Torsdag: Fotografering.

Fredag: "LEDIG" efter skola. Planera fotografering 2 + skriva delrapport.

Lördag: Fotografering.

Söndag: Göra läxa, två sminkningar på kompis

Måndag: "LEDIG" efter skola.

Tisdag: Studiebesök Dramaten!

Onsdag: Studiebesök Stadsteatern!

Mer är ej planerat ännu...

 

Milda Matilda så mycket!!!!! *stirr* hehe... Nu ska jag åka till Ikea och shoppa.

 

Ett snäpp mindre stressigt - och livet hade varit perfekt!

 

I love her!!

 

Fotografen Melissa Rodwell alltså ;) Hon är grym!!!

 

Här kommer två favoriter i repris, som annars finns att hitta några månader tidigare i min blogg. Behind the scenes.

 

HÄR finns hennes hemsida.

 

 

Inspiration...

 

Vill ni ha inspiration?? Jag har TONTALS med bilder i min dator... :D Här har jag letat upp ett axplock åt er! Titta på dem och ät upp känslan..... DET SMAKAR ;)

 

Makeup-artist, hårstylist, stylist, fotograf... Ni kan alla hitta något att fascineras över här.

 

 

 

Jag börjar med min favorit. Gaaahhh SÅ SNYGGT SÅ SNYGGT SÅ SNYGGT!!!!! Jag ger denna bild 10 av 10.

 

Och resten som också kittlar i maggropen...


Fantastiska hårkreationer btw!


Men kanske är det ändå vi Makeup-artister (soon to be) som fascineras mest? ;)


Fotograferingar

 

Ännu mer på g...

 

Äntligen har jag pratat omkull folket på Dramaten!! (Efter ett antal uppringningar och mail.) Jag ska få komma dit om en vecka. YIPPI!!!!

 

Nästa vecka har jag TVÅ fotograferingar. Mina första!! Nervös...? Nejdå, inte alls.... *harkel*

 

Den ena plåtningen ska vara en skönhetsmakeup i vackra vinröda, guldiga toner och jag har hittat en sockersöt modell som kommer bära upp det alldeles utmärkt! Håret ska vara lockigt och halvt uppsatt... ja.. typ nått sånt. Jag vet inte om jag eller modellen ska agera hårstylist. Hm.. Det planerades in ganska plötsligt detta.

 

Plåtning nr två, nästa lördag, ska ske i 40-tals stil och svartvitt. Det var inte en idé jag själv kom upp med och några större detaljer vet jag inte än. Men det ska bli spännande!!! Jag är ju starkt för vintage...

 

 

Praktiker

 

Nu händer många spännande grejer!!! Imorgon ska jag och några klasskompisar på praktik till Globen. Där ska det sminkas av hjärtans lust!

 

 

Igår va jag ute på praktik också och sminkade "äldre", fint festfolk i ett hotell. Inte bara jag, utan vi var typ 20 stycken som sminkade och gjorde hår. De flesta kunderna var mycket glada och tacksamma. ;) Inte alla. Men det är sånt man får leva med!

 

"Jag ser ut som skit!!" Var det en som uttryckte när hon gick från sminkavdelningen och in till håret. Där dög inte frisyrerna heller tydligen. Hm... Hur tänker en sådan människa? Säg tack istället! Tack, för att ni orkar sminka en sur kärring!!

 

Vi hade 5 min till varje person och hade inte chans att göra avancerade makeovers. Vi skulle på några korta ögonblick se vad som behövdes sminkas på varje person och prioritera det. Det var bara att damma med pudret och slänga på färgerna! (Och låtsas att man vet vad man gör.. hehe) "SÅDÄR, nu ser du skitsnygg ut!!".

 

Jag hade en dam som var mycket skeptisk till det hela. Hon satt och muttrade och puttrade under hela sminkningen och undrade vad jag skulle med alla penslar till. När hon var färdig skyndade hon ut ur rummet med champagneglaset i högsta hugg. Antagligen lättad över att ha överlevt operationen. Men efter ytterligare några minuter kom hon tillbaka och ville tacka ordentligt.

 

"Det blev riktigt fint!" Sa hon snabbt och vände på klacken. Den svarta klänningen fladdrade iväg...

 

Dag 29 på Makeupstudion

 

Idag hade vi fotografering i svartvitt.

 

Jag och en klasskompis sminkade varandra. Jag hann inte färdigt min sminkning, så den är inget att visa upp.. *host* ;) Min klasskompis gjorde en cool makeup på mej, med kraftig modellering och yviga fransar. Men tyvärr, jag vill inte vara med på kort heller. Så vi skippar helt enkelt bilder idag!

 

 

 

 

Dagens modebild

 

Jag har haft problem med internet, men nu är det reparerat och jag är åter här med full bloggenergi. Helgen blir inte så stressig som jag trodde, jag hinner nog ta igen lite...

 

 

Kameran däremot rymde under vägen hem från skolan, så några sminkbilder från dagen kan det tyvärr inte bli. :( Inte heller sminkbilder på morgondagens kommande praktik...

 

 

Dagens modebild

 

Oj.. läsarantalet har börjat sjunka, tillsammans med min minskade bloggaktivitet ;P Ajaj, inte bra!

 

Men that's life! Jag är helt enkelt väldigt upptagen nu den här skolperiodtiden. Skriver så mycket jag hinner. Gårdagens skolinlägg kommer förhoppningsvis idag!

 

Men idag ska jag ut på praktik efter skolan och jobba hela kvällen. Så det blir knappt om tid idag också...

 

Skottlossning

 

Jag kom hem lagom till rån och skottlossningen i Huddinge centrum. Det tog ett bra tag innan jag lyckades övertala några poliser att släppa in mej i min lägenhet.

 

Jag låste dörren noga, radade upp tunga möbler framför den och förflyttade mej med datorn under sängen. Förhoppningsvis var rånarna inhåvade, men man kan ju aldrig vara säker.. :S ;)

 

Taget uppe ifrån min lägenhet.

 

Dagens modebild

 

Ja förlåt.. bloggen sinar lite. Men jag har bara varit hemma en snabbis för att laga till lite käk och kasta i en tvätt, sedan ska jag träffa syster och vi ska ut på hemligt uppdrag.

 

Vi ses!!

(Min favoritmodell: Nicole Fox)

Dag 28 på Makeupstudion

 

Idag har vi haft prov på asiatisk modell. Det gick grymt bra idag!!! :) Kanske det bästa provet av alla jag gjort.

 

Det är så roligt när man känner att det går framåt. Man kan se så stor skillnad i hela klassen nu. Alla har blivit så mycket duktigare. :D

 

 

De enda negativa läraren hade att säga om sminkningen var att påminna mej om mjuka övergångar i skuggorna... Suck.. jag tycker knappt man kan göra mjukare!! :S Men hon har ju rätt förstås, så det är bara att bita ihop och göra det bättre.


Sen kan jag ju själv se att både munnen och brynen kunde gå att bättra på och jämna till. Men vi hade tidsbrist och jag fick göra "perfekt mun" på 5 min istället för vanliga 10-15. Så då blir det som det blir... Alltid tidsbrist vid proven. :/

 Sedan lade jag en annan makeup på henne, i vinröda toner. Men den ser ganska snarlik ut på bild, så jag vet inte riktigt om det är lönt att lägga ut. Vi hade fotograf idag också som tog bilder. Så jag lägger nog ut hennes sedan...

 

Gjorde bara en snabb, liknande makeup i rödare toner och med glans på läpparna. Bild tagen av fotograf.Dagens modebild

 

Idag har jag fått en förfrågning om jag vill måla krigsmålning på en dansfotografering. Wow!!! GÄRNA! :D Men det är ett tag tills dess...

 

 

Dag 27 på Makeupstudion

 

Idag har vi gått igenom makeup till fotografering. Allt om hur ljus, filter och liknande fungerar. INTRESSANT!! :) Hade jag varit lite mer teknisk hade jag gärna blivit fotograf. De får styra lite mer, känns det som.

 

Vi hade en pressfotograf i skolan som fotade alla våra sminkningar, så jag tog inga egna. Alltså måste jag vänta tills jag får bilderna från fotografen.

 

Som sagt.. lite testsminkning för att se hur mycket färg som syns...Fotografering på 50-talet

 

I helgen förvandlade jag denna tjej till 50-tals hemmafru. Jag fick även agera fotograf! HELT GALET ROLIGT!!! Jag skulle egentligen bara öva lite, men det blev en hel (amatör-)plåtning med full styling och efterretusch.

 

Vad tycks? :)Modellen passade helt underbart i denna styling och vi fick till det bra med den gamla tidningen och kläderna! Hehe...

 

Olika versioner av samma bild, från orginal till retusch...

 

 

 

Nutid. Äldre. Äldst. Visst skulle man kunna jobba mer med att också få en gammal ram på kortet, men jag orkade inte riktigt lägga tid på det just nu. Jag kan ju inte photoshop så bra, så det är så mycket att sätta sig in i varje gång något ska göras.

 

Hur som helst blev hon faktiskt väldigt vackert!! Men så är hon också vacker från början.. :)

 

 

Nosa på de riktiga jobben...

 

Nu, mina damer och herrar, har jag något spännande att berätta!!! :D

 

Den som har följt min blogg ända från början vet att jag är ett stort fan av Åsa Östergren - en av de bästa makeup-artisterna i Sverige. Jag beundrar henne enormt och har nämnt henne flera gånger i bloggen... bl.a. HÄR där jag radar upp några av Makeupstudions mest framgångsrika f.d. elever.

 

Hon jobbar genom modellagenturen Synk Casting och har en mycket imponerande portfolio. Det är precis som henne jag vill jobba - med modefotografering!! (Se hennes blogg här.)

 

(Ett miniatyrsmakprov på hennes bilder. Finns inne på hennes portfolio.)

 

Idag gick jag och pratade med min lärare Isabell. Jag ville ha lite råd om hur jag ska gå tillväga för att få in mina händer, fötter och penslar i modebranschen.

 

"Jag skulle vilja jobba som Åsa Östergren! Precis så vill jag jobba!!!" Förklarade jag engagerat.

"Jaha! Ja, men henne känner ju jag! Jag kan fråga henne om du får komma och vara med en dag i hennes arbete och se hur hon jobbar."

"SKOJAR DU!!!!?? Det skulle jag typ kunna dö för!!" Utbrast jag (något nedtonat ;) ).

"Det kan jag göra! Jag ska fråga." Sa hon med ett leende.

 

Jag har typ dansat hela vägen hem. Jag sitter och håller hundrasjutton tummar för att hon ska säga ja! Bara tanken av att möjligheten finns ger mej lyckorus. Då förstår ni ungefär på vilken nivå mitt intresse för detta är!

 

Tänk så mycket jag skulle lära mej av att se hur hon arbetar, ställa frågor, möta människor inne i branschens kärna... lära lära lära..... få en smak av hur det är på riktigt!


Det kunde jag aldrig tro att jag skulle få nosa på denna chansen... Nu får ni se till att hålla alla era tummar för mej!! :D


Tillfälligt inlägg

 

Nu har jag fått dagens bilder och de är jättefina!!! Men jag orkar inte ladda upp dem i bloggen ikväll. Är dödstrött och stressad. Måste få ordentlig sömn inatt.

 

Godnatt. :)

Tallee Savage

 

För några dagar sedan kom Tallee Savage in i vår skola under vår lektion, för att prata med läraren. Hon är en f.d. elev! Och hon är också en av sveriges duktigaste makeup-artister och agerar ofta också som modell.

 

Det var coolt att se henne!! :D Hon har en väldigt speciell stil. Mycket rock, gothic och fantasy. Men hon är fantastiskt duktig!!!

 

Se hennes hemsida HÄR. Se henne blogg HÄR.

(Bild hittad på google. MUA och modell: Tallee S. Fotograf: Leo Erdfelt www.fotografleo.se)


Dagens modebild

 

Godmorgon!!

 

Nu ska jag bege mej iväg och sminka en kompis. Övning, övning, övning ger färdighet.......

 

När jag kommer hem har jag typ 38543932538463945 saker att göra. Och dem ska jag försöka hinna med! Men i pauserna ska jag försöka blogga. Jag kan ju berätta hur man gör en sotning! Många undrar det. :)

 

Dag 26 på Makeupstudion

 

Idag hade vi också skola. En långdag dessutom. Idag gick vi igenom flera olika makeuper. Först ut var SOTNING, 50-talets stora trend som sattes av Birgitte Bardon. En trend som lever än idag och i allra högsta grad dessutom! Sotning är populärt både på catwalken och hos privatpersoner.

 

Här är en bild på söta Christina och min första riktiga sotning:

 

 

Jag fick bra feedback från läraren! Droppskuggan skulle gärna jobbas ut lite mer och ha en mjukare övergång, och fransarna hade lossnat lite i innerkanten, men resten var bra. Bas perfekt!

 

 


 

Sedan skulle vi gå igenom 30-tals sminkning.


På 30-talet skulle ögonbrynen ha en lång, smal och rund form. Ögonen skulle typ se ledsna ut, hänga neråt lite, och munnen skulle vara smal och lång. Dessutom skulle man rita dit en extra globlinje och göra klumpig mascara.

 

 

Och läraren demade maken på mej! Usch.....!! :S

 

Snyggt att bara vara sminkad på ena sidan!! *not* Och snygg sminkning dessutom!! *NOT* :S Jag satt och grämde mig igenom hela demonstrationen, vilket resten av klassen hade enormt roligt åt. Stackars mej :(

 

Och ändå gjorde hon maken snyggare än vad dåtidens verklighet var! Hehe..

 

 

Jag hann inte öva igenom alla momenten, så jag tänkte göra hela sminkningen hemma och visa er en annan dag.

 


 

Sist men inte minst gjorde jag en snygg kvällssminkning på min modell, så att hon skulle kunna gå hem utan att behöva gömma sig bakom vägskyltar varje gång en bil passerar.

 

Makeupen gick i mörkt, lite glittrigt vinrött (glittret åts upp av blixten!). Munnen gick i samma ton, men en nyans ljusare. Hon passade otroligt bra i det!! VACKERT, vackert!!

 

 

Vägen till Stylist...

 

Måste berätta en kul grej! :) Igår utbrast en klasskamrat:

"Christina, jag måste berätta något! Jag har hittat din dubbelgångare!!!"

"Jasså?"

"Ja, det var en tjej som bloggade om smink och så.. Hon såg PRECIS ut som du, fast med annat smink!! Helt galet lik!!!"

"Det kanske var jag då?"

"Nä, hon var utbildad."

 

Det visade sig att det var min blogg ändå! Men hon hade uppfattat det som om bloggerskan i fråga var färdigutbildad. Hehe.. där ser man vad man kan lura ögat genom att förstora upp orden "STYLIST" och förminska "vägen till..." ;) Här snackar vi marknadsföringstrick.

 

Hehe, nä, sanningen att säga är det inte min mening att lura någon. Jag är inte färdigutbildad ännu och det poängterar jag många gånger i bloggen! (Det är också något man fort märker när man läser.) Men när jag registrerade bloggadressen tog jag en adress som jag skulle kunna ha i många år framåt. Då blev det som det blev.

 

 

Bloggtrubbel och grubbel

 

ÄNTLIGEN hemma efter en lång, rolig sminkdag... Det blir bara hårdare och hårdare press! Och roligare och roligare!! ;)

 

Jag sitter och funderar över min header... om den ska bytas ut. Meningen är att den ska vara uppseendeväckande!! Och jag har ju min egen, gnistrande stil... ;) Men är den kanske ändå lite för plottrig? Någon åsikt? Problemet är bara att jag lagt ner ca. ett dygns timmar på att göra den....

 

Det är en hel del av er som inte kan se min blogg med rätt teckensnitt och det förstör hela den ringliga, slingriga, graciösa stilen på bloggen!! Gaahh... Jag kan bara inte komma på hur jag ska ordna till det, för det har ju att göra med att ni inte har tillgång till det teckensnittet på era datorer. Jag får fundera ut en lösning! Ack, om jag vore datasnille.. :(

 

Nu ska jag äta något och sedan kommer ytterligare ett inlägg! ;)

 

Som omväxlings skull ska ni få en hederlig, dassig amatörbild på mej...

 

 

Dagens modebild

 

Nu ska jag iväg på lektion! Idag ska vi gå igenom sotning och min modell är söta tysken Christina som jag ska få sminka hela dagen! :)

 

Det blir kanske lite bloggtorka idag eftersom jag inte kommer hem förrän sent...

 

 

Vill du bli sminkad på söndag?

 

Suck och pust...... Vi har skola imorgon också (lördag). Min enda lediga dag de två närmaste veckorna är söndag. Då har lärarna bestämt att vi måste ut och sminka två privatpersoner den dagen, MINST.

Jag tror jag har avverkat varenda kotte jag känner nu.......... :( Stackars människor.. haha... Jag kommer med mina penslar överallt. Men that's life! Om 5 veckor är det slut på detta tjat!!! Då ska jag börja ta riktiga jobb och då är dessa erbjudanden borta med vinden! ;) Så ta chansen ni!!

Någon, gammal som ung, som kan tänka sig att erbjuda sitt ansikte åt mej någon gång under söndag?

Kanske någon som vill bli fin till kvällen? Ut på fest? Eller som bara vill ha det trevligt och socialt med mej? ;) 

Dag 25 på Makeupstudion - Starta företag


Idag blev det ingen sminkning.
Skatteverket kom till skolan och hade en föreläsning om hur vi ska gå tillväga om vi vill starta eget och frilansa som MUA.

Ojoj... Det är så mycket man ska ta in. Siffror och räkning förstår jag mej på, men skatter och moms begriper jag ingenting av. Man blir både nervös och lite missmodig när man läser igenom alla Starta Eget-broschyrer. Hur ska detta gå? :O

Och ändå vet jag ju att jag måste starta eget, eftersom jag vill frilansa. Det är bara att bita i det sura äpplet!

Mummel...

 

Jag har försökt koda in synlig statistik på bloggen, men den visar inte rätt. :( Bara hälften av alla besök blir räknade...

 

Surt. Detta får jag knåpa vidare på...

 

Dagens modebild

 

Läraren vill att vi ska börja tänka på våra mål med utbildningen... Jag är ambitiös nog att rada upp ALLA mina mål med livet! :P

 

Jag har tre stora mål, på karriärsfronten:

 

 • Bli en framgångsrik stylist (möjligtvis även designer)
 • Bli en mycket duktig låtskrivare/kompositör
 • Ge ut en singel
 • Om jag hinner och inte stylistkarriären går tillräckligtbra; Bli trädgårdsdesigner/landskapsarkitekt

 

Övriga mål:

 

Designa mitt eget hus. Ett stort, vitt, rymligt och vackert hus, med en enorm trädgård som jag kan arbeta!

Skriva färdigt och publicera min bok. (Endast för privat bruk :P)

Flytta ut i sthlm's skärgård och börja leva lantliv. Om det går? :P

Gifta mig och skaffa hundar. Bl.a. Alaska Malamute.

 

 

För många mål, FRÅGETECKEN!!?

 

 

Slutfotografering

 

Den här tjejen skulle jag vilja ha som modell på min slutfotografering. :D

 

(Kan ej visa bild i bloggen. Klicka in på hennes portfolio får ni se!)

 


 

Förresten har vi modellkrav på tisdag. Asiatisk modell. Jag satt precis och funderade på hur jag skulle få tag på en asiatisk person då ett mail ramlar in från en koreansk tjej som vill sitta modell.

 

TACK, som på beställning!! :D Det problemet löst.

 

Hungriga mardrömmar eller vridet huvud?

 

Och här stiger jag upp en sväng mitt i ottan! Jag har feber... :( Huvudet sjunger om fåglar och kexchoklad.

 

Nä, jag drömde faktiskt något kul! En mardröm, som inte var rolig förrän jag vaknat. Den var egentligen mest bara väldigt sjuk, antagligen i sympati med mitt hälsotillstånd.

 

Jag var ute på ett reklamjobb för Kellogg's. Jag skulle inte sminka, utan bara vara någon slags statist. Jag skulle elegant kasta flingor på en gubbe som höll i ett flingpaket, eller nej, kasta i flingorna i paketet! Gubben skulle le och se intagande ut, men var både flintskallig och avsmakligt svettig om pannan (behövdes pudras!). Hur som helst så var flingorna runda och ihåliga. Men när jag började kasta dem tog de form av små munnar, som plötsligt blev levande och anföll gubben i vilt raseri! Jag stod chockad och handlingsförlamad och såg hur flingorna åt upp honom med sina små äckliga munnar... De var tusentals!! Sedan blev jag jagad, över hela världen, av poliser. Jag sprang med hjärtat i halsgropen.. jag sprang och sprang och sprang...

 

Och så vaknade jag. Skönt! Annars vet jag inte hur det hade gått!! :O Nu ska jag bara äta något och sedan sova vidare. Jag har verkligen behövt dessa sömntimmar...

 

Godnatt!

 

 

Dag 24 på Makeupstudion - Kvällsmakeup

 

Idag hade vi prov på att göra en kvällsmakeup/festmakeup. Det innebär att allting ska vara lite starkare. Starkare färger, mer mascara, lösögonfransar, mer rouge osv...


Som räddare i nöden kom snygga dansaren Amanda.

 

Eh.. host.... Nä, jag ville inte så gärna hamna på kort.

Man känner sig totalt skabbig bredvid en nysminkad modell. :O

 

 

Nja alltså... Det fanns några saker att klaga på idag. Men så var det ju också mer tidspress (prov!) och lärarna är petnoga.

 

Bra: Basen, modellering, rouge, fransmarkering. Lösögonfransarna satt perfekt! (Äntligen!!) Skuggningen på ena ögat bra. :P

Dåligt: På andra ögat fastnade värsta glitterhögen i en limklump från lösfransarna. :( Tiden gick ut precis när jag skulle ta bort det!! Gaahhh... Munnen blev inte helt symmetrisk idag och överläppen för liten.

 

Nåja... alltid finns det något att klaga på..... Det är bara att ta till sig det och se till att inte göra samma misstag igen!

 

Dagens modebild

 

Idag har vi prov. Kvällsmakeup. *nervös* Då ska vi kunna modellera och argumentera för vilka skuggor som passar på vår modell och varför.

 

Förresten har jag något spännande att berätta...!! Men jag får inte berätta ÄN, så jag låter bli... :P

 

 

Akut!!!

UPPDATERING:

 

Modell hittad!!! Phuuu........ *lättad* Det är tur man har snälla vänner som kan skicka ut alarm till tredje kompisled så här i sista sekund :P

 

Ojoj.. det var nära ögat denna gång...!!! *fniss* Tack till Marcus som lånat mig sin danspartner! :)

 

 


 

Och nu har det värsta hänt, igen. Min modell har blivit sjuk och kan inte komma imorgon.

 

Jag har prov imorgon och det är modellkrav. :S Ojojoj... nu sitter jag i skiten. Alla jag känner jobbar/har skola.

 

Nån som bor i sthlm och är ledig imorgon förmiddag???

(skriv till Kickan@gmail.com)


Dag 23 på Makeupstudion - 40-tal

 

Idag skulle vi sminka 40-tal. Karaktäristiskt för 40-talet är eyelinern och den orangeröda båtmunnen.

 


Modellen jag hade idag blev helt snövitlik i denna sminkning! :D Jättefint. Jag fick städa upp hennes ögonbryn lite också men hon ville bevara den raka formen. Sedan har jag fyllt i dem med tecknade strån!

 

Det kanske inte ser ut som om jag lyckats så bra med denna sminkning, men tro det eller ej, jag fick riktigt fin kritik idag!!! :D Läraren sa att eyelinern var perfekt (såg bättre ut innan lösögonfransarna sattes på. Lösögonfransarna får ögonen att se klumpiga ut) och munnen sa hon också var helt perfekt. Det är första gången jag verkligen får till en så kallat PERFEKT mun!!

 

 

Att sedan basen hade blivit ett snäpp för mörkt och lösögonfransarna skulle ha vinklats uppåt mer struntar jag i just nu! :D Jag tog mej igenom alla de svåraste momenten och det är huvudsaken!! YES!!! VAD GLAD JAG ÄR. En revansch mot gårdagen...


 

Studiebesök

 

Nu måste jag börja från ruta ett igen, eftersom det tilltänkta studiebesöket blev avböjt.

 

 

Om någon känner till något inom tv/film/fotografering m.m. där

man kan få komma och "se hur folket arbetar", SKRIV!!!

 

 

Jag måste ut på två studiebesök. Det är skolans krav. Svt, tv4, dramaten och stadsteatern har redan tröttnat på oss. De har haft så många av mina klasskamrater där att de inte vill ta in fler... :P

 

 

Hmm...

 

Man får tänka på var man sätter ner sina fötter. Plötsligt är man fångad i en fälla...

 

Hur ska detta gå nu då..................?

 

Dagens modebild

 

Phu.. äntligen hemma igen. Jag har så mycket att fixa nu!!! Ojojoj... Vet inte var jag ska börja.

 

Jag måste fixa modell tills imorgon. Jag har haft en massa modeller på sista tiden och kunnat få till typ alla dagarna, men just imorgon (då det är modellKRAV) har jag ingen! :O

 

Och så måste jag fixa till bloggen lite. Ääääääntligen har jag fått bort understrecken under alla länkar. Tack till finska Jukka för det!!

 

Och så läxan naturligtvis. phu... Och ringa för att fråga om studiebesök.

 

Men först och främst: Laga mat och diska! Jag längtar efter dagens första mål :)

 

Ett liv i burka...

 

POLITIK. Mitt eldiga humör har tänts...

 

Vad jag blir irriterad över människor som kommer och gapar om männens rättigheter i Iran, samtidigt som det stenas hundratals oskyldiga kvinnor till döds. Sluta vandra omkring som blinda dårar!!! Det är kvinnorna som behövs räddas, inte männen (åtminstone i förstahand). Det trodde jag varje människa över blöjåldern hade begripit.

 

Jag har blivit kontaktad av män i Iran och det första de gör är att böna och be om att jag ska åka dit och bli deras fru (oftast har de redan fruar). Deras moral får mej att vilja spy grodor och aska. Ursäkta.

 

Men nu ska jag skynda mej ifrån det politiska ämnet innan jag blir så rasande så jag skriver något jag får ångra... Ta det inte personligt! Detta är bara min åsikt. Och livets verklighet.

 

Jag skulle gladeligen åka till Iran och röra om i grytan så att människorna där kan få riktiga liv. Det verkar som om mer eller mindre allihop lever sina liv i burka (bildligt talat).

 

Vintage-plåtning

 

Shit pomfritt!!! Plötsligt blir jag dödligt nervös.

 

Jag har blivit tillfrågad av en fotograf som vill att jag ska vara MUA på en vintage-plåtning, med denna bild som koncept.

 

 

Det skulle ju vara helt sjukt kul!! Men jag har ju inte hittills gjort en enda plåtning, så det känns som en nervös tanke (han verkar duktig!). Och vad är detta för årtal?? 50? Hm.. jag måste ju vara grym på årtalsmakeup då... Hoppas jag inte ska göra håret också!! :O

 

Men det är klart jag säger JA!!!!!! Det är den 25 september, så då har jag förhoppningsvis blivit ännu duktigare. Det gäller att ligga i nu...

 

Sminka dej som Marilyn Monroe

 

Så här sminkar du dej om du vill se ut som Marilyn Monroe... (I något förenklad version)

 

 

 • En välpudrad ljus hy. (På den tiden var basen ganska tjock och kakig. Vi skippar den biten :P)
 • Fyll i bryn så de blir lite tjockare. (Helst med tecknade strån!)
 • Lägg ljus ögonskugga över hela locket och upp mot brynbenet.
 • Markera globlinjen med mörkbeige skugga.
 • Måla en bred eyeliner med vinge.
 • Fäst på lösögonfransar. (Välj fransar där stråna ligger lite "gruppvis".)
 • Perfekt mun. Måla konturerna på munnen med en röd läppenna. Fyll i hela läpparna med rött läppstift. Pudra konturen och fyll i med färg igen, ev. med glans.
 • Lägg på mjuk rouge i babyrosa färg.
 • Modellera ansiktet ordentligt. (Läs om hur du modellerar HÄR.) Lägg gärna skimmer på brynbenet och ovanför kindbenet.
 • Måla eyelinern igen. (för att dölja franslimmet som torkat.)
 • Lägg på mascara.
 • Vill du så kan du sätta pricken över i:et med ett skönhetsmärke på ena kinden.

 


 

Marilyn Monroe har alltid fascinerat mej mycket.

 

HÄR kan du läsa ett helt långt inlägg som jag skrivit om henne (i min tidigare blogg).

 

Dag 22 på Makeupstudion - 50-tal

 

Idag stod 50-talet på schemat. Då är naturligtvis Marilyn Monroe i focus. Vi fick göra en typisk 50-tals sminkning i hennes stil.

 

 

Röda läppar, med konkav form, bred eyeliner och vinge, lösögonfransar och tecknade bryn stod på schemat. Alltså alla de svåra momenten samlade på en dag! :O

 

Jag hade en mycket trevlig finlandssvensk modell idag. Hon hade aldrig i sitt liv noppat sina bryn, så vi fick börja med att städa upp där! :D KUL!!

 

Egentligen är inte detta rätt ögonbrynsform för 50-talet, men eftersom modellen ska kunna gå runt så här också efter skolan så fick jag skippa 50-tals bryn.


Ser ni skillnaden? Hon ville ha ganska breda, så jag vågade inte ta så mycket.

 

 

Hon var totalt fascinerade över resultatet!  :D Jättekul!! (Jag har tecknat i strån i brynet också.)

 

 

Idag gick inte allt lika felfritt. Hennes globlinjer gick lite längre ner (det gör det på många människor, mej också) så jag kunde inte riktigt göra en lång vinge som det skulle vara. Vingen bröts av i vecket och jag var tvungen att sudda ut och forma till. (Nej, tyvärr. Många människor kan inte riktigt passa i eyeliner med lång vinge.)

 

Ja, det var ett jox. Den där eyelinern alltså.... :S Suck... Läpparna kunde också ha blivit bättre.

 

Men basen, modelleringen och brynen fick jag jättebra kritik för! Så jag får väl trösta mej med det...

 

Dagens modebild

 

Jag trixar och joxar för att få till bloggdesignen. Kan inte komma på hur jag ska flytta copyright-rutan längst nere... Och så kämpar jag fortfarande med att få bort de eländiga understrecken som syns när man håller pilen över alla länkar (både bilder och text). Jag frågar.. försöker... letar svar............. Allt förgäves. Nu ger jag upp!!! GAaaahh *väggboxning*

 

Jag borde få lön för alla timmar jag lägger på denna blogg. Det är ett rent vansinne!!! :P Men jag tror envist och blint att det kommer löna sig i längden. En vacker dag kommer denna blogg ge mej mitt drömjobb!

 


 

Sen är jag upprörd över något helt annat. Jag har blivit nekad att få komma på studiebesök på ett ställe, pga att jag upplevs som ett hot. :O Det var dagens galnaste! På vilket sätt skulle jag vara farlig?? Jag är ung, ny i branschen, oerfaren, blyg, liten, mesig... HJÄLP...... Jag är typ världens mest ofarliga människa.

 

Eller vad säger ni? ;)

 

Mycket ska man höra innan öronen trillar av... Jag ville ju så gärna komma! ;(

 

Oj, sånt här kanske man inte ska skriva offentligt? hehe...

 

Fel teckensnitt!

 

Jag har märkt att vissa inte kan se min blogg i rätt teckensnitt utan i FULA KLUMPIGA arial/Verdana (minns ej vilken det är). :mad:

 

Om det är fler än några få personer som har detta problem måste jag göra något åt det!! (Hur det nu ska gå..) Jag tror det är ni som har MAC som inte kan se det rätt.

 

SÅ HÄR SKA DET SE UT! (Kolla stilen på inläggstiteln "Bloggdesign".)

 

 

Svara på detta är ni snälla, så jag kan veta hur många som har detta problem. (Skriv gärna i kommentarfönstret om ni har MAC eller inte.. Jag försöker identifiera problemet!)

 

 

 

Omröstningen Ser du inläggstitlarna i Vivaldi eller i Arial? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen omröstning!

Fantasin gör sina krumbukter...

 

Åå, jag får så mycket idéer som jag vill genomföra. Jag längtar efter att låta fantasin skena! Jag längtar efter att vara proffsig nog att kunna genomföra dem...

 

 

Satt och tittade på denna bild, på min norska vän, och insåg att jag MÅSTE göra en militär-fotosession med honom någon gång. Han har blicken, styrkan och erfarenheten att kunna göra sådana bilder trovärdiga.

 

Grönt kamouflage, skogsbakgrund, stenhård blick, gevär i handen... Under stormig himmel går han vandrande, sammanbitet sökande utöver en klippkant. Överraskas av ett hot bakom, vänder sig blixtsnabbt om och med mörk blick riktar han vapnet mot sitt mål.. DÄR ska fotot tas! :P

 

Modell i hastig rörelse, men skarpt fångad på bild! Kortet måste tas måttligt nära, blicken och minen ska vara i focus. Miljön är snårig. Ett dammoln bolmar upp i bakgrunden. Kyliga, blå undertoner. Ett saltigt turkost mörker. En rasande himmel.

 

Gaahh.. jag vet precis, PRECIS hur han ska stylas!!


 

Är du med på den idéen Jon Eirik? ;)

 

Det saknas bara en fotograf. Jag fixar stylingen. Det skulle bli grymt!! Du är alla tidernas bästa militär.

 

Dag 21 på Makeupstudion - Övning

 

Idag har vi först gått igenom naturlig makeup eller "daggfrisk makeup" som många kallar det. Det innebär att personen överhuvudtaget inte ska se sminkad ut.

 

Man lägger så svagt, så svagt att man inte ens kan se om man har något smink.

 

 

Typ det här! Och inte ens det!! :O Ännu mindre smink...

 


 

Sedan fick vi öva på sånt som vi tycker är svårt. Jag valde att öva på den klassiska makeup-utmaningen: Eyeliner med vinge och perfekt mun.

 

Det krävs perfekta linjer och perfekt symmetri på båda momenten. DET ÄR DÖDLIGT SVÅRT. Övning, övning, övning. Resultatet måste bli perfekt!! Våra lärare ger inte med sig i första taget...

 

 

(Förutom den perfekta munnen är bara en mycket svag naturlig makeup lagd.)

 

Jag gjorde en mun med lite mer konkav läpprundning (a la Marilyn Monroe), för att få en fylligare effekt.

 

 

Vad tycks? Jag gillade faktiskt resultatet, måste jag säga!!! Såna läppar vill jag också ha! :P

 

Man kan nästan säga att jag tjuvstartade på Marilyn Monroe-dagen (som är imorgon!)

 


 

Eyeliner med vinge. (i övrigt osminkad)


Eyelinern på hennes högra öga blev riktigt fin!!! Den vänstra inte lika fin :P (Så jag tog bara kort på det högra. Hehe) Symmetrin är det svåraste... suck...

 

Imorgon blir det som sagt Marilyn Monroe. Då är det samma moment som ska jobbas på; Röd mun och eyeliner med vinge!

 

 

Dagens modebild

 

Jag vaknar upp med världens bränna i hals och huvud. Inser att det är kroppen som rasar över senaste tidens sömn- och matbrist. Jag tror jag har tappat 5 kg från skolans början. Och då var jag inte ens överviktig innan.. he he. Värsta svältdieten ju!!! :/

 

Men skolan är dödligt viktig. Så jag snörvlar upp ur min säng, lindar in mej i täcket och bestämmer mej för att lunka till Kungsholmen ändå.

 

Men igår sov jag ändå till 3 på eftermiddagen. Tror jag tog igen en hel del nätters sömn... Jättebra!! Helt underbart med sovmorgon!! ;) Men det dög tydligen inte. Jag som aldrig blir sjuk låter som en trasig kasettbandspelare. Jättekul! :(

 

Fotosessions

 

Nu är det dags... Denna vecka ska två fotosessions planeras in.

 

 

Jag har den ena klar, om modellen bara ställer upp. Sitter och funderar på hur jag vill ha bilden. Styling, hår, smink... Det är mycket att tänka på.


Först och främst måste jag kolla in modellen riktigt så jag kommer underfund med vilken typ av sminkning som skulle göra sig bäst på henne.

 

Vi måste göra två fotosessioner MINST innan vi slutar utbildningen. Den ena ska vara en skönhetsmakeup och den andra får vara vad som helst.


Skönhetsmakeupen är ju lättast att börja med. Jag har hittat en favoritmodell som jag ska kontakta.

 

Mm.. nu ser jag allt framför mej!! Hela stylingen. :D Men jag ska inte berätta mer. Ni får se resultatet när det är färdigt. Det kommer bli sååå vackert, om allt går som det ska.

 

Nu ska jag kontakta fotografen och få tag på modellen. Spännande!!

 

Dagens modebild

 

Idag ska jag städa, packa, diska och få ordning på lägenheten.

 

Grooming - Så sminkas en kille!

 

(Antagligen världens vackraste man på bild!)

 

Så här sminkar vi en kille naturligt (film, tv eller verklighet):

 

 • Neutralisering runt ögon och på röda problemområden. Alltså någon form av concealer (finns i olika färger för olika problem. Den ska gå mot gult eller orange om dina ögon är lilablå. Grön concealer för finnar). Pudra på neutraliseringen.
 • Mineralpuder. Det som man sveper på över hela ansiktet för att ge en jämn hudfärg. Den är väldigt osynlig och naturlig och passar därför utmärkt till er killar.
 • Fransmarkering. Man målar huden mellan fransrötterna. Inget privatpersoner brukar göra.
 • Mjuk globskugga i brun neutral färg. Tar tillbaka naturlig skuggning.
 • Svärta fransar. Måla med pensel PÅ ögonfransarna! (Alltid viktigt att ta en naturlig färg.)
 • Fyll i bryn och skägg vid behov. (Med svag skugga)
 • Svag rouge på kinderna. Tar tillbaka naturlig rodnad.
 • Snabb naturlig mun. Det kan vara bara med lite färg eller glans.

 

 

Tada!! Nu är du redo att vara brudgum!! :D


Lumene

 

Och så arbetade vi för Lumene igår också. Sminkade privatpersoner och gjorde reklam för produkter.

 

 

Jag fick kort på två av de 10-15 st jag sminkade.

 

Och en liten tjej som ville ha eyeliner med vinge. (Det var inte det lättaste att få till det när man sminkar någon som är kort och sitter på en låg stol...)

 

"Ohh.. Du är gryyym på att sminka!!" Se den sista tjejen och hennes kompis innan de sprang iväg. :D Så söta!!!

 

Modeshow

 

 

Idag har jag och varit och sminkat på min första modeshow, med några klasskamrater. EN GRYM UPPLEVELSE!!!


Jag känner mej så stolt över oss. Vi gjorde ett helt fantastiskt jobb, om jag får säga det själv...!! ;)

 

 

 

 

Det var dansande modeller på denna show, om ni undrar varför de rör sig så mycket på vissa bilder. De var helt otroligt duktiga!!!

 

Dag 20 på Makeupstudion - snabbhet

 

Den modellen som skulle komma idag kom aldrig. Både jag och C stod utan modeller. Skit vad arg man blir när folk lovar att komma och sedan bara ligger och snarkar till sig en sovmorgon istället. Så dålig stil!!! Inte fattar de att man inte kan ringa in en ny hur fort som helst heller... IDIOTER.


Men jag fick låna en modell av en annan klasskamrat. En lite äldre kvinna som inte pratade svenska.

 


 

Idag skulle vi ha 15 min prov på snabbhet. Det är helt vansinnigt fort, när man arbetar så noga och hygieniskt som vi måste göra.

 

Jag tänkte göra reklam för polkagrisar. Men det kunde lika gärna ha varit en clown! :P Hahaha... VISST ÄR DET SKITSNYGGT!!? *harkel*

 

 

Eftersom jag bara hade 15 min var det bara att SLÄNGA på färgerna...!! Skulle denna mun ha blivit cool och effektfull måste man ha mer tid på sig (en perfekt mun tar i regel 15 min och då är det normalt bara enfärgat). Så det var ett riktigt dumt val. Jag skulle egentligen också ha matchat munnen med en cool röd ögonmakeup.

 

Detta var inte vad läraren sa till mej. Sminkningen gick igenom tullen ändå :) Men jag ser ju själv att det inte blev alltför vackert. Hahahaha... (Den vita färgen var dessutom extremt svår att pensla på. Jag tror jag tog fel produktsort... :S )

 

Nåja. En polkagrissminkning görs INTE på 15 min. Det har jag lärt mej nu!! *smile*

 


 

Efter snabbsminkningen fick vi lite längre tid på oss att göra en vanlig skönhetsmakeup.

 

Hon fick bara en mycket enkel variant i bruna toner och svagt läppglans. Hon ville inte ha mer...

 

 

Virus

 

 

Min hotmail sänder ut miljontals med virusmail, gång på gång. Helt utan min tillåtelse!!! GAAAAAAAHHHHHHHHHH.......

 

 

Hur kan jag få det att stoppa???? Jag kan inte ens se vem det skickas till. Jag bara kastas ut så fort jag försöker logga in på adressen.

 

(Avregistrera den är EJ ett alternativ. Då förlorar jag hundratals kontakter + min msn.)

 

 

 

 

Dagens modebild

 

Phuuu... äntligen!! Hemma från sminkuppdraget nu. Åkte hemifrån 7 a.m. och kom hem 7 p.m. Ni kanske kan tänka er vad jag längtar efter nu... ;) Mat och vila. Jag har massor kul att berätta för er!!! Men först tror jag att jag ska sova 2-3 timmar först. Imorgon är min första lediga dag på länge... Jag är helt överlycklig.

 

Dagen har varit så galet kul och jag är så stolt över modeshowen och våra sminkningar!!! Det blev helt sjukt bra, alltihop. (Om jag tillåts vara så ärlig.. :P)

 

Ni ska få se!! Ni ska snart få se.... Jag måste bara vila lite...

 

 

Dagens modebild

 

Ojojoj.. nu ligger det många inlägg och väntar på att få publiceras. Men jag har NOLL tid. Ni får höra om dagen idag imorgon.

 

Jag håller på att skriva delrapport och den ska vara inskickad till skolan senast om en timma då klockan slår tolv. Sedan ska jag tvätta penslar och försöka skynda mej i säng. Förhoppningsvis får jag sova iaf 5-6 timmar. Kanske, kanske...

 

Imorgon ska jag och två klasskompisar ut på en praktik (för Lumene) och vår första MODESHOW.

KOLLA HÄR

Det är helt otroligt spännande!!! Och jag hoppas jag kan hålla ögonen öppna. Det startar tidigt på morgonen och slutar på kvällen. Det kommer bli hårt. Hårt och roligt :D

Dagens modebild

 

Det blir inte fler roligheter att läsa idag och kanske nån dag framöver. Som ni nog förstår har jag 1000 uppgifter att göra och stressen står mej ända upp i halsen...

 

Jag sov lite mer inatt än förra (6 h) men är ändå trött och har inte förrän nu (kl. 8 på kvällen) fått i mej mat sedan en lätt frukost kl. 7. Allt detta beror inte på skolan förstås, utan på att jag också vid sidan av skoluppgifterna har mycket som händer i mitt liv och många intressen att hålla igång.

 

Inget att känna medlidande över dock ;) Jag väljer det ju själv!! :) Men det känns bra att klaga lite ibland... hehe (Nu får jag bara se upp så att inte "ibland" blir för ofta.. :P )

 

Imorgon ska vi ha prov, som sagt, och även göra en sminkning som är reklam för något. Det ska bli kul!!!!

 

Nu ska jag sitta och jobba på min referenspärm. Sedan ska jag diska och kasta mej isäng.

 

Godnatt!!

 

Dag 19 på Makeupstudion - snabbhet

 

Idag har vi jobbat med snabbhet... makeuper på 15 min. Ojojoj.. det är stressigt. Och samtidigt så blir man överraskad över hur mycket man kan hinna!! :O

 

Men det var inget direkt att ta kort på. Vi la bara väldigt naturlig makeup...

 

 

Imorgon blir det prov på snabbhet.... pust och suck och stön...

Dagens modebild

 

Jag skulle lägga ut bilder från modevisningen igår. Men jag varken hinner eller orkar. :S

 

Inatt har jag sovit 4 timmar. De tidigare nätterna har jag också sovit runt 4 timmar. Jag är dödstrött och mina ögon ser ut som frankenstein. Jag törs inte titta mej i spegeln. Och jag kommer inte få tid att sova de närmaste dagarna heller.

 

Tills imorgon ska jag ha gjort färdigt en hel pärm med referensbilder och jag har inte ens börjat. Det är en stor uppgift.

 

Men nu ska jag till skolan.... se om någon kan neutralisera mina mörka ringar runt ögonen. :( suck... Idag är jag missmodig.

 

Dag 18 på Makeupstudion - Grooming

 

Idag fick vi lära oss grooming - manlig makeup.

 

Jag hade tur med min modell. Han var inte bara trevlig utan också van att bli sminkad...

 

(Här är han färdigsminkad. Ser ni? Inte jag :P)Det visade sig nämligen att han var både sångare, dansare, skådespelare m.m. Ojojoj.. Tänk vilka roliga jobb!! *lyrisk* Och flera kändisar hade han jobbat med också...

 

(Förlåt, du hade så coola kort på dej, så jag lånar dem lite ;) )

 

Kolla in hans BLOGG!

 

 

Jag insåg förstås att det var en kontakt jag borde ta vara på och han var så snäll och ville gärna langa mig vidare till nya kontakter!! :D Jippii!! TACK!! ;)

 

Dagens modebild

 

Idag fick vi sminka killar!! Wooii kul!! :D Men jag berättar mer om det sedan.

 

Jag o min vän filmregissören ska ut o kolla modevisning där mina lärare sminkar. Kuuuuuuuul alltså!!!! Nu ska jag springa och göra mej snygg.

 

 

BloggRegistret.se
Mode & kläder
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Shopping och Mode
Mode & design bloggar

auto